Šta je novo?

Gigabyte 7VAX

Masni Ludak

Čuven
Učlanjen(a)
08.04.2003
Poena
619
Kakva su vasa iskustva sa ovom plocom posto nameravam da je kupim?

Stabilna i dosta brza ploca. A ako hoces da malo overklokujes, onda pazi da ona koju kupis ima 2 switcha za menjanje fsb-a.

Tu plocu i ja imam
Nije skupa,stabilna je,ali ne ocekuj nista spektakularno za O/C

Hm... nista spektakularno? Kod mene T'Bred ide na skoro [email protected], FSB ~200 MHz, i to sa NCP PC2100 memorijom. ;)

Ploca je uzas... Kao prvo neka ti bude jasno ako imas kojim slucajem LIVE! 5.1 ploca ne raedi sa njime i LIVE! novim driverima, jer dobijas gadne bug-ove tipa : blokiranje zvuka, na trenutke i slike zajedno sa time... Ako stavis one prastare drivere za LIVE, (koji su jos bili na ononm sivom CD-u) onda radi normalno, ali pitanje je kako su stari driveri optimizovani za nove igrice??
Sledeca stvar.... Ako sada kupis plocu, verovatno ces dobiti noviju reviziju 1.2 koja nema drugi SW1 na ploci, te neces moci dici magistralu vise od 165MHZ...
treca stvar ... Ploca ima jako losu komunikaciju sa nekim Radeonima8500 tako da slika (iskljucivo kada gledas neki video-mediu divx i slicno) povremeno, svakih 20-50 sec na trenutke trza zastajkuje...
E, moze sada reci ko sta hoce, ali ja sam kroz svoje ruke propustio 20-ak ovakovih ploca minimalno, i znam sta pricam u vezi ovoga.
Posto prodajem racunare, imam vremena i "materijala" da sve potanko isprobam.
Ploca sada trenutno kosta oko 85Eura, a moja preporuka ti je da radje uzmes EPoX K9AE kt400 koja je mozda za Euro jeftinija, ili dodaj jos 20 i kupi EPoX 8RDA.

MaXxXiM-THE^SAiNt je napisao(la):
Ploca je uzas... Kao prvo neka ti bude jasno ako imas kojim slucajem LIVE! 5.1 ploca ne raedi sa njime i LIVE! novim driverima, jer dobijas gadne bug-ove tipa : blokiranje zvuka, na trenutke i slike zajedno sa time... Ako stavis one prastare drivere za LIVE, (koji su jos bili na ononm sivom CD-u) onda radi normalno, ali pitanje je kako su stari driveri optimizovani za nove igrice??
Sledeca stvar.... Ako sada kupis plocu, verovatno ces dobiti noviju reviziju 1.2 koja nema drugi SW1 na ploci, te neces moci dici magistralu vise od 165MHZ...
treca stvar ... Ploca ima jako losu komunikaciju sa nekim Radeonima8500 tako da slika (iskljucivo kada gledas neki video-mediu divx i slicno) povremeno, svakih 20-50 sec na trenutke trza zastajkuje...
E, moze sada reci ko sta hoce, ali ja sam kroz svoje ruke propustio 20-ak ovakovih ploca minimalno, i znam sta pricam u vezi ovoga.
Posto prodajem racunare, imam vremena i "materijala" da sve potanko isprobam.
Ploca sada trenutno kosta oko 85Eura, a moja preporuka ti je da radje uzmes EPoX K9AE kt400 koja je mozda za Euro jeftinija, ili dodaj jos 20 i kupi EPoX 8RDA.

