Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Ja sam posle 15 godina presao sa postpaid-a na globatel i nisam se pokajao.

Razmisljao sam se da predjem na Vip prepaid ali sam se odlucio na Globatel zbog prenosenja minuta i interneta a najvise zbog aplikacije.

U prethodna 3 meseca sam bio skoro 45 dana na sluzbenom putu u EU i aplikacija je super stvar za roming. Ovo im je bas prednost u odnosu na ostala 3 operatera.

Ubacis EU karticu sa internetom i ne mislis o romingu, koristis telefon kao da si u Srbiji. Kvalitet poziva preko aplikacije je odlican na 4g internetu i na wifi po hotelima.

Vise sam problema imao preko GSM poziva u Srbiji na mts-u nego preko Globatel aplikacije u inostranstvu.

Poslednja izmena:
@pwl

9cddf6c7e7cd965b13d9a5e158b9f672.jpg

Poštovani, ovo je procedura postavljanja postojećeg boja na eSIM.
Takođe, postoji mogućnost prenosa broja iz drugih mreža na eSIM.
Srdačan pozdrav!

Poštovani, ovo je procedura postavljanja postojećeg boja na eSIM.
Takođe, postoji mogućnost prenosa broja iz drugih mreža na eSIM.
Srdačan pozdrav!
Da li je onda eSIM besplatan ili se plaća i nova fizička SIM kartica i eSIM?

Ako je prenos broja, nije bilo naplate sim kartice, tako da ne bi bilo logično ni za esim

Samo da razjasnimo do detalja.

Nije bilo prenosa broja. Kupljena je fizička GLOBALTEL SIM kartica sa željenim brojem koji koristim u drugom telefonu. Imam Telenor broj u telefonu (iPhone 11 koji podržava eSIM) i dodao bih Globaltel eSIM da ne nosim dva uređaja.

Koja je procedura i koliko košta?
Hvala!

Samo da razjasnimo do detalja.

Nije bilo prenosa broja. Kupljena je fizička GLOBALTEL SIM kartica sa željenim brojem koji koristim u drugom telefonu. Imam Telenor broj u telefonu (iPhone 11 koji podržava eSIM) i dodao bih Globaltel eSIM da ne nosim dva uređaja.

Koja je procedura i koliko košta?
Hvala!

Poštovani, možete preuzeti eSIM putem naše web stranice. Dobićete mail sa QR kodom koji se nalazi u attachmentu (potrebno je da ga skenirate). Nakon toga je eSIM spreman za upotrebu.

Od sinoc mi krešuje aplikacija kad god udjem u nju.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Da li nekome Globaltel aplikacija očitava ime kontakta prilikom dolaznog poziva. Jedno vreme je radilo i onda prestalo. Isprobano na huawei i samsung telefonu, sve dozvole za pristup kontaktima su omogućene.

Imate OVDE otvorenu temu o eSIM standardu pa izvolite se pridruziti.

Da li nekome Globaltel aplikacija očitava ime kontakta prilikom dolaznog poziva. Jedno vreme je radilo i onda prestalo. Isprobano na huawei i samsung telefonu, sve dozvole za pristup kontaktima su omogućene.

Ne radi ni meni. @Globaltel supp, da li moze pomoc?

Ne radi na Mi 8 (moj telefon) - ni sa fabričkim softverom ni na Lineage OS (oba android 9). Isti problem, tek kad se javim napise ime pozivaoca, ali dok "zvoni" pise samo broj.

ako aplikacija nema dozvolu za kontakte kako prikaze ime pozivaoca kada se odgovori na poziv? ako ima dozvolu za kontakte, zasto ne prikaze ime pozivaoca dok jos zvoni?

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

Poštovani, potrebno je da omogućite permisu za kontakte.
Pročitajte pažljivo ono što sam napisao. Aplikaciji je dozvoljen pristup kontaktima, aplikacija očitava kontakte, aplikacija prikazuje ime kontakta pri odlaznim pozvima. Ono što aplikacija ne prikazuje jeste ime kontakta prilikom dolaznog poziva, niti prikazuje ime kontakta u listi poziva.

Ма људи,апликација је све гора и гора,услуга уопште.Квалитет не напредује.Мени је изненада угашена картица,кажу пошаљите нам картицу да је испитамо....Прешао у другу мрежу,једноставније је.Мени све ово не слути на добро.

