Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Uredu, nisu nigde napisali koliko kredita dobijaš uz kupovinu kartice.

Nek te 10GB košta 550 din za 37 dana, i dalje je to najpovoljniji mesečni internet dodatak, a ako su najpovoljniji, onda ne vidim o kakvoj prevari se radi.
Ni blizu najpovoljiji. U vip je 12 gb 300 din,plus,znaci plus imas 7 dana sve ostalo u okviru 300 din. I tih 12 gb vaze 90 dana u osnovi. Ni blizu globaltel najpovoljijeg. Mene samo nervira ta prevara ,ta sitna vaćarenja za 200- 300 din, ta manipulacija. Kazem ti, voleo bih da sam advokat pa iz dosade da se sudim sa prevarantima.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Ja ne znam šta da ti kažem. Ti sigurno znaš da je tih 12GB moguće aktivirati samo jednom na jednoj kartici, a pritom ta promocija traje do 10. marta. Da ti je odgovaralo da nakupuješ štek tih kartica, ili da ti je bilo dovoljno samo tih 12GB, otišao bi u VIP.

E da, ako odgovaraš osobi čija je poruka odmah pre tvoje (da ne kažem iznad), nema potrebe da citiraš njenu poruku da bi se znalo da se na nju odnosi.

Poslednja izmena:
@LazarAntic
Koji je to Vip paket?

Meni pre 15 dana istekao kredit na Globaltel kartici i koristio ga do danas tek su mi danas obrisali preostali kredit,oni imaju ozbiljne bagove u sistemu,i net dodatak mi trajao duže pet dana od isteka,s obzirom da sam uhvatio novogodišnjih 120 GB u Telenoru koji samo produžavam Globaltel mi sada ne treba.

Ja ne znam šta da ti kažem. Ti sigurno znaš da je tih 12GB moguće aktivirati samo jednom na jednoj kartici, a pritom ta promocija traje do 10. marta. Da ti je odgovaralo da nakupuješ štek tih kartica, ili da ti je bilo dovoljno samo tih 12GB, otišao bi u VIP.

E da, ako odgovaraš osobi čija je poruka odmah pre tvoje (da ne kažem iznad), nema potrebe da citiraš njenu poruku da bi se znalo da se na nju odnosi.
Vec sam dve potrosio i evo kupih trecu. Dete trosi ko ludo kad putujemo. A ovim prevarantima poklonih 300 kinti, daleko im lepa kuca....

@LazarAntic
Koji je to Vip paket?
Ledilo. Produzili do 10 marta. Kupis za 300 din i imas 12gb interneta,plus 7 dana sve ostalo. Aktiviras naravno. Nema skrivenih stvari kao kod globaltela gde nista nije kao u reklami sa glumcem. O masterkardu da ne pricam,ne postoji a kada ce ne znaju ni oni.

Meni dve besplatne aplikacije na Telenoru odrađuju posao,prošlog meseca sam na fejsbuk potrošio 8GB a na instagram oko 5 GB meni bi tih 12 GB kod Vipa otišlo samo za fb i instagram ovako uz 120 GB i po 10 za fejsbuk i instagram miran sam dugo sa samo 200 din mesečno koliko da produzim vazenje net dodatka.

@ivanva: Jaka vajda od te 2 aplikacije ako ne plaćaš i neki "dodaj internet" dodatak svaki mesec jer kad si na data internetu na prepaid SIM kartici koja nema ni 1 MB "interneta za globalnu upotrebu" telefon se ponaša kao da je offline i čak ni nove poruke koje ti pošalju na FB chat-u ti ne stižu dok aplikacija radi u pozadini nego tek kad otvoriš aplikaciju.

