Šta je novo?

GF4-komentari...

Broz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
18.09.2000
Poena
740
Voleo bih da malo prokomentarisemo izlazak ovog nVidijinog serijaa. Ja licno mislim da je mx katastrofa a gf4ti me blago receno razocarao. Zasto? E pa zato sto mislim da kada bi mu spustili klok na 240/500 kao sto radi gf3ti500 da bi bio sporiji. Ovo stvarno ne vodi nicemu. Mislim da je to fora radi izbacivanja broj 4. Tresla se gora rodio se mis, ja to mislim.

Pazi, marketing je cudo. A NV je u tome najbolja, zar ne? Samo sto mislim da su ovog puta stvarno bre preterali. Mislim da cetvorka moze trenutno njima da skodi upravo zbog konkurencije. Jer svaka nova "generacija" treba da nosi nesto inovativno, a ovo je daleko od toga. Samo opet ce NV na neku foru da ubere kajmak, zar ne? Sada ostaje ATI-u da iskoristi svoju sansu.

Eh taj marketing:)

U pravu si opste je poznato da jedno od ekonomskih pravila na zapadu glasi "na 1$ proizvoda dolazi 10$ marketinga" i to je tako kako je... Ipak bas me zanima kako ce se izvrsiti "uskladjivanje dispariteta cena":) jer ti500 300$ ti200 ~150$ ---- kakva ludnica od cena(mislim koji ce indijanac da plati jednu ti500 po ceni dve ti200!!) i sad jos ulece gf4mx za 125$ a preko toga gf4ti serijal koji ce biti skup do bola a asus ce jos i da ih klokne pa treba dodati jos +50$...
Jedva cekam da vidim sta ce da se desi sa cenama....
Steta sam sto gf4mx nemaju dvi jer se on namece kao standard.

evo i slicice gf4mx-leadtek

GF4 na Anand-u

Sta da kazem - ko je kupio GF3 - zaj.... se!

I ja sam u zbunu...bash me zanima kako ce se kretati cene za koji mesec mislim naravno na kartice iz serije GF3 i GF4.
Nisam bas nesto zagledao klokove cipova i memorije ali me zanima koje mesto zauzima npr. GF3 Ti200 na tabeli svih GF4.Pocinjem da se interesujem jer imam u planu tamo pred kraj godine ili ranije da ispazarim neku kartu ali sa obaveznim ViVo mogucnostima.

Re: GF4 na Anand-u

Paja je napisao(la):
Sta da kazem - ko je kupio GF3 - zaj.... se!

Ma neeeee onaj koji je narucio/kupio gf4mx u preorder-u ze zeznuo junacki! Kakva prevara ne da su je obogaljili nego strasno nesto. Pazi kad je sporija u 3dmarku a ima veci i klok gpu i klok memorije...
Gf4ti serija je kao bolja mada i ona s obzirom na klokove nije nesto impresionirala...

pa sta ocete da kazete...? da je gf3ti500 u sustini brzo/bolji od gf4-4600 ???

Nikako!!! Pogledaj Anandov test - pogotovo novije igre/engine - GF4Ti4600 zna da bude i do 60% brzi od Ti500!!! Ovaj GF4 (nv25) nije nesto mnogo napredniji ali je jezivo brz!

byMaX je napisao(la):
Nikako!!! Pogledaj Anandov test - pogotovo novije igre/engine - GF4Ti4600 zna da bude i do 60% brzi od Ti500!!! Ovaj GF4 (nv25) nije nesto mnogo napredniji ali je jezivo brz!
Upravo tako.
Fenomenalni HSR koji je sada bolji od HyperZ ][ kod R8500 i ultra brza memorija su glavni "krivci" za to.
Ispostavilo se da je druga Vertex jedinica pun pogodak, jer nadolazece igrice ce imati uzasno kompleksne scene koje ce u potpunosi uposliti su "dvoturbinsku" masinu (pogledaj U2 rezultate).
Tu je znacajno poboljsani 2D (kazu da na Sonijevom G500 u rez od 19??x1??? slika uopste ne gubi na kvalitetu.
O IDCT-u da ne pricamo.
Sve u svemu NV25 je pun pogodak, a Nv17 je corak (bar za desktop trziste).
Jos da mu je cena ispod 1200+ DEM...
Ma Gf3Ti200 (o/c na 250/250! A Max?! ;) will do the job (ko je rekao DOOM III? :))

