Šta je novo?

Gigabyte GA-8IE533

ran

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Sta mislite o ovoj ploci?
Gigabyte GA-8IE533

Nemojte misliti da se hvalim sto je imam vec me zanimaju vasa iskustva sa ovom plocom a narocito mogucnosti overklokovanja.
Pozdrav

JA bi uvek uzeo pre 8IEXP. Nije mi jasno, postavljas pitanje, a vec imas plocu i o/c si za 20% svoj CPU... Reci ti nama kako ti se chini? Koliko si je platio?

E, pa ovako.
Prvo kada sam je dobio u BIOS-u nije imala nista za podesavanje napona vec samo za podizanje frekvencije za FSB, memoriju, PCI i AGP. Nakon flesovanja BIOS-a na verziju F1 od 14.08. dobija se jos tri stavke a to su: podizanje napona (ali ne za npr. 0.05V,0.1v... vec 2,5%, 5%....) za FSB, memoriju i AGP pa je moguce bolje OC. Za ovih 15 dana koliko je imam pokazala se kao VRLO stabilna ploca bez ikakvih problema je podnela sva maltretiranja.
E, sad moje pitanje je da li jos neko ima ovu plocu ili je radio sa njom pa da mi kaze da li je FSB na P4 od 120MHz realan maksimum za ovu plocu jer preko toga pocinje da se malo cudno ponasa i koliko mogu da podignem napon na CPU, memoriji i AGP-u (ali molim vas u %) a da to ne bude pogubno. Nemojte samo ono u stilu probaj pa ces videti vec samo zelim vase misljenje o nekom podizanju napona u realnim granicama.

Pitanje za JOBAHA: Zasto bi pre uzeo 8IEXP? Koje su joj prednosti u odnosu na 8IE533?

Pozdrav

ran je napisao(la):
E, pa ovako.
Prvo kada sam je dobio u BIOS-u nije imala nista za podesavanje napona vec samo za podizanje frekvencije za FSB, memoriju, PCI i AGP. Nakon flesovanja BIOS-a na verziju F1 od 14.08. dobija se jos tri stavke a to su: podizanje napona (ali ne za npr. 0.05V,0.1v... vec 2,5%, 5%....) za FSB, memoriju i AGP pa je moguce bolje OC. Za ovih 15 dana koliko je imam pokazala se kao VRLO stabilna ploca bez ikakvih problema je podnela sva maltretiranja.
E, sad moje pitanje je da li jos neko ima ovu plocu ili je radio sa njom pa da mi kaze da li je FSB na P4 od 120MHz realan maksimum za ovu plocu jer preko toga pocinje da se malo cudno ponasa i koliko mogu da podignem napon na CPU, memoriji i AGP-u (ali molim vas u %) a da to ne bude pogubno. Nemojte samo ono u stilu probaj pa ces videti vec samo zelim vase misljenje o nekom podizanju napona u realnim granicama.

Pitanje za JOBAHA: Zasto bi pre uzeo 8IEXP? Koje su joj prednosti u odnosu na 8IE533?

Pozdrav
Vecina ploca sa I845E ima vrednosti za dizanje V core ,izrazenu u %.Sto se maximalnog fsb tice,verovatno te ogranicava taj 2.0A koji je tesko sr..nje za OC.

Pozdrav

Ako si hteo da overkl. trebao si da uzmes 1.6A ili 1.8A i da izbegnes gigabyte a umesto njega da uzmes abita ili asusa. Inace sve ploce koje imaju XP u oznaci su top modeli a oni koji to nemaju su obicni i manje kvalitetni...

Broz, zasto mislis da ja 1.8A + Gigabyte 8IEXP losa kombinacija za oc? Zar mislis da vredi dodati lovu za Asus P4B533E? Razlika je bar
30 do 40 evra...

Hm, da, kakav je to problem sa 8IEXP ? Sudeci po testovima napolju, napokon jedan GA koji moze lepo da se klokne.

Ako si hteo da se bavis OC-om - vredi. Da se ne lazemo gigabyte(koji i sam imam) nije najbrzza ploca ali donosi brdo raznih dodataka i ti je njen veliki plus, mislim kome trebaju znace da ih ceni. Kazem opet ploca je strava ali ako hoces OC ima boljih resenja. Inace gde si i za koliko kupio ie533 ako nije tajna?

Problem je sto ovde Asus P4B533e u full verziji sa RAIDom, LAN, FireWire ne moze da se nadje po nekoj normalnoj ceni, za razliku od gigabyte 8IRXP... Inace, ja sam isto kao i silver procitao na netu da je ploca 8IRXP super za oc?

Pa jel se mi to igramo gluvih telefona jel IRXP ili IEXP??? Drugo slovo je bitno...

Znam sta znaci lista dodataka na ploci, zato i jesam ponosni vlasnik 7VRXP-a :D
Elem, 8IEXP je svuda ocenjena kao vrhunska ploca (kao kompletan proizvod, ne samo suva o/c platforma) i cesto pobedjivala kada je imala kao konkurenciju pomenuti Asus P4B533-E ili npr Abit BD7-II. Ne mislim da su ove poslednje dve lose (daleko od toga), ali ne nude nista za razliku od 40€ (kod mene je takva razlika). Jedino ako si bas poklonik neke marke, pa si zapeo bas za nju. A i te neke fine razlike u brzinama ploca (koje se mere maltene u promilima) se ionako lako pojedu nesrecnim izborom memorije/diska/graficke karte/"neceg desetog". Tako da licno ne patim zbog milimetra ili dva u generickom testu.

