Šta je novo?

gigabyte 4850 artefakti

Roger_Waters

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2005
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3800X & Noctua NH-U12A
Matična ploča
AsRock X570 Gaming Pro 4
RAM
2 x 16gb 3200mhz
GPU
AMD Radeon RX 6900XT Ref
Storage
1tb WD Black SN 850 & 2tb Seagate Iron Wolf 510
PSU
Be Quiet! DARK POWER PRO 12 1500W
Kućište
Corsair iCUE 5000T
Monitor
LG Ultrafine 4K 27UP650-W
koristim mesec dana spomenutu karticu i u svakoj igri manje ili vise mi pojavljju artefakti (ne znam da li postoji novi naziv za to ali tako se to zvalo pre 3 god dok sam ja bio upucen :) ). sve bi mi bilo jasno da je kartica klokovana, ali ne, ona radi na defaultu znaci 625/993. bios je original, nista nije menjano. drajveri su 10.7, a i na ranijim se desavalo isto. temperatura kartice u radu ide do 90 stepeni, ali bez obzira na temp isto se desava. ima li resenja za ovo? ja cisto sumnjam da ima

Pa moguce da je pred riknjavanjem. Temperatura ti jeste visoka, ali ako se tako ponasa i kod nizih temperatura, onda je vjerovatno pred crkavanjem. Jel imas garanciju?

ma imam garanciju nego znaju da ga razvuku na dva meseca dok mi ne daju novu a ne radi mi se to. udarim mu ja fan na 100%, pustim 5 min u winu dobro da se smrzne, udjem u recimo gird i opet ista prica.

tako je i moja powercolor referentna radila malo preko godinu dana i radna joj je dostizala do 100c kad se malo zaprlja i eto posle godinu dana i neki mesec, vrisnula.
Isto tako počela artefakte i posle dan dva zakucala, dobio sam xfx sad koja se mnogo bolje drži sa temperaturama a verujem da će i duže raditi.
Ipak mislim da je ta temp. od 90 velika za grafu iako je 4850 njen čip poznat da se dosta greje, ali po meni sve preko 80 je kobno za bilo koju grafu...držaće se ona na tim temp. ali mislim da temp. preko 80 mnogo skraćuju radni vek.

pa da, znao sam sta je u pitanju, samo me **** to sto ona isto artefaktuje i na 75 stepeni. ma nista, moram da je reklamiram i tacka, bicu mesec bez grafe i to je to :(

Probaj da zalepis one male hladnjake na mem.cipove...Verovatno ti se pregreva memorija...

nakupi strpljenje od dva meseca i pravac reklama(cicija) :p aj sa srecom sa sledecom ...

Bolje sad dva meseca nego da ti istekne gar. pa sta ces.
Ta ce ionako riknuti.

Ta nece riknuti nego je riknula, nemoj lepiti nikakve hladnjake...

A jedan savet, ne znam koja je firma na garanciji ali 99% nece imati 4850 kao zamenu...Minimum ispod kog ne treba da ides ako ti nude drugu grafiku je 5750/GTS250 nemoj da ti uvale nesto slabije pazi!

ma da, odlucio sam vec, garancija i tacka. to je gigabajtov model tako da ima hladnjake i preko memorije, ono referentno je single-slot hladjenje. e sad sto se zamene tice gledacu da predjem na nvidiju svakako, a nadam se da cu izvuci nesto jace.

pogledajte samo max temperature polse 25 min grida

Prilozi

• gpu2.gif
    gpu2.gif
    12.8 KB · Pregleda: 116
ma da, odlucio sam vec, garancija i tacka. to je gigabajtov model tako da ima hladnjake i preko memorije, ono referentno je single-slot hladjenje. e sad sto se zamene tice gledacu da predjem na nvidiju svakako, a nadam se da cu izvuci nesto jace.

