Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

^ jel nemaš u opciji igre da staviš na 60fps i upalis v-sync?

Nemam u NFS, samo u Death Stranding.
Šta je v-sync?

^ Vertical Synchronization, u igrici ograničiš broj fps. Ako monitor ima 60hz ili 144hz ponudiće ti maksimalno koliko monitor daje. Sa tim ćeš dobiti da nemaš osecaj trzanja slike u slučaju da fps naglo padne.

Vsync je los, jednostavno ogranici globalni fps sa rivatunerom i resen problem, mislim da cak nvidia control panel ima opciju da ogranicis fps

nvidia control panel - manage 3d settings i pod max frame rate..monitor od samo 60hz je slab za 3070. drugi monitor od 144 il 165 i prodisat ce. vsync off..

ne znas razliku, zato ti se cini. imam i ja 2 ekrana. dok nisam kupio novi igro sam na 60hz..kad sam preso na 240hz monitor razlika ko kad predjes sa kamenjarke na lisu ann..

Ма имам 60hz, то ми је, што ми је. Подесио сам у Nvidia control panelu max fps na 60 и сад то пичи супер. Хвала вам.

najbolje ogranici preko rivatunera na 59.94 ili 61 fps, tako neces dobiti cepanje slike dok igras, nemoj da ogranicis 60 fps nikako, uvek manje ili vise od osvezavanja monitora
Тек јуче сам приметио у NFS да ми се по средини екрана хоризонтално појављују неки гличеви, неки андраци, и то док сам у драјверима држао ограничење на 60fps. Онда сам спустио на 58fps и мање се примећује, али има и даље. Пробаћу то што ти кажеш 61fps, баш ме нервира.
Јел мислиш да је боље да ограничим у РиваТјунеру или у драјверима?

Nema to veze sa ogranicenjem fps-a nesto ti nije uredu sa karticom, ili imas suvise visok overklok ili si je previse undervoltovo pa je nestabilna. Pokusaj da je vratis na fabricko stanje i nista ne podesavaj nego samo pokreni igru pa vidi jel se isto desava.

Nema to veze sa ogranicenjem fps-a nesto ti nije uredu sa karticom, ili imas suvise visok overklok ili si je previse undervoltovo pa je nestabilna. Pokusaj da je vratis na fabricko stanje i nista ne podesavaj nego samo pokreni igru pa vidi jel se isto desava.
Нисам је ни клокнуо ни андерволтовао, само ограничио fps. Можда је до нових драјвера, пре неки дан инсталирао. И то ми се дешава само у NFS, у Death Stranding-у не.

Probaj vratiti na predhodne, ja dok sam imao nvidia kartu sam imao problem sa uncharted igrom, 517.48 su drajveri koji su mi pokretali igru svi drajveri posle toga sto su izasli su mi pravili problem i nisu igru hteli da pokrenu.

Obrisi drajvere klasicno sa nekim programom revo uninstaler ili hibit uninstaler a sa displey driver uninstaler ili ti takozvani DDU odes u safemode pa iz njega obrises zaostale repove pa instaliras starije drajvere.

To ti je verovatno screen tearing, upali Vsync
Bio si u pravu. Iskljucio sam ogranicavanje fps-a u drajverima i ukljucio v-sync (adaptive mode) i koliko sam shvatio, on sam ogranicava fps na maksimalnu vrednost osvezavanja monitora i jos dodatno sprecava cepanje slike (koje se meni desavalo, samo nisam umeo lepo da opisem). Sada sve leti, i slika je super a ni grafika se ne greje pa se samim tim ni ne cuje

Probao sam i da ogranicim na 61fps, ali nije pomoglo. :)

Licno pomenuti model nisam koristio,ali za asusovu mogu da ti dam toplu preporuku...Nju koristim od proletos i prezadovoljan sam.Hladna,tiha,premocna.....