Ja sam se baš smorio kad sam ukapirao da ne dozvoljavaju da net troši kredit ... prešao sam na prepaid posle 17+ godina i nisam bio svestan te činjenice. Pa sad iako za dž imam 10GB za Facebook u praksi kad nisam na WiFi telefon koristi VIP prepaid (sa onih 12GB promo-a) kao data SIM da bi lepo stizale notifikacije i mailovi i ostalo.

kako ne stižu notifikacije sa dve aplikacije stižu normalno i kad nema net dodatka,meni mnogo znace uštedim mesecno preko 10 GB imam redovan dodatak za net Telenor klik od 120 giga kome produzim trajanje kupovinom najmanjeg od 195 dinara i miran mesecima šteta što dodatka od 120 GB nema više jer bolje opcije za net nema ove Vipove i Globaltel su mi smešne prema ovome na Telenoru.

Pa Ledilo se aktivira samo jednom u godinu dana, kako to može da se poredi sa 5gb za 300 dinara koje aktiviraš kad god ti trebaju?

@ivanva: Ja ne vidim kako ti "nemaš net dodataka" a spominjen neki Telenor Klik od 120GB i da njega "produžuješ" uplaćivanjem dodatka od 195 din. Ja napisah u kom scenariju ne stižu notifikacije za "socijalne mreže" kad te aplikacije rade u pozadini: dakle:

Telenor prepaid broj na kojem su samo aktivirana ta 2 slota za po 10GB. Bez ikakvih drugih dodataka i promocija. Znači ajd što nemaš nikakav net za sve ostalo (mada je i to po meni d*bilno, ako minuti i SMS troše kredit ako nemaš neki dodatak ili promo zašto ne bi i internet trošio kredit?) nego čak ni te 2 aplikacije koje imaju "izlaz na net" ne stižu notifikacije kad rade u pozadini.

Znači za scenario 'kad nisam na WiFi hoću samo da imam net za Facebook' ne radi kako treba jer čim izađeš iz aplikacije nove poruke ne stižu jer se telefon ponaša kao da je offline 100%.
Da bi stizale notifikacije za Facebook, Viber... treba uplatiti i taj dodatak od 195 din svaki mesec. Što meni lično ne pada na pamet da radim. Zato sam i prešao na prepaid jer provedem 2 sata mesečno a da nisam na WiFi pa mi extremno retko treba data internet.

Ako ću da plaćam bilo šta svaki mesec za te pare mogu iste te aplikacije da platim net na VIP kartici na kojoj imam "ledilo" promo sa 12GB i da ne koristim uopšte Telenor karticu za bilo šta osim da primam pozive.

rekao sam da meni notifikacije stižu bez aktivnog net dodatka,ako tebi ne stižu moguće je da je do telefona ili nekog baga,takođe sam govorio o dodatku koji trenutno imam i da mi on odgovara za moje potrebe.

Ma da "sigurno su" problem telefon ili bug a ne sama SIM kartica... kad iste aplikacije na istom telefonu rade kako treba kad se za data net koristi VIP kartica koja ima kvotu megabajta za globalnu namenu.

Ako nemaš stvarno baš nikakav dodatak niti promociju čim ugasiš WiFi i telefon proba da ostvari data connection će da lepo prikaže "x" preko ikonice sa signalom kao indikator da je offline jer ne uspeva da kontaktira neke google servere koje automatski ping-uje.. par sekundi posle toga se pojavi "connect to Telenor SRB" notifikacija na koju kad klikneš ti otvara stranicu na Telenor sajtu gde ti nudi da aktiviraš/kupiš neki od dodataka. Ekvivalent takozvanom "captive portal" kod WiFI hotspot-ova koj se plaćaju ili barem autorizuju loginom, samo u ovom slučaju za data net.
Pri tom telefon uspešno otvara Facebook sajt, stižu poruke na Messenger app ali samo dok je otvoren app... izađeš na homescreen i nema notifikacije kad ti neko pošalje sledeću poruku. Otvoriš ponovo app i eto nove poruke pojavi se odmah.
Znači nije ni problem sa APN podešavanjima... "ima konekciju" za jednu stvar a za druge nema.

