Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Iz nekog razloga u Crnoj Gori mi ne nalazi mrežu, automatski izbacuje kao da ima signala ali ne rade pozivi, jedino za hitne slučajeve. Manuelno mi je našao 5 mreža, probao sam svaku i ništa. U prethodnih mesec dana sam bio pre ovoga u Austriji, Bosni, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i svud je radilo bez problema.
Da li je možda prelazak na mts uticao ili ima neko posebno podešavanje za Crnu Goru ili?

Iz nekog razloga u Crnoj Gori mi ne nalazi mrežu, automatski izbacuje kao da ima signala ali ne rade pozivi, jedino za hitne slučajeve. Manuelno mi je našao 5 mreža, probao sam svaku i ništa. U prethodnih mesec dana sam bio pre ovoga u Austriji, Bosni, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i svud je radilo bez problema.
Da li je možda prelazak na mts uticao ili ima neko posebno podešavanje za Crnu Goru ili?

Pronađi SIM toolkit i ako je ponuđeno izaberi manual mode. Posle toga se povežeš na Telekom.me mrežu i tada bi trebalo da radi.

rade nesto meni nece na mts da zakaci na A1 se kaci.

Meni se zakaci na A1 i pise A1 SRB | Globaltel i slovo R, na mts se jednom zakacilo i odma izgubilo signal i vraceno nazad na A1

Ono čega sam mišljenja je da će se prelazak odvijati fazno. Za područja gde se sa sigurnošću zna da Telekom ima pouzdan domet, primeniće se roming sa mts-om, dok će roming sa A1 ostati tamo gde su problematične zone pokrivenosti. S jedne strane, rasteretiće se neznatno kapaciteti A1 mreže, a sa druge, ostaće Globaltelov ugovor na snazi do raskida, ali će svoje obaveze pretpostavljam plaćati manje zbog užeg obima zakupa.

Kod mene od juče Globaltel-MTS i malo slovo r na A1 nije moguće povezivanje sa mrežom tako piše, e sada neznam radi sve super

Kao što sam napisao pre par strana, očekuje se od početka 2024. da Globatel bude na MTS mreži.
Ne može baš preko noći da se klikne dugme i odradi transfer, no bitno je da su krenuli sa implementacijom.

E sad hipotetički kad bi otisao u mts da prenesem broj. Da dobijem onih 200 GB jel moram da kupim karticu ili se odradi prenos pa dobijem kad kupim freepaid. Kako da izvedem to da ne izvisim 200 GB? Mislim jel moram imati freepaid sim karticu ili pri prenosu uplatim ili nakon prenosa.

E sad hipotetički kad bi otisao u mts da prenesem broj. Da dobijem onih 200 GB jel moram da kupim karticu ili se odradi prenos pa dobijem kad kupim freepaid. Kako da izvedem to da ne izvisim 200 GB? Mislim jel moram imati freepaid sim karticu ili pri prenosu uplatim ili nakon prenosa.
Sleduje te MNP kartica i do prenosa biće aktivan Globaltel broj. Ako ne planiraš da je uključuješ i koristiš, to ćeš morati da učiniš pre zakazanog vremena (ja sam moju ubacio nedugo iza ponoći i ujutru dobio poruke da mi je broj prenet), jer je po njihovom neizvodljivo da se prenos radi na neaktivan sim. Posle kad budeš bio preneo broj, imaš pravo do kraja meseca da uplatiš kredit i aktiviraš freepaid.

E super, znači u suštini ništa sad ne kupujem/plaćam. Samo sim ubacim pre prenosa u telefon. I nakon završenog prenosa. Jurim kredit i aktiviram freepaid pre isteka meseca. Hvala

Neki iz mts reče da Globaltel ima oko 80 hiljada pretplatnika, dakle malo u odnosu na mts.
A mts ima bolju pokrivenost jer kao državna firma lako dobija dozvole, lokacije i pristup infrastrukturi.

Mts ima 15 kilometra od Srpske Granice u Rumuniju i to ful puna mreža 4G+

Moze u mtsu ali onu stvar da prebacis. Dok broj malo morgen. Nesposobni su do daske iz mtsa.

Pozdrav svima. Trenutno koristim Freepaid i imam onih 200+ Gb pri prenosu broja za domaci internet saobracaj. Uskoro idem van zemlje na par meseci pa me zanima sta se desava sa tim internetom ako deaktiviram automatsku obnovu Freepaid-a, tj da li cu ih imati na raspolaganju kada ponovo aktiviram paket za par meseci?

Mora da obnavljaš paket svakog meseca ako ne sve se obriše pojeo vuk magarca

Možeš da aktiviraš 5GB na 30 dana za 300 dinara samo internet.

• Like
Reagovanja: uji
Vrh Dno