Šta je novo?

GF4-komentari...

Jeste, ti silni nazivi su i mene zbunjivali na pocetku.Ma stvar je vec sada jasna sto se tice GF4 kartica, a to je da MX-ove treba zaboraviti i okrenuti se Ti 4200 koja ce biti pristupacna, a opet medju najboljim kartama.

Pa ako se uzme u obzir raspon modela GF4 (za svakoga ponešto od zamene za Vantu ;) do aždaje) verovatno GF4 serija pretenduje da počisti sve stare i da bude jedina, valjda će to malo da sredi ovoliku zbrku oko naziva i različitih generacija. U principu ništa vredno nerviranja jer očigledno sada kada se prašina slegla GF4 i nije revolucija već samo logična evolucija u razvoju...

delimir je napisao(la):
Pa ako se uzme u obzir raspon modela GF4 (za svakoga ponešto od zamene za Vantu ;) do aždaje) verovatno GF4 serija pretenduje da počisti sve stare i da bude jedina, valjda će to malo da sredi ovoliku zbrku oko naziva i različitih generacija. U principu ništa vredno nerviranja jer očigledno sada kada se prašina slegla GF4 i nije revolucija već samo logična evolucija u razvoju...

Tako nekako. Prodavat ce nekoliko modela, koji ce da zamene sve od GF1 do GF3 kartica. Naravno, verovatno je ta zurba u izbacivanju GF4 i zamena drugih GF-ova, da bi uzjahali reklamni talas od P4, i sa manje truda i para reklamirali svoje graficke: P4-GF4-e u 3! :p

Ma uk*njali su se od ATi-ja, tome žurba. Ne sme NVidia da dopusti da konkurencija ima brži akcelerator (R200 tj. Radeon 8500), to je verovatno najveći razlog kratkog veka GF3 serije i izbaciavanja ovih monstruma GF4 Ti...

delimir je napisao(la):
Ma uk*njali su se od ATi-ja, tome žurba. Ne sme NVidia da dopusti da konkurencija ima brži akcelerator (R200 tj. Radeon 8500), to je verovatno najveći razlog kratkog veka GF3 serije i izbaciavanja ovih monstruma GF4 Ti...

Monstrumi sa monstruoznom cenom. Znam gde se nece bas mnogo prodavati. Ja cu da ukibim polovan Gainward Ti/450, za nekoliko meseci, kada padnu cene, zbog svih tih GF4 varijanti.

Svi gresite... GF4ti su bili spremni jos u novembru mesecu ali nVidia nije htela da zezne prodaju GF3 kartica koja je isla dobro i imala odlican zdrav tempo te trzisno nisu hteli da je zeznu (Ti500 modele, pogotovo). nv25 je jako slican (da ne kazem isti) kao i XBOX gpu...
tako da...
ne plasi se nVidia nikoga... Mislim da sa novim IDCT-om, ATI treba da se plasi njih... a i sa kvalitetom 2D prikaza su ih stigli...

Slazem se sa Max-om a takodje mislim da je nVidia u stanju da sutra izbaci gf5 ali mudro cekaju...

Re: Re: Za one koji misle da gf4 nije potreban...

Amon_Ra je napisao(la):
Max pusti ti tu 1024 rezoluciju, pa nemaju svi 17-ce, tako da je to za njih nevazno.Reci gde si vodeo za 170 jura, i koje firme su u pitanju?
Max je u pravu,zasto da pusti 1024 rezoluciju,Moh Izgleda mnogo bolje u 1024 ili 1152 sa svim detaljima i anisoropnim filtriranjem kao i svaka druga q3 engine igra.Ko kupuje Gf4 ili ima Gf3 pa i oc gf2ti nije valjda da ih ili ce ih drzati na 15-ci??Nemaju ni vise svi 15-ce Ja licno imam 19 kao i mnogi moji sa mrezenja ,17-ka je najmanja te je 1024+vrlo bitno.

Broz je napisao(la):
Slazem se sa Max-om a takodje mislim da je nVidia u stanju da sutra izbaci gf5 ali mudro cekaju...

I cekajuci, zaboravili su disati. :D

Oni cekaju, hoj-la-la,
mi cekamo, hoj-la-le.