Grafici deluju prosto neverovatno...Toliko brže. Ovi novi MX-evi ispadoše ponekad brži i od GF3 Ti200.
Samo me malo zbunjuje što ni na jednom testu nema GF4 MX420. I taj jedan link ka tom testu ne radi...Samo je bio propratni komentar na Anadu da je GF4 MX420 odlična zamena za GF2 MX...

Jedno je sigurno za male pare će moći da se pokupuju zalihe kartica za kojima smo do sada uzdisali. GF2 Ti će biti standard kao što je sada GF2 MX, a oni luđi će lako kupiti GF3 Ti200 (kao što sada kupuju GF2 Ti)... Zgodno.

Nadam se da će uskoro i novi ATi jer nešto merkam Radeon 7500. Tačno se uklapa u moje potrebe (koje ne uključuju mnogo 3D).

delimir je napisao(la):
Grafici deluju prosto neverovatno...Toliko brže. Ovi novi MX-evi ispadoše ponekad brži i od GF3 Ti200.
Samo me malo zbunjuje što ni na jednom testu nema GF4 MX420. I taj jedan link ka tom testu ne radi...Samo je bio propratni komentar na Anadu da je GF4 MX420 odlična zamena za GF2 MX...

Jedno je sigurno za male pare će moći da se pokupuju zalihe kartica za kojima smo do sada uzdisali. GF2 Ti će biti standard kao što je sada GF2 MX, a oni luđi će lako kupiti GF3 Ti200 (kao što sada kupuju GF2 Ti)... Zgodno.

Nadam se da će uskoro i novi ATi jer nešto merkam Radeon 7500. Tačno se uklapa u moje potrebe (koje ne uključuju mnogo 3D).
Sto se tice testova niko nije testirao MX 420 zato sto se nece biti brzi od dobrih MX400, kostace vise. Pa to je kartica na nivou TNT2 i Voodoo 3000 a sada je 2002.
Sto se tice GF2/3 Ti 200 voleo bi da si u pravu ali se ne mogu sloziti. MIslim da ce narod kad provali (ili bolje reci ako) koja ja GF4 MX prevara pojuriti da kupuje GF3 Ti200 i cene nece padati. Pa ona je po ceni izmedju MX440 i 460 a bolja je od obe.

Bogda je napisao(la):
Sto se tice testova niko nije testirao MX 420 zato sto se nece biti brzi od dobrih MX400, kostace vise. Pa to je kartica na nivou TNT2 i Voodoo 3000 a sada je 2002.
Sto se tice GF2/3 Ti 200 voleo bi da si u pravu ali se ne mogu sloziti. MIslim da ce narod kad provali (ili bolje reci ako) koja ja GF4 MX prevara pojuriti da kupuje GF3 Ti200 i cene nece padati. Pa ona je po ceni izmedju MX440 i 460 a bolja je od obe.

Pa da malo sam ironično rekao oko tih testova MX420 jer specifikacije i kažu da je to isto kao GF2 MX ili sporije.

Što se tiče GF3 Ti200 voleo bih da bude tako, ali nekako kartica od 150 dem mi se uklapa u mainstream, a to će svakako biti GF2 Ti, za malo naprednije biće rezervisan GF 3 Ti200 ili neko od novih MX-eva (440, 460). Teško da će "narod" da pohrli da kupuje kartu od preko 250 dem tek tako...

Uglavnom razni firmirani modeli tipa ASUS, Gainward, Leadtek moći će da se nađu mnooogo povoljnije pa se nadam da će ovi (najčešće) poluispravni Eagle i Inno3D modeli da malo smanje svoje ušešće na tržištu...

