Šta je novo?

Gf4 Mx 440 Se ????????

odisej

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2003
Poena
604
Zdravo Narode!....

Prvi put sam na ovom forumu pa vas molim da mi bar neko odgovori.

Skoro nadogradjujem makinu, dakle procesor, memorija, GRAFICKA..

Odlucio sam (moj novcanik je odlucio) da mi ne treba bolja graficka karta od GF4 MX 440. U startu sam naisao na problem.
Sta dodjavola predstavlja ono SE na novim MX-ovima? :rocket:
Ako je Special Edition i ako je bolja od obicnih MX-ova, zasto je jeftinija?
Neka mi neko objasni za sta je ova skracenica, i koje su tacno razlike izmedju ova dva MX-a posto nigde na sajtu nisam uspeo da nadjem bilo sta sto bi mi razjasnilo ovu dilemu.

Treba mi vasa preporuka za kupovinu:
Dakle, ne treba mi overclock, niti da je firmiran model.Treba da ima solidan prikaz slike na monitoru i na TV-u.
Ako su MX 440 SE njesra, onda pretpostavljam da trebam izdvojiti 60 - 70 e za ono sto trazim.

Pommozzitteeee.. :(
Ovaj... :wave; Izvinite zbog vulgarnosti :)cuss: ),) ,)

Ukljuci search opciju ovde na forumu. Bilo je reci o ovome. To je nesto okljastena verzija u kojoj je memoriski transfer poprilicno smanjen. Narano ubacuju se dosta jeftinije memorije i zbog toga je razlika u ceni.
Sve ostalo je isto.

ja sam skoro kupio 440 SE

za te pare grafika je OK. ali stvarno. ja sam je platio 52e a ima da se nadje i za manje.. naravno nemoj mnogo da ocekujes od overkloka (sto si i napisao). inace moze da se klokuje CORE koliko hoces - ali kolko znas on mnogo ne doprinosi performansama. sto se tice mem-a ona ide do 420...terao sa je i na 480 i radi ali se javljaju manji artefakti u slici (tackice i brljotinice na texturama)
ako hoces minimalno kesa da ulozis - onda slobodno uzimj - za nesto vise citaj 10-15e (sto je skoro trecina cene - ma sta drugi pricali tipa dodaj jos malo..) mozes da kupis nesto firmirano..e sada niko ti ne garantuje da ce ona bolje raditi od ovoga...znaci kocka..
poz

Video sam u ponudi Inno GF4 MX440 SE 64 SDRAM za mizernih 45€. Kao i odiseja, ne interesuje me OC - cak ni igrice. Potrebno je samo 2d + TV-out.
Da li se isplati kupiti? Ili da se otvorim malo vise i kupim nekog Radeona - ima noname Ati9100 VIVO za 82€ (nije low)

BTW, citao sam tridove po bencu - da ne bude odgovor - udari po serch-u!

Girese je napisao(la):
Video sam u ponudi Inno GF4 MX440 SE 64 SDRAM za mizernih 45€. Kao i odiseja, ne interesuje me OC - cak ni igrice. Potrebno je samo 2d + TV-out.
Da li se isplati kupiti? Ili da se otvorim malo vise i kupim nekog Radeona - ima noname Ati9100 VIVO za 82€ (nije low)

BTW, citao sam tridove po bencu - da ne bude odgovor - udari po serch-u!

"Isplativost" kupovine je jedna od najvolsebitijih stvari na svetu. Kod kompi je valjda jos gore...!

GF4 mx4x0 ima izvanredan TV-out i hardwer-ski dekoder MPEG (DVD,DIVX) i to radi!

Ali trebalo bi da i ATI bude tu kao riba u vodi.

Za obicni 2D i mnogo jeftinije karte obavljaju posao...

Sve u svemu moras sam odluciti, i sta god da uradis, cim izadjes iz radnje shvatices da si se presao.

pa ovako

sto se tice SDRAM-a na toj kartici - on ce ga znacajno usporiti, a neces nesto puno para ustedeti...stvarno neznam zasta ce ti graficka, ako si naveo da neces da se igras? nista te ne prozivam nego cisto sta ces da radis sa kompom? neki programi verovatno divx? u tom slucaju GF MX440 DDR ce odraditi posao...ako neces cak ni to da radis (programi) mozes da prodjes i jeftinije sa nekom MX400 tv out karticom...
ajd

Re: pa ovako

Tom je napisao(la):
sto se tice SDRAM-a na toj kartici - on ce ga znacajno usporiti, a neces nesto puno para ustedeti...stvarno neznam zasta ce ti graficka, ako si naveo da neces da se igras? nista te ne prozivam nego cisto sta ces da radis sa kompom? neki programi verovatno divx? u tom slucaju GF MX440 DDR ce odraditi posao...ako neces cak ni to da radis (programi) mozes da prodjes i jeftinije sa nekom MX400 tv out karticom...
ajd
Igrice igram na konzoli, a i stariji sam od vecine na forumu, prosla me je zelja za igrama.
Upravo i razmisljam o polovnoj GF2 ili novoj GF4MX440

dejandj je napisao(la):
"Za obicni 2D i mnogo jeftinije karte obavljaju posao...

Sve u svemu moras sam odluciti, i sta god da uradis, cim izadjes iz radnje shvatices da si se presao.

Onda nesto jeftinije, da se ne predjem previse!
Nisam napomenuo, najradije bih neki ATI AIW, pa makar i neki stariji.:D

Vrh Dno