Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Nije VIP nikakva matična mreža, da im brani nešto.
Druga stvar je što je postpaid znatno zahtevniji za realizaciju od prepaida, a Globaltel jedva i ovo malo prepaida uspeva da servisira.
Pozdrav

Flat internet jedino uz neki FUP.
Postpaid je nerealno očekivati i sa ovim se jedva bore.

Osnovna prednost koju nude je aplikacija koja radi VoIP za osnovni broj. Nije da nisam razmišljao da svoj broj prebacim kod njih samo zbog toga, ali za sada sam samo uzeo njihovu karticu, dok ne reše "dečije bolesti".

FUP je već na 40GB. A to već možete iskoristiti za 2400 dinara mesečno na Globaltelu.

Možda bi bilo dobro da ponude 20GB za 600 dinara i 40GB (kolko im je FUP) za 1000 dinara na prepaidu (da važi 30 dana). Kućni net kod drugih košta oko 1200 dinara za 100GB uz UO 2 godine, tako da bi ovo bila baš dobra ponuda za prepaid korisnike.

Da dodam i ja: pored imenika koji ne izbacuje identifikaciju pozivaoca problem je i sa sms registracijama na email servosima (gmail i sl.). Slazem se za TV i dodao bi prrdlog da se omoguci i chromecast videa.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

SMS poruke za sve servise koje ste naveli funkcionišu.

Za transfer kredita kada ce biti omogućeno i u app? Da ne moram da uvek ubacujem karticu da bih slao kredit na drugi broj
ovo i mene interesuje jer uzeo bi za laptop jos jednu karticu posto ima ugradjen 3g modem.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Ovo je već viđeno, tvrde da sms-ovi rade a zapravo rade selektivno, kako kome. Iz mog iskustva sa identičnim problemom u trajanju od preko mesec dana mogu samo da savetujem da batalis i predjes u drugu mrežu ili uzmeš karticu druge mreže za sms servise a ovu globaltel koristiš za sve ostalo (ukoliko ti sve ostalo odgovara).

Sramotno je kako support ovde odgovara selektivno na pitanja.

Sa postom ne radi jos, jer nisam dobio poruku o uplati preko postneta

Pozdrav! Kako se radi transfer kredita sa jednog broja na drugi, putem SIM kartice? Prvi put cujem da postoji ovakva opcija u Globaltelu.

Zbog cega ne mogu da prebacim kredit na drugi globaltel broj?
Pise mi doslo je do greske, molim pokusajte kasnije. Probao vec dvaput. Broj je nekadasnji telenor, koji je prebacen u globaltel. Ima li to neke veze? Hteo sam 90 din da prebacim.
Probao obrnuto, sa drugog na taj prvi da posaljem, to ne moze jer je iznos koji sam hteo da prebacim manji od 50 din. Jel radi ista vezano za globaltel kako valja?

Zbog cega ne mogu da prebacim kredit na drugi globaltel broj?
Pise mi doslo je do greske, molim pokusajte kasnije. Probao vec dvaput. Broj je nekadasnji telenor, koji je prebacen u globaltel. Ima li to neke veze? Hteo sam 90 din da prebacim.
Probao obrnuto, sa drugog na taj prvi da posaljem, to ne moze jer je iznos koji sam hteo da prebacim manji od 50 din. Jel radi ista vezano za globaltel kako valja?

Poštovanje! Minimalan iznos za prebacivanje kredita je 50 dinara. Molimo Vas da nam u privatnoj poruci prosledite Vaš broj kako bismo izvršili proveru.

Meni radi transfer na 061/060 koji su Prebacen u Globaltel mrezu. Samo cekam da dodaju u app jer ih ne koristim kao sim

Da, transfer definitivno treba da postoji unutar aplikacije. P.S. Ima li ikakvih nagoveštaja hoće li dodatni servisi da profunkcionišu, poput govorne pošte, konferencijske veze, i slično?

