Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Kupiš karticu na trafici (moj kiosk sigurno ima globaltel sim kartice). Košta 750 dinara. Dobijaš 4GB neta, a ako instaliraš aplikaciju njihovu i povežeš sa tom SIM karticom dobijaš još 4GB.

Početni internet saobraćaj važi 30 dana od aktivacije.

Kasnije dopuniš recimo 400 dinara i aktiviraš paket od 4GB (u prvih godinu dana je to duplo - do najviše 100GB bonusa). Tih 8GB trošiš narednih 30 dana. Ukoliko kroz aplikaciju namestiš automatsko obnavljanje internet paketa i u u trenutku kad paket treba da se obnovi imaš dovoljno kredita, preostali saobraćaj se sabira sa novim. Takođe možeš i ručno da aktiviraš nov paket pre isteka aktivnog i saobraćaj će se sabrati.

Imaju i paket od 800 dinara koji sarži 10GB (uz bonus 20GB) saobraćaja. Takođe se sabira sa prethodnim (pa možeš da kombinuješ pakete od 8 i 20GB ako ručno vršiš aktivaciju).

Kartica koristi Vip mrežu, radi 4G, ako na Vipu imaš 4G, imaćeš i sa Globaltelom. Bitno je da ručno podesiš APN. APN je "globaltel", user i pass prazno.

Radi dobro, bolje od Vip prepaida, a nešto sporije od Vip postpaid-a, ali ja dobijam brzine od 30 do 80Mbps down i 10 do 40Mbps upload. Apsolutno je upotrebljivo.

Pozdrav! Da li je neko pokusavao dopuniti kredit u poslednjih nekoliko dana, putem Globaltel sajta? U vezi sa tim imam problem. Video sam da su postavili novi sistem za dopunu, te sam hteo dopuniti 500 dinara na moj broj, samo da bih isprobao kako radi. Nakon sto sam uneo broj i odabrao dopunu od 500 dinara, kliknuo sam na Plati gde mi je na sledecoj stranici bilo trazeno da unesem podatke o kartici, sto sam i uradio. Ocekujuci da ce me, radi zastite, sistem pitati da u sledecem koraku unesem Verified by Visa lozinku, kliknuo sam na dugme Plati, a to sistem nije trazio. Iako nije bila potrebna Verified by Visa sifra, nakon klika na plati, na sajtu nisam dobio nikakvo obavestenje o uspesnoj dopuni, vec je sve ostalo na istoj stranici sa upisanim podacima o kartici. Smatrajuci da je u pitanju greska, kliknuo sam na Plati jos dva puta, i sad imam sta videti. U Globaltel aplikaciji sam tek kasnije primetio da je kredit dopunjen, ali ne sa 500 dinara, sto mi je bila namera, vec 1500, zbog 3 uzastopne uplate! Razumem da je ovo nastalo mojom greskom, zbog nepaznje, ali da je pisalo obavestenje da je dopuna izvrsena, naravno da bih odmah odreagovao. Opisao sam Globaltelu ovaj problem. Da li neko ima malo vise iskustva, hoce li oni hteti da izvrse refundaciju? Hvala!

Ako nisi koristio kredit za pozive, poruke ili internet, mozda i pristanu.

Ne, kredit nije koriscen, stanje je 1500 dinara. Ne planiram ga koristiti dok se ne resi pitanje refundacije.

Zdravo :)
Želeli bismo da vam se zahvalimo na informacijama o Globaltelu kao i razgovoru o nama.
Mi smo, kao što znate, novi mobilni operater na tržištu i verujemo da imate dosta pitanja i zato smo ovde. Mi smo mladi i trudimo se da idemo u korak sa vama.
Slobodno nam se obratite za sve nedoumice koje imate, jedva čekamo da vam odgovorimo!
Pozdrav,
Globaltel

Jel su ti vratili novac? Meni su bili super do sada u svemu, tj. call centar je prijatan može sa njima sve da se dogovori, bar sam ja uspevao do sada.

Postovani, imam par pitanja:

- Dali aplikacija mora da se instalira na isti telefon u kojem je vasa sim kartica?
- Na koliko uredjaja moze da se instalira vasa aplikacija povezana sa vasom sim karticom?
- Ako imam 1000 dinara kredita i sve prebacim na vasu mastercard karticu, kolika ce biti provizija?
- Dali vasa kartica radi u romingu za pozive i poruke bez aplikacije, i ako da, imate li link za cene tog klasicnog rominga.

