Šta je novo?

Gigabyte (i sve ostale) 4850 - prvi utisci

nemamo svi iste kriterijume, meni je 40% ATI ref fan preglasno. na koliko % drzis fanove u CF ? sve preko 30% mi je na 4870 bilo mucenje. Ovo je moje vidjenje i subjektivni dozivljaj. Nekome ne smeta ni 100% fan na 4870.
Ja ne sporim da je 4870 bolji odnos cena/performanse, ali jednostavno ne mogu da prihvatim da me neko ubedjuje da bilo kojim tweakom moze 4870 da dostigne nivo buka/temp/performanse kao GTX 280. ATI fanboys pokusajte da shvatite ima nas koji volimo top performanse i nisu nam bitni samo 3D Mark skorovi, avg fps etc...i uopste vas niko ne ubedjuje da je 4870 losiji - ODLICAN je samo je nekome GTX bolji. Da li smo mi moroni jer volimo moronfriendly drivere, tools mislim stvarno je totalno nisko i bezveze tako karakterisati ljude.

Kad sam vec kod fps ajde da bacimo malo min FPS rezultate u igrama a ne samo max FPS (maximalna brzina peglice na nizbrdici pre raspadanja).

poz
M.

Treba hteti ;)
Malo se poigras sa BIOS-em imas tisinu i perfomansu, ali kome pricati :d
Po cemu ti bilo koga svrstavas u fanboy-a :D
Shvati; Ti, a, Mika i neko drugi moze da kupi GTX ili CF, neko ne, tao da umesto sto flemujete ovde i uporedjujete kartu koja kosta dve i po prosecne plate servisera u nasem vajnom IT svetu sa kartom koja je jos uvek mnogima pusti san, a pritom kosta ispod 150 Evra, molim Vas, koji fanboy-izam. ATI nudi odlicnu kartu i tacka na i.
GTX280 je mama od karte to niko ne spori :smash: Kada ste baje, ajde poradite malo za zaednicu, samo udjite u svoje profile i procitajte bar 20 svojih poslednjih postova :p
Kull-a razumem, covek je igrac i uzeo je odlicnu kartu, ali da je hteo da se poigra sa BIOS-e ne bi imao toliko bucne i vruce karte, a bas to je jedina mana ATI-a u ovom momentu!
Sa duznim postovanem odbijam vise da odgovaram na ove smaracke postove, upropastiste svaku temu :S: :mad:
:wave:

Poslednja izmena:
Dobro je da mozes da biras jer u Wingoa ti ta hobotnica sigurno nece stati.
Kuciste samog napajanja staje bez problema jer je Wingo prilicno dugacak, ali citav buzir nakacenih kablova nema sanse da se spakuje unutra

bio sam malo uporan, i spakovao hobotnicu.... :), trajalo sveukupno 15tak minuta zamena napajanja....

Prilozi

• IM006270a.jpg
    IM006270a.jpg
    241.8 KB · Pregleda: 303
Da nije to limited edition? Kao sto je bio onaj 9600GSO sonic sa vecim kulerom.

Super karta jos samo da se pojavi kod nas ako se pojavi uopste..:trust:

Ja sam razmisljao da uzmem Toxic koji je overklokovan i ima odlican kuler. Medjutim, sva ta resenja su losa sve dok se ne stavi kuler koji direktno napolje ne izbacuje vruc vazduh kao sto ima 4870 ili akimbo kod evga-e...

I meni je favorit pre svega zbog duzine jer bas i nemam prostrano kuciste (sa refentnim bi verovatno morao da pomeram hardove), ali je kontrola obrtaja ventilatora pod znakom pitanja.

@Broz
I tu postoji jedan problem a to je gomilanje prasine u "tunelu" posle izvesnog vremena.

Poslednja izmena:
@Wild Boy: Office Super Store tu sam ja kupio sebi :)

EDIT: pre jedno godinu dana

Poslednja izmena:
I meni je favorit pre svega zbog duzine jer bas i nemam prostrano kuciste (sa refentnim bi verovatno morao da pomeram hardove), ali je kontrola obrtaja ventilatora pod znakom pitanja.

