Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Koristim MTS vec 20 i kusur godina i istice mi ugovor sada u junu i ovaj globaltel mi deluje jako primamljivo. Dobre su cene nema ugovorne obaveze, paketi koji meni odgovaraju. Da li ima nekih negativnih stvari na koje bi trebalo da obratim paznju? Kakav je net i kvalitet mreze/poziva u odnosu na mts?

edit: I jos jedna meni jako bitna stvar: Da li GB koji se dobiju za net vaze i za hotspot, posto sam cuo da neki operateri to limitiraju?
Cena opravdava njihov kvalitet, mada kakav im je kvalitet i briga o korisnicima treba da budu jos povoljniji. Neke sitne probleme su u stanju da rese ali prvi malo veci tu nastaje problem. Meni vec 10 dana nisu u stanju da rese problem, 10 dana cale ne mozemo nikog da zove i nema net. Rok za reklamaciju 8 dana prosao, a njih tako boli uvo da ne kazem nesto drugo.
Ja imam klasican njihov problem a to je da ostanem bez mreze, sam kvalitet razgovora losiji u odnosu na ostale operatere, njihova app cesto zna da mi preuzme poziv (u app iskljuceno primanje poziva i poruka kroz Globatel app) i onda me niko ne cuje, moram da prekinem poziv i da pozovem ponovo ili da me pozovu.
Cena je povoljna, net mi skroz ok radi, roming dodaci povoljniji od drugih.

@ Globaltelsupport
Evo jos jedan update, definitivno sam nedostupan (sto regularno -putem SIM kartice sto Preko aplikacije) a najgore je to sto ne dobijam poruke o propustenim pozivima 😡😡😡

Danas razgovarao sa podrskom, napravili su E-ticket Pa ce valjda problem biti resen?
Mada sam vec nekih 7-10dana sa njima u prepisci…a problem je i dalje tu, vicu da je rok 7 radnih dana za odgovor..da cujem vasa iskustva?
😕

@ Globaltelsupport
Evo jos jedan update, definitivno sam nedostupan (sto regularno -putem SIM kartice sto Preko aplikacije) a najgore je to sto ne dobijam poruke o propustenim pozivima 😡😡😡

Danas razgovarao sa podrskom, napravili su E-ticket Pa ce valjda problem biti resen?
Mada sam vec nekih 7-10dana sa njima u prepisci…a problem je i dalje tu, vicu da je rok 7 radnih dana za odgovor..da cujem vasa iskustva?
😕
Neznam meni u IT. Radi sve ok SMS pozivi .

Aplikacija

-Pozivi brljave, jednom zvoni preko sim kartice, sledeći put aplikacija, potpuno nepredvidivo.

SMS slanje radi, prijem nikako

SIM kartica

• Dolazni i odlazni pozivi rade
  • Poruke odlazne rade, dolazne umeju da se zagube, da stignu posle dan, dva, tri, ili nikada, dakle potpuno nepredvidivo
  • poruke o propuštenim pozivima ili ne stižu ili stižu sa nekoliko sati ili nekoliko dana zakašnjenja

Android . Sestricina IOS isto radi dobro njoj nudi azuriranje ali necemo da ne bude gore

Prilozi

• Screenshot_20230121-105703_Messenger.jpg
    Screenshot_20230121-105703_Messenger.jpg
    84.3 KB · Pregleda: 126
Android . Sestricina IOS isto radi dobro njoj nudi azuriranje ali necemo da ne bude gore
Ovo si okacio Android verziju..a to azuriranje je app za postpaid..
Mozes li okaciti sliku sestricine verzije app na IOS-u?
Jel 2.4.14?

P.S. Ja stavih status nedostupan i tada dobijam poruke o propustenim pozivima..mozda je to resenje 😱😱😱

Prilozi

• 1667D1DB-4A3B-488E-AA40-0070052FDE78.png
    1667D1DB-4A3B-488E-AA40-0070052FDE78.png
    342.3 KB · Pregleda: 58
Ovo si okacio Android verziju..a to azuriranje je app za postpaid..
Mozes li okaciti sliku sestricine verzije app na IOS-u?
Jel 2.4.14?

P.S. Ja stavih status nedostupan i tada dobijam poruke o propustenim pozivima..mozda je to resenje 😱😱😱
Pitacu je ali tesko da ona to zna da vidi. Nerazume ona to i ne pipa
Ona samo posalje da vidim dal treba dopuna i do kad

Poslednja izmena:
Da li jos nekom ne radi app, izbaci mi samo Grešku An error occured, obrisao sam predmemoriju aplikacije 7 dalje mi isto prikazuje
Isto mi je i na drugom telefonu

Prilozi

• Screenshot_20230202_111205_rs.globaltel.jpg
    Screenshot_20230202_111205_rs.globaltel.jpg
    25.3 KB · Pregleda: 41
Ok skontao sam kad ni na drugom telefonu ne radi, verovatno azuriranje aplikacije/servera

Izgleda je sve bilo crklo na desetak minuta, a kad su sms poruke krenule da stižu - dvadeset puta ista

Битно је да они врше промоцију, а што се све у глобалу(телу) распада то ништа. 😂

Prilozi

• E6A2B489-A175-40AF-8F9A-A2C93033A9DC.png
    E6A2B489-A175-40AF-8F9A-A2C93033A9DC.png
    708.7 KB · Pregleda: 103
Ima li neko ideju, gde da nadjem koliko kosta dolazni poziv u Norveškoj?

