Šta je novo?

Gigabyte (i sve ostale) 4850 - prvi utisci

Ma do napajanja je, u startu se grejalo kao ludo :) Corsair ga i ne oseti, malo se smlaci :) Napajanje je dusu ispustilo u testu Assault Harbora :d
:wave:

neka se ladi u cosku...

nego kad smo vec kod ladnog... Vinko ti javi kad budes mogao ponovo da pijes alkohol :)

ma kad je 8800gt je bila skuplja od ove, i vredela je svaku paru, i sutra je definitivno vracam u komp, ovo djubre moze da ide sa srecom.......

Ako si josh raspolozen javi se na PP da se dogovorimo :D Ja tebi Gainward 8800GT Golden Sample ( 650 / 1625 / 1900 ) staru 2 nedelje sa garancijom od tri godine i josh ti doplatim sumu po dogovoru :)

Nece da moze ja se upravo igram sa njegovom kartom :p

Cekaj,ti si spalio Corsair ili neko drugo napajanje???

Ma Xilence 550W, ako je davalo i 300W dobro je :d Ma lika ubedili da ce da nosi, kad ono na 3GHz puf :p nemam pojma sta mu se desilo, ali se moglo ispeci jedno pile koliko je bilo "'ladno" :D

Poslednja izmena:
tako to ide kad se napajanje tera blizu maximuma, pa makar i Corsair to bio.........

Yoti, ajde okaci ove rezultate sto si zabo sa mojom masinom.............. a ja ododh da spavam, jedva gledam.... i jos me kad sam vozio nazad za ZR zaustavili panduri, i progutali pricu da nista nisam popio.... ahahahaha

Yoti, ajde okaci ove rezultate sto si zabo sa mojom masinom.............. a ja ododh da spavam, jedva gledam.... i jos me kad sam vozio nazad za ZR zaustavili panduri, i progutali pricu da nista nisam popio.... ahahahaha

Okacio sam, ali nisi video
Zao mi sto nije bila duze kod mene :( ali nema veze ja to kupujeeem :banana:
Nego skidaj to: "ATI shit"; iz profila :smoke:

Poslednja izmena:
mozhe li neko da stavi slike saphire i powercolor modela, i po mogucustvu josh neki model...razmishljam se koju da uzmem powercolor ili saphire, powercolor je jeftiniji 10e..

sve ti je to isto. uzmi jeftiniji model. a slike valjda imas na njihovim sajtovima.

Pa to su ti 2 najjacha ATI proizvodjacha(medju njima su i Asus i HIS), sve jedno je koji uzmesh.

Aaaaaahhhh milina!
Kartica na vodi u idle 32C u load-u 38C :)

odlicne su ti temperature.sada ima lufta za neko fino modovanje.

Sapphire HD4850 80c idle :D.

Odlicno, ubrzavanje ventilatora sa profilom (bio je podesen na 27%) :D. Postavio sam na 60% i ide oko ~52 idie... Posluzice dok ne kupim hladnjak i neko pristojnije kuciste od od sadasnjeg frontier aurora :).

Jedno pitanje: Da li i koliko smeta kartici toliko visoka temperatura ?

PS: Mala napomena:
Kod mene se profili nalaze u C:\Documents and Settings\*****\Local Settings\Application Data\ATI\ACE

Ne znam zašto, ali imam utisak da je pola foruma nabacilo karticu iz HD 4000 serije. ;) Ako bih sudio samo po Benchmarku, pomislio bih da se tržište grafičkih kartica svodi na RV770 i 'ostale'. Doduše, takvo stanje je i na 'net-u. Šteta što ATI više nije samostalna kompanija, u tom slučaju bi im cena verovatno sustigla, pa i prestigla, nVidia-inu (u stvari još sa objavljivanjem RV670 serije). Ovako, umesto da oni vuku AMD naviše, on njih vuče naniže. Toliko o vrednosti GPU-a u odnosu na CPU. :D

Elem, da, 80 stepeni u idle-u je 'normalno' kada imaš profil ventilatora kakav je trenutno. Maltene mi je žao kartica vlasnika koji ne znaju za foru sa ručnim setovanjem u CCC-u. I da, '...\Local Settings\Application Data\ATI\ACE\Profiles' je prava lokacija, za Windows XP.

Ne znam zašto, ali imam utisak da je pola foruma nabacilo karticu iz HD 4000 serije. ;) .

:D

e dakle na kraju koliko je 4850 bolji od 8800gt? cuh ovde oprecne stavove? jel dovoljno bolja 4850 da je vredi uzeti? (razlika od 2 frejma u igrama ne racum kao ozbilju razliku... )

Još jednom, svima kojima koriste referenti cooler i referentnu PCB kartice (još nisam videm custom modele) preporučujem:

1. Ispitivanje overclocka kartice iz Ovedrive-a
2. Iz programa GPU-z sačuvati BIOS kartice (slika 1)
2. Skidanje RBE (Radeon BIOS editora) odavde
3. Učitavanje sačuvanog BIOS-a u RBE 1.1 i menjanje vrednosti kako brzine ventilatora tako i voltaže i frekvencije GPU-a i memorije (slika 2).
4. Koristiti atiflash
5. Flash-ovanje BIOS-a iz DOS-a, najlakše uz pomoč bootabilnog USB stick-a.

