Šta je novo?

Gigabyte Dual-GPU 3D1

Mashala,od kad je to u prodaji.Bilo i kod nas svojevremeno...Sad da li ima?Ko zna...
Ah da (bez specialnog bios lekitja) radilo samo na Gigabyte-ovoj sli ploci

Ima za 420 evrica u Imtelu. Pitanje je koliko se to isplati?

Naravno da ne...

Po toj ceni ima 7800 GT, koji je mnogo pametnija kupovina.

Poslednja izmena:
Jedino sto se isplati, ako hoces da impresioniras komsije i prijatelje dimenzijama i bukom, je 3d1-68gt... uz veliko pitanje cene....

U tu cenu je uključen i motherboard K8NXP-SLI kao 'dodatna oprema' ali svejedno je malo pregaženo...

tolpa je napisao(la):
Ima za 420 evrica u Imtelu. Pitanje je koliko se to isplati?
Je l' od zlata,platine , a mesto kondenzatora dijamanti,drago kamenje? :d

Pa dobro, dobijas odlicnu plocu, i 2 6600GT kartice u SLI modu, tj ekvivalent toga, sto je po performansama slicno 6800-tci Ultra.

Ne bih se slozijo po performansama je za nijansu losija od 7800GT,ali zato je bolja od 6800Ultre u svakom pogledu.I u sustini smatram,ako ne planiras da kupujes u skorije vreme nesto bolje za te pare vredi uzeti tu kombinaciju,dobijes odlicnu plocu,grafu koja moze da gura odprilike kao 7800GT po ceni manjoj od 7800GT ili ti priblizno istoj.Moja preporuka

A i kasnije kada bude prodavao kartice lakse ce da ih proda nego jednu 6800ultra (i dobice vise para).:)

Grunfe, to je bre jedna karta sa 2 GPU-a! :p

Tpat tpat tpat :)....

vezmar je napisao(la):
Ne bih se slozijo po performansama je za nijansu losija od 7800GT,ali zato je bolja od 6800Ultre u svakom pogledu.I u sustini smatram,ako ne planiras da kupujes u skorije vreme nesto bolje za te pare vredi uzeti tu kombinaciju,dobijes odlicnu plocu,grafu koja moze da gura odprilike kao 7800GT po ceni manjoj od 7800GT ili ti priblizno istoj.Moja preporuka

apsolutno pogrešan savet! Retke su situacije gde je Dual6600GT brži od 6800Ultre, a sa 7800GT još teže može da se poredi. Plus je 7800GT jeftiniji od nje ili su tu negde. I ništa ne zavisi od onog čuvenog "da li je SLI podržan"...

offtopic mali:
Koji je proc potreban za 7800GT da izvuce sve sto ona moze da pruzi?

Logicno najbolji, i pritom najskuplji procesor.

U oktobarskom broju Digital!-a, bas su uporedjivali dobitak performansi a64 3000+ i a64 4000+ sa 7800GT karticom.
Evo zakljucka: "Poredili smo veoma popularni Athlon64 3000+ sa maltene duplo skupljim Athlonom 64 4000, koji u odnosu na naseg referentnog "malisu" radi na 33% vecem taktu i ima 100% vise sekundarnog kesa. Ocekivano, ubrzanje postoji, ali da li je ono vredno razlike u ceni? Kako kome? Mi smatramo da je bolje dodatnu razliku u ceni "preliti" u budzet za graficku karticu, po mogucstvu sto mocniju... na primer 7800GT.".

Poslednja izmena:
I ne samo da nisu dve karte vec jedna koja ne moze nikako da se proda a veruj mi veoma brzo sve to ce biti prevazidjeno...
Medjutim citao samu u sk 4/2005 da cak ta cela kombinacija u nekim igrama i sporije radi od jedne obicne 6600gt. Medjutim ako te zanima rad u 3Dstudio Max-u to i nije tako lose resenje jer je rendering u tom programu veoma brz sa to skalamerijom. Ipak ako je cena toga 420e zaista ne znam zasto razmisljas o tome pa za te pare moze da se kupi jedna cela konfiguracija ili 7800gt..

ZuLuofVozdovac je napisao(la):
Medjutim ako te zanima rad u 3Dstudio Max-u to i nije tako lose resenje jer je rendering u tom programu veoma brz sa to skalamerijom.

Kakve veze ima graficka kartica sa renderingom?

Mozda je mislio na preview...

face je napisao(la):
I kolka je na kraju ta razlika u %?
Prosek ~5%, s tim sto je u 3DMarkovima razlika manja, dok u igrama na defaultu dostize i 10%. Kad se ukljuce AA i AF skoro i da je nema!

Poslednja izmena:
Vrh Dno