Rekli su ažuriranje aplikacije u drugoj polovini februara, videćemo...

Poslato sa ANE-LX1 pomoću Tapatoka

I mene, cini mi se za voicemail vec postoji, samo ne znam kako se aktivira, da poziv na cekanju isto da se omogući, valjda sve u svoje vreme

Kolika je minimalna dopuna? Juče mi radnik na kiosku reče 200 dinara, a ja u glavi imam nešto kao da je bilo 100. Jel tu nešto menjano u zadnja 3-4 mes.?

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Da, moj kiosk. Znam da sam ranije negde dopunjavao za 100. Hvala

Ovo je već viđeno, tvrde da sms-ovi rade a zapravo rade selektivno, kako kome. Iz mog iskustva sa identičnim problemom u trajanju od preko mesec dana mogu samo da savetujem da batalis i predjes u drugu mrežu ili uzmeš karticu druge mreže za sms servise a ovu globaltel koristiš za sve ostalo (ukoliko ti sve ostalo odgovara).

Sramotno je kako support ovde odgovara selektivno na pitanja.

Odustao bih ja da mi iz tehničke podrške „defektašica” sa autističnim glasom nije rekla: „I ja imam xiaomi telefon i meni radi...” a pa ne, da pustim da mi makar ko drma kavez, ta daj.
Lepo napisao pismo ratel-u i onda zvalo njih troje... na sve moje konstatacije da servisi ne rade: prijem poziva (pozivaocu se javlja automat da nisam dostupan ili sam ugasio...) a tel upaljen sve vreme i mogu da pozivam, poruke - ni jedna servisna nije radila od prve aktivacije kartice, problem s aplikacijom... i šta sve ne više se i ne sećam, poslao im karticu, vratili je za par dana i sad je sve ok. Iako pre neki dan... opet se desilo da sam iz čistog mira bio nedostupan ali kad sam već sledećeg proverio, radilo je. Ne znam, najpovoljniji su i problemi koji se javljaju ostavljaju negativan utisak ali jedna od „šalteruša” zaboravio sam joj ime je stvarno defektašica posebne vrste, toliko drska i bezobrazna da ne bi bilo loše poslati je u njivu da kopa ku'ruz da vidi kako je zaraditi nadnicu, a ne sedeti na zadnjici i „drndati” onog od koga živi. Žao mi što nisam snimao razgovore...
Zadnje što je bilo je da mi je 8 dana pre isteka važnosti paketa „smaknut” preostali internet iz paketa EXCITING MIX 30 DAYS, o čemu sam ovde i čitao te i „njih” ovim putem obaveštavam, iako sam im odgovorio i na pp i mejl da je akiviran 1GB interneta u trajanju preostalih 7 dana do isteka. Vrlo sam se nervirao a sad samo roknem mejl RATEL-u i bole mene...

Еее,добар си ти чим си им слао картицу.Ја то нисам хтио,да губим вријеме.Лакше ми било да пређем у другу мрежу.Засад без икаквих проблема.

@mixman potvrđujem! Više od mesec dana sam "nedostupan" na svom Globaltel broju. Kad pozivam svoj Globaltel broj, umesto da mi zazvoni telefon, stigne mi poruka o propuštenom pozivu!? Sa Globaltela uredno idu odlazni pozivi, stvarno ne znam u čemu je problem. Možda to što mi je zadnja dopuna bila od 100 dinara... Hehehe... Sva sreća pa mi to nije primarni broj, inače me niko ne bi mogao dobiti.

Možda imaš neko preusmerenje? Pozovi kod ##002# to će skinuti sva preusmerenja ako ih ima, pa onda probaj da se pozoveš. Možda ti je uključena opcija sa zvoni u aplikaciji a aplikacija ti nije instalirana ili iz nekog razloga nije u funkciji.

Omogućen poziv na čekanju, kao i konferencijski poziv preko sim kartice.

Nazad
Vrh Dno