Samo trebati u vidu da prosecan posetilac benchmarka zna 100x vise od prosecnog simpsona i da je njemu(simpsonu) milije da ima gf4 pa makar i mx od gf3 jer je 3<4...
I ja mislim da je gf3ti mnogo bolje resenje od gf4mx. Pojavio se rade8500le sa 128mb i on ce da kosta otprilike kao i gf4mx460 i ne treba uopste diskutovati sta je bolje...Drugim recima ne mogu uopste da provalim cemu sluzi gf4mx osim ako je to najava da ce gf3ti prestati da se pravi pa ce mx-evi zauzeti td deo trzista...

SAMO MALO!

Nije li vam malo cudno sto je GF4 Ti4400 "samo" $250.
Govorim o ovom VisionTek-ovom modelu.
Bude li Asus GF4 Ti4400 u DeLuxe izdanju bio oko $300 ja cu to da pazarim...
Ne, ozbiljno zar vam se ne cini da je 250 amera za Ti4400 malo!?

Gde si ga nasao za 250$ kad je najavljen za 8 nedelja??

Da li je ovo neophodno?Ma nije, ovo je preterivanje, mislim stvarno...
Ne znam koliko toplote odaju, ali da su potrebna dva kulera sa ovolikim oklopom - nisu!

Broz je napisao(la):

Pa jel pise na vestima, ili je i to neka laz?

btw. Uopste te ne vidim medju Current Users-ima vec par dana,a ti bas za vreme mog prisustva postujesh, i nema te?

Amon_Ra je napisao(la):
Pa jel pise na vestima, ili je i to neka laz?

btw. Uopste te ne vidim medju Current Users-ima vec par dana,a ti bas za vreme mog prisustva postujesh, i nema te?

To je zato sto sam u stealth modu;)

Amon_Ra je napisao(la):
Da li je ovo neophodno?Ma nije, ovo je preterivanje, mislim stvarno...
Ne znam koliko toplote odaju, ali da su potrebna dva kulera sa ovolikim oklopom - nisu!

Sto se cudis? Izgled danas prodaje hardver takodje. Obican marketing...

Pozdrav :)

Lepo pise da ova Visiontek-ova karta GF4 Ti4600 kosta $400, ima i TV In/Out i 128 MB DDR-a.Sa ocekivanim datumom isporuke 28/02.S' obzirom da je ovo top model i da je izuzetno nova karta mislim da ova cena nije "da te zaboli glava", setite se samo koliko je bila Ultra kada je izasla - cini mi se oko 1200.
Da vas pitam.Kakva je ta firma Visiontek, ja veze nemam.Da li se moze porediti sa Asusom?

Moze naravno, pa sve moze da se poredi samo je pitanje da li ima smisla:) Salim se. Po meni asus i nije neka specijalna faca u svetu grafickih kartica. Vrlo su uporedive stim sto ce asusova izvedba biti znatno skuplja....

pozdrav :wave;

Amon_Ra je napisao(la):
Lepo pise da ova Visiontek-ova karta GF4 Ti4600 kosta 0, ima i TV In/Out i 128 MB DDR-a.Sa ocekivanim datumom isporuke 28/02.S' obzirom da je ovo top model i da je izuzetno nova karta mislim da ova cena nije "da te zaboli glava", setite se samo koliko je bila Ultra kada je izasla - cini mi se oko 1200.
Da vas pitam.Kakva je ta firma Visiontek, ja veze nemam.Da li se moze porediti sa Asusom?
Pa Visiontek je americka firma koja bi uskoro trebalo da krene sa prodajom i u Evropi .....inace cini mi se da je Visiontek imao najvise prodatih retail kartica u Americi.

Re: Sta cu biti kad porastem...

