Šta je novo?

Gigabyte P35-dq6

Postoji samo jedna verzija BIOS-a za nju od pochetka.
hm....na testu su mi bile i ds3 i dq6 ploche koliko sde secam obe su mi davale max 325 FSB ali u momentu kada su se pojavile samo je bilo inzinjerkih primeraka za testiranje ;) ko zna u kom su problemu tada bile ploche tj BIOS na plochama
@Spaceamster
Shta mislish, shta je konkretno bio problem?

hm....na testu su mi bile i ds3 i dq6 ploche koliko sde secam obe su mi davale max 325 FSB ali u momentu kada su se pojavile samo je bilo inzinjerkih primeraka za testiranje ;) ko zna u kom su problemu tada bile ploche tj BIOS na plochama
@Spaceamster
Shta mislish, shta je konkretno bio problem?

Šteta što nisi obratio pažnju, ali ponoviću. Na pločama koje smo imali bio je bios iz februara tačnije 15.2.2007, ako polaziš logikom, jasno je da su ploče napravljene pre objavljivanja bios-a, što će reći pre 15.2, ako znaš da je intel imao dve revizije čipseta 01 i 02 (02 je finalna i počela je da se štancuje posle marta meseca) jasno ti je zašto nisu htele da se ocuju. 01 revizija je alfa revizija čipset-a koji je služio samo za testove što su dokazale i naše test ploče sa kojima nista nije moglo da se ocuje.
Dule u guzu.

Prilozi

• Validacija.jpg
    Validacija.jpg
    108.4 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Hej DARK SIDE .. koje su ti temperature opterecenog procesora i gde ti je granica klokovanja za vazdusnim hladjenjem ... tj sa Zalmanom 7700cu

Poslednja izmena:
Šteta što nisi obratio pažnju, ali ponoviću. Na pločama koje smo imali bio je bios iz februara tačnije 15.2.2007, ako polaziš logikom, jasno je da su ploče napravljene pre objavljivanja bios-a, što će reći pre 15.2, ako znaš da je intel imao dve revizije čipseta 01 i 02 (02 je finalna i počela je da se štancuje posle marta meseca) jasno ti je zašto nisu htele da se ocuju. 01 revizija je alfa revizija čipset-a koji je služio samo za testove što su dokazale i naše test ploče sa kojima nista nije moglo da se ocuje.
Dule u guzu.
ma jasno je mini to ;) ali da je identican maksimali FSB, a menjao sam CPU...to mene tripuje!?! Slichajnost?tesko...
Mare@G!

Hej DARK SIDE .. koje su ti temperature opterecenog procesora i gde ti je granica klokovanja za vazdusnim hladjenjem ... tj sa Zalmanom 7700cu
Neznam.Zato sam i kupio e6600.Da ne moram da ga klokujem neshto extra.Ovaj e6600 je jedan od prvih koji su doshli u nashu zemlju u zvanichnoj prodajnoj ponudi.Medjutim jako je "zedan" voltaze i mizerno se overklokuje a shto meni i nije neki problem jer mi sad radi c1 i eist pa je i ispod nominalne fabrichke brzine...tj.negde je na 2000mhz uglavnom.Inache na 1.32v ide sa 2400mhz na 2900mhz i posle toga "okinava".Normalno, sa manuelnim podeshavanjima BIOS-a na nominalne,fabrichke vrednosti.Znachi "auto" je iskljuchena opcija.Znachi, oni sa e6300 idu brze od mene :D.NIkada nisam podigao voltazu sa 1.32v za cpu na dq6 pa neznam do koliko ide ovaj cpu.Ne zanima me.
A shto se tiche temperature,kod mene na 30 i kusur stepeni u sobi sada je 51c na "leru".Morao sam da zveknem zalmana na 1500rpm jer sam stavio neku budjavu belu pastu ,koju sam jedino tada imao,na cpu pa su mi temp.otishle gore . Mrzi me da stavljam drugu.Jednostavno zapustio sam rachunar i sluzi mi kao shto seljaku sluzi krunjach za kukuruz:D
Samo da radi ono zashta sam ga kupio.Na opterecenju je ishao do 78c na 1200rpm(igre).Otprilike.
pozz,,,,

Poslednja izmena:
Dark, obzirom da ti 6600 nije es i da imas tu ploču i kuler, to su po meni jakooo visoke temperature. Poradi bre nešto po tom pitanju.