Unapred hvala na odgovorima i ne zamerite ako bude jos pitanja, ipak se radi o zanimljivom proizvodu.

Postovani, imam par pitanja:

- Dali aplikacija mora da se instalira na isti telefon u kojem je vasa sim kartica?
- Na koliko uredjaja moze da se instalira vasa aplikacija povezana sa vasom sim karticom?
- Ako imam 1000 dinara kredita i sve prebacim na vasu mastercard karticu, kolika ce biti provizija?
- Dali vasa kartica radi u romingu za pozive i poruke bez aplikacije, i ako da, imate li link za cene tog klasicnog rominga.

Unapred hvala na odgovorima i ne zamerite ako bude jos pitanja, ipak se radi o zanimljivom proizvodu.

Hvala na pitanjima.
1. Aplikaciju možete instalirati i sa brojem telefona nekog drugog operatera, samo tada imate manje opcija u korišćenju aplikacije. Recimo, ako aplikaciju instalirate sa Globaltel SIM karticom, možete imati virtuelnu Master karticu koja se koristi za online plaćanje.
2. Aplikacija može sa jednim brojem telefona da se instalira samo na jednom uređaju. Kroz aplikaciju možete da koristite više brojeva telefona.
3. Provizija za prebacivanje kredita na Master karticu je uvek 9%.
4. Naša kartica radi u romingu, cenovnik nemamo i dalje na sajtu, ali imamo cene internet roming tarifa. Cenovnik poruka i poziva iz rominga ćemo postaviti uskoro na sajt.

Ukoliko imate još pitanja, slobodno nam se obratite.

Jel su ti vratili novac? Meni su bili super do sada u svemu, tj. call centar je prijatan može sa njima sve da se dogovori, bar sam ja uspevao do sada.

Da, zaboravih da javim. U call centru su bili vrlo korektni i uradili su refundaciju bez ikakvih problema. Kredit sam dopunio pre nekoliko dana (ovaj put jako pazljivo), i bila je ispisana potvrda o uspesnoj transakciji, tako da je sada sve OK.

Uzeo bih ovu globatel prvenstveno zbog interneta jer je povoljan. Interesuje me kako funkcionise, da li je brz i cije bazne stanice koristi?

Sent from my Coolpad A8 using Tapatalk

Uzeo bih ovu globatel prvenstveno zbog interneta jer je povoljan. Interesuje me kako funkcionise, da li je brz i cije bazne stanice koristi?

Globaltel je MVNO i koriste Vipove bazne stanice. Pretpostavljam da je kvalitet interneta jednak kao na Vip mrezi. Ne koristim SIM karticu pa ne mogu precizno tvrditi.

Aktiviram sad globaltel aplikaciju preko nekog vipovom broja. Nisam ništa uplaćivala. Jesu li pozivi i poruke uvek besplatni između globaltel korisnika? Dodelili su mi neki broj, pa mi nije jasno jel treba da ga otkupnim za 750din ili kako?

Bacila je svemir zeku.

Pozivi su besplatni izmedju Globaltel brojeva. Globaltel dodeljuje besplatan broj pri registraciji i nije ga potrebno otkupljivati. Cena SIM kartice je 750 dinara.

Dok ne naprave eSIM, naravno ;)

Kad kupite Globaltel SIM za 750 dinara na trafici ili sa sajta, jednostavno je ubacite u telefon i podesite APN na "globaltel" username i password prazno.

Odmah imate 4GB neta preko 2G/3G/4G mreže Vipa.

Važno je znati, iako je ovo tehnički detalj:
U Srbiji su trenutno u upotrebi sledeći MCC/MNC kodovi:
MCC MNC
220 01 - Telenor (GSM 900/1800, WCDMA 900/2100, LTE 800/1800)
220 03 - mts (GSM 900/1800, WCDMA 900/2100, LTE 800/1800, CDMA 450, TETRA)
220 05 - Vip (GSM 900/1800, WCDMA 900/2100, LTE 800/1800)
220 07 - Orion Telekom (CDMA 450)
220 09 - Mundio / Vectone Mobile (MVNO) - ne radi više
220 11 - Globaltel (MVNO)

Znajući da je home network za Globaltel SIM kartice 220 11 (a da takva mreža fizički ne emituje signal u Srbiji), neki jednostavniji telefoni / modemi / ruteri (koji ne podržavaju da im SIM kartica kaže da iako ne koriste svoju matičnu mrežu (220 11), korisniku ne prijavljuju roaming) moraju biti podešeni da dozvoljavaju DATA roaming kako bi uspešno bili povezani preko Vip (220 05) mreže koja nije njihova matična.

