Šta je novo?

Ghost of Tsushima Director's Cut

illidan

Uticajan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
1,855
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark, phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h20
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 e-white, cream soda switches, gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet

Experience the complete Ghost of Tsushima DIRECTOR’S CUT on PC, featuring all additional content released to date.

• Experience Ghost of Tsushima with unlocked framerates and a variety of graphics options tailored to a wide range of hardware, ranging from high-end PCs to portable PC gaming devices.*
  • Get a view of even more of the action with support for Ultrawide (21:9), Super Ultrawide (32:9) and even 48:9 Triple Monitor support.*
  • Boost performance with upscaling and frame generation technologies like NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 3 and Intel XeSS. NVIDIA Reflex and image quality-enhancing NVIDIA DLAA are also supported.**
  • Japanese lip sync – enjoy a more authentic experience with lip sync for Japanese voiceover, made possible by cinematics being rendered in real time by your PC.
  • Choose how you control the action: experience haptic feedback and adaptive triggers through a wired DualSense™ controller…***
  • …or go with mouse and keyboard, with fully customizable controls.
  • Haptic feedback – master your blade through the DualSense™ controller’s immersive haptic feedback.***
  • Adaptive triggers – enhance your accuracy with a bow using adaptive trigger resistance.***

*Compatible PC and display device required.
**Compatible PC and graphics card required.
***Wired connection required to experience the full range of in-game controller features.

Tek za 2 meseca
IMG_0274.jpeg

^ ja bome hoću. Pošto je nisam uopšte igrao pa jedva čekam.

GIAzd5FXEAAvrUI.jpg

nece to skoro posto su sledeci demon souls i gran turismo 7, sve ovo je iz nvidia leaka od pre 3 god :D

Izgleda da postoji sansa da bude problema i sa ovom igrom. Iako je i dalje dostupna na Steamu, GreenManGaming je poceo da vraca pre-order zbog PSN-a:

1715338307871.png

Da neće možda se prodaju pa pumpaju user bazu PSN korisnika? :D

nije ni to problem nego recimo na steamu ne moze da se kupi helldivers 2 iz srbije, za sada tsushima moze da se kupi

Ćorava posla. Tako je bilo sa još jednom igrom pa su ipak vratili da ne mora PS nalog. Ako je tako prvi neću uzimati.

Za ovo pise da PSN treba za PSN overlay (sto je ocekivano) i za MP (sto je sony koji hoce na mala vrata da pokusa da utera steam/psn link)
Ja sam linkovao svoj UK psn odavno, jos kad je Spider-man izasao za PC, pa me sad malcice zulja sto mi ne daju da kupim Helldivers 2 :D

Investitorima i bordu nisu toliko bitni apsolutni brojevi koliko trendovi. Činjenica je da iako Playstation sekcija pravi fini profit za Sony, svake godine je to manje para, negativan trend a prodaja od izdavanja igara za PC raste. Plus gledaju šta radi Microsoft sa Xbox Gamepass na PC pa bi i oni tako, zato i guraju PSN svima niz grlo, da podignu bazu PSN naloga među PC korisnicima da bi kasnije verovatno ponudili nešto uz pretplatu kao što i drugi rade u nadi da će određeni procenat to platiti i doneti im dodatne profite. Zato i jesu zalepili obavezan PSN nalog na ultra popularan Helldivers 2, briga njih za trenutno stanje ili koliko neka igra pravi profita trenutno, samo gledaju da šire bazu plaćenih pretplatnika u budućnosti. Krenulo Netflixu pa bi sada svi tako da žickaju lovu od pretplate... konzole su umiruća vrsta, nema čoveka iz industrije koji im nije zalepio rok trajanja u bližoj budućnosti. Menja ih manjim delom striming, većim delom moderna verijanta gejming konzole tj. iPhone :D

Žrtvovaće oni sve u pokušaju da uspeju da naprave pretplatničku bazu kao Gamepass ili Steam.

1715442546268.png
Izgleda da nece biti druge opcije nego yo ho ho and a bottle of rum... Samo se nadam da nece zbog overlaya da krenu da upucavaju PSN i u gre koje nemaju nikakvu mp komponentu.
Mada realno, ovde je jednostavno Legends mogao da bude besplatan DLC, ali zasto uciniti logicnu stvar.

Sve u svemu razocaravajuce, nisam plovio dubokim morima ima bar 10ak godina.

Kad ce ljudi da se pocnu zale na Shitsoft i EA account? Hmm.. Te programe nemam instalirane deceniju i vise.

..kada Uplay store i EA store budu region locked za 170+ drzava. Mislim da je sam Ghost of Tsushima zakljucan za 180 zemalja. Banovali su neki dan mislim Litvaniju i Estoniju ali ne znam koliko ima istine.

Drugo, PSN nije store. Nije launcher i nema veze sa PC-om. Kao Uplay i EA app. PSN je konzolaska baza igraca. Povezivanje PC igraca nema veze s mozgom.