Inače prosto mi se duša cepa kad gledam taj 6600 kako radi na tim smešnim frekvencijama. Evo ti moj 6300 za njega ide na 3.0ghz bez ikakvog dizanja napona (dokazano je da keš memorija kod ovih novih ima malu ulogu) :D Inače kod mene je temp u leru kao kod tebe kada proc radi na 3.2 i to ide onda sa +0.162mV

Kako sam i najavio,danas skrpih malo vremena da ubacim ovu plochu u Armor thermaltake kuciste.Mogu odmah da obradujem vlasnike Zalman 7700cu aktivnog hladnjaka za procesor da on moze da se montora na ovu plochu i to bash,shto bi rekli mi Srbi,knap.Plocha je ,za razliku od test ploche koja je bila na Benchmark testu kod Marka,doshla sa dosta opreme.2 usb braketa,2 braketa za externe hard disk jedinice,sata kablovi,ide......
Toliko u startu.Posle cu podici sistem i provericu BIOS u pogledu overkloka.Ovde postujem slike montiranja Zalman coolera.
Potrevni su duzi srafovi od standardnih a lako ih je naci u nekog gvozdjari i sl
.Na zadnjem delu ploche nalaze se malo izmenjeni back plate hladnjaci nego shto sam video na test plochama.Malo su masivniji i lepshe izledaju.
Da informishem one koji ne prate toliko hardware:
ova plocha ima Bearlake chip set p35 shto bi znachilo da u njen 775 socket(procesorsko podnozje) idu svi Intel procesori 775 i Penryn procesori(josh nisu izashli).Ima 12-fani napajachki stepen za procesrosku jedinicu,shto bi bio rekord za ploche ovakvog tipa a sasvim pozeljno za quad core intel procesore.Inache elektroliti nisu samo aluminijum polimerni vec ,kako su ih nazvali,ultra durable aluminijum polimerni.Ovo bi trebalo da znachi da su dosta veceg veka od obichnih aluminijum polimernih a shto je naravno teshko uopshte utvrditi u ovom trenutku.U svakom sluchaju,pozitivno a daleko kvalitetnije od standardnih elektrolita koji se i danas ugradjuju u ploche.

A koliko duzi srafovi ?

A jel moraju neki odstojnici da se stave izmedju ploce i plasticnog backplate-a kulera (ova plastika mi onako malo deluje krto)

Poslednja izmena:
Dark, obzirom da ti 6600 nije es i da imas tu ploču i kuler, to su po meni jakooo visoke temperature. Poradi bre nešto po tom pitanju.

Inače prosto mi se duša cepa kad gledam taj 6600 kako radi na tim smešnim frekvencijama. Evo ti moj 6300 za njega ide na 3.0ghz bez ikakvog dizanja napona (dokazano je da keš memorija kod ovih novih ima malu ulogu) :D Inače kod mene je temp u leru kao kod tebe kada proc radi na 3.2 i to ide onda sa +0.162mV
Ovaj E6600 nikada nije mogao ni da priviri brze od 2.9ghz.Trazi V.Tako se ponasha na svim plochama.Mada meni to i ne treba.Dosta je i ovako.Shto se tiche temp.ova pasta je losha i ko zna shta je to zapravo jer su mi to dali iz jednog tv.servisa.Mada i to mi ne smeta.Neka ga.Radi ok.Totalno sam poslednjih meseci u nekim drugim vodama da kompjuter gledam kao igrachku i alatku koja treba da sljaka par stvari i to je to.Verovatno ce me zainteresovati kada dodje zima.A do tada ce u njega mozda i uleteti Penryn pa cu tada pastu da menjam.
Pozzz...

Poslednja izmena:
Ova ploca vise nece imati Mambo Jumbo kuler :( evo kako sada izgleda Gigabyte P35 DQ6 i DS4 serija ploca

Prilozi

• motherboard_productimage_ga-p35-dq6_big.jpg
    motherboard_productimage_ga-p35-dq6_big.jpg
    62.8 KB · Pregleda: 155
Jelte ljudi .. a da nisu ove temperature malko previsoke :trust: (iste su i sa core temp 0.95 ) sve je sto se Zalmana regularno odradjeno i stavljena AS5 ... mozda ova ploca ne ocitava bas najpreciznije ( idle mi je 39 stepeni )

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    307.4 KB · Pregleda: 102
Imam problem sa pomenutom plocom, ne mogu da pokrenem zvuk pod SP2 ( u deklaraciji drivera koji se dobijaju uz plocu stoji da moze win2000 sp4 i XP SP1?!?). Skidao sam i neke zakrpe sa Microsoft sajta i nove drivere, ali nista... Da li neko zna u cemu je problem i kako se resava?

