Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Evo Vip kod mene kući popodne / uveče - samo LTE800 bez 4G+
7189723754.png

Upravo to su brzine koje najčešće uspevam da ostvarim, uz to da upload ide i ispod 0,5 Mbps

Evo opet mog VIP, sad merio 77/9.48mbps
Ping 14ms.
Telefon je Samsung A5 2017. U boljem uređaju bi možda bilo još brže.

imam esim kao backup broj ako zatreba pa nesto i ne znam kako radi. Sad sam probao speed test, lokacija NBG. Zadovoljavajuce
D78936E3-C816-416A-93A2-FAABC03BB19F.jpeg

iz ličnog iskustva sa moje strane, telenor je blago rečeno ubica!
koristim ga još dok su karići držali, nikad jedan problem nisam imao.
2016god sam kupio telenor broj, lično u norveškoj... na otvorenom moru, fjordovima, tada je bio 4g koji je izuvao kako je radio.

Ovo je tema o Globaltelu, a većina nas koji smo preneli broj je zbog toga što ne želi da potpisuje besmislene ugovore.

Verujem da većini nisu potrebne ne znam kakve brzine, već samo pouzdana i kvalitetna usluga.

Oni to trenutno ne ispunjavaju pre svega zbog loše i preopterećene infrastrukture koju iznajmljuju od Vipa.

Na nekim lokacijama, kao što testovi i pokazuju sve radi savršeno, ali veliki deo lokacija su urnisali i doveli do neupotrebljivosti.

Koliko je vremenski aktivan Globaltel prepaid broj(esim) ako se redovno ne dopunjava kredit?

U slučaju da ne izvršiš dopunu kredita u neprekidnom vremenskom periodu od 3 meseca od dana poslednje dopune, SIM kartica će biti prebačena u pasivni (standby) režim, u kome isključivo možeš pozivati hitne službe i ostvarivati dolazni saobraćaj u nacionalnom saobraćaju. Možeš ponovo aktivirati svoju SIM karticu uplatom kredita u roku od 30 dana od dana prebacivanja u pasivni (standby) režim. Po isteku ovog roka SIM kartica će biti deaktivirana.

To sve zavisi od korisnika do korisnika, od lokacije na kojoj se nalaziš, itd.
Ma svuda isto. Zovem suprugu zvoni par puta i posle toga kao da me izbacila. Zovem je posle I pitam sto mi odbi poziv kaze: ma nije mi ni zvonio telefon. I tako koliko hoćeš puta. Internet puca svuda. Beograd, unutrasnjost. Da ne pričam o secikeskim formama sa probijanjem predvidjenog internet protoka bez mogućnosti blokade, katastrofalane aplikacije i internet sajta, obračunskog perioda samo njihovoj logici znan, promocija master kartice za placanje koja to nije... Zeznuo sam se jer sam je prebacio sa mts jer je bilo 9 meseci za 1 dinar promocija - zinulo mi d..e (koliko para toliko i muzike). Prvi i zadnji put da sam prešao u vip. Jos par meseci i verovatno na telenor vraćanje. VIP je socijalna od mobilne telefonije

Što se mreže tiče sve stoji, ali ovo je tema o Globaltelu i za njih se ne može reći da nisu korektni uslovi.

Sve je jasno, precizno i korektno. Jedino što bi @Globaltel Support trebalo da agresivniji traži obezbeđivanje neometan pristup mreži i uslugama od operatera od koga iznajmljuju infrastrukturu. Takođe, ako ima problema, ili radova na mreži, da obaveste korisnika, da imaju konkretne odgovore na probleme i sl.

Poziv preko vibera i whatsappa mi rade preko bluetooth-a (konkretno u kolima) mi rade bez greške.
Međutim, sa Globaltel aplikacijom radi dok se ne uspostavi veza (čujem kako zvoni), nakon čega se prebaci na slušalicu telefona.

Je l može neko da proveri da li je problem samo kod mene ili su opet nešto sredili u aplikaciji. Pre je sigurno radilo kako treba.

Isti problem i kod mene, Globaltel aplikacija ne radi preko bluetooth-a (nakon uspostave veze uvek se prebaci na slušalicu telefona).

@Globaltel Support: neko rešenje ili update aplikacije?

Isti problem i kod mene, Globaltel aplikacija ne radi preko bluetooth-a (nakon uspostave veze uvek se prebaci na slušalicu telefona).

@Globaltel Support: neko rešenje ili update aplikacije?
Preko 4 meseca ima kako sam im prijavio problem i @Globaltel Support ništa nije uradio po tom pitanju.
Takođe, kukam im da je pokvaren signal već 3 meseca, i ni za to nisu ništa uradili.