Preinstalirao sam Win a trenutno nemam ni CD sa 3dmark-om. Javljam vam u roku od 3 sata :)
Inace plocu sam dobio tako da ne znam cenu.
Pozdrav

Bez overklokovanja FSB i graficke
10430 3dMarka.
Pozdrav

Upravo sam instalirao 8IEXP i P4 1.6A pa ako imate neka pitanja, tu sam.
Prvi utisci su dosta dobri.

Mene interesuje koliko si je platio i gde si kupio, ako nije tajna:)

180 eu doneo mi je jedan poznanik za kes... Inace je preko racuna oko 170, tako bi trebalo... u svakom slucaju bila je oko 20 eurica jeftinija od Asus-a P4B533e pa je to presudilo...

JOBAH je napisao(la):
Gde si nasao 1.6A ???Vec dugo ga trazim.

Intel rules

JOBAH je napisao(la):

Da gde si nasao 1.6a i po kojoj ceni?

Jaka je ta cena obzirom da sam uzeo ir533 za 98e pre mesec dana...OK hvala u svakom slucaju...

Momci, i ja sam ga trazio i nisam ga nasao, jer sam u brzini otkucao 6 umesto 8 :( valjda zarko zelim 1.6A :D

Znaci uzeo sam 1.8A... naravno, probao sam ga na 133 odnosno 2.4ghz i nece da mi se bootuje winxp... nisam imao mnogo vremena da se zezam i da utvrdim zasto ne radi... sumnjam na memoriju...

probao sam na 120 mhz magistrali i sljaka... Jedino sto se mnogo greje? Na default 1.8Ghz je 46-48 stepeni a na 2.16 (120) je oko 50 stepeni... u pitanju je BOX varijanta procesora, tu postoji neki grafit izmedju hladnjaka i cpu a ja sam dodao i Arctic silver termalnu pastu...

JOBAH je napisao(la):
Momci, i ja sam ga trazio i nisam ga nasao, jer sam u brzini otkucao 6 umesto 8 :( valjda zarko zelim 1.6A :D

Znaci uzeo sam 1.8A... naravno, probao sam ga na 133 odnosno 2.4ghz i nece da mi se bootuje winxp... nisam imao mnogo vremena da se zezam i da utvrdim zasto ne radi... sumnjam na memoriju...

probao sam na 120 mhz magistrali i sljaka... Jedino sto se mnogo greje? Na default 1.8Ghz je 46-48 stepeni a na 2.16 (120) je oko 50 stepeni... u pitanju je BOX varijanta procesora, tu postoji neki grafit izmedju hladnjaka i cpu a ja sam dodao i Arctic silver termalnu pastu...
A koja to memorija nece da radi na 133?To joj je default.Pre ce biti da ti je losiji primerak procesora.Ako stavljas pastu,obavezno skini onu alu foliju sa coolera.

Memorija je neki "Elixir", kazu da je ok... ma ionako cu je zameniti u dogledno vreme... Moguce je i da je do procesora...

ran je napisao(la):
Bez overklokovanja FSB i graficke
10430 3dMarka.
Pozdrav

U dobar potencijal da se ide preko 13k, tweakovanjem drivera dobijas oko soma + graficka ma mozda moze i 14k.

Hvala na podrsci :)
Inace kojim programom tweak-ujes drajvere?
Pozdrav

JOBAH je napisao(la):
Memorija je neki "Elixir", kazu da je ok... ma ionako cu je zameniti u dogledno vreme... Moguce je i da je do procesora...

Taj elixir ima nanya cipove na sebi a jeftiniji je cak i od ncp-a koji je jeftiniji od kingstona za 10-ak eura a zakljucak izvedi sam. Dakle ko god da ti je prodao memoriju jeftinije nema. Nista licno samo nemoj da ti je merodavno misljenje onog ko ti prodaje nego se sam prethodno raspitaj....
Inace kad hoces da OC PRVO digni napon pa rebutuj i podigni win pa restart pa udji u bios pa podigni na 133 pa opet rebut i onda pogledaj sta je i kako je...

:wave;

Broz, pa znam ja da je Elixir jefitiji 2 evra od NCP-a, odnosno da je to trenutno najjeftinija memorija kod nas... nije mene covek zeznuo i uvalio mi nesto... ja sam namerno uzeo ovu memoriju jer ionako planiram da narucim neki crucial ili geil pa do tada... u svakom slucaju ova memorija mora da radi na 133, zar ne?

Ja bas vidim kao prednost to sto koristi Nanya chipove. Kakvo ti iskustvo imas sa ovom memorijom?

Probacu da podignem napon... samo moram pre toga da resim problem sa hladjenjem... inace primetio za da Gigabyte Easytune prijavljuje vecu temperaturu od BIOSa....

JOBAH je napisao(la):
... u svakom slucaju ova memorija mora da radi na 133, zar ne?

MORA!!! To je van svake diskusije...Inace easy tune je krs od programa cisto da izlozim moje zapazanje:)
Iskustva nemam ali sam cuo da su OK sve dok ne pozelis da OC:)
Inace problem je u procesoru 100%...

Nazad
Vrh Dno