Nedjo je napisao(la):
... i postanem NV30 (prvi proizvod na kome rade inzenjeri iz pokojnog 3dfx-a):
http://www.ixbt.com/video/images/gf4/gf4-voodoo5.jpg

Jaooooj Nedjo care sta nam radis. Ja cu da poloodim boom od srece :D
Ovo ima da pazarim !
Za Broza : Pa izgleda da GF4 i nije tako los izbor. U odnosu cena-performanse deluje sasvim OK. + sto ce pasti cena GF3-jkama pa cemo pre do ultra graficke.
+ sto ja imam GTS tako da mi narednih 6 meseci minimalno (a ja tipujem i godinu dana do Dooma3ni;) ) nikakva druga karta nece trebati ctp; :)

Za one koji misle da gf4 nije potreban...

neka pogledaju anandov test nove generacije i koliko frejmova daju stare karte samo preletom iznad nivoa - ...

Jos jedna stvar - igrajte MOHAA, sa najvisim kvalitetom svih opcija - u 1024! Razmislite koliko puta je fps pao ispod 20! (ne trebaju mi price da ona razbija na PIII 500MHz i MX kartici jer je to bull shit) a o Anisotropic-u ili FSAA da i ne pricamo...

Dakle, cim bude stigao GF4 4200 - uzecu ga (naravno negde od napolje jer je ovde postalo uzasno za kupovinu hardvera, posebno grafickih ) - moram da platim 480DM za neki GF3Ti200 iako on kosta samo 170€ napolju u prodaji...

Ej Max moj ortak ima cellerona 300A i sa 256mb rama na Gigabajtovoj 6BXC plochi uz pomocc GF2 MX400 igra Max Pain u 800x600 u 16.bita i ne secka mu. Da nisam video svojim ochima ne bi ni verovao.

Buca

Re: Za one koji misle da gf4 nije potreban...

byMaX je napisao(la):
neka pogledaju anandov test nove generacije i koliko frejmova daju stare karte samo preletom iznad nivoa - ...

Jos jedna stvar - igrajte MOHAA, sa najvisim kvalitetom svih opcija - u 1024! Razmislite koliko puta je fps pao ispod 20! (ne trebaju mi price da ona razbija na PIII 500MHz i MX kartici jer je to bull shit) a o Anisotropic-u ili FSAA da i ne pricamo...

Dakle, cim bude stigao GF4 4200 - uzecu ga (naravno negde od napolje jer je ovde postalo uzasno za kupovinu hardvera, posebno grafickih ) - moram da platim 480DM za neki GF3Ti200 iako on kosta samo 170€ napolju u prodaji...

Max pusti ti tu 1024 rezoluciju, pa nemaju svi 17-ce, tako da je to za njih nevazno.Reci gde si vodeo za 170 jura, i koje firme su u pitanju?

Max Payne je jedno a MOHAA nesto drugo... !!! PNY i Prolink Vivo modeli kostaju oko 170EUR

Broz je napisao(la):

Ti4200 izlazi za osam nedelja. I to ce biti kickass kartica.
Imace sve, vec pobrojane, kvalitete GF4Ti familije, a cenu manju od 200USD.
Mislim da cu sigurno preskociti GF3Ti200 i na leto/jesen (zavisi kad izadje Unreal2 ;)) uzeti GF4Ti4200.
Doduse, videcemo imali ATi necim da uzvrati.
Huh, samo nek se "kolju" :)
Poz kolezi:wave;
Nedjo

Ne mogu vise bilo sta da pohvatam. GF1 SDRAM, GF1 DDR, GF2 MX, GF2 MX200, GF2 MX400, GTS DDR GTS Pro, GTS Ultra, GTS Ti, GF3, GF3 ti200, GF3 Ti500, GF4 MX460, GF4 MX440, GF4 MX420, od ovih GF4 sigurno sam neki zaboravio. Ali, dobro, Ja cu lepo da sacekam nekoliko meseci, da vidim ko ce da prezivi, i sta ce da se prodaje i po kojoj ceni, pa cu onda za zaplacem, jer nemo da kupim. (te koji su preziveli)

Nazad
Vrh Dno