Zdravo svima, ukoliko imate problem sa signalo pošaljite nam email na podrska@globaltelrs sa brojem telefona, lokacijom i vremenom kada su imali problem.
@lale87 i @link4cc proveriće developeri u čemu je problem.

Vidim da se pominju problemi sa sms servisima kod Globaltela. Sa kojim servisima imate najvise problema, jel rade bar ovi standardni - obavestenja od banaka, paypal, parking servis itd?

Banke su uglavnom sredili, ali ako prenosiš broj u većini slučajeva mora intervencija da se u sistemu promeni na globaltel.
Parking u većini gradova radi, a paypal je neko pominjao da ima problem, ali ne mogu precizno da se setim.
Ostali servisi, bukvalno sreća. SMS je vrlo nepouzdan.

Takođe, MMS kao usluga ne postoji.

U Erste banci globaltel 0677 broj ne može da se unese u njihov sistem. Nije da mi je problem, ostavio sam im broj sa mts prepaid kartice (mora da se da neki broj telefona) koju sad koristim samo za plaćanje parkinga (i tako je održavam u životu). Ali sam uputio zamerku službenici koja mi je otvarala račun da im sistem ne radi kako treba. :unsure:

Vidim da se pominju problemi sa sms servisima kod Globaltela. Sa kojim servisima imate najvise problema, jel rade bar ovi standardni - obavestenja od banaka, paypal, parking servis itd?
Zdravo, što se tiče SMS servisa banaka sa većinom smo ostvarili komunikaciju i problemi su rešeni, ali ukoliko dođe do problema dovoljno je da nam javiš i kolege iz tehničke podrške će rešiti problem. Plaćanje parkinga je dostupno u velikom broju gradova. Što se stranih servisa tiče poput PayPal-a, sa velikim brojem servisa smo otklonili probleme, ali kao i sa bankama, često je stvar individualne prirode, ali se i to uvek trudimo da rešimo u najkraćem mogućem roku. :)

Hvala na odgovorima. Smsovi od drugih operatera i kurirskih sluzbi stizu normalno? Ako neko ima primer nekog servisa koji mu skoro nije radio bilo bi super da napise. Pokusavam ovako iz glave da izvucem sta mi sve stize na sms ali nisam nikad nesto preterano obracala paznju 🙂

IMG-20210404-001327.jpg

o ovome ja pričam već neko vreme..
u stanu, na manje od kilometar od centra grada (pokrivenost 4g+ signala).. redovno sam bez signala.. dok to ne promene, nema sreće

Hvala na odgovorima. Smsovi od drugih operatera i kurirskih sluzbi stizu normalno? Ako neko ima primer nekog servisa koji mu skoro nije radio bilo bi super da napise. Pokusavam ovako iz glave da izvucem sta mi sve stize na sms ali nisam nikad nesto preterano obracala paznju 🙂
Do sada nismo imali problema sa "redovnim" SMSovima. :)
Post automatically merged:

IMG-20210404-001327.jpg

o ovome ja pričam već neko vreme..
u stanu, na manje od kilometar od centra grada (pokrivenost 4g+ signala).. redovno sam bez signala.. dok to ne promene, nema sreće
Možeš li nam poslati svoj broj u inbox, kao i lokaciju, kako bi kolege mogle da provere. :)
Post automatically merged:

Naravno da nas zanimaju. :)

Naravno da nas zanimaju. :)
Nećemo sad da se ubeđujemo kao deca, tri meseca se dopisujem i tražim da zahtevate od vipa da vrati signal na prethodno stanje, i vi ništa ne radite. Poslednjih skoro mesec dana mi i ne odgovarate.

Ja sam prešao u globaltel pre 25 dana. Od prvog trenutka mi signal bio loš, ili ga nema ili ga ima ali ne čujem sagovornika ili on mene. Nakon 24h pozovem njihov call centar, kažu sačekajte 1h i restartujte telefon. Ja uradim tako i evo od tada sve u redu.

Imam 2 broja u kući koje sam preneo, svašta je pokušavano i na kraju su konstatovali da je signal loš na mojoj lokaciji i više se ne javljaju.
Naravno, signal nije bio loš, bio je odličan, sve do početka januara.

nema potrebe za brojem telefona jer jednostavno ne možete (za sad) ništa da uradite. pre 3 meseca sam se lepo izdivanio sa ljudima i došli zajedničkog odgovora, a to je da ne mogu ništa, zbog vipa (tim rečima izgovoriše). do nekih boljih vremena, čekamo

Nazalost signal los ostalo stvarno ok

kako da aktiviram novu karticu na dump dirke obican telefon, ovi takozvani pametni telefone znam mora STK services

Nazad
Vrh Dno