Imam problem sa pomenutom plocom, ne mogu da pokrenem zvuk pod SP2 ( u deklaraciji drivera koji se dobijaju uz plocu stoji da moze win2000 sp4 i XP SP1?!?). Skidao sam i neke zakrpe sa Microsoft sajta i nove drivere, ali nista... Da li neko zna u cemu je problem i kako se resava?
Idi u device manager pa u "sound,video and game controllers"..klikni i vidi ima li problema sa driverima(zuti uzvichnik).Ukoliko ima uradi update drivera.Ukoliko nema proveri sound mixer u control panelu...ides na sound pa u mixer...ako su svi klizaci gore i nije na "mute" onda je dublji konflikt u pitanju.Format pa dizi sistem ponovo.
Eh da.Uradi i update novog BIOS-a.Idi ovde i skini zadnju verziju:
http://www.gigabyte.com.tw/Support/...erboard&ProductID=2532&ProductName=GA-P35-DQ6

Poslednja izmena:
Koliko maximalno da dizem V za NB i CPU !! Nisam uspeo da izvucem preko 470Mhz FSB uz dizanje napona od +0.2V za NB. Koliko jos mogu da ga povecam bez bojazni da nesto sprzim.
Isto pitanje vazi i za CPU. Do koliko V maximalno da mu dignem napon bez bojazni da se ne zapali?! Inace napajanje je Chieftec 360W.

!

I jos jedno pitanje tj. problem.
Desava mi se posle overclock-a da svaki program pokazuje drugaciju brzinu procesora. Evo i slike da ne objasnjavam uzalud.

Edit:
Tek sam sada video da je CpuZ pokazao pravu vrednost i to tek posto sam prvo pokrenuo stariju verziju pa onda noviju. Inace od samog pocetka CpuZ me zeza. Cak i kad je sve na defaultu kaze da mi Cpu radi na 1.6Ghz !!!!!!!!!

Prilozi

• screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    309.2 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:

Imam slican problem na visti (naravno i ja imam dq6 :)). Sve radi extra samo zvuk malo zeza. Nece da pusti 5.1 zvuk iz ni jednog programa. :( A kad testiram iz viste rade svi zvucnici (znaci da su lepo povezani i to... :D). Mozda ce neko moci da mi pomogne. :D

Poslednja izmena:
i ja da kazem nesto! "profesija" overkloker, nije neka...... recimo kako fudbaler i skakac sa motkom ;) ,da bas tako! cifra sa recimo 2,66 na 5,66 mhz hladjena azotom, hahahahha nista spektakularno! posto se bavim , vektorskim dizajnom i 3d modelovanjem . i ja sam si odradio jedan mali test koji se oslanja samo na proc. klokovao sam q6600 sa 2.4 na 3.1ghz i pustio neki render podesen za Vray i privi rezultat bio je 23.1 sec a ovaj drugi 19.3 ja sam odmah to vratio ,bole me k**** za ove tri i'po sekunde! e sad da se to klokuje recimo na nekih 4.500mhz ili vise ok, bilo bih to dosta brze, ali ko ce se mlatiti sa azotom ,dryice-om i tako...... meni je spacemaster@ rekao isto ti P35 ili P965 ako ne planiras klok. Tako da me moj klok nije impresionirao puno u max-u!!! ali me zato odusevilo to kad sam upalio neki Prime95 i CoreTemp u video da temp skacu preko 75 , hahahahahah buljio sam u to i zvao mamu da dodje da vidi , i svi smo se familijarno veselili...... svi su bili ozareni tim Prime-om95 lep program, evo bas ga drzim na desktopu! ;) xaxaxaxaxaaaaaa

pozz svima

Da da sve je to lepo ali svi procesori koji se drze sa vecim klokom nego sto je po difoltu samanjuje im se radni vek, a pogotovo onim likovima koji su ga klokovali preko 100% pa ne bi dzabe ljudi u intelu pravili procesor koji kosta 700 jura i onaj koji kosta 200 jura........

joj, daj otvorite podforum "humor"

Da da sve je to lepo ali svi procesori koji se drze sa vecim klokom nego sto je po difoltu samanjuje im se radni vek,

naravno, nece trajati 23 vec 21 godinu. mislim da cu ostaviti svoj CPU na defaultu...

a pogotovo onim likovima koji su ga klokovali preko 100% pa ne bi dzabe ljudi u intelu pravili procesor koji kosta 700 jura i onaj koji kosta 200 jura........

naravno da ne bi, kad ne bi hteli da ZARADE...

dokle ovakve rasprave?

da uvedemo neki minimum informisanosti pre ulaska na forum?

:party:

Vrh Dno