Nakačio sam i BIOS koji sam editovao za dve mušterije i kojima kartice sada rade na 700/1100 load i 160/500 idle sa kontrolom ventilatora jednom već desetak dana, drugom par dana bez ikakvih problema + ljudi zadovoljni :)

Napomena: obezbedite PCI karticu za slučaj da BIOS flash ne uspe :d

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    54.1 KB · Pregleda: 87
  • 02.jpg
    02.jpg
    99.3 KB · Pregleda: 92
  • 700fan.rar
    38.2 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
Još jednom, svima kojima koriste referenti cooler i referentnu PCB kartice (još nisam videm custom modele) preporučujem:

1. Ispitivanje overclocka kartice iz Ovedrive-a
2. Iz programa GPU-z sačuvati BIOS kartice (slika 1)
2. Skidanje RBE (Radeon BIOS editora) odavde
3. Učitavanje sačuvanog BIOS-a u RBE 1.1 i menjanje vrednosti kako brzine ventilatora tako i voltaže i frekvencije GPU-a i memorije (slika 2).
4. Koristiti atiflash
5. Flash-ovanje BIOS-a iz DOS-a, najlakše uz pomoč bootabilnog USB stick-a.

Nakačio sam i BIOS koji sam editovao za dve mušterije i kojima kartice sada rade na 700/1100 load i 160/500 idle sa kontrolom ventilatora jednom već desetak dana, drugom par dana bez ikakvih problema + ljudi zadovoljni :)

Napomena: obezbedite PCI karticu za slučaj da BIOS flash ne uspe :d

Istinu zboris junacni mladicu, gore ti je svaka kao zlatom pisana :)
Upravo taj rad, podrzavam i podrazzavam iako se ne savetovasmo medjusobno :d, ali problem sto se dosta ljudi boji da flashuje svoju karticu :D

"Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka"

Hehe, u potpunosti razumem njihov strah.
Sećam se svog prvog flash-a tek kupljene, krvavim novcem zarađene, 210 eura plaćene X800GT kartice. Pošto je imala R480 jezgro obećavala je odličan oveclock.
Dva dana nakon kupovine prelomio sam. Sa starim Matrox-om u jednoj ruci, jednim okom na (triple checked) UPS-u otpočeo flash.
Uh, nikad duže nije trajalo flashovanje kartice... ali isplatilo se, baš kao i sada :)

.......................
Nakačio sam i BIOS koji sam editovao za dve mušterije i kojima kartice sada rade na 700/1100 load i 160/500 idle sa kontrolom ventilatora jednom već desetak dana, drugom par dana bez ikakvih problema + ljudi zadovoljni :) ...
Једно питањце... да ли vedor тј. име произвођача после флеша са овим твојим биосем остаје оригиналан или мораш у RBE-у да одабереш произвођача карте :wave:

Pošto su sve kartice identične, ime vendora ne igra nikakvu ulogu.
Jedino što mi je bilo interesantno je da ukoliko izabereš da flash-uješ sa Asus-ovim "uzglavljem" moćićeš da koristiš Asus SmartDoctor za kontrolu ventilatora, clocka i temperature :)
Lep software, nema šta.

хвала ;)
edit
ма кад флешнеш карту ел доторе ти не треба али ми је увек био интересантан GameFace Messenger али са нашим нетом тешко да би могао да возиш и игру и GameFace једино у лану :S:

Poslednja izmena:
evo malo krize sa 4xAA, 4xAF, sve na high, 1440x900

Prilozi

• kriza.JPG
    kriza.JPG
    225.9 KB · Pregleda: 208
i jos malo....:banana:

Prilozi

• kriza2.JPG
    kriza2.JPG
    164.3 KB · Pregleda: 165
  • kriza3.JPG
    kriza3.JPG
    265.3 KB · Pregleda: 165
Opet ja sa "teorijom slabog procesora". Evo, ko sto se vidi iz "moja masina", zakucao je novi intel na ploci. Ceo vikend sam ga klokovao, testirao, cedio... i evo zakljucka:

- 3Dmark05 skor ode sa 15,5k na skoro 17k (2,95GHz: E2200 i E4300)
- 3Dmark06 skor ode sa (9,7-10,2k) na skoro 12k (2,95GHz: E2200 i E4300) (na istom kloku E2200 je davao "jako sarene skorove ?!?")
Kartica je bila na 690 / 1050 na tom testu

- Mass effect - zapisao fps iz Frapsa na savegame-u na par karakteristicnih pogleda + generalni šac - ja bih rekao - minimalni frame rate kao i maksimalni su gore po 10tak % (najnize je bilo oko 40 sada je oko 45 u holu Citadela), dok je srednji mozda cak i malo jace od 10tak %.

- Crysis mi je kod drugara - nisam mogao da provrtim (bicve ovih dana)

- assassins creed - šac na fraps - (naravno uz malo muke jer se zna da malo brlja) - minimalni frame rate na kuli kada se otkljucava mapa - dobitak oko 10%

- e ovo je zanimljivo - Race driver grid - mozda je najvise osetio "nov procesor" - ja bi šac rekao i 15% ako ne i vise (naravno sve na max) - mozda zbog toga sto CPU verovatno tera A.I. "ostalih vozaca"...

zakljucak se namece sam....

Prilozi

• capture_07122008_233828.jpg
    capture_07122008_233828.jpg
    18.3 KB · Pregleda: 74
  • capture_07132008_104251.jpg
    capture_07132008_104251.jpg
    23.2 KB · Pregleda: 58
Nazad
Vrh Dno