Oba klinca mi imaju telenor pripejd brojeve, jedan ima viber, drugi WA i oba imaju instagram od besplatnih aplikacija. Vrlo često se desi da nemaju nikakav drugi internet dodatak osim za te dve besplatne aplikacije. Komuniciramo svakodnevno što chat što voice, apsolutno nikakvih problema nema sa notifikacijama.
Što se tiče potrošnje neta van dodataka to je ukinuto pre nekih 4 godine zbog ogromnog broja pritužbi korisnika da im je net "pojeo" kredit.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Nisam znao pošto sam prepaid koristio poslednji put kad jedva da je postojao telefon sa bluetooth-om a ne da su ljudi koristili internet na telefonima :D A nije mi uopšte ni palo na pamet da neće raditi "na kredit"... da će biti nepovoljno ok ... Sećam se samo da je pre X godina bila varijanta da 1MB košta beše 100 ili 60 din i da zaokružuju na 10 kB na prepaid a na 100 kB na postpaid.

Možda kod mene ne radi trenutno u pozadini pošto sam prebačen sa postpaid na prepaid pre par dana i od tad nisam uplaćivao nikakvu dopunu (stoji mi da imam 30 din kredita, to me "častili" valjda pri prebacivanju).. a i aktivirao sam ta 2 "slot"-a taj prvi dan dok mi u MojTelenor app je stojalo da je tarifa neka "Ambasador" i nije se videlo ni stanje ni važenje dopune i kartice ... pa se tek posle 2 dana to promenilo da stoji lepo "Telenor prepejd" i te ostale informacije. Pa je posle na dan-dva MojTelenor app tvrdio da imam i 50 MB neta uz ovih 2x 10GB i onda nestalo to za 50 MB (koje nisam trošio).

Valjda se sad "stabilizovao" konačno i zna šta koristim i šta je aktivirano :D

Videćemo za 50-ak dana kad uplatim / ako uplatim dopunu da li će da proradi kako treba.

Pa Ledilo se aktivira samo jednom u godinu dana, kako to može da se poredi sa 5gb za 300 dinara koje aktiviraš kad god ti trebaju?
Kupis vise kartica vipa i aktiviras ledilo.
Ali u pravu si da je sa prevarom globaltela sve neuporedivo. Jer tebe ne kosta prvoh 5gb 300din nego 550 din.a to ne spominju nigde. Prevara.

Poslednja izmena:
Ma OK, ali ako govorimo o ličnom broju i singl sim telefonu, onda ne igra to Ledilo.

Pitanje za Globaltel, da li ce biti moguc prenos kredita izmedju korisnika kao sto je to na virtualsimapp?

Ne vidim bas gde je prevara...

Kupio sam karticu za 300 din, poslali postom.... došla sa 5 gb neta, aktivirao Exciting connection 5gb i to se dodalo na tih početnih 5 gb, ukupno 10gb... posle mesec dana produžio opet sa 300 din još 5 gb, u medjuvremenu 3gb potrošio i sad imam 12gb...

za 300 din mesečno 5 gb, ja stvarno ne vidim prevaru...

pozivi i poruke mi ne trebaju, net lepo radi....

On smatra da je prevara sto se kartica placa 300, a stoji da se za 300 din dobija sta vec MESEC dana, medjutim kartica dolazi sa tim istim na NEDELJU dana.
Ne bi rekao prevara, ali ne ide im prilog uopste sto je cena SIM kartice sada ista kao i cena to mesecnog dodatka, pa pravi iluziju da je prevara. Jer se za 300 din dobija nedelju dana necega.

Buhuhu, strasno... :) Šta znam, meni odgovara. Alternativa sa žongliranjem VIP kartica previše smara... ovde ću da uplatim 2000 din i da ostavim da de automatski obnavlja...

Kako? Zar ne istekne kartica za 3 meseca?

Daleko im lepa kuća [emoji23]

Ne vidim bas gde je prevara...

