Šta je novo?

Gigabyte eksplodirajuća napajanja

Arthur Morgan

Čuven
Učlanjen(a)
07.10.2007
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 7800X3D & Lian Li Hydroshift 360
Matična ploča
Aorus X870E Pro Ice
RAM
32 GB Kingston Fury Beast RGB DDR5 6000Mt/s
GPU
Zotac Trinity RTX 4080 Super OC White Edition
Storage
Samsung 980 Pro 500GB + WD SN850 Black 1TB + Kingston KC 3000 1TB + 2TB Lexar NQ790
Zvuk
Altec Lansing ATP 3
PSU
Lian Li Edge 1000W White Edition
Kućište
Antec Constellation C8
Monitor
LG 32GP850-B
Miš & tastatura
ASUS ROG STRIX Scope II 96 Wireless & ASUS ROG Harpe Ace Aimlab Edition
Laptop
HP Probook 450 G10
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ne znam kolliko je nekome ovo zanimljivo, ali ako se nekome svidi cena Gigavyte napajanja trebao bi da zna ovo. Sve je pre par nedelja započeo Stiv sa Gamers Nexus otkrivajući nekolicinu neispravnosti na napajanjima "potpisanim" od strane Gigabyte-a.

Umesto da Gigabyte učini sve da se šteta što pre sanira, oni su krenuli u sukob sa Jutjuberima na krajnje idiotski način.

U celu furtutmu se uključio i JayZTwoCents.

Kao da je Gigabyte krenuo u "Krstaški rat" protiv Jutjubera i biće zanimljivo videti kako će se sve ovo završiti.

Tako što su već uništili svoju reputaciju, koja košta mnogo više nego da su povukli taj krš i izvinili se.

Kao da je Gigabyte krenuo u "Krstaški rat" protiv Jutjubera i biće zanimljivo videti kako će se sve ovo završiti.

Može samo da se završi novcem u tišini, i hitnim povlačenjem problematičnih serija napajanja. A ako su krenuli u direktan rat protiv Jutjubera, to ne samo daje glupo već i krajenje opasno. Jutjuberi oko ovoga nema potrebe da lažu, a pod pritiskom mogu samo još više da se zainate i objavljuju.
Tako što su već uništili svoju reputaciju, koja košta mnogo više nego da su povukli taj krš i izvinili se.

Od kako su počeli da menju revizije matičnih ploča, gde ti je svaki novi model pod starim imenom lutrija. Ja ne kupujem više Gigabajt.

Jutjuberi oko ovoga nema potrebe da lažu, a pod pritiskom mogu samo još više da se zainate i objavljuju.
Upravo to je ono što je bar meni, zanimljivo. YouTube je postao glavni izvor reklamiranja kompjuterskih komponenti i firmi, ko još nije nešto poželeo da kupi a da nije video recenzije na YT, osim ako je totalni noob. Ili ako nije preko YT video nešto što je poželeo da kupi kao što je bio sa mnom slučaj pre par dana kada sam video belo Silent Base 802... :)

I šta Gigabjat planira da postigne ?

Zvone im boloksi. Izbacice tiho rev 2.

Naravno. Promeniće firmu koja im je pravila ova napajanja, promeniće naziv napajanja, ali je pitanje da li će ih iko kupovati, posebno posle onoga što je NewEgg radio.

Za njih je najbolje rešenje da ih prodaju Talibanima :ROFLMAO:

‚Da li se zna proizvođač tih napajanja , Gigabyte sigurno nije. ?
Meni je samo jedno napajanje tako "eksplodiralo", neki Zito kupljen greškom i samo za sigurnosne kamere, Čak nije ni bilo prikačen ni našta, samo struju. Takva napajanja odbijam de instaliram bilo kome.

Počelo je 😁 a kada krene ne može da se zaustavi :ROFLMAO:

Ovi momci se sprdaju. Ne testiraju se tako napajanja. Ako neko ima ovo napajanje neka se ne plaši. Ovo što su oni uradili ovom napajanju, ne predstavlja nešto što će se desiti u normalnoj eksploataciji.

Jesi uopšte čitao newegg/amazon recenzije za ova napajanja? Većina je DOA, dobar procenat je sa sobom povukao skupe grafičke.
Ne testiraju se tako napajanja.
Kako se testiraju?

Izgleda da Baltazar sindrom mora i ove godine ispuniti kvotu.