@Broz
I tu postoji jedan problem a to je gomilanje prasine u "tunelu" posle izvesnog vremena.

pa ne verujem da je duzina kraca, meni se dopada zbog hladjenja koje nije referentno i sigurno je bolje od istog, a i bice jeftinija od referentnog modela za 10-15 eura.,)

@Wild Boy: Office Super Store tu sam ja kupio sebi :)

EDIT: pre jedno godinu dana

Hvala pogledacu :wave:

pa ne verujem da je duzina kraca, meni se dopada zbog hladjenja koje nije referentno i sigurno je bolje od istog, a i bice jeftinija od referentnog modela za 10-15 eura.,)

Vidi se lepo da je kraca, tu je negde kao GS.
http://img.donanimhaber.com/resimler/sapphire_hd4850_spcooler_1a_fx57.jpg
http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/AMD_Radeon/Radeon_HD_4850_02.jpg

Hehe.. Kakvih ljudi sve ima. Ja volim NVidiju, ali covek lupa kao "maksim po diviziji".

U pravu si ali zato ovo resava stvar za 10 sekundi ;)
Ne znam da li ste razmišljali o upotrebi poklopca sa bočice od WD-40 sa sve onom cevčicom u kombinaciji sa kompresorom koji se povezuje na akumulator za auto:D A o primeni "bisera"medju usisivačima "Slobode" konkretno referentni model 700K :-devil-:i njegovoj izduvnoj cevi da ne govorimo:D Ali dobro ovo je nesumnjivo fensi stvarčica i kapiram kakav utisak ostavlja kada se izvadi iz radnog stola ;)

Ne znam da li ste razmišljali o upotrebi poklopca sa bočice od WD-40 sa sve onom cevčicom u kombinaciji sa kompresorom koji se povezuje na akumulator za auto:D A o primeni "bisera"medju usisivačima "Slobode" konkretno referentni model 700K :-devil-:i njegovoj izduvnoj cevi da ne govorimo:D Ali dobro ovo je nesumnjivo fensi stvarčica i kapiram kakav utisak ostavlja kada se izvadi iz radnog stola ;)

LOL! jak si! (zato sto to ja JESAM pre radio, al me bi sramota da priznam)

Još jednom, svima kojima koriste referenti cooler i referentnu PCB kartice (još nisam videm custom modele) preporučujem:

1. Ispitivanje overclocka kartice iz Ovedrive-a
2. Iz programa GPU-z sačuvati BIOS kartice (slika 1)
2. Skidanje RBE (Radeon BIOS editora) odavde
3. Učitavanje sačuvanog BIOS-a u RBE 1.1 i menjanje vrednosti kako brzine ventilatora tako i voltaže i frekvencije GPU-a i memorije (slika 2).
4. Koristiti atiflash
5. Flash-ovanje BIOS-a iz DOS-a, najlakše uz pomoč bootabilnog USB stick-a.

Nakačio sam i BIOS koji sam editovao za dve mušterije i kojima kartice sada rade na 700/1100 load i 160/500 idle sa kontrolom ventilatora jednom već desetak dana, drugom par dana bez ikakvih problema + ljudi zadovoljni :)

Napomena: obezbedite PCI karticu za slučaj da BIOS flash ne uspe :d

Imas li mod bios ali samo za smanjenje brzine 160/500 idle i za kontrolu fana bez OC i dizanja napona?

Poslednja izmena:
Imam pitanje u vezi 4850 a vezano je za drajvere. Posto mi je ovo prvi put u zivotu da imam neki ATI Radeon hteo bih da pitam da li su dobri drajveri sto sam instalirao (catalyst 8.7). I zasto npr. kad idem ono desni klik , properties ne pise tacan naziv kartice vec pise 4800series, da li to tako treba, isto je i u GPU Z? Da li treba nesto da podesavam u Catalyst centru?

dobri su, pise zato sto je cip isti a razlikuje se samo memorija....

Kako dobri? A šta je onda ovo:

HD4850.gif

Nešto tu ipak nije u redu. ;)

Pa sta sad da radim, da instaliram opet drajvere?

Pa sta sad da radim, da instaliram opet drajvere?

Nista, sve ti je ok. Tako je kod svih. Na slici je prikazana verzija 0.2.7, kod starijih je pisalo ATI Radeon HD 4800 Series, tako da nemas brige, uzivaj!

Poslednja izmena:
Nista, sve ti je ok. Tako je kod svih. Na slici je prikazana verzija 0.2.7, kod starijih je pisalo ATI Radeon HD 4800 Series, tako da nemas brige, uzivaj!

Ok, necu menjati jer vidim radi ok kartica. Nego cudi me sto ni kad idem desni klik propeties i tamo pise ATi Radeon 4800 series

Ok, necu menjati jer vidim radi ok kartica. Nego cudi me sto ni kad idem desni klik propeties i tamo pise ATi Radeon 4800 series

isto i meni pishe, daj nemoj se obazirati na takve sitnice...

Nazad
Vrh Dno