Je l' ovo opis za 3090Ti ili 3060Ti? :)

Za 3070 non-Ti sam gledao testove ranije i ok je, nema nekih mana.
Za 3070Ti već ne znam, ima GDDR6x memoriju koja se greje više od GDDR6 na 3070 pa tu već treba obratiti pažnju da li je na tom-i-tom modelu VRAM adekvatno hlađen.
Izguglaj da li ima nekih testova te karte...

RTX 3070Ti Ventus je odlican model, ako ne volite RGB. Hladna i tiha karta. Temperature VRAM-a kao i jezgra su adekvatne, i vise nego adekvatne. saddasdasd.png

Imam tuf rtx 3070 a imao sam priliku uzeti tuf 3070Ti za 50tak evra vise ali nisam zeleo zbog ddr6x i grejanja memorije. Ovaj screenshot iznad kartica radi na nekih 56% verovatno zbog starijeg procesora ?..
Moja karta bas i nije nesto hladna, menjao pastu , padove nisam msm rudarska je kartica, ali evo screenshot tako da bi rtx 3070Ti trebala biti neki procenat brza a da li ce biti hladna kao na gornjem screenshotu e to je vec pod znakom pitanja i to velikim.

Prilozi

• rtx3070UH1.jpg
    rtx3070UH1.jpg
    700.6 KB · Pregleda: 36
Veoma moguce, bila mi je na test benchu, otpakovana i probana i odmah dalje prodata.

Cudi me da je toliko "glasna" 77% - ipak je to Asus TUF?

Nazalost, nemam u bazi kako se ponasala na mojoj glavnoj platformi, ali evo ako hoces da uporedis sa EVGA FTW3 3070ti: (doduse i meni pise da je fan speed 72%)

Ne mogu da ti garantujem da je Ventus X3 3070Ti bio hladniji od ove EVGE, jer je nisam probao na glavnoj masini, ali secam se da mi je kupac rekao da je grafika izuzetno tiha i hladna. Doduse, napominjem da je bila nova, nekoriscena, a ova EVGA jeste iz riga.

Btw, unapred da napomenem da ti je skor najverovatnije bolji jer ti je iskljucena teselacija. Nisam 100% siguran, ali mislim da je to razlog. Nazalost, nemam nijednu 3070Ti da sad proverim.

ftw3 heaven.png

Poslednja izmena:
^ generalno cela 3000 serija je da kažemo “glasna”. Sasvim je normalno da idu fanovi 70+%, ja sam na 3080ti Strix po defaultu imao oko 74%. Lagano se resi undervoltom, tada je bila skoro necujna a fanovi nisu prelazili 60% sa tim da su performanse skočile 2-3%.

Ako nekom zatreba za Asus Tuf 3070 oc default i undervolt. Karta je rudarska, menjana je pasta na GPU (pre zamene paste hotspot isao 99c) termalni padovi nisu menjani jer nisam znao koju debljinu treba uzeti. Ako ipak neko zna debljinu termalnih padova za Asus tuf 3070 oc molim ostavite info :)

Prilozi

• Asus_Tuf_3070_default.jpg
    Asus_Tuf_3070_default.jpg
    419.9 KB · Pregleda: 22
  • Asus_Tuf_3070_undervolt.jpg
    Asus_Tuf_3070_undervolt.jpg
    455.9 KB · Pregleda: 23
  • Asus_Tuf_3070_undervoltAB.jpg
    Asus_Tuf_3070_undervoltAB.jpg
    566.3 KB · Pregleda: 29
Ako nekom zatreba za Asus Tuf 3070 oc default i undervolt. Karta je rudarska, menjana je pasta na GPU (pre zamene paste hotspot isao 99c) termalni padovi nisu menjani jer nisam znao koju debljinu treba uzeti. Ako ipak neko zna debljinu termalnih padova za Asus tuf 3070 oc molim ostavite info :)
Posaljes email Asus-u sa pitanjem u vezi debljine termalnih padova i cekas odgovor.

Ne greje se puno memorija na tuf 3070ti, max temperatura koju sam video posle ~2h cyberpunk je mem 88c, gpu 73c, ambient 24c ... zavisi i od igre! uglavnom budu nize temp

tess_on.png

Vrh Dno