Zašto MVNO mreže rade na ovaj način, dva su razloga:
1) Mogu da promene partnera (pravu mrežu koju koriste)
2) Mogu da imaju posebne roaming partnere van matične zemlje i posebne roaming ugovore

Mana je što neki uređaji koji ne podržavaju da iako ne koriste matičnu mrežu to korisniku ne prijavljuju kao roaming zahtevaju da uključite data roaming kako bi se povezali na mrežu. Primer su HiLink Huawei modemi / mifi uređaji. Mada internet radi odlično, jedino je indikacija za roaming uvek aktivna.

Što se tiče performansi mreže, brzine koje dobijam preko Vip mreže na telefonu koji je LTE CAT4 su do 100/40Mbps (nisam video veće). Generalno su na nivou 40/30Mbps na LTE 1800 baznim stanicama, odnosno 15-20 / 6-10Mbps na LTE 800 baznim stanicama. Ako to uporedim sa brzinama koje imam na NEO postpaidu kod Vipa, one su približne ili za 10-15% manje - pretpostavljam da imaju nešto niži prioritet na BS, ali generalno sasvim zadovoljavajuće brzine. Na telefonu nećete primetiti apsolutno nikakvu razliku u svakodnevnom korišćenju.

Dva puta se desilo za 11 meseci koliko koristim Globaltel da kartica neće da se registruje na mrežu (ukupno je trajalo manje od 1h), i jednom da nije hteo 2 sata da se poveže na LTE (radio je na 3G mreži).

Da li negde postoji cenovnik poziva ka Srbiji iz rominga?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jesi primetio da li je to (nerad) bio mozda bas ono kad i VIP nije radio? Imao je tacno te ispade otprilike ove godine, ali ne secam se koji bese period ;)

OT: VM ne radi vise? A za sta Orion koristi MCC?

Jesi primetio da li je to (nerad) bio mozda bas ono kad i VIP nije radio? Imao je tacno te ispade otprilike ove godine, ali ne secam se koji bese period ;)

OT: VM ne radi vise? A za sta Orion koristi MCC?
orion koristi za onaj cdma internet za poneti.

Sent from my M9 using Tapatalk

A duple GB kako dobijas i da li mozes da menjas mesecno (npr ovog mi treba 4 skedeg 10) i da li ti uvek duplira?
Kad kupite Globaltel SIM za 750 dinara na trafici ili sa sajta, jednostavno je ubacite u telefon i podesite APN na "globaltel" username i password prazno.

Odmah imate 4GB neta preko 2G/3G/4G mreže Vipa.

Važno je znati, iako je ovo tehnički detalj:
U Srbiji su trenutno u upotrebi sledeći MCC/MNC kodovi:
MCC MNC
220 01 - Telenor (GSM 900/1800, WCDMA 900/2100, LTE 800/1800)
220 03 - mts (GSM 900/1800, WCDMA 900/2100, LTE 800/1800, CDMA 450, TETRA)
220 05 - Vip (GSM 900/1800, WCDMA 900/2100, LTE 800/1800)
220 07 - Orion Telekom (CDMA 450)
220 09 - Mundio / Vectone Mobile (MVNO) - ne radi više
220 11 - Globaltel (MVNO)

Znajući da je home network za Globaltel SIM kartice 220 11 (a da takva mreža fizički ne emituje signal u Srbiji), neki jednostavniji telefoni / modemi / ruteri (koji ne podržavaju da im SIM kartica kaže da iako ne koriste svoju matičnu mrežu (220 11), korisniku ne prijavljuju roaming) moraju biti podešeni da dozvoljavaju DATA roaming kako bi uspešno bili povezani preko Vip (220 05) mreže koja nije njihova matična.

Zašto MVNO mreže rade na ovaj način, dva su razloga:
1) Mogu da promene partnera (pravu mrežu koju koriste)
2) Mogu da imaju posebne roaming partnere van matične zemlje i posebne roaming ugovore

Mana je što neki uređaji koji ne podržavaju da iako ne koriste matičnu mrežu to korisniku ne prijavljuju kao roaming zahtevaju da uključite data roaming kako bi se povezali na mrežu. Primer su HiLink Huawei modemi / mifi uređaji. Mada internet radi odlično, jedino je indikacija za roaming uvek aktivna.

