Šta je novo?

Geil 800 OC skor

@ Fidel: Sorry nisam video post ajd probacu nesto za neki dan da vidim koliko moze da se izvuce mozda idem i preko toga

@ gaca:

Vidis kod mene rade na 1066 pri naponu od 2.05 a evo one nisam ni probao, mada sto se tice hladnjaka koji ce mi djavo kad je memorija hladna skoro da se ne zagreva uopste

uh iskustva su krajnje sarena, znaci vidis da se neki bune da geil ne valja, ja se ne zalim meni je ok, izgleda da sam jedini ovde :), nego moraces da probas pa da vidis gde su joj limiti, kreni polako da je klokujes ono u koracima pa vidi jer ovde neces moci da dobijes konkretan odgovor jer ista memorija kod nekog radi bolje kod nekog losije, sve zavisi od same ploce i cipseta a i ostalih komponenti, u prevodu gremlini su cudo

Ako bih je digao sa 800 na 960 da li bih i koliko morao dizati napon?

Ako bih je digao sa 800 na 960 da li bih i koliko morao dizati napon?
to zavisi od ploce do ploce, ja recimo nemam potrebe da dizem napon za tu frekvenciju, dok za 1066 moram ali veoma malo samo +0.25 tj 2.05 V efektivno, probaj ako radi bez dizanja onda ok ako ne dodaj malo +0.15 ne bi morao vise

EvoOne je samo prepakovani Black dragon i posto ima hladjenje malo su i losiji cipovi jer moze da se dize vise napon. U principu prepakovani Blac Dragon i pitanje je sta je efikasnije ti njihovi kuleri ili postaviti jedan vent da duva.

Imam Geil Ultra 800 2x2x1, i e8200 - ko izinat se potrefilo (nisam gledao dok sam kupovao) da ako hocu da cpu ide 4ghz (a moze) memorije moraju da idu na 1000Mhz.. e tu je problem jer moje idu do 960-980, kako im se hoce... (pricam za rock stable). Mnozilac je 8 tako da.... do the math....

Zanimam me koje latencije koristite, koji napon i sve ostalo sto mislite da bih trebalo da znam... pogledajte moju mashninu za ostale komponente.... Znaci nameracio sam se da isteram tih 4Ghz, pa nisam dzabe kupovao Thermalright Ultra 120extreme. Sta da im radim, koje latencije??? Ako nece da preskoce tih 1000, sta predlazete, da menjam cpu (za recimo e8400 koji ima mnozilac 9 i memare da ostavim) ili da prodam memorije u kupim neke koje 100% idu na 1000 (ne bih uzimao 1066 jer su dosta skupljie...)
Pozz

Prodaj taj Geil i kupi neki Cors XMS2 800, OCZ Paltinium 800 ili KingMAX 1066 u krajnjem slučaju. Sve prelaze 1000Mhz, OC limiti su im oko 1050-1100Mhz.

Ah...ta cetiri stapa nece ici 1000MHz sigurno, ni kod mene nece 1000MHz sa 4 stapa stabilno bez obzira na MB voltaze, latencije, RAM voltazu.
Probaj kod sebe za svaki slucaj ,5-5-5-15 i 2.2-2.3v ako nece, prodaj ih i uzmi Kingston ili tako nesto.

Ne idu.... ni sa mnogo gorim latencijama.... recite mi koliko da ih cenim i koliko kostaju memorije koje ste napomenuli, faktor je naravno cena, znam ja da postoje ddr2 na 800 koje siguro idu 1100+.. ali njihova cena je takva kakva je. Znaci nekih 50-60e za 2x1gb, ako ne, sta je sledeca po ceni

Pozdrav

Nov Geil 800 je 44€
Nov KingMAX je ~40€
Nov OCZ ili Corsair je >60€
Možeš da kupiš i Micron GMH ili GKX ali to nema ispod 100€ polovno.

Ovo su cene za 2x1Gb.

1. Geil Ultra Dual Channel Kit 2GB 800MHz
2. 826Mhz
3. 5-5-5-15 2.0v

2. 826Mhz
3. 5-5-5-15 2.0v

Ovo je malo poražavajući rezultat za Geil 800 Ultra. Ili smanji napon na 1.8, na tim latencijama i na toj frekvenciji 100% joj ne treba više, ili spusti latenciju na 4-4-4-12 a napon još malo podigni, ili je poteraj bar na preko 900 sa tim podešavanjima. Onako je držati stvarno nema puno smisla.

Ovo je malo poražavajući rezultat za Geil 800 Ultra. Ili smanji napon na 1.8, na tim latencijama i na toj frekvenciji 100% joj ne treba više, ili spusti latenciju na 4-4-4-12 a napon još malo podigni, ili je poteraj bar na preko 900 sa tim podešavanjima. Onako je držati stvarno nema puno smisla.

hvala na savetu sutra cu probati:type::type::type::type:

2. 933Mhz
3. 5-5-5-15 2.11v
Hvala na savetu
Ta sta mogu kada sam mlad neiskusan:wall::wall::wall::wall::wall::wall::wall:

Geil Ultra 2x1 DDR2 PC-8000 4-4-4-12 2.4V

1. 1066 Mhz
2. 5-5-5-15 2.0V
3. Gigabyte DQ6 P35
4. Intel C2D Xeon 3050

Nikako nemogu na 1100 Mhz da ga nateram uvek puca orthos :( Inace mi radi 24/7 na 1000 Mhz 5-5-5-15 na 1.85

evo nema sanse da se slika jer je toliko sitno da sam ja jedva uspeo i da procitam, no evo oznake sa cipova kod mene (GeIL Black Dragon CL5 800)

AMIP0746
pa onda ogroman GeIL znak preko cipa
GL2L128M88BA25AB
XBK560-AA3G

oznaka celog stapa je GB24GB6400C5DC (u pitanju je dual kit 2x 2 GB)

i koji ovo cipovi mogu da budu sad na njoj kad ja bez muke idem na 1066 i preko?

btw google za ove oznake izbacuje samo neke kineske, japanske i jos koje orijentalne jezike, nista konkretno koji su cipovi u pitanju
Citiram korisnika: Fidel
...korisnik studiopvc ima 800 module...
Izvin'te, ja mislio da i on ima 1066 verzju, tek sad sam pogledao njegov profil. :)

Citiram korisnika: Fidel
Ocekujem odgovor od Geil-a u vezi cipova posto i mene interesuje ko je proizveo cipove.

Aj' pa (mi) nam javi, jako me interesuje koji su mada predpostavljam da su D9GCT ili D9GKW.
Stigao odgovor iz GeIL-a, uz malo natezanje, citaj puno tajnovitosti, i uz malo cekanja i podsecanja s moje strane. GeIL GB24GB6400C5DC nema Elpida cipove kao sto stoji u r00n-ovoj listi http://ramlist.ath.cx/ddr2/, nema ni Micron cipove, vec PowerChip.

ma burazeru ja imam te cipove, covek govori o onima na mojoj memari, dobro sad ne znam ko jos ima ove ali bre ja se uopste ne bunim meni rade super a vidim iz dana u dan nicu postovi da GeIL ne valja. Koliko ja vidim nesto mnogo gremlina visi u blizini GeIL-a

Verovatno oni koje je 80% nas nije kupilo pa sad ako nista drugo mozemo da barimo jaja na njima i kad centralno zakaze otvorim stanu kucista da se podgrejem

Zaeba me, omasio sam, theo sam da napisem nije evo sada korekcije

Poslednja izmena:
1) GeIL 2x1GB Ultra 6400
2) 855 MHz
3) 4-4-4-12 2T @2.2V

1) GeIL 2x1GB Ultra 6400
2) 1025 MHz
3) 5-5-5-18 2T @2.3V

4) DFI Blood Iron P35
5) E2160

1. GeIL 4x1GB PC6400 Black Dragon
2. 1020 MHz
3. 5-5-5-12 2T @2.1V

Verovatno oni koje je 80% nas nije kupilo pa sad ako nista drugo mozemo da barimo jaja na njima i kad centralno zakaze otvorim stanu kucista da se podgrejem

Zaeba me, omasio sam, theo sam da napisem nije evo sada korekcije

Hehehe:D

Imam chudnu situaciju sa novim Black Dragon-om, pa reko da pitam dal je normalno da ide do [email protected] i na cl4 i na cl5?!!! Inache je u pitanju 2x1GB PC2-6400 CL4 kit. SuperTalent na mojoj mashini ide preko [email protected] cl5, a ovaj Geil nece ni da chuje, ne pomaze ni podizanje napona preko 2.2v. Jesu li moduli neispravni ili je to tako "normalno"? Malo mi je chudno da je ista granica u frekvenciji i za opushtene i za zategnute latencije. Da reklamiram, dok mogu.

Imam chudnu situaciju sa novim Black Dragon-om, pa reko da pitam dal je normalno da ide do [email protected] i na cl4 i na cl5?!!! Inache je u pitanju 2x1GB PC2-6400 CL4 kit. SuperTalent na mojoj mashini ide preko [email protected] cl5, a ovaj Geil nece ni da chuje, ne pomaze ni podizanje napona preko 2.2v. Jesu li moduli neispravni ili je to tako "normalno"? Malo mi je chudno da je ista granica u frekvenciji i za opushtene i za zategnute latencije. Da reklamiram, dok mogu.

Sve je moguce, ne klokuju se sve komponente isto. A bas da zabode na istom MHz i cl4 i cl5 jeste cudno. Racunaj da se serije BlackDragona razlikuju, tako da garantovani overklok ne postoji kod njih.
A posto je deklarisan na 800 ne vidim sta bi mogao da reklamiras :)

To je normalno na AMD-u!
Evo sad su mi u ploči Transcend koji se na Intelu OC-uju >1100 CL5 2.15V, kod mene na AMD-u neće preko 900Mhz.
Ali zato hoće 1050Mhz CL4 stabilno a na CL5 ne butuje.