Sada ce Melkor da ti se popne na krkace :D

Inace si u pravu ,ploca je :butt:

Moja iskustva su sasvim drugacija. Ploca me zadovoljila u svakom pogledu, a i prodao sam 15-stak masina sa istom ili u varijanti VA ili VAXP. Kod sebe sam ubo T-bred 1700+ i ide na 2800+ na 1.5 V, a ranije je bio 1800@2200+ Palomino. Sto se tice Live kartice, nisam probao, ali znam da doticni pravi puno problema, sto ne zavisi od ploce vec od kljakavih drajvera. Ortak mi je rekao da je seckanje u igrama resio iskljucivanjem Turbo moda u registru preko kljuca 1 u 0. Nisam se interesovao za tacno mesto u registru, ali pretpostavljam da nije tesko naci preko regedita. Naravno ne otkrivam toplu vodu, vec pisem za one manje iskusne clanove foruma. Sto se tice Radeta, nista nisam primetio, a drzim jednog i kod sebe. Uostalom postoji test na Benchu.
Best buy - Gigabyte 7VAXP
"Kada se okrenemo ka kategoriji “najbolja kupovina», odnosno performanse za uložen novac, pobednik je Gigabyte 7VAXP model koji poseduje odlično izbalansirane atribute - visoke performanse i mogućnosti, dobar paket i konačnu cenu. U vremenskom periodu za nama, interesovanje kupaca za ovaj model je bilo dosta veliko, baš zbog navedenih Best Buy karakteristika, što ovaj Gigabyte-ov model u potpunosti zaslužuje".

Ja sam sklopio jednu masinu sa tom plocom i sto neko ovde rece Gigabyt "nit smrdi nit mirise". Kupac nije nikakav overkloker i ubi se zahvaljujuci mi. Na defaultu stvarno sve radi bez greske, pa ako si musterija kupuj. Nema su tu nista ni dodati ni oduzeti.

Neboj se Simpsone, nece melkor nikome da se popne na krkace :mrgreen:
A sada ozbiljno... u pitanju su nijanse i sta god da uzmes, neces mnogo pogresiti. A ako nemas SB Live, znas sta ti je ciniti ;).
Kod revizije 1.2 samo prespojis dzamper koji nedostaje na ploci, i imas FBS 100-200MHz, i mnozilac od 5.5-18.5x ... a to znam jer sam licno sklopio i prodao preko 270 masina sa ovom plocom :beat:

Pozdrav

Ljudi mnogo vam hvala svima odreda posto kupujem 130 racunara za igraonicu i diler moze jedino tu plocu da mi isporuci u toj kolicini u razumnom roku. Moji favoriti su bili Asus A7V8X i Epox 8K9A2+ ali sta je tu je.

e da valjda neces stavljati Winbond memoriju na tu plocu sa njom nece da radi...

Re

Sobzirom da sam ja plocu platio 88 e ,a da je u medjuvremenu cena u Imtelu pala na ispod 72 e ,i da sam dok sam preboleo sto nece daradi sa svim grafickim cartam(recimo Leadtek) i posle toliko muka najzad stavio RA 8500 vise nisam imo problema jedino nisam zanao za ovaj sw2 pa ako bi neko mogao da okaci neki gif za mesto za lemljenje bio bih jako zahvalan.Inace sada kad sam u biosu sagledao i ostala dodatna podesavanja ctrl+F1 zaljucujem da je za ove pare idealno resenje!!

Pored dip switch-a za menjanje FSB-a, imas dva kontakta na ploci (gde treba da dodje drugi ds. jelte), koja prespojis (zalemis zicicu). To bi bilo to... Lemlicu u ruke :).

Pozdrav

Pa, mozda je bolja solucija da precrtas sa srebrnim markerom,. jer posle mnogo lakse mozes "obrisati"

Re: Re

Aki je napisao(la):
...nisam zanao za ovaj sw2 pa ako bi neko mogao da okaci neki gif za mesto za lemljenje bio bih jako zahvalan..

pogledaj na:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=27780

melkor je napisao(la):
Pored dip switch-a za menjanje FSB-a, imas dva kontakta na ploci (gde treba da dodje drugi ds. jelte), koja prespojis (zalemis zicicu). To bi bilo to... Lemlicu u ruke :).

Pozdrav
Zalemio sam samo prva dva kontakta i radi. Ne znam sta bi bilo da se spoje i preostala dva.

(slika na linku u prethodnom postu)

Znaci lemi se samo prvi par kontakta do SW1 jumpera???

shku je napisao(la):
Znaci lemi se samo prvi par kontakta do SW1 jumpera???
Ja sam tako uradio (nasao na netu) i radi!!! Dakle, kao na slici...

Nazad
Vrh Dno