Nisam čitao, možda je bila neka felerična serija. Da su se iživljavali na testu, jesu. Od 0W do 450W za mikrosekund? I tebi je to realno? Pa tako bi spržili večinu ne samo napajanja, nego i matičnih ploča i ostalih komponenti. To nije realna situacija i napajanja (ni kompjuteri sami) nisu dizajnirana za to. Btw. na neweggu šta god da pogledaš imaju nenormalan procenat DOA, ponekad se pitam ko sve piše tamo da je Level expert.
Ovo za Baltazar sindrom ne kapiram ( gledao sam crtani, ali ne kapiram).

Ovo sa grafika je na 25ms. To su milisekunde, zar ne? To je znači na svakih 25000 mikrosekundi.
Ponavljam. Moguće da je bila felerična serija. Šteta što JG i Oklahoma više ne testiraju. Da su zatajile zaštite, jesu. Da su se oni iživljavali ovom prilikom, jesu.

Poslednja izmena:
1. To je rezolucija njihovog merenja u GPU testu, ne realno stanje. Može biti promena i na nivou mikrosekunde
2. Cepidlačiš. Nebitno je na kraju krajeva da li su milisekunde ili mikrosekunde
3. Nisi nas prosvetlio kako se testiraju napajanja

Mene nisu ubedili da su ta napajanja katastrofa, više mi je ličilo kao kad Top Gear
reši da "testira" nešto zabave radi.
Nebitno.
@danilo989
Evo, ja sam spreman da ako mi pošalješ takvo napajanje, novo, u fabričkom celofanu, da ga stavim u svoj računar i koristim sve dok ne eksplodira.

Neću to da uradim jer nisam terorista

Samo treba pogledati recenzije "običnih" korisnika na newegg-u i nije potrebno testirati (45% kečeva):
Capture.PNG

I na Amazonu se zalise da crkava i to usled normalnog koriscenja...

Na neweggu su imali neku bundle akciju sa rtx 3070, vidim da je većina iz te akcije, pa pretpostavljam da je moguće neka felerična serija. Ta gigabyte napajanja se prodaju kod nas x godina, pa nisam čuo ovde neke negativne komentare, čak su ih i jedno vreme preporučivali ovde na forumu. Čulo bi se i ovde da ima nekih preterano negativnih iskustava. Ne kažem da su neki vrh, ali ne verujem i da eksplodiraju tek tako. Možda su u međuvremenu i promenili OEM-a, ako je bilo problema sa QC. Ne verujem da bi ozbiljna firma ostavila tako neki problem nerešen.

Od 0W do 450W za mikrosekund? I tebi je to realno?
Ako druga napajanje izdrzavaju, onda je realno. Realno za testiranje/za metodologiju neku je kako reviewer izabere, a sta vecina napajanja odradi u test-ovima, a mali broj ne (sad cije testiranje je bolja opcija, ok da, to je za diskusiju posle). Jonnyguru im je bio mentor, tako da ako ti se ne svidja kako rade, onda ti se ne svidja kako ih je Jonnyguru naucio. Sve im je snimljeno/edit-ovana da bude bombasticno za gledaoce, ali iza kulisa je kvalitetan naucno-istrazivacki proces/metodologija.
Šteta što JG i Oklahoma više ne testiraju.
Zasto, dobili smo duhovnog naslednika, skoro bez prekida. Aris vec godinama testira sa slicnim, neki bi rekli i sa detaljnijim testiranjem od JonnyGuru-a i OklahomaWolf-a. I ne samo da radi odlicne recenzije na Techpower, Tomshardware i HardwareBusters International, nego je covek pokrenuo svoju firmu za sertifikovanje napajanja, koju ogroman broj proizvodjaca koristi kao reper, i Intel je nedavno zvanicno uveo kao barabar sa 80+ certifikacionim telom. JonnyGuru i OklahomaWolf (ako se dobro secam) su se odavno izjasnili da imaju veliko postovanje prema Aris-u, i test-ovima njegovim takodje. Da ne spominjemo da je Aris isto jos ranije pronasao na napajanjima i preneo sve Gigabyte-u

Pogledaj samo datum za snimak, kad je uoceno da je serija felericna, i datum za link ispod kad je zvanicni statement izasao. Fabrika iza napajanje je ostalo istala ista "MEIC", i najnovije serije bi trebalo da su ok (youtube snimak ispod, i recencije techpower/tomshardare ispod snimka)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno