Šta je novo?

Genius zvučnik - šušti

Gvožđurija

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poena
309
Model SP-HF2000X. Iz levog zvučnika se čuje šum, koji je gotovo neprimetan i ne čuje se osim ako nije tišina u sobi i ako nisam blizu njega. Šum izbliza zvuči kao radio bez signala, pa sam se pitao da ga ne ometa neki drugi uređaj. Međutim, probao sam da ga premestim u drugu utičnicu, i da ga fizički šetam po sobi - ne pomaže, zvuk je tu čak i kad je isključen iz kompa i konstantan je bez obzira na volume.

Ako ti samo levi susti, proveri kabl kojim ga povezujes sa desnog u kome je integrisano pojacalo. Ili probaj da zamenis taj kabl kvalitetnijim ako je moguce. Sve me asocira na to. Sum mora da se cuje iz takvih zvucnika, ali ako je primetno vise na levom, onda to nije normalno. SNR im nije visok, ali opet ako se cuje samo sum na levom, problem je najverovatnije do veze samog zvucnika. Moze da bude i nesto drugo, ali probaj prvo ovo, pa ces metodom eliminacije da ustanovis problem.

Uzeo sam radi probe jedan stari zvucnik koji imam i prikljucio ga umesto levog, zamenio i kabl, i i dalje se cuo taj šum. Sada verujem da je problem u desnom zvučniku, nešto u vezi sa tim kako šalje zvuk levom. Još sam primetio da je šum jači kada povećam treble a da skoro nestaje kada ga samnjim na minimum.

Inače to nije običan šum kakav imaju jeftini kompjuterski zvučnici, nego baš kao šum sa radija, kada ne hvata nikakav signal. Na desnom zvučniku se ne čuje ništa.

Onda ti je definitivno problem u integrisanom pojacalu u desnoj kutiji. Ako ne mozes sam da pogledas sta je, daj ih nekom elektronicaru da ispita unutrasnjost.

isto je i kod mene bilo, samo sam ja vatao neku radio stanicu.

"srecom" levi zvucnik mi je pao sa prozora na parket i razbio se u 100 delova, tako da da sam problem resio.

Hvala na savetu. Odneću zvučnike negde da ih neko pogleda pošto se sam i ne razumem baš.

Model SP-HF2000X. Iz levog zvučnika se čuje šum, koji je gotovo neprimetan i ne čuje se osim ako nije tišina u sobi i ako nisam blizu njega. Šum izbliza zvuči kao radio bez signala, pa sam se pitao da ga ne ometa neki drugi uređaj. Međutim, probao sam da ga premestim u drugu utičnicu, i da ga fizički šetam po sobi - ne pomaže, zvuk je tu čak i kad je isključen iz kompa i konstantan je bez obzira na volume.
Slusaj nije ti ni do cega. Kako da ti se ne cuje sum. Imao sam taj problem, lako je. Odes na
Start/All Programs/Accessories/Entertainment/Volume Control kada udjes tu imas u desnom donjem uglu pise ti Advanced kliknes tu i Treba samo da ti bude otkaceno Front panel microphone, a ako neces da ti suste zvucnici onda nemoj da ti bude otkaceno Microphone Boost. Znaci treba da ti bude otkaceno samo Front panel microphone a Microphone Boost nikako ne smije biti otkaceno.

Poslednja izmena od urednika:
Slusaj nije ti ni do cega. Kako da ti se ne cuje sum. Imao sam taj problem, lako je. Odes na
Start/All Programs/Accessories/Entertainment/Volume Control kada udjes tu imas u desnom donjem uglu pise ti Advanced kliknes tu i Treba samo da ti bude otkaceno Front panel microphone, a ako neces da ti suste zvucnici onda nemoj da ti bude otkaceno Microphone Boost. Znaci treba da ti bude otkaceno samo Front panel microphone a Microphone Boost nikako ne smije biti otkaceno.

He he he.... kako je meni sustalo dok nisam iskljucio MIC

Poslednja izmena od urednika:
Napisao sam gore, nema veze sa mikrofonom samim tim što se šum čuje i kada zvučnici nisu uključeni u komp. A i da jesu, bilo bi neobično da se čuje šum samo na jednom od njih. Mikrofon uvek isključujem u volume control-u kada mi ne treba.

Napisao sam gore, nema veze sa mikrofonom samim tim što se šum čuje i kada zvučnici nisu uključeni u komp. A i da jesu, bilo bi neobično da se čuje šum samo na jednom od njih. Mikrofon uvek isključujem u volume control-u kada mi ne treba.

Sorry, nisam dovoljno detaljno pročitao. Druga opcija koja mi se dešavala je da su zvučnici pojačani do maximuma a volume (master, wav....) na PC-u jedva malo viš od 0. To znači da pojačalo u zvučnicima radi na maximalnom pojačanju, pa samim tim pojačava i šum. Probaj da smanjiš zvučnike a pojačaš izlaz sa PC-a.

Nazad
Vrh Dno