Šta je novo?

Ghost of Tsushima Director's Cut

Da, da. Ja imam PSN registrovan na US vec jedno 5-6 godina. Cak sam ga I linkovao za Spider-Man Remastered kad je izasao na Steam pre jedno dve godine (bilo je skroz opcionalno tada, kao ko zeli nek uradi).

Bez problema smo mi mogli da uzimamo i igramo sve Sony portove do sada. Meni je GoT bio "najvazniji", da kazem. Cekao sam ga 4 godine da stigne na PC. Izbegavao spojlere, manio se gameplay videa, itd. Samo da bi mi Steam sutnuo automatski refund nedelju dana pre nego sto je igra trebala da izadje proslog meseca. Igrao sam ga ja i posle toga, ali nije bio isti osecaj, lol.

Koliko ja vidim, mi ovde imamo i Playstation Store an srpskom, a ima i stranica za podrsku na srpskom. Ne razumem zasto jednostavno ne stave Srbiju i okolinu Balkana u listu drzava za registraciju i zavrse vec sa zajebancijama. Vrlo su spori i tvrdoglavi sto se tice ekspanzije te mreze.

Xbox zvanicno podzrava jos manje drzava od PSN-a, ali zato prakticno bilo ko sa MS nalogom moze da se uloguje u Xbox i igra, na primer, Sea of Thieves ili Halo Infinite na Steam-u. Nema uopste ikakve regionalne restrikcije za kupovinu ili aktivaciju na PC-u. Jedino Sony jos ovo radi u 2024. godini.

^
Ja bih to kraće napisao u vidu rečenice:
"Je.e im se" 😁
Kao što rekoh, oni svakako imaju trenutno najigraniju Sony igru sa GoT i pored svih tih zavrzlama oko PSN-a.
Za tu malo veću količinu prodatih kopija koju bi imali, njima se ni ne isplati da, ionako bangav servis još više opterećuju.
Svi znaju kako se dovijamo mi sa konzolom iz "ostatka sveta" bez zvaničnog PSN naloga i to svesno dozvoljavaju.

Da, da. Ja imam PSN registrovan na US vec jedno 5-6 godina. Cak sam ga I linkovao za Spider-Man Remastered kad je izasao na Steam pre jedno dve godine (bilo je skroz opcionalno tada, kao ko zeli nek uradi).

Bez problema smo mi mogli da uzimamo i igramo sve Sony portove do sada. Meni je GoT bio "najvazniji", da kazem. Cekao sam ga 4 godine da stigne na PC. Izbegavao spojlere, manio se gameplay videa, itd. Samo da bi mi Steam sutnuo automatski refund nedelju dana pre nego sto je igra trebala da izadje proslog meseca. Igrao sam ga ja i posle toga, ali nije bio isti osecaj, lol.

Koliko ja vidim, mi ovde imamo i Playstation Store an srpskom, a ima i stranica za podrsku na srpskom. Ne razumem zasto jednostavno ne stave Srbiju i okolinu Balkana u listu drzava za registraciju i zavrse vec sa zajebancijama. Vrlo su spori i tvrdoglavi sto se tice ekspanzije te mreze.

Xbox zvanicno podzrava jos manje drzava od PSN-a, ali zato prakticno bilo ko sa MS nalogom moze da se uloguje u Xbox i igra, na primer, Sea of Thieves ili Halo Infinite na Steam-u. Nema uopste ikakve regionalne restrikcije za kupovinu ili aktivaciju na PC-u. Jedino Sony jos ovo radi u 2024. godini.
Sony puca sebi u noge iz nepoznatih razloga. A Microsoft mi čak daje cenu u dinarima za Game Pass i ostale igre na Store.

Prost odogovor je da nemam nikakav razlog da kupim Xbox jer već imam PC.

Sony puca sebi u nogu iz ugla "gomile" entuzijasta koji misle da je njihova biblioteka igara i novac koji troše dovoljan razlog da Sony odluči da napravi PSN Serbia, a ne kap u čaši vode.

Stave igru na Steam i onda je zaključaju naknadno. To pametan posao nije. A Sony generalno ne posluje dobro, tako da nije kao da su previše pametni, a mi ovde grešimo.

Nisam ni rekao da je pametno, niti da podržavam tako nešto. I to im se obilo o glavu po pitanju Helldivers 2.
Po meni, jedino pozitivno što iz ovoga može da izađe, a opet to je dobar potez Steam-a, je što će možda u dogledno vreme odustati od linkovanja PSN accounta sa Steam accountom.

Mislim, napravili su PSN u Bugarskoj pre jedno 5-6 godina (prema mom prijatelju iz Sofije). Pre toga su podrzavali i Hrvatsku, od koje smo mi duplo veci po populaciji. Ne znam koja im je logika da ne pokupe i ostale Balkanske drzave, a pogotovu ove Balticke koje su u EU. Ne moraju ni mrezu skroz da sire, nego samo da puste ljude da se registruju pod tim drzavama, kao sto MS vec radi.

Nadacemo se da ce biti nekih promena u buducnosti. Samo sporo. :p

Mislim, napravili su PSN u Bugarskoj pre jedno 5-6 godina (prema mom prijatelju iz Sofije). Pre toga su podrzavali i Hrvatsku, od koje smo mi duplo veci po populaciji. Ne znam koja im je logika da ne pokupe i ostale Balkanske drzave, a pogotovu ove Balticke koje su u EU. Ne moraju ni mrezu skroz da sire, nego samo da puste ljude da se registruju pod tim drzavama, kao sto MS vec radi.