Nemas potrebe za tim veruj mi...a jacu kartu tesko da ces dobiti

Pametan potez, ohrabrujem te u tom pravcu, neces pogresiti.

pa verujem da je gts250 bolje resenje iz par razloga...mada, bicu prezadovoljan i da mi daju ispravan 4850, to je meni za sad sasvim dovoljno

***, ja sam se uplašio kad sam kupio gore pomenutu karticu, ono 100C, uzeo neki tt duorb, i dobijem 68C sa utišanim ventom.
Stock cooler je krš neviđen.

samo garancija..bolje 45 dana bez karte nego 100 evrica za drugu.....

Kartica nece crci, ja imam Gainward 4850 iz potpisa i te artifakte ima mozda posle 3 meseca koriscenja su artefakti poceli da se desavaju u testovima, a sada iskoce i u ponekoj igri, klokujem je ja, kada su se artefakti udesetostrucili u 3d mark 06. I tako posle 2 god. ja zamenim kuler sa Acellero L2 Pro, temperature su se smanjile za tricavih 40 stepeni, ali artefakti su ostali. Naravno reklamirao bih je ja prvog dana, ali sam izgubio garanciju :).

Ako imas mogucnost reklamiraj, ako ti ne prihvate garanciju samo zameni taj single slot kuler za ovaj sto sam ti gore naveo (nema jeftinijeg a boljeg resenja).

Btw. meni je se u Gridu komp restartovao na 100% kulera, u idle mi je temp bio 80 stepeni (znaci cim ukljucim komp), a cim pokrenem neku igru ode na preko 100, video sam jednom brojku od 128 stepeni kada sam igrao Grid, posle 3 sec je uskedio restart :).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
uh....ja mislim da je sve preko 80 stepeni previse....ja sa mojom powercolor iz potpisa u full load @680/1100 oc ne prelazim 65 stepeni,a u idle mi je oko 38....na njoj je neki arctic cooling hladnjak,takvu sam je kupio novu,izgleda da sam ubo bas dobar primerak....inace,i nije referentna,malo je kraca od ostalih,ali se super ponasa.

Kartica nece crci, ja imam Gainward 4850 iz potpisa i te artifakte ima mozda posle 3 meseca koriscenja su artefakti poceli da se desavaju u testovima, a sada iskoce i u ponekoj igri, klokujem je ja, kada su se artefakti udesetostrucili u 3d mark 06. I tako posle 2 god. ja zamenim kuler sa Acellero L2 Pro, temperature su se smanjile za tricavih 40 stepeni, ali artefakti su ostali. Naravno reklamirao bih je ja prvog dana, ali sam izgubio garanciju :).

Ako imas mogucnost reklamiraj, ako ti ne prihvate garanciju samo zameni taj single slot kuler za ovaj sto sam ti gore naveo (nema jeftinijeg a boljeg resenja).

Btw. meni je se u Gridu komp restartovao na 100% kulera, u idle mi je temp bio 80 stepeni (znaci cim ukljucim komp), a cim pokrenem neku igru ode na preko 100, video sam jednom brojku od 128 stepeni kada sam igrao Grid, posle 3 sec je uskedio restart :).

Pozdrav!

ona kad počne da baca artefakte ona je gotova, može da crkne sutra ili za mesec dana, ja ne znam šta ima više da se priča karticu na reklamaciju i gotovo.:wall: tako je i meni počela pomalo pa posle 2 dana kraj neće da se upali komp.

danas sam je poslao na reklamiranje. napomenuo sam da mi daju ako ikako mogu daju GTS 250, jer kontam da se skoro sve 4850 sa single slot hladjenjem uzas greju. kupio sam martox za 500din da me sluzi dok mi ovu ne vrate :p bojim se samo da tamo neki "strucnjak" ne upali 3dmark 06 i kaze "karta je ispravna" (jer stvarno u 3d mark 06 dobro radi, vantage nisam testirao..)

pa verujem da je gts250 bolje resenje iz par razloga...mada, bicu prezadovoljan i da mi daju ispravan 4850, to je meni za sad sasvim dovoljno
ne razumem sta tebe brine?!

tvoj proizvod je najblaze receno problematican - u praksi neispravan jer ne radi kako treba!

