BlackNeo je napisao(la):
Ja sam se dosta mucio na ovoj mojoj (K8N Ultra 9), i na kraju dosao do zakljucka: kad mi treba o.c. odradicu iz Wina, posto je tako radilo odlicno, a iz Biosa isto kao u vasim slucajevima, uprkos stavljanju najnovijih verzija Biosa i sl. To je ocito Gigabyte zeznuo nesto cijelu seriju K8N ploca
Uradio sam OC onako kako je kolega rekao, znaci digao sam koliko je mogao preko Biosa a to je: 210 magistrala, memorija 133, i HT 3x. Zanimljivo ali nakon 10 reseta nije mi htio proci sa megistralom 220 dok 210 hoce.
To je bio max za Bios OC sto mi je ispod svakog nivoa???
ako neko zna odgovor zasto neka javi jer po ovome od svih vas ova moja ploca ima najslabiji OC u Biosu.
Poslije toga sam uradio ono sto je kolega BlackNeo rekao, a to je OC iz Wina sa EasyTune 5.0... I prosao je veci OC...
Magistrala 250 mhz, memorija 133, i HT 3x. Inace kad sam digao proc. na 250 podigao je memoriju na 207, i to je bio maximum na EasyTune ili 20 posto.
Zavrsni OC izgleda ovako iz Wina:
CPU FSB 250, Memorija 207, HT 3x.
ili finalno Core 2256 mhz, Multiplyer x 9, HTT 250.7 mhz, Memory 207 mhz ili valjda 414.
OStaju 2 pitanja ...
1. Da li je moguc vec OC od fuckin 210 CPU na ovoj ploci???
2. Da li moze vise od 250 u Winu i da li je to do recimo Easy Tune 5.0 verzije, bi li druga verzija ili neki program odradio bolji oc iz Windowsa?
aleksa.l je napisao(la):
Kod mene GA-K8N Ultra-9 i venice 3000+ radi 9x300 za svaki dan (mada ploca radi stabilno i 330MHz, dalje nisam probao, ne treba biti alav

).
Sa starijim verzijama biosa ploca nije htela preko 290 da radi stabilno.
Izgleda da sve GA ploce pri boot-u prijavljuju OC sistema. Vrlo retko mi se desava da masina zakuca pri boot-u.
Probajte da preskocite vrednost magistrale 211MHz, skoro svaki venice 3000+ bi trebao da radi stabilno na 2.3 - 2.4GHz (pazite na memorijski delilac, setovanja memorije, HTT mnozilac itd.).
hmmm neko je pominjao bure piva, mmmm beer
Aleksa, kako je moguce da kod tebe radi ploca stabilno i na 330 Mhz? :trust: Za mene je to nedostizno ko everest!!! :smash: Bice pivo garant i ja sam ga spomenuo samo da dignem OC iz Biosa na ovoj ploci bar na 2200 mhz???
Evo i dokazni materijal za Easy Tune 5.0 OC iz Wina...