Vidi, poznavajući našu državu, pre bih koristio PSN US kao i do sada jer bi cene igara i Ps+ doplate bile jeftinije.
A i već imam solidan broj igara, tako da kretanje iznova ne dolazi u obzir. 😁

Vidi, poznavajući našu državu, pre bih koristio PSN US kao i do sada jer bi cene igara i Ps+ doplate bile jeftinije.
A i već imam solidan broj igara, tako da kretanje iznova ne dolazi u obzir. 😁
Slazem se, hahaha. Ne verujem da bi i morali da otvaramo nove naloge, nego dovoljno je da oni samo uvedu PSN ovde da bi se ukinula restrikcija na Steam-u i drugim prodavnicama. Mogli bi i ladno da nas puste da promenimo region u opcijama, ali valjda je to previse za njihov mozak, ***.

Hrvatsku pre Srbije ima smisla, jer su bogatiji po stanovniku osetno od Srbije.

Nista posebno po meni - AC na steroidima
+1
Odigrao je u sklopu ps+extra kataloga, inače bih zažalio da sam je kupio.
Poprilično nahajpovan naslov jer je bio poslednji za Ps4 konzolu.
Mapa rj prikaz Japana tog perioda je odlično odradjen do sitnih detalja, borba ok ali repetativna kao i eksploracija. Priča malo iznad proseka.
Lično nema neke replay vrednosti i preporuka je da se igra uzme na nekom sniženju.

Meni ovo dobro, ima svoj vajb - iako je pokupila fore od mnogih igara... Zabavnija mi od AC

Meni je odlična. Ima ponavljanje kao i svaki otvoreni svet što je normalno sada. U poređenju sa AC neko je napisao da je AC na steroidima

Slagao te drug, imam bugarski PSN nalog još od 2010 u vreme PS3 konzole. Mi smo im zadnja rupa na sviralu

Izgleda da je tako. Glupost cista. Bukvalno samo trebaju da stave drzavu na listu kad se kreira nalog. Vec imaju i proveru PSN mreze na srpskom. Sve uradili osim onog glavnog.
Nije tako jednostavno. Oni za svaki psn store otvaraju korisničku podršku na lokalnom jeziku, to im je standard kog se pridržavaju.

Očito ne žele ili im se ne isplati da otvore kancelariju i zaposle 10-20 ljudi, ili koliko je već potrebno za odgovaranje na mejlove i pozive.

Nije tako jednostavno. Oni za svaki psn store otvaraju korisničku podršku na lokalnom jeziku, to im je standard kog se pridržavaju.

Očito ne žele ili im se ne isplati da otvore kancelariju i zaposle 10-20 ljudi, ili koliko je već potrebno za odgovaranje na mejlove i pozive.
Koliko ja vidim, podrska preko telefona u Srbiji postoji na ovoj stranici. https://www.playstation.com/sr-rs/support/

Ne znam da li taj broj ima veze sa BRIV Consulting, koji je valjda zvanicni zastupnik Playstation-a u nasem regionu (sto se tice prodaje konzola), ali ocigledno da ima zaposlenih na nekom nivou. Mozda samo za podrsku u vezi konzola i kupovine, itd...

sramota je što ovakva igra tj tema nije urađena po pravim likovima

Jel probao neko da kupi mozda EU znaci ne global ili ROT , vec EU key za igru i da je aktivira na srpskom steamu? vidim da kazu ovi iz Baltickog regiona da mogu tako, ne baca mi se bas 40e da isprobavam ali mozda je vec neko probao pa da vidim utiske

Jel probao neko da kupi mozda EU znaci ne global ili ROT , vec EU key za igru i da je aktivira na srpskom steamu? vidim da kazu ovi iz Baltickog regiona da mogu tako, ne baca mi se bas 40e da isprobavam ali mozda je vec neko probao pa da vidim utiske
Ja sam licno samo Global probao jednom sa G2A (a pitao sam i Gamivo, kazu da ni njihov ne radi). Takodje, video sam jednog lika iz Bosne na Steam discussions koji je probao da aktivira EU key. Nista ni od toga, nazalost.

Jedino nisam probao ROW, niti sam video ikoga iz nasih regiona da je probao. Prica se nastavlja sa GOW Ragnarok danas. Bukvalno svi mogu da aktiviraju sem nas u Srbiji, Montenegru, Bosni, Makedoniji i Albaniji. Ludilo.

Stravično. Imam na PS5, mada me više vuče da igram PC. Tako da opet piraterija ti je najbolji prijatelj.

^ naravno. Ja sam imao veliku želju da je kupim jer volim Japansku istoriju a posebno samuraje. Kad nije moglo legalno onda je domaća verzija odradila posao.

"Service problem" kao sto je Gabe rekao odavno. Evo nas, pola godine kasnije, a Sony nije ni rec objavio vezano za ovu situaciju. Verovatnu neki CEO ili exec dosta zaradjuje na mesecnim PSN regstracijama (MAU, sto kazu), tako da ne mare za ove nase regione gde zarada verovatno nije ogromna.

GoT je fenomenalna igra, i Iki Island je stvarno bio dobar sto se tice price. Najveca mi je zalost sto ne mogu da je imam u Steam kolekciji. Isto i za Ragnarok, i sada uskoro Spider-Man 2. Obozavam sve te serijale, i vidim po Steam forumu ima dosta ljudi iz Balkana sto su sada primorani na "javna" resenja.

Tuzno je videti to u 2024. godini, mislio sam da smo vec prevazisli restrikcije i sve the gluposti, ali eto.

Nazad
Vrh Dno