Šta je novo?

Geil 800 OC skor

Studiovpc masine su nam iste e sad razlika moze biti samo u cipovima na memoriji (setovanje 8x445, 2.4b za mem i bios f5g). A sto se tice OCZ jedino jos moze da ga zeza 965 cipset.

sad ispada da ja lupam gluposti i kako Black Dragon nije za klokovanje, ma sve je bre za klokovanje :p
evo slike, pogledaj i voltazu iz Everesta koju prijavljuje i jos radi na 1066 za svaki dan, na dodir mlaka cak i kad se optereti raznim testovima ne dize temp uopste

edit:
@ gaca

stavi bios F7 imas dodatne funkcije za klokovanje

Prilozi

• 1066.jpg
    1066.jpg
    299.2 KB · Pregleda: 193
Poslednja izmena:
Studio nisi me shvatio ne sumnjam da to radi, da li mozes da vidis koji su cipovi na tvojim modulima, tu moze da bude razlika. Hvala ti za F7 ja sam se razmisljao da ga stavim ali nije bilo nekih preporuka na internetu pa nisam.

gledao sam ali preko svakog cipa je stampan GeIL logo i nista vise, da me ubijes ne znam uopste koji su cipovi i mene bas zanima

Sa ovakvim klokom mogu lako da budu mikroni, od kad ih imas, jer se plasim da su poceli da saraju sa cipovima pa zato ljudi imaju problema.

Hm, aj Ultra bolja od Dragona ..:)
Jok bre, smece memorija za clock, kingmax, 667MHz ide 900MHz stabilno, imam 2GB njega cisto bleji u fioci on se lepo clockuje, a Mushkin koji sam prodao pre par meseci je isao 1100MHz stabilno sa CL5, on je 6400, i nema microne.

Ma ljudi, saraju sa cipovima na modulima, puste par serija sa mikronima ili nekim boljim a onda zavale neko djubre , pogotovu nasim dilerima koji jure samo cenu i nalepnicu.

Geil 6400/800 DDR2 Value 5-5-5-15 (radi ladno i na 4-4-4-12)

1) 2x1GB Geil DDR2 800 Value
2) 1000 Mhz
3) 5-5-5-15 2T, 2.25v
4) Biostar TA690G
5) AMD X2 3800+@250

e onda je meni zapao famozni mikron, videcu sutra treba da rasturam komp jer stavljam AS5 pastu pa cu taman da vidim malo bolje sta pise na memoriji

Wow dodjem kuci i testiram u Everestu za memoriju na 4-4-4-4 i daje jedno 130 poena manje:zgran: nego 4-4-4-8 WTF?:d
U cemu je stvar iliti "situacija" ovde?:D

gledao sam moju memaru po cipovima samo ima stampano GEIL i oznaka ista koju iscitava CPU-Z, i ajd sad kako da saznam koje cipove ima?

Poslednja izmena:
Da ih slikaš i okačiš slike ovde.

Poslednja izmena:
update

1.geil ultra 6400
2.1000mhz
3.4-4-4-12-2t@2,25
4.1131mhz
5.5-5-5-18-2t@2,25

Poslednja izmena:
Ne:D samo je imao srece sa primerkom :zgran:
Isti score kad je i na turbo hm..

izvalio sam,kod mene je xtream opcija najjaca.

probio sam 9-ku cak i odmakao malo.thx for info ocz.
moguce da me je uk....primerak i da je malo bolji ali dobar oc kao sto i znas zavisi od vise faktora.voleo bih da nabodem na test par dugih modula da se uverim u jednu od dve tvrdnje.poz

Poslednja izmena:
cekajte bre? I ja imam gail ultra cas4 800,na 970mhz sa 2.3v nije htala da radi... :(
cas 5-5-5-15,na mojoj je deklarisan napon za def na 2.1v,koliko je na visim ultrama?

Na svim je 2.1v, to je za 4-4-4-12 napon, recimo meni nece 4-4-4-12 i 1.8v ( default za ploce )
A treba da ide do 2.3v preko se valjda nece bootovati, "po knjizi"
Nego nemamo mi iste cipove sigurno, kod mene ni 900MHz stabilno, zato sam i pricao da je lutrija sa njime na nasem trzistu:)
A ti slobodno smanji napon za 900MHz, 2.2v i CL4 bi trebao da radi.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Znas sta, resi nam paranoje i dileme, probaj neku drugu Ultru ako imas da nadjes od druga, komsije sta vec, pa vidi koliko bi isla, ili probaj svoju na nekoj drugoj ploci pa vidi dal ce ici isto.

@OCz:
Napon koji moja ploca daje po def. je 1.8v,ja mu dodam +0.5v i onda everest pokaze 2.3v,sa bilo kojom vrednosti napona ispod tog,ne radi mi na 900 cl4.... I da,jedno MNOGO bitno pitanje!
Zasto kada stavim napon za mem na 2.3v u healtu u biosu mi pise ddr18v ----FAIL??????? WTF

Mislim da je to "bug" sa Gigabyte plocama, i ja sam vidjao to kod mene, kad je napon na preko 2.2v, imaju neku teoriju na Gigabyte site ali ustvari je to neka vrsta bug-a koliko sam ja shvatio..

pazi znam da asus ima bag u radu sa ultrama,pa je asus izdao update za bios za rad sa ultrama...a ocigledno i gigabyte ima neki bag,ali jel to znaci da nesto ne radi kako treba?
da mi to ne ogranicava klok za mem i proc?

Sumljam..mada imas neku teoriju, mislim na ovo da Asus ima prob sa Ultrama pa mozda i Gigabyte, ali sumljam da je to.
A za proc ti definitivno nista ne smeta, a ovo gledaj samo na kao bug i nista vise.

Nazad
Vrh Dno