Imao sam još mnogo takvih iskustva pogotovo kad kod nas nije moglo da se nađe ništa bolje od 667 memorija, tada sam dovlačio Crucial od preko. :)

G (Brisbane) ravizija jezgra je malo bolja tj. malo manje izbirljiva ali ne puno od F (stari Semproni, Athloni...)

U principu za dobar OC na AMD-u mora birana memorija. :(

Poslednja izmena:
Znachi sa memorijom je sve u redu? Ok, onda. Sad sam je malko zategao, 4-4-3-8 CR1 na 800 [email protected]. Hladna k'o shpricer. Samo mi zao shto ne mogu vishe 12x250 (3GHz za proc), a to memorija mora da isprati na 1000MHz. Pitam za zamenu, poshto mi je lik u prodavnici rekao da ide sigurno na 1000@cl5, a ako nece da vratim. Pa se mislim da li se isplati da zamenim za OCZ 1000MHZ Gold XTC/CL5, ili da doplatim josh malo za isti, ali Platinum? I shta beshe brze, 900@cl4 ili 1000@cl5?

Poslednja izmena:
Znachi sa memorijom je sve u redu? Ok, onda. Sad sam je malko zategao, 4-4-3-8 CR1 na 800 [email protected]. Hladna k'o shpricer. Samo mi zao shto ne mogu vishe 12x250 (3GHz za proc), a to memorija mora da isprati na 1000MHz. Pitam za zamenu, poshto mi je lik u prodavnici rekao da ide sigurno na 1000@cl5, a ako nece da vratim. Pa se mislim da li se isplati da zamenim za OCZ 1000MHZ Gold XTC/CL5, ili da doplatim josh malo za isti, ali Platinum? I shta beshe brze, 900@cl4 ili 1000@cl5?
AMD cesto ima problema sa deliocima i brzinom memorije. Vrlo je moguce da ni jedna meemorija nece moci da radi na 1000cl5. Ostavi memaru na 900cl4, to je bas malkice sporije od 1000cl5, a super je jer se tako manje greje. Inace, kod mene, ni jedna memara nece da radi na 1000 i 1000+, iako su moji geil ultra plus radili na drugom mestu na 1200mhz.

Zakljucak: na menjaj memoriju.

mislim da od tog ubrzanja neces imati nista pa jos doplacujes.. bolje te pare preseli u Intel fond :d

AMD cesto ima problema sa deliocima i brzinom memorije. Vrlo je moguce da ni jedna meemorija nece moci da radi na 1000cl5.

Čisto za info :)D): sa Crucial i Hynix memorijama AMD nema nikakvih problema sa deliocem. :D

Inace, kod mene, ni jedna memara nece da radi na 1000 i 1000+, iako su moji geil ultra plus radili na drugom mestu na 1200mhz.

:-devil-:

Samo mi zao shto ne mogu vishe 12x250 (3GHz za proc), a to memorija mora da isprati na 1000MHz.

Možda može na 3Ghz ali sa 11 deliocem ili 10x uz povećanje vcore-a.
Samim tim i DDR bi trebalo brže da radi uz manji delioc na 3Ghz.

Poslednja izmena:
AMD cesto ima problema sa deliocima i brzinom memorije. Vrlo je moguce da ni jedna meemorija nece moci da radi na 1000cl5. Ostavi memaru na 900cl4, to je bas malkice sporije od 1000cl5, a super je jer se tako manje greje. Inace, kod mene, ni jedna memara nece da radi na 1000 i 1000+, iako su moji geil ultra plus radili na drugom mestu na 1200mhz.

Pa nije bash, SuperTalent na mojoj makini ide preko 1000cl5 k'o od shale, i za 1000MHz mu treba samo 1,95V. Bash zbog toga znam da ovaj moj 4800+ ide preko 3GHz, al' sad mi je zao shto mi je ostao samo jedan shtap od 1GB iste. Al' nije htela da izgura cl4 ni na 800, bez obzira na napon... A ovaj GeIL radi i na 4-4-3-8 CR1 na 1.8V!!! Al' ne moze ni makac preko 920 (stabilno), bez obzira na CL i napon.
OFF:Chudan ovaj AMD. Sinoc sam skinuo memtest86+, poslednju verziju, i setujem komp na 10x220, i imam shta da vidim!:zgran: U testu stoji CPU 2400 MHz a memorija 485MHz (970DDR2) :zgran:
O chemu se tu radi? Test greshi, ili AMD baguje sa mnoziocima, dok se sistem ne podigne? Ili je BIOS u problemu?

Poslednja izmena:
AMD 5000+ i Geil na 800, znaci default, a memtest je izmislio neku vrednost za memoriju tipa 738 ili tako nesto. Desava se i to...
Sta pise kad ukljucis racunar, to je brzina...

Nazad
Vrh Dno