Šta je novo?

Genius, A4Tech misevi

Baci pogled i na Microsoft Sidewinder X5 ako ti malo nesvakidasnji oblik ne predstavlja problem. Cena mu je 2100din.

Pa da si kliknuo na linkove koje sam postavio video bi da ti miševi nisu 30€. Ne kudi konja koga nisi jahao

Pa pre bih dao 50 € za A4Tech nego 30 za Logitech. Pogledaj samo koliko ima tema o mikroprekidačima Logitech miševa koji su pocrkavali... k'o da su od blata pravljeni. Ne postoji bolji odnos kvalitet/cena od A4Tech-a.

Uzmi slobodno bilo koji miš iz X-7 serije, i nećeš se pokajati.

kako volim ovaj bench pa to je chudo jedno :)

logi > a4tech kinesko klimavo ****** uvek i svugde

to sa mikroprekidacima si se nalupao samo tako, nikad mi ni jedan logi mis nije pravio problem a imao sam ih raznih i po vise godina, a niti sam cuo da je nekome ... i za kraj best buy je mx518 i ne treba ti bolje :D

razmishljam pola sata dal da uopshte pishem odgovor na ovaj post, ima li uopshte smisla. moram da ti dam neki uvod chisto da bi znao na bazi chega iznosim svoje zakljuchke. gejmer sam dobrih 10 godina i za to vreme sam imao ceo logitechov asortiman pochev od kuglichnih pilota i wingmana, duala, cele zhichane mx serije i g1/g3/g5, a kao klinac sam zaradjivao za dzeparac valjajuci misheve i ostalu gaming opremu, tako da je broj misheva koji mi je proshao kroz ruke sigurno negde oko 50ak. sa logitech mishevima, osim kablova koji su umeli da crkavaju na prvim mx serijama (mx300,mx500,mx310), nikad apsolutno nijedan problem. uostalom i dan danas, posle cirka 7 godina i par hiljada sati igranja, na mom laptopu perfektno radi predprodukcijski model mx500. dual optical koji je josh stariji i mx300 su proshli istu torturu kod mojih drugara i rade perfektno i dan danas. gotovo svi ljudi koje znam iz te priche (a veruj mi ih je mnogo) su u nekom trenutku igrali na njima i nikad nisam chuo da je ikome crklo bilo shta, izuzev da se pojavio prekid na kablu. ok, verovatno ima par topica gde su mishevi crkavali ali uzmi u obzir da je logitech zastupljen kod nas koliko i svi ostali mishevi zajedno, a ako gledamo samo ove "skuplje" modele verovatno je udeo znatno veci. pritom logitech ima garanciju od 3 do 5 godina - ko automobil. kolika je garancija na a4tech ? chak i da kazhemo da ne bi primetio razliku u performansama optike, da bi se navikao i na nediskutabilno neprirodniji oblik a4tech-ova, da ti ne smeta njihov "ko piletu sisa" dizajn, opet ostaje chinjenica da je zavrshna obrada misheva koje sam ja linkovao za dve klase iznad a4techa, o geniusu da ni ne govorim. ok, razlika u ceni postoji ali to je pishljivih 10 eura za parche hardware koje ce te sluzhiti bar 3 naredne godine. shto se tiche a4tech/genius misheva moram da priznam da nisam uzeo nijednog u ruke od kada sam shvatio koliko je dobar mish ustvari bitna stvar za igranje, ali sam ih sve video uzhivo i imam dobar feedbek od drugova koji su pali na tu novu a4tech hi-tech propagandu. svi su oni bili u startu odushevljeni, potom su ushli u "pu *** da sam dodao josh ... mogao sma uzeti ..." fazu, a potom su ih jednostavno iz ovih ili onih razloga zamenili. u 4 od 4 sluchaja za koje znam. svako od nas ima neke svoje preferencije shto se tiche oblika i izgleda misha pa je to samim tim relativna kategorija, konstante u celoj prichi su kvalitet i vrednost za ulozheni novac i oba su na strani logitecha.