Naime na sajtu ne stoji, a danas su me zvali iz Korisničkog servisa i potvrdili da au “otvorili roaming” za Skandinaviju, sada pozivi funkcionisu jedino sto će da kosta (posto app do daljnjeg ne radi)…

Naime na sajtu ne stoji, a danas su me zvali iz Korisničkog servisa i potvrdili da au “otvorili roaming” za Skandinaviju, sada pozivi funkcionisu jedino sto će da kosta (posto app do daljnjeg ne radi)…
Žrtvuj minut, pa im javi da okače na sajt koliko košta, kad su već toliko nesposobni.

Nego, radi li roaming iako nema na spisku podržanih zemalja?

А онај фазон да стигне порука колико су цијене у ромингу то ништа? o_O

Žrtvuj minut, pa im javi da okače na sajt koliko košta, kad su već toliko nesposobni.

Nego, radi li roaming iako nema na spisku podržanih zemalja?
Radi, radi..nakon sto su oni nesto u sistemu podesili..Ali ako je minut ko u Danskoj,bojim se da se necu javljati 😅

А онај фазон да стигне порука колико су цијене у ромингу то ништа? o_O
Nema, ima samo tipa da se nalazim u zoni toj i toj,za aktiviranje interneta..Ali bez cena…

Koliko vidim iz poslednjih nekoliko stranica, ovaj Globaltel je koliko para toliko muzike. Ne deluje mi bas najpouzdanije da jedini broj prebacujem tamo.

Jedno pitanje (ako se u medjuvremenu malo popravi situacija ili ja ipak resim da eksperimentisem): Da li je moguce prebacivanje broja na neku od standardnih mreza (A1, Yettel, mts) bez potpisivanja ugovora?

Koliko vidim iz poslednjih nekoliko stranica, ovaj Globaltel je koliko para toliko muzike. Ne deluje mi bas najpouzdanije da jedini broj prebacujem tamo.
Potpuno nepouzdan i nepredvidiv, ali za te pare odlična varijanta za drugi broj.
Jedno pitanje (ako se u medjuvremenu malo popravi situacija ili ja ipak resim da eksperimentisem): Da li je moguce prebacivanje broja na neku od standardnih mreza (A1, Yettel, mts) bez potpisivanja ugovora?
Pretpostavljam da pitaš klasičan postpejd bez ugovorne obaveze na godinu-dve, mts i yettel imaju sigurno, samo su cene duplo veće. Pripejd možeš kod svakoga, s tim da je kod A1 najisplativije.

Ako prebacis broj na freepaid, moraju da prodju 3 meseca pa tek onda mozes da menjas operatera.

Naravno ako prebacis na prepaid nema ugovora

Pozdrav svima, prešao sam na novi telefon pa vas molim za savet koju verziju aplikacije da instaliram (nisam na ugovoru, dakle običnu). Stalno sam čitao o bagovima. Bio sam na 2.6.3.

Zapravo iz aplikacije ništa nisam radio sem što sam gledao stanje. Prvi put sam danas probao na starom telefonu da izvršim poziv ka kontakt centru, "greška pri povezivanju", i samo stoji "spajam" dok broj ne zvoni niti se veza uspostavlja. Probao sam i neke druge brojeve koji su 0800 i normalne brojeve, sve isto.

Pozdrav svima, prešao sam na novi telefon pa vas molim za savet koju verziju aplikacije da instaliram (nisam na ugovoru, dakle običnu). Stalno sam čitao o bagovima. Bio sam na 2.6.3.

Zapravo iz aplikacije ništa nisam radio sem što sam gledao stanje. Prvi put sam danas probao na starom telefonu da izvršim poziv ka kontakt centru, "greška pri povezivanju", i samo stoji "spajam" dok broj ne zvoni niti se veza uspostavlja. Probao sam i neke druge brojeve koji su 0800 i normalne brojeve, sve isto.
2.6.3 kod mene jedino radi sve imenik ,sms,pizivi jedino ne pali ekran kad neko zove ali zvono i vibra radi.
Kod mene je v.2.8.6 i sad sam probao poziv iz aplikacije i radi.
2.8.6 bila jako bagovita bez imenika i sms . Mozda sad bolje

Nazad
Vrh Dno