Ма људи,апликација је све гора и гора,услуга уопште.Квалитет не напредује.Мени је изненада угашена картица,кажу пошаљите нам картицу да је испитамо....Прешао у другу мрежу,једноставније је.Мени све ово не слути на добро.

Tako je to kada Mitrovic umisli da se u sve razume,pa i u mobilnu telefoniju.

Ма чудно ми ,што је одмах по истеку мјесечног пакета остао без сигнала,мртав.Као да неко таргетира фине бројеве,да их намјерно гаси па реактивира(ето питања за Глоб. подршку,да ли се бројеви након гашења реактивирају?)Покушао сам све што је до мене,а они би да им шаљем картицу на анализу,а нису ни понудили замјену картице,нити питали који је број итд.

Ма чудно ми ,што је одмах по истеку мјесечног пакета остао без сигнала,мртав.Као да неко таргетира фине бројеве,да их намјерно гаси па реактивира(ето питања за Глоб. подршку,да ли се бројеви након гашења реактивирају?)Покушао сам све што је до мене,а они би да им шаљем картицу на анализу,а нису ни понудили замјену картице,нити питали који је број итд.

Poštovani, ponudili smo Vam testiranje sim kartice kako bismo utvrdilii u čemu je problem sa karticom. Svakako, ukoliko je neispravna, dobili biste potpuno novu sim karticu sa istim brojem.
Takođe, brojevi se ne reaktiviraju.

Jel vazenje kartice 3 meseca plus 1 mesec u pasivnom rezimu ako se ne dopunjuje kredit?

@Globaltel-supp
Ne baš tačan info:

"SIM kartica važi 180 dana od poslednjeg korišćenja (bilo kog ostvarenog saobraćaja)."

Послато са Mi 9T Pro уз помоћ Тапатока

На сајту и даље постоје различите информације у вези тога.Значи важење картице није везано за допуну кредита или активацију пакета.Да ли саобраћај мора бити инициран са Глоб. картице или може бити и нпр. примљен позив?Мало конфузно,јер могу угасити картицу иако има уредну уплату кредита на сваких 90 дана,али без икаквог саобраћаја.

@Globaltel-supp

Još uvek nikakva informacija prikazivanju kontakata prilikom dolaznog poziva i u listi poziva, dok najnormalnije funkcioniše za odlazne pozive

Globaltel ima nove pakete...

Na 7 dana:
2GB + 30min/sms = 200 din
4GB + 30min/sms = 300 din
2GB + 80min/sms = 300 din
4GB + 80min/sms = 400 din

Na 30 dana:
1GB + 50min/sms = 300 din
4GB + 50min/sms = 450 din
1GB + 150min/sms = 450 din
4GB + 150min/sms = 500 din
1GB + 250min/sms = 700 din
4GB + 250min/sms = 900 din
10GB + 50min/sms = 600 din
10GB + 150min/sms = 800 din
10GB + 250min/sms = 1000 din

I solo:
1GB 7 dana = 100 din
3GB 7 dana = 200 din
5GB 30 dana = 300 din

20min/sms - 7 dana = 100 din
50min/sms - 7 dana = 200 din
100min/sms - 30 dana = 300 din

Pričali smo o njima i upoređivali ih sa vipovim. Promaklo ti je.

Kako da narucim sim karticu sa brojem koji imam registrovan u aplikaciji? Kada idem na sajt i idem da narucim sim karticu, trazi mi da ukucam broj koji hocu ali to je sestocifren broj, a moj broj u aplikaciji je sedmocifren, ne dozvoljava mi da unesm taj postojeci broj.

Послато са POCO F1 помоћу Тапатока

Kako da narucim sim karticu sa brojem koji imam registrovan u aplikaciji? Kada idem na sajt i idem da narucim sim karticu, trazi mi da ukucam broj koji hocu ali to je sestocifren broj, a moj broj u aplikaciji je sedmocifren, ne dozvoljava mi da unesm taj postojeci broj.

Porucis sim, dodas broj u aplikaciji,postavis broj kao default na sim karticu

Da ali ja necu taj broj, nego ovaj koji vec imam u aplikaciji

Nazad
Vrh Dno