Što se tiče performansi mreže, brzine koje dobijam preko Vip mreže na telefonu koji je LTE CAT4 su do 100/40Mbps (nisam video veće). Generalno su na nivou 40/30Mbps na LTE 1800 baznim stanicama, odnosno 15-20 / 6-10Mbps na LTE 800 baznim stanicama. Ako to uporedim sa brzinama koje imam na NEO postpaidu kod Vipa, one su približne ili za 10-15% manje - pretpostavljam da imaju nešto niži prioritet na BS, ali generalno sasvim zadovoljavajuće brzine. Na telefonu nećete primetiti apsolutno nikakvu razliku u svakodnevnom korišćenju.

Dva puta se desilo za 11 meseci koliko koristim Globaltel da kartica neće da se registruje na mrežu (ukupno je trajalo manje od 1h), i jednom da nije hteo 2 sata da se poveže na LTE (radio je na 3G mreži).

mozes da menjas moju karticu je koristio drugar i za 3 meseca stukao svih 60gb koriscena promocija 10+10 i huawei e5220 doduse ko sto kaze poglavicas mora na njemu data roming da se aktivira.

Hvala na info. Ovo mi je najbolja opcija za internet u vikendici (najpovoljnija).

Koliko ti to cesto treba i koliko GB?
10GB (20GB dobijes) je 800RSD, ali ako ides samo 2-4 dana u tih 30, cak mozes bolje proci sa VIP Vikend Netom ili MTS Tourist karticom (prva je dnevni flat 290, druga 250, a nedeljni na prvoj je 999, dva dana 390 - pa moze da se kombinuje, ali bitno je da je flat, bez UO).

A mozes i ovo:
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/pripejd/za-nove
Dopunjujes sa 400din, ne trosis ih za net, bonus je - a taj kredit posle za parking iskoristis :)

Poslednja izmena:
Skinuo sam ovu aplikaciju i dobio broj. Planirao sam da koristim iz inostranstva da kroz aplikaciju pozivam brojeve u Srbiji. Trenutno sam u Srbiji i cena poziva je 8din/min + 6din/udpostava. Taman kad sam pomislio da je to super resenje, vidim da pisete da odredjuju cenu na osnovu IP adrese...
Da li imaju negdr cenovnik za zvanje iz inostranstva? Ne razumem kome je onda ovo uopste namenjeno kada vec svi operateri nude NEO za 1000din?

Treba mi i konstantan internet zbog video nadzora pa mi ovaj vikend net ne pije vodu. Moram samo da proverim kako radi vip. Do sad mi je bio telenor ali smo se razisli za internet mada je rafio ok.
Koliko ti to cesto treba i koliko GB?
10GB (20GB dobijes) je 800RSD, ali ako ides samo 2-4 dana u tih 30, cak mozes bolje proci sa VIP Vikend Netom ili MTS Tourist karticom (prva je dnevni flat 290, druga 250, a nedeljni na prvoj je 999, dva dana 390 - pa moze da se kombinuje, ali bitno je da je flat, bez UO).

A mozes i ovo:
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/pripejd/za-nove
Dopunjujes sa 400din, ne trosis ih za net, bonus je - a taj kredit posle za parking iskoristis :)

Skinuo sam ovu aplikaciju i dobio broj. Planirao sam da koristim iz inostranstva da kroz aplikaciju pozivam brojeve u Srbiji. Trenutno sam u Srbiji i cena poziva je 8din/min + 6din/udpostava. Taman kad sam pomislio da je to super resenje, vidim da pisete da odredjuju cenu na osnovu IP adrese...
Da li imaju negdr cenovnik za zvanje iz inostranstva? Ne razumem kome je onda ovo uopste namenjeno kada vec svi operateri nude NEO za 1000din?

Cena kad ti je IP iz inostranstva je 49.9RSD/min.

Što se tiče toga kome je namenjeno... Svakom kom odgovara 8GB neta za 450 dinara ceo mesec ili 20 GB za 800 dinara. A ako nekoliko meseci za redom uplaćujete, sve što je ostalo se sabira.

Zamolio sam brata koji je u Austriji da testira GlobalTel.

Pozvao me je na moj VIP mobilni broj :
globaltel.png

Cena koja izlazi je ista kao i kada ja iz Srbije zovem srpski broj...
Izgleda da su ukinuli taj IP roming?

Nazad
Vrh Dno