:D

P.S. Intel ima procesor na 5 Ghz, sa 8 instrukcija u ciklusu i 4 FPU jedinice, ali ceka da se AMD malo izmori, pa da mu zadaju zavrsni udarac. :D

notax je napisao(la):
P.S. Intel ima procesor na 5 Ghz, sa 8 instrukcija u ciklusu i 4 FPU jedinice, ali ceka da se AMD malo izmori, pa da mu zadaju zavrsni udarac. :D

Bojim se da cu otici malo u off-topic al` ipak...
Svi oni koji misle da je ono sto se sad pojavljuje na trzistu cutting-edge tehnologija... u velikoj su zabludi. Sve je to vec bilo spremljeno odavno, samo se takticki cekalo (citaj: pare su se muzle od vecine naivnih korisnika). Takodje svi oni koji misle da tamo neki CEO u Intelu, AMD-u, ATI-ju, IBM-u, ili bord odlucuje o tome sta i kada cese pojaviti na trzistu, tj tipa - imamo bolji proizvod, daj da ga lansiramo na trziste, svi ti su takodje blago nesvesni. O svemu odlucuju banke koje su u krajnjoj instanci vlasnici SVIH ovih firmi. One odlucuju ko radi, ko propada. Price o slobodnoj trzisnoj knkurenciji i ostalo..he,he... pa dali zaista neko veruje u to u poslednih 80 godina.
Postoji public domain tehnologija i ona koja to nije. E ta koja nije je jedno 50 godina ispred ove prve. Da podsetim B2 je leteo 25 godine pre nego sto je prikazan u javnosti, a PIII je 93 godine radio na 2Ghz (samo za odabrane oci i usi). Ova "tehnoloska zezancija" je samo jedna lepo skrojena i odigrana manipulacija, u koju nazalost vecina - 99,9% veruje.

Ovo za banke si lupio i ostao ziv(na srecu:))...

Marti Misterija je napisao(la):
PIII je 93 godine radio na 2Ghz (samo za odabrane oci i usi).

Stani.Zasto nisi posle ove recenice stavio jedan veeeeeliki Big Grin?!

Broz je napisao(la):

Pa, znas, to je Marti Misterija, pa i off-topic komentar lici na taj strip. :D Za one kojima strip nije poznat, u njemu se desavaju razna tehnoloska neverovatna chuda, koja "obicnim" ljudima nisu poznata, a koja "otkriva" Marti Misterija. :D

Rusi su imali centralno procesorske jedinice koje su radile na gigaherc josh sredinom osamdesetih, samo su se hladile technim azotom, bile povrshine jedne MicroATX ploche a ceo sistem je stajao u kuccishtu koje je bukvalno bilo frizhider u sobi pored jer je konstantno odrzhavana temperatura u njemu bila -18 i nije se nikad provetravao da vlaga ne bi ushla unutra.
Naravno da je mogucce danas napraviti neshto slichno da radi na 100. gigaherca ali se ispostavilo da su to glupava reshenja i previshe skupa, pa su i Rusi odustali od razvoja takve vrste informatichke industrije.

Buca

P. S. Ovo uopshte nije shaljiv post i ako malo odskache od teme izvinjavam se:wave;

notax je napisao(la):
I cekajuci, zaboravili su disati. :D

Oni cekaju, hoj-la-la,
mi cekamo, hoj-la-le.

:D

Intel ima cpu na 10ghz samo da znas i hladi se vazduhom. Mada kada bolje razmislim nije cpu, vec samo ALU jedinica, ali radi na 10ghz.

Vocko je napisao(la):
Intel ima cpu na 10ghz samo da znas i hladi se vazduhom. Mada kada bolje razmislim nije cpu, vec samo ALU jedinica, ali radi na 10ghz.

Pa, moguce. ALU im odlicno ide, ali onaj FPU, vrag ga odneo, nikako im ne ide poslednjih godina. Vide li ti onaj P4 ???
Ukucas 100.000 n! i porodis se dok ga P4 zavrsi. :D

AMD je zasluzan sto je intel izbacio poluproizvod i sto nije imao vremena da ga "zaokruzi"...jos je p4 dobro ispao kako je mogao ali lose kako je trebalo...