Ovo je fabrikovano pravlje baze igraca za Playstation Network. Nista vise. Sama cinjenica da je PSN bespotreban je Helldivers 2 koji nema povezane igrace preko PSN-a a multiplayer radi uredno

I zadnje, Uplay i EA launcher nemam ni ja ni vecina kolega sa foruma. Kada pitas ljude koja je zadnja EA igra da su kupili, zamisle se. Uplay ide ka bankrotu i vade ih samo velike investicije kao Singapur za Skull and Bones a EA se sveo na fudbal i drzi ih mikro-transakcije ali to je manje više to.

Da samo dodam da cak i imam UK PSN (posto posedujem PS3 i PS5, nalog je napravljen mislim 2009), koji je cak i povezan sa steamom (kao sto sam napisao malo ranije u temi), ali to ne pomaze. Morao bih da promenim region na steamu, sto mi ne pada na pamet da radim i rizikujem potencijalni ban naloga.

@Glenn Ubisoft Connect (Uplay) imam ali naravno palim samo kad mi treba i jedinu igru koju sam tamo kupio je AC Valhalla. EA Orgin sam instalirao samo dok su delili free igre isto tako palim EPIC Store kad bude neka free igra koja me intresuje mada mislim da ima 95% free igara koje su delili od starta.

Realno ne smeta mi launcher ako treba za igru da se igra. Samo preferiram da držim sve igre na jednom mestu tako da EPIC eksluzive otpadaju, sačekaću lagano.
Isto tako ne bi mi smetao ni PSN da imam na PC za neku igru samo da ne sviraju onoj stvari i prave se pametni.

Kako Steam može da radi u valjda skoro svim zemljama ?
Steam nije samo store rade oni i P2P rutiranje komunikacije kroz svoje server da neko od igrača može da bude host MP igre i ostali da se nakače. Za backend dedicated server već mora drugo rešenje.

Sony je dobio pare od mene za GoW koji nisam čak ni odigrao ostalo njihove igre idu od gusara ili debeli popust (znači 10+ god. čekanja). A jednog dana dobro ću razmisliti o kupovini nekog PS5 Pro jer želim da imam i konzolu, ali ne želim da dajem pare takvoj kompaniji.

"Kako Steam može da radi u valjda skoro svim zemljama ?" Zato sto Steamn nije publisher tim igrama. Izdavaci stavljaju region lock. Ne radi to Steam. Kao sto je Konami par godina blokirao PES za nas. Kao sto imas Netflix za svoju zemlju ali nemas filmove kao amerikanci.

Ali kada Steam prodaje svoj sadrzaj, onda ga Setam/Valve stavi na region lock kao Valve Index ili nekadašnji Steam controller.

PSN je Playstation mreža, podrska. Jedini sistem preko kojeg radi Playstation. I sasvim ima logike da je region locked. Sony nema padrsku za tih 180 zemalja, nema uvezan bankovni sistem i nema podrzane zakone za zaštitu kupaca. PSN je toliko komplikovan da je PSN region locked za Japan. Jer Japan zbog svojih zakona ima svoj PSN. PSN mora osigurati refund sistem, mora osigurati sigurnosne sisteme, mora osigurati servere za svoje usluge. Ljudi ne znaju ali Sony ne prodaje Playstation u tim zemljama. Playstation prodaju distributeri na svoju ruku. Sony nema s tim ništa. Isto sto imas MI store ili Apple store ali Apple ili Xiaomi nemaju s tim nista.

Ali sva ta prica oko PSN-a na racunaru nema logike jer mi koristimo Steam kao store i svoje racunare. To je isto da na Playsttationu trazi Steam account za Valve igru, ali ne mozes napraviti Steam account jer valve ne prodaje Valve Index za tvoju zemlju.

Vrv bi najpametnija opcija bila da se napravi neka varijanta PC only accounta, osakacena verzija koja nece podrzavati bankovne transakcije i slicno.

Mada je s druge strane moguce je da planiraju da krenu sa svojim launcherom, u kom slucaju cela ta prica pada u vodu.

Nisam u toku, da ne citam tone postova, može ukratko objasnjenje? Će moci da se kupi ghost na steamu legalno u srbiji? (Imam vec ps nalog povezan na steam-u, ako je to relevantno uopšte).

Hvala.

Nece.

Ja amlko slabije kapiram...ako si iz srbije,i ako kupiš igru,nemožeš da igraš single player?Koliko znam rekli su,da za SP netreba biti povezan nalog na PS

Moguce je da ostane SP world wide. Za sad sa steama:

PlayStation Network Account required for Online Multiplayer (Legends Mode) and PlayStation overlay, subject to the PlayStation Network Terms of Service and User Agreement http://www.playstationnetwork.com/terms-of-service

Nazad
Vrh Dno