Bez obzira sta ti pise na garanciji tebe zakon stiti da ti problem mora biti otklonjen za MAX 45 dana!

Moj predlog ti je da pritisnes prodavca d ti to resi STO PRE jer ti BRE TREBA comp! TACKA!

Pripreti im da ceh ih nablatiti svuda okolo, ako krenu da se migolje!

Sto se tice vrednosti i zamene:

mogu finasijski da te razduze u vrednosti iznosa na racunu koji si dobio uz proizvod, ili da ti isti zamene za ekvivalentan cija je vrednost ista ili veca u odnosu na ono sto pise na racunu!

Naravno, ovo pod uslovom da ti ne mogu otkloniti kvar u roku od 45 dana (a to mogu samo ako im uvoznik Gigabytea posalje novu karticu, a oni to nece da rade, ako nemaju adekvatnu RMA kolicinu da salju na tajvan)

Sve u svemu glavno pitanje je koliko para si ti to platio?? (cenim da imas racun??)

ne razumem sta tebe brine?!

tvoj proizvod je najblaze receno problematican - u praksi neispravan jer ne radi kako treba!

Bez obzira sta ti pise na garanciji tebe zakon stiti da ti problem mora biti otklonjen za MAX 45 dana!

Moj predlog ti je da pritisnes prodavca d ti to resi STO PRE jer ti BRE TREBA comp! TACKA!

Pripreti im da ceh ih nablatiti svuda okolo, ako krenu da se migolje!

Sto se tice vrednosti i zamene:

mogu finasijski da te razduze u vrednosti iznosa na racunu koji si dobio uz proizvod, ili da ti isti zamene za ekvivalentan cija je vrednost ista ili veca u odnosu na ono sto pise na racunu!

Naravno, ovo pod uslovom da ti ne mogu otkloniti kvar u roku od 45 dana (a to mogu samo ako im uvoznik Gigabytea posalje novu karticu, a oni to nece da rade, ako nemaju adekvatnu RMA kolicinu da salju na tajvan)

Sve u svemu glavno pitanje je koliko para si ti to platio?? (cenim da imas racun??)

kazem ti samo brine me to da neki tamo kvazi strucnjak ne zakljuci da je karta ispravna iako je cinjenicno neispravna. i da, znam da imaju zakonski rok od 45 dana ali isto tako znam da mogu taj zakon da probiju i da ih boli dupe, sta ja da radim, da ih tuzim?? pre 2 god sam 7600GT cekao ravno 2 meseca. katra je jula 2008 placena oko 17 000 din, ne znam tacno. sta mi ti predlazes da im trazim?

ako sam najbolje razumeo, ukoliko mi ne rese problem za 45 dana mogu da im trazim 17000??!! pa to je super :D

Poslednja izmena:
...

ona kad počne da baca artefakte ona je gotova, može da crkne sutra ili za mesec dana, ja ne znam šta ima više da se priča karticu na reklamaciju i gotovo.:wall: tako je i meni počela pomalo pa posle 2 dana kraj neće da se upali komp.

Da, a vidis kod mene drzi vec 2 godine :D :).

znao sam sta ce se desiti, zove me danas "strucnjak" iz firme koja radi reklamacije i kaze "ja sam provrteo 3d markove i par igrica i sve radi besprekorno".....

kartica je zamenjena. dobio sam gigabyte 4850 totalno pasivno hladjenu sa 1gb memorije. kartica je verovali ili ne hladnija za 20 stepeni u idleu od referentnog modela. u full loadu oko 10 stepeni hladnija. nije mi za sada presla 76 za saticak vremena igranja na sobnoj temp od 20C. karta je potpuno ispravna i necujna.

Vrh Dno