Broz je napisao(la):
AMD je zasluzan sto je intel izbacio poluproizvod i sto nije imao vremena da ga "zaokruzi"...jos je p4 dobro ispao kako je mogao ali lose kako je trebalo...

Bas je taj AMD vrag. :D Nu, znam ja da ce Intel to popraviti, to je logican slijed dogadjaja. Samo je pitanje, kada ubace sve sto je trebalo da bude, koliko ce to da kosta. Neki misle da je Intel skup zato sto nudi kvalitet. Pa, nije bas tako. Ja sam imao Intel-a kada je bilo pitanje AMD K6-2 400 Mhz ili Celeron 300A, koji ga je jeo za dorucak, i nije bio skup. Ali, toliko su se ispromasivali u poslednjih nekoliko godina sa chipsetima i nekim procesorima koji su se slabo prodavali da sve to treba ugraditi u cenu.

Broz je napisao(la):

Znam ja druze Tito da bi ti najvise voleo da radnicki saveti odlucuju i da soferi i tetkice putem samoupravnog odlucivanja kroje politiku IBM-a ali se bojim da nije tako.
Nemam nameru da se upustam u diskusiju po ovom pitanja ali za tebe, notaxa i druge ekonomske i eksperte tipa "ako-ja-za-ovo-nisam-cuo-ili-video-to-ne-postoji" moj signature je dovoljan. Mislite o tome!
Pozdrav:wave;

Marti Misterija je napisao(la):
Znam ja druze Tito da bi ti najvise voleo da radnicki saveti odlucuju i da soferi i tetkice putem samoupravnog odlucivanja kroje politiku IBM-a ali se bojim da nije tako.
Nemam nameru da se upustam u diskusiju po ovom pitanja ali za tebe, notaxa i druge ekonomske i eksperte tipa "ako-ja-za-ovo-nisam-cuo-ili-video-to-ne-postoji" moj signature je dovoljan. Mislite o tome!
Pozdrav:wave;

Misteriozan komentar. I za razmisljanje. hrkk

Prvo ne znam zasto si me poistovetio sa mojim nadimkom-mislim tetkice i soferi,stvarno mnogo gledas TV:). Drugo tvoj signature ne govori nista, od tebe se ocekuje da pokazes svoje znanje ako ga imas. Trece, o politici IBM-a sam razgovarao licno sa potpredsednikom IBM-a na kalemegdanskoj terasi i imao sam veoma jasnu i ispostavilo se ispravnu viziju o tome ko vuce poteze. To veze blage nema sa bankarima. Pitaj nekog bankara da li zna sta je marketing mix, sondiranje trzista i slicno pa ces videti sta ce ti reci. Sigurno nece reci - pogledaj moj signature.
Bankkara zanima prvenstveno leverage-operativno upravljanje pozajmljenim kapitalom i prinos na isti. Samo u ovoj zemlji ministar za telekomunikacije moze da bude covek koji je zavrsio filozofski fakultet-u svetu svako radi svoj posao....Svojevremeno sam radio analizu poslovanja Deutsche banke , BP Amoco-a i DaimlerChrysler-a i veruj mi na rec-bankari nisu odredjivali kada ce se pojaviri nova A klasa na primer jer oni to ne znaju da rade! Oni hoce da uvecaju prinos na ulozen kapital i procenjujugde bi bilo dobro plasirati sredstva ali oni ne mogu da kazu CEO-u AMD-a "E bre ljudi pa pozurite sa tim djavoljim 130 nanometarskim tehnologijama da bi ja zaradio jos vise"....

pozdrav:wave;

Broz je napisao(la):

Shto reche Max u jednom postu, ljudi gde je tu softwerska optimizacija, ne mozhe se nov hardverski proizvod oslanjati na optimizaciju softvera za PentiumPro arhitekturu, vi niste ni svesni da GF3 josh nije pokazao ni delicc svojih moguccnosti a dobiccemo GF5 uskoro.
Dok se ovi iz Microsofta sete da bi trebalo da naprave poshten Operativni sistem Pentiumi cce sticci do broja 10 i promeniti josh dve arhitekture :)
I ko mi kazhe da je XP nov OS, taj treba da pregleda glavu :D