Kupio sam karticu za 300 din, poslali postom.... došla sa 5 gb neta, aktivirao Exciting connection 5gb i to se dodalo na tih početnih 5 gb, ukupno 10gb... posle mesec dana produžio opet sa 300 din još 5 gb, u medjuvremenu 3gb potrošio i sad imam 12gb...

za 300 din mesečno 5 gb, ja stvarno ne vidim prevaru...

pozivi i poruke mi ne trebaju, net lepo radi....
Kako nie prevara. Kakav exciting connection,ne l9zi ljude. Kupis karticu za 300, on ti skine 250- ostaje ti 50 din. A za 250 koje ti je skinuo ti da 5 gb na SEDAM DANA, da bi imao mesec dana 5 gb, ti moras da dopunis jos 250 din pa.da.onda taj paket platis i ukljucis. Sto daje za prvi put 5gb mesecno 550 din. Prevara je u tome sto nigde to tako ne pise ni reklami ni na sajtu.
U vipu kupis karticu za 300 din i 12 gb ti vazi 90 dana pa.moras da dopunis. Nema doplate. Kakav exciting kakvi bakraci ne lozi ljude. Prevara jeste sitna ( 250 din) ali to i lici na dirigenta, sitne male podmukle prevare od 250 din po osobi...a m9glo je to lepo da se napise na sajtu.

On smatra da je prevara sto se kartica placa 300, a stoji da se za 300 din dobija sta vec MESEC dana, medjutim kartica dolazi sa tim istim na NEDELJU dana.
Ne bi rekao prevara, ali ne ide im prilog uopste sto je cena SIM kartice sada ista kao i cena to mesecnog dodatka, pa pravi iluziju da je prevara. Jer se za 300 din dobija nedelju dana necega.
Bravo,lepo si mu rekao smatram da je pravara sto nije receno da me prvi mesec kosta 550 din a ne 300 kao sto predstavljaju. Namerno dovođenje u zabludu, to me nervira.

U Vip-u je ledilo promocija završena.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@LazarAntic Ja ne razumem sta je tvoj problem... ne lozim nikoga....

Evo detaljno mog iskustva:

kartica "uzbudljivi prepaid" kosta ovoliko:
bDJZP89.png

Pise na sajtu da vazi 7 dana i da se dobija 5 giga (izmedju ostalog), kao i da se prenosi (ako aktiviras neki od "paketa", logicno).

Ja sam aktivirao posle par dana ovaj UZBUDLJIVA KONEKCIJA paket od 300 din da dobijem 5 giga u trajanju od 30 dana, i sve sto nisam potrosio iz inicijalnog paketa (a potrosio sam oko 200 megabajta) se prenelo se spojilo sa ovim koji sam kupio, tako da sam imao 9.8 giga u tom trenutku.

Mesec dana kasnije sam uplatio opet 300 din i ponovo aktivirao UZBUDLJIVA KONEKCIJA paket i dobio jos 5 giga (minus 3 giga sto sam potrosio u medjuvremenu) tako da sada imam oko 12 gigabajta interneta raspolozivog.

Ja se ne osecam prevareno... Ne vidim zasto bih?

@LazarAntic Ja ne razumem sta je tvoj problem... ne lozim nikoga....

Evo detaljno mog iskustva:

kartica "uzbudljivi prepaid" kosta ovoliko:
bDJZP89.png

Pise na sajtu da vazi 7 dana i da se dobija 5 giga (izmedju ostalog), kao i da se prenosi (ako aktiviras neki od "paketa", logicno).

Ja sam aktivirao posle par dana ovaj UZBUDLJIVA KONEKCIJA paket od 300 din da dobijem 5 giga u trajanju od 30 dana, i sve sto nisam potrosio iz inicijalnog paketa (a potrosio sam oko 200 megabajta) se prenelo se spojilo sa ovim koji sam kupio, tako da sam imao 9.8 giga u tom trenutku.

Mesec dana kasnije sam uplatio opet 300 din i ponovo aktivirao UZBUDLJIVA KONEKCIJA paket i dobio jos 5 giga (minus 3 giga sto sam potrosio u medjuvremenu) tako da sada imam oko 12 gigabajta interneta raspolozivog.

Ja se ne osecam prevareno... Ne vidim zasto bih?
Ali vesto izbegavas da kazes da si doplatio kredit da bi aktivirao uzbudljiva konekcija , zar ne?

Vrh Dno