razmishljam pola sata dal da uopshte pishem odgovor na ovaj post, ima li uopshte smisla. moram da ti dam neki uvod chisto da bi znao na bazi chega iznosim svoje zakljuchke. gejmer sam dobrih 10 godina i za to vreme sam imao ceo logitechov asortiman pochev od kuglichnih pilota i wingmana, duala, cele zhichane mx serije i g1/g3/g5, a kao klinac sam zaradjivao za dzeparac valjajuci misheve i ostalu gaming opremu, tako da je broj misheva koji mi je proshao kroz ruke sigurno negde oko 50ak. sa logitech mishevima, osim kablova koji su umeli da crkavaju na prvim mx serijama (mx300,mx500,mx310), nikad apsolutno nijedan problem. uostalom i dan danas, posle cirka 7 godina i par hiljada sati igranja, na mom laptopu perfektno radi predprodukcijski model mx500. dual optical koji je josh stariji i mx300 su proshli istu torturu kod mojih drugara i rade perfektno i dan danas. gotovo svi ljudi koje znam iz te priche (a veruj mi ih je mnogo) su u nekom trenutku igrali na njima i nikad nisam chuo da je ikome crklo bilo shta, izuzev da se pojavio prekid na kablu. ok, verovatno ima par topica gde su mishevi crkavali ali uzmi u obzir da je logitech zastupljen kod nas koliko i svi ostali mishevi zajedno, a ako gledamo samo ove "skuplje" modele verovatno je udeo znatno veci. pritom logitech ima garanciju od 3 do 5 godina - ko automobil. kolika je garancija na a4tech ? chak i da kazhemo da ne bi primetio razliku u performansama optike, da bi se navikao i na nediskutabilno neprirodniji oblik a4tech-ova, da ti ne smeta njihov "ko piletu sisa" dizajn, opet ostaje chinjenica da je zavrshna obrada misheva koje sam ja linkovao za dve klase iznad a4techa, o geniusu da ni ne govorim. ok, razlika u ceni postoji ali to je pishljivih 10 eura za parche hardware koje ce te sluzhiti bar 3 naredne godine. shto se tiche a4tech/genius misheva moram da priznam da nisam uzeo nijednog u ruke od kada sam shvatio koliko je dobar mish ustvari bitna stvar za igranje, ali sam ih sve video uzhivo i imam dobar feedbek od drugova koji su pali na tu novu a4tech hi-tech propagandu. svi su oni bili u startu odushevljeni, potom su ushli u "pu *** da sam dodao josh ... mogao sma uzeti ..." fazu, a potom su ih jednostavno iz ovih ili onih razloga zamenili. u 4 od 4 sluchaja za koje znam. svako od nas ima neke svoje preferencije shto se tiche oblika i izgleda misha pa je to samim tim relativna kategorija, konstante u celoj prichi su kvalitet i vrednost za ulozheni novac i oba su na strani logitecha.