Buca

Broz je napisao(la):
Prvo ne znam zasto si me poistovetio sa mojim nadimkom-mislim tetkice i soferi,stvarno mnogo gledas TV:). Drugo tvoj signature ne govori nista, od tebe se ocekuje da pokazes svoje znanje ako ga imas. Trece, o politici IBM-a sam razgovarao licno sa potpredsednikom IBM-a na kalemegdanskoj terasi i imao sam veoma jasnu i ispostavilo se ispravnu viziju o tome ko vuce poteze. To veze blage nema sa bankarima. Pitaj nekog bankara da li zna sta je marketing mix, sondiranje trzista i slicno pa ces videti sta ce ti reci. Sigurno nece reci - pogledaj moj signature.
Bankkara zanima prvenstveno leverage-operativno upravljanje pozajmljenim kapitalom i prinos na isti. Samo u ovoj zemlji ministar za telekomunikacije moze da bude covek koji je zavrsio filozofski fakultet-u svetu svako radi svoj posao....Svojevremeno sam radio analizu poslovanja Deutsche banke , BP Amoco-a i DaimlerChrysler-a i veruj mi na rec-bankari nisu odredjivali kada ce se pojaviri nova A klasa na primer jer oni to ne znaju da rade! Oni hoce da uvecaju prinos na ulozen kapital i procenjujugde bi bilo dobro plasirati sredstva ali oni ne mogu da kazu CEO-u AMD-a "E bre ljudi pa pozurite sa tim djavoljim 130 nanometarskim tehnologijama da bi ja zaradio jos vise"....

pozdrav:wave;

Ovaj post je zaista bez namere da ovo izgleda kao utuka na utuk jer smo vec debelo otisli u off-topic i ovo je zaista moj poslednji post u ovom threadu.
Ne postovecujem tebe sa tvojim nickom vec tvoje razmisljanje zaista pripada proslosti, kao i pomenuto samoupravno odlucivanje. Naravno svako ima pravo na sopstveno misljenje i stavove, ali isto tako ne mozes nikome reci da "lupa gluposti" i sl. To bi bilo pod jedan... ah da - TV vec ne gledam skoro 10 godina, Bogu hvala. Kao drugo da li ja trebam ili ne da pokazem svoje znanje i ko ce to da procenjuje, pa to je potpuno nebitno. Ne mislim da moram niti tebi niti bilo kome sta da pokazujem ili dokazujem. Ja samo iznosim svoje misljenje, a dokazivanje... pa kome da dokazujem i sta? O tome da li lupam gluposti ili ne... ne trebas da sudis, vec samo da dajes svoje misljenje. Posle preko 15 godina bavljenja strategijskom analitikom dominantnih globalnih politickih i ekonomskih kretanja i fenomena, imam neki skroman utisak da znam o cemu govorim kada diskutujem o ovim temama. Trece - koliko se secam tamo negde u decembru prosle godine si u jednom postu rekao da si imao prilike da na kratko razgovaras sa poptredsednikom marketinga IBM-a, jel` tako bese. Ti ocekujes da ce tebi VP u par minuta da isprica Svete Tajne upravljanja kapitalom IBM, odnosno ocekujes da ti neko poveruje u to!!!??? Za ovo stvarno No comment. O tome sta bankari znaju... ne znam samo da li si stvarno sreo nekog pravog svetskog bankara, a ne ove nase pilicare i secikese? Ne potcenjuj ljude koje u sustini i ne znas i dragi moj Broz upravo sam ti zbog toga rekao - pogledaj moj signature. Sta bankare interesuje - pa ljude i organizacije koje su vlasnici banaka pre svega interesuje MOC kojom raspolazu na osnovu posedovanja kapitala i upotreba te MOCI. Ove druge stvari koje si procitao po udzbenicima, prema mom skromnom misljenju, mozes da zaboravis. Politika=Ekonomija! O tome ko su nam ministri... to vrlo dobro znam, na neku srecu ili nesrecu radim svakodnevno sa njima, kako samovim sadasnjim tako i sa onim bivsim. Ima li razlike... he,he, he .. pa i sam znas da .... BTW ministarsko mesto je politicka a ne ekspertska pozicija. Tako je svuda u svetu, tu ni mi nisamo izuzetak. Ono sto mi je zasmetalo i sto me je pomalo "iritiralo" je lakoca kojom druge ljude i njihova misljenja kvalifikujes kao gluposti i sl. To jednostavno nije manir koji podrzavam.
Eto Broz ja ne bih vise o ovome jer duzina posta pocinje da dobija dimenzije koje su iskljucivo rezervisane za Magica (veliki pozdrav istom).
Pozdrav tebi i drugima:wave;

Hmmmmmmmmmm.... Jednostavno ne dozvoljavam da mi iko pripisuje da sam uradio nesto sto nisam. Ili neka se oglasi jedan covek koga sam uvredio ili njegov post nazvao gluposcu. Vema je simptomaticno da me ti prozivas a niko nikada nije imao primedbi na moje aktivnosti i ponasanje ovde. U tvom postu ima takvih kontradiktornosti vezanih za moc na primer da bi bilo gubljenje vremena ulaziti u bilo kakvu dublju analizu. Mene su imali priliku da ocene mnogo jace face od mene i tebe(ja ne kazem da sam faca i nisam faca ali radim na tome intenzivno:)) Vidim nisu ti poznati osnovni postulati kad kazes da je moc cilj nije moc cilj nego sredstvo to treba da ti bude jasno. I nije politika ekonomija nego je ekonomija politika. Pitam ja tebe zasto si u drustvu sa kako ti kazes pilicarima i semenkarima? Jednostvno niko mi nikada tako nesto nije rekao i ne znam odakle ti ideja da skaces na mene. Ja veoma ozbiljno shvatam svaki primljeni zadatak pa tako i ovaj ovde i ponavljam pomogao sam mnogima(i drago mi je zbog toga) a ne secam se da se neko zalio na moje postupke cak stavise nekoliko puta sam sprecio incidente ako se tako mogu nazvati...Uostalom covek koji me je postavio (Peca) treba i da me razresi duznosti sto bi se reklo:) Nekoliko puta si rekao da sam ja nazvao tvoj post i druge gluposcu-nadji gde sam to rekao, pri tom ne uzimajuci u obzir tamo gde sam rekao ne lupaj pa stavio ovog :D smajlija jer te ljude poznajem i u pitanju je sala....Sto se tice "svetih pravila upravljanja kapitalom" vidim da si kratak i tu jer nema tu svetih pravila nego postoje odredjena pravila finansiranja koja su podignuta na nivo sakralnih principa, i veruj mi niko tu nije otkrio rupu na saksiji. Manje varijacije su moguce ali jasna i egzaktna pravila postoje i pametni se njih pridrzavaju. Doticni gospodin je prvo postao clan jednog "reda" pa tek onda VP jer kao sto rekoh moc je sredstvo a ne cilj jer je bi bio mocnije da je ostao samo clan tog reda nego da je "samo" VP pa makar i IBM-a , ali sa druge strane nebi ni postao VP da nije bio clan "reda"...
Priznajem fitilj mi je kratak za neke stvari ali ljude volim i NE vredjam nikada!

pozdrav

PS i meni je ovo poslednji post ali da nebi slucajno pomislio da zelim da je moja poslednja mozes slobodno da se posluzis dugmetom email

Ja bih zamolio da se spusti lopta malo na zemlju.

Marti zaboravio si da stavish smajli iza komentara na Brozov nik, tako da to mozhe da ima drugachiju konotaciju od onog shto predpostavljam da si zheleo.

Inache Brozov nik nema nikakve veze sa komunizmom u pitanju je interna shala iz O.S. Josip Broz Tito, danas Jovan Duchicc.

Buca:wave;

MAX kako si uspeo da izmeris fps u MOHAA?
Inache meni na tim setovanjima deluje sasvim normalno, pa me bash interesuje fps.
komp.
epoh8kha+, 256 mb, gain.gts pro gs, fsb 147 athlon XP1700,920 ef 1024@100 Hz

Inache podrzavam Broza, kao trenirani profesionalac. Procitao sam samo prvu rundu lucidne rasprave.

Ma ja nisam procitao nista od te rasprave, ali znam Broza da je cool lik i ne verujem da je on nesto zgresio ;) , verovatno je samo nesporazum u pitanju, nema potrebe za zucnim raspravama.

Vrh Dno