Poslednja izmena:
razmishljam pola sata dal da uopshte pishem odgovor na ovaj post, ima li uopshte smisla. moram da ti dam neki uvod chisto da bi znao na bazi chega iznosim svoje zakljuchke. gejmer sam dobrih 10 godina i za to vreme sam imao ceo logitechov asortiman pochev od kuglichnih pilota i wingmana, duala, cele zhichane mx serije i g1/g3/g5, a kao klinac sam zaradjivao za dzeparac valjajuci misheve i ostalu gaming opremu, tako da je broj misheva koji mi je proshao kroz ruke sigurno negde oko 50ak. sa logitech mishevima, osim kablova koji su umeli da crkavaju na prvim mx serijama (mx300,mx500,mx310), nikad apsolutno nijedan problem. uostalom i dan danas, posle cirka 7 godina i par hiljada sati igranja, na mom laptopu perfektno radi predprodukcijski model mx500. dual optical koji je josh stariji i mx300 su proshli istu torturu kod mojih drugara i rade perfektno i dan danas. gotovo svi ljudi koje znam iz te priche (a veruj mi ih je mnogo) su u nekom trenutku igrali na njima i nikad nisam chuo da je ikome crklo bilo shta, izuzev da se pojavio prekid na kablu. ok, verovatno ima par topica gde su mishevi crkavali ali uzmi u obzir da je logitech zastupljen kod nas koliko i svi ostali mishevi zajedno, a ako gledamo samo ove "skuplje" modele verovatno je udeo znatno veci. pritom logitech ima garanciju od 3 do 5 godina - ko automobil. kolika je garancija na a4tech ? chak i da kazhemo da ne bi primetio razliku u performansama optike, da bi se navikao i na nediskutabilno neprirodniji oblik a4tech-ova, da ti ne smeta njihov "ko piletu sisa" dizajn, opet ostaje chinjenica da je zavrshna obrada misheva koje sam ja linkovao za dve klase iznad a4techa, o geniusu da ni ne govorim. ok, razlika u ceni postoji ali to je pishljivih 10 eura za parche hardware koje ce te sluzhiti bar 3 naredne godine. shto se tiche a4tech/genius misheva moram da priznam da nisam uzeo nijednog u ruke od kada sam shvatio koliko je dobar mish ustvari bitna stvar za igranje, ali sam ih sve video uzhivo i imam dobar feedbek od drugova koji su pali na tu novu a4tech hi-tech propagandu. svi su oni bili u startu odushevljeni, potom su ushli u "pu *** da sam dodao josh ... mogao sma uzeti ..." fazu, a potom su ih jednostavno iz ovih ili onih razloga zamenili. u 4 od 4 sluchaja za koje znam. svako od nas ima neke svoje preferencije shto se tiche oblika i izgleda misha pa je to samim tim relativna kategorija, konstante u celoj prichi su kvalitet i vrednost za ulozheni novac i oba su na strani logitecha.

Samo nek si ti gamer od '99. :D
Ja imam komp od '90 i najbolji mis je marke atari, kugla, dva dugmeta, cetvrtast, ali zato i danas je ispravan i nije imao nikakve boljke tih log miseva, a star je preko 20 godina, mozda je stariji i od tebe :d: http://www.best-electronics-ca.com/STM1 Mouse 2.jpg

Hahahaha koji ste carevi vi koji date 50€ za nešto što realno ne vredi toliko pa posle pljujete sve što je jeftinije (a što je najgore i pouzdanije). Al' dobro, kapiram da morate sebe da ubedite da ste dobro uradili.

RaveN, ovo je samo za tebe, trebalo mi je manje od minut da nadjem...
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=192666&highlight=logitech+problem
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=168073&highlight=logitech+problem
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=1776417#post1776417
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=168563&highlight=logitech+problem
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=146399&highlight=logitech+problem

Svako ko je iole realan i objektivan priznaje da logitech ugrađuje đubre od mikroprekidača, a onda se nađe neki lik koji tvrdi da nikada nije čuo za to... to samo govori koliko znaš.

...ali sam ih sve video uzhivo i imam dobar feedbek od drugova koji su pali na tu novu a4tech hi-tech propagandu.
Video sam i ja uživo Ferrari 430, al' stvarno nemam pojma kako se ponaša u krivinama...

konstante u celoj prichi su kvalitet i vrednost za ulozheni novac i oba su na strani logitecha.
Pogledaj linkove iznad, a to su samo neki...

Treba li sad ja da pišem koliko igranja je preživeo moj prastari A4Tech, i to neki od jeftinijih, koliko samo Diabla i Diabla II, a tek svega drugog... i to jedan miš, jer u to vreme kad sam ga koristio imao sam i najviše vremena da igram. I isti taj napaćeni miš i dalje najnormalnije radi na sestrinom kompjuteru...

Treba li da pomenem koliko ljudi ima muku sa setpoint-om?

Da li je normalno da na mišu koji je navodno pojam kvaliteta i koji košta 50€ ili više nakon godinu dana crkne mikroprekidač, a miš koji je koštao 5€ radi savršeno 6-7 godina? Ajde, manite me te fanboy priče. I ukapirajte, ako je nešto skupo, ne znači da je i dobro, a skoro nikad nema najbolji odnos kvalitet/cena.

Imam dva X-750BF (za desktop i laptop) i treci sam uzeo za caleta, rade perfektno (precizni, solidni prekidaci, super tockic), najbolji odnos cena/kvalitet definitnivno. Posle 2 godine na jednom je pocela da se skida farba od drzanja u ruci i to je sve sto se primeti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno