Šta je novo?

Geohot trazi pomoc

priest77

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2004
Poena
750
Geohot po prvi put trazi pomoc da bi platio sto bolju odbranu u sudskom postupku sa Sony-jem.
Ja ne koristim PS ali zbog onoga sto je uradio na iOS polju mislim da cu mu uplatiti donaciju jer covek vredi.

Media, I need your help. This is the first time I have ever asked. Please, if you support this cause, help me out and spread the word.
I want, by the time this goes to trial, to have Sony facing some of the hardest hitting lawyers in the business.
Together, we can help fix the system

Donations here are for legal defense ONLY
Detalje imate na njegovom sajtu:
http://www.geohot.com/

Ili na njegovom novom blogu:
http://geohotgotsued.blogspot.com/

post-3-0-36045300-129819.png

Na sajtu geohot.com pojavila se molba. Geohot moli da svako ko moze uplati donaciju na njegov racun.Taj novac on bi iskoristio za odbranu od Sony-a u celom ovom sudskom procesu.
Pa ko hoce neka uplati :D

Zasto je uopste otkrivao svoj identitet? Da to nije uradio nikad ga ne bi uhvatili.

Zezaš nas da si mu poslao pare? :zgran:

A zasto ne bih?
Koristio sam njegov JB dosta vremena, a 5$ je prava sitnica cak i za nas...

Poslednja izmena:
A sto ih ne placa na procenat? Da im 3% i cao...

Jer se ne sudi za pare, vec da ne svira klavir :) .

Sad bih voleo da vidim koliko ce uplatiti neki koji su ga podrzavali u PS3 hack temi......

Na sajtu geohot.com pojavila se molba. Geohot moli da svako ko moze uplati donaciju na njegov racun.Taj novac on bi iskoristio za odbranu od Sony-a u celom ovom sudskom procesu.
Pa ko hoce neka uplati :D
Lol. Frka,a ? :D
Evo odma cu mu proslediti 10 000 dolara.

A ja mislio da je decko pametan dok nisam video njegov rep video...

Btw ne znam ko moze da bude toliko blesav da mu donira novac, mislim SONY je to, nije to neka lokalna firma pa da mu neka mala donacija pomogne... lol

A sta ti mislis da su svi kao mi, samo koristimo tudje i kada treba da se pomogne onda ko ga šiša...
Ko zna koliko miliona ljudi je imalo koristi od njega pa zamisli koliko moze para da skupi.
Gledam na iPhone forumima stvarno mnogo ljudi donira.
Ako je apple izgubio na sudu i proglasen je JB na telefonima legalan ne vidim zasto Sony ne može da deli istu sudbinu.

Kada si jednom kupio uredjaj, onda on je tvoj i možes da radiš šta hoćeš sa njime.

A ja mislio da je decko pametan dok nisam video njegov rep video...
Ma sto posto je glup kada je jedino on uspeo da uradi JB na PS, a o iPhone da ni ne pricamo, mi smo pametni svi su glupi :D

Poslednja izmena:
Kada si jednom kupio uredjaj, onda on je tvoj i možes da radiš šta hoćeš sa njime.

Da.. samo sto on to uopste nije za sebe radio. Kao zbog homebrew softvera, vazi.. cemu sluzi je*eni PC onda. Ovaj poslednji hack vara PSN da je originalni disk na mrezi.. sto znaci dobrodosli aimbot-ovi u multiplayer igre, ne morate da se izuvate..

Bez ljutnje, ali ti si lud sto si uplatio.
Ja bi ga prvi strpao u zatvor.

@Boris Lozac

Pa kakve veze ima da li je uradio samo za sebe ili je to delio i sa drugima?
Sony hoce da zabrani JB i ne razumem sta njih briga ako ja hocu PS da koristim kao PC?

A sta ti mislis da su svi kao mi, samo koristimo tudje i kada treba da se pomogne onda ko ga šiša...
Pa on se sam pokopao, a sve je to mogao da izbegne, pogledaj ga samo kako se siri i izaziva, pa sve vise materijala daje Sony-u da ga potope, vec u tom tekstu najavljuje kako ce prvi da krekuje Xperia play sto ce kladim se Sony da iskoristi na sudu...

E vidis tu gresis, ne mozes ti sa njime da radis sta hoces vec samo ono sto je kompanija koja ga je napravila odredila, mozes ti da kupis auto i da gazis ljude na ulici ali postoje pravila, ako ih prekrsis moras da odgovaras...

Glup je u smislu sto je sve to javno uradio, sada neka repuje na sudu...

Bez ljutnje, ali ti si lud sto si uplatio.
Ja bi ga prvi strpao u zatvor.

Bez ljutne i ja za tebe delim isto misljenje cak i vise :D, jer ja imam realnih koristi od JB i za razliku od tebe ja mislim da ako sam kupio uredjaj nema niko dozvolu meni da pametuje sta cu raditi sa njime, to je moja stvar.

@Boris Lozac

Pa kakve veze ima da li je uradio samo za sebe ili je to delio i sa drugima?
Sony hoce da zabrani JB i ne razumem sta njih briga ako ja hocu PS da koristim kao PC?

Ako oni kazu, nema lepljenja nalepnica na konzolu, onda nema lepljenja nalepnica.. moras da postujes, koliko god tebi to zvucalo kao nesto najnormalnije, zalepi je ali nemoj da kacis video na Youtube kako si je zalepio.
Pojavljivao se u medijima vise od Milosa Bojanica, stvarno ne znam sta je ocekivao..

Pa on se sam pokopao, a sve je to mogao da izbegne, pogledaj ga samo kako se siri i izaziva, pa sve vise materijala daje Sony-u da ga potope, vec u tom tekstu najavljuje kako ce prvi da krekuje Xperia play sto ce kladim se Sony da iskoristi na sudu...
Problem je sto ti ne shvatas sta znaci JB pa cu te razocarati kada cu ti reci da to ne znaci piraterija :)

E vidis tu gresis, ne mozes ti sa njime da radis sta hoces vec samo ono sto je kompanija koja ga je napravila odredila, mozes ti da kupis auto i da gazis ljude na ulici ali postoje pravila, ako ih prekrsis moras da odgovaras...

Glup je u smislu sto je sve to javno uradio, sada neka repuje na sudu...
Naravno da ako pregazim ljude moracu da odgovaram za tako nesto ali ne moze da me zove Opel sada i da mi pametuje kako moram u njihov auto da ne menjam kasetofon ili da ne stavim presvlake na sedista, ili da sipam gorivo samo od OMV....

Ako oni kazu, nema lepljenja nalepnica na konzolu, onda nema lepljenja nalepnica.. moras da postujes,

Zasto? Ja ako necu to da postujem nemaju sta da mi rade.
Mogu samo da mi ukinu garanciju ali ne mogu zbog toga da me tuze.
Prodali su mi proizvod i sada vise nije njihov vec je moj.

Pa i ako nekom otvoriš lobanju sa PS3 treba da ideš u zatvor.

Ali, ako menjaš ECU, bregastu i dizne na novom Fordu koji si kupio za svoje pare, najdalje što mogu da te kazne je da ti oduzmu garanciju. Eventualno da ti zabrane da se pridružiš "paradi stock Ford automobila" koju oni organizuju. Kapiraš razliku? Nećeš ići u zatvor, niti plaćati kazne.

Možeš da napraviš blog/sajt/forum o tome kako si prepravio SVOG Forda, nabudžio ga, prefarbao, samleo u komade. Možeš da objaviš svima kako si to uradio, možeš da prodaješ te custom dizne, ECU i bregaste koje dižu konjske snage itd. Ne mogu ti ništa, niti bi trebalo da ti mogu nešto. Šta je sledeće, kad god bude detektovano da ste klokovali CPU ili grafičku, to je prekršaj? Treba da hapse likove koji pišu OC tutoriale?

Zasto? Ja ako necu to da postujem nemaju sta da mi rade.
Mogu samo da mi ukinu garanciju ali ne mogu zbog toga da me tuze.
Prodali su mi proizvod i sada vise nije njihov vec je moj.

Dobro, nije najbolje poredjenje :d Mogu da ga tuze jer oni gube pare zbog toga.. Ajde da je stvarno samo homebrew softver, jer time ne ugrozavas profit njihov uopste, cak ili sta vise, povecala bi se prodaja konzole.. ali ovo ima najmanje veze sa tim, a najvise zbog igranja piratskih igara i to dobro znas.. (bobo!)

@priest77

Ako si platio putem PayPala još uvek nije kasno da povučeš uplatu :) .
Inače lik daluje kao da je potpuno odlepio (ili nikada nije ni bio blizu normale).

Heh, previse ste ozbiljno shvatili primer sa automobilima :D

Pa on tvrdi da je hakovao SVOJ PS3 sto naravno nije kaznjivo jer niko ne bi znao za to sve dok javno nije ostavio mogucnost SVIMA da to urade lol

Uvek sam bio protiv velikih kompanija i bicu, s druge strane mora da posoji protivteza tim kompanijama i njihovoj samovolji ma koliko smesna bila, mora da se digne medijska buka oko toga. Vi sto tvrdite da je decko glup, bacite pogled na njegovu biografiju, decko je wunderkind i verovano ce posle tuzbe zavrsiti u Sony-ju ili nekoj drugoj kompaniji kao deo tima ili sta vec, naci ce nacin velike mudonje da iskoriste njegov talenat i znanje.

A licemeri koji kazu da je zasluzio da robija mogu da se pohvale mozda da nikada nisu koristili piratski software ili hakovane konzole?

Pazi ti si jedan najveci Apple fanboy na forumu tako da razumem sto toliko podrzavas onu budalu od hakera.

Ja to gledam iz drugog ugla, jer igram PS3 igre na netu i necu proklete cheatere na svakom serveru.
Pre neki dan upalim MW2, kad ono likovi lete po vazduhu i imaju autoaim za metke i rakete ?!
Cim se spawnujem lik mi je iza ledja i kolje me nozem na bilo kom delu mape.

E sad vidis o cemu ja pricam. Iskreno dao bi 100e Soniju da istera svoje i ovog malog klosara strpa u zatvor za ceo zivot nego da dajem njemu 1e.

Vrh Dno