Vecina ploca sa I845E ima vrednosti za dizanje V core ,izrazenu u %.Sto se maximalnog fsb tice,verovatno te ogranicava taj 2.0A koji je tesko sr..nje za OC.ran je napisao(la):E, pa ovako.
Prvo kada sam je dobio u BIOS-u nije imala nista za podesavanje napona vec samo za podizanje frekvencije za FSB, memoriju, PCI i AGP. Nakon flesovanja BIOS-a na verziju F1 od 14.08. dobija se jos tri stavke a to su: podizanje napona (ali ne za npr. 0.05V,0.1v... vec 2,5%, 5%....) za FSB, memoriju i AGP pa je moguce bolje OC. Za ovih 15 dana koliko je imam pokazala se kao VRLO stabilna ploca bez ikakvih problema je podnela sva maltretiranja.
E, sad moje pitanje je da li jos neko ima ovu plocu ili je radio sa njom pa da mi kaze da li je FSB na P4 od 120MHz realan maksimum za ovu plocu jer preko toga pocinje da se malo cudno ponasa i koliko mogu da podignem napon na CPU, memoriji i AGP-u (ali molim vas u %) a da to ne bude pogubno. Nemojte samo ono u stilu probaj pa ces videti vec samo zelim vase misljenje o nekom podizanju napona u realnim granicama.
Pitanje za JOBAHA: Zasto bi pre uzeo 8IEXP? Koje su joj prednosti u odnosu na 8IE533?
Pozdrav
ran je napisao(la):Sta mislite o ovoj ploci?
Gigabyte GA-8IE533
Gde si nasao 1.6A ???Vec dugo ga trazim.JOBAH je napisao(la):Upravo sam instalirao 8IEXP i P4 1.6A pa ako imate neka pitanja, tu sam.
Prvi utisci su dosta dobri.
JOBAH je napisao(la):Upravo sam instalirao 8IEXP i P4 1.6A pa ako imate neka pitanja, tu sam.
Prvi utisci su dosta dobri.
A koja to memorija nece da radi na 133?To joj je default.Pre ce biti da ti je losiji primerak procesora.Ako stavljas pastu,obavezno skini onu alu foliju sa coolera.JOBAH je napisao(la):Momci, i ja sam ga trazio i nisam ga nasao, jer sam u brzini otkucao 6 umesto 8valjda zarko zelim 1.6A
Znaci uzeo sam 1.8A... naravno, probao sam ga na 133 odnosno 2.4ghz i nece da mi se bootuje winxp... nisam imao mnogo vremena da se zezam i da utvrdim zasto ne radi... sumnjam na memoriju...
probao sam na 120 mhz magistrali i sljaka... Jedino sto se mnogo greje? Na default 1.8Ghz je 46-48 stepeni a na 2.16 (120) je oko 50 stepeni... u pitanju je BOX varijanta procesora, tu postoji neki grafit izmedju hladnjaka i cpu a ja sam dodao i Arctic silver termalnu pastu...
ran je napisao(la):Bez overklokovanja FSB i graficke
10430 3dMarka.
Pozdrav
JOBAH je napisao(la):Memorija je neki "Elixir", kazu da je ok... ma ionako cu je zameniti u dogledno vreme... Moguce je i da je do procesora...
JOBAH je napisao(la):... u svakom slucaju ova memorija mora da radi na 133, zar ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari