Šta je novo?

Geohot trazi pomoc

Čekaj, stvarno ne znaš na šta je mislio kada je rekao/napisao 1984 ?

I sta sada sony ima da vidi ko je sve bio na GeoHot-ovom sajtu i kao da ih ,,kazni"? Jeftinije im izade da naprave PS4.
A za Marlija koji ne zna za 1984 :lupko:.

Očito nisu svi ovde načitani :D

Neki čak idu i da je da je namerno izazvana da bi se Internet stavio pod kontrolu i sankcionisao.

Ovi mudriji :) Kao i rusenje " blizanaca " u New Yorku i slicne stvari, sve da bi se zastitila " autorska prava koja omogucavaju nove poslove " jerbo ako ne " crack-ujemo i ne hack-ujemo " otvorice se nova radna mesta a broj vila i jahti ce ostati isti i manji ;)

Ja mislim da Geohot nista nije zgresio. Jerbo - nije on potpisao nikakav ugovor sa Sony-jem da sme ili ne sme da otvara/radi na konzolu, samo time gubi garanciju, a to nije za tuzbu... Sad, sta svako radi u privatnosti svog doma se uopste ne tice Sony-ja. Ja shvatam da oni brinu o profitu, ali imali su valjda vec dovoljno ispada (onaj sa muzikom iz '04-05). Dakle - Geohot je sto se mene tice nevin, devac, pa i ako je podelio svoj rad sa drugima, sta mu mogu. Uskoro ce i otvaranje racunara biti protivzakonito jer ces moci da OC-ujes i vidis kako radi, pa neces zeleti da kupis najnoviji proizvod..ccc... Sto se mene tice - hackeri su ok...

Razumem ja da se developeri trude da naprave igru i sve to, ali da im je toliko bitan profit, to mi je jadno... Da prave manje igara a da su bolje, bilo bi i za njih vise para, a svaki posteniji covek bi makar malo pripomogao u tome... Evo ja imam desetak original PC igrica, ali samo one koje su po meni zaista dobre, djubre niti kupujem a retko i igram...

ok, zasto mislim da je strasno to sto je sony dobio dozvolu da pristupa logovima:
njihvoa namera je da prabace juristikciju suda iz drzave Nju Dzerzi (gde geohot zivi) u San Francisko (gde je registrovan Sony). zZasto je to tako, verovatno zabg povoljnihje tumacenja zakona za Sony. U svakom slucaju, njihvo argument je da pokazu da je vecina korsnika iz Seerne Kalifornije i da kao takav, jb resenje nije za licnu upotrebu vec za pirateriju. Ne ulazim u to.

Ono sto mene ljuti je cinjenica da su oni dobili mogucnost pruistupa logovima korisnika koji su odlazili na njegov sajt, odlazili ana youtube da gledaju video simak kako to on radi. Zapanjujuce je nedostatak i MRVICE privatnosti. Jer ljudi koji odlaze na neki sajt ne moraju da odu an njega sa nekom namerom. To bi moglo da se poredi sa na primer situacijom da ja odem na bench sajt koji bojavi vest da je apple izbacio neki svoj i uredjaj i da stave specifikacije. E sad, te specifikacije su oni platili nekom liku koji je to ukrao iz apple i time ucinio akt industrijske spijunaze. Aplle tuzi lika, dodje do Bencha, tuzi njih i dobije od suda log da vidi da msa ja izmedju ostalih pristupio tom sajtu i to procitao. E to je problem, ane oko cega se oni sude. To je ono sto mene iskreno plasi.

Vrh Dno