Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Gigabyte GeForce RTX 3050 Gaming OC 8G 2XDP/2XHDMI​

Nabavna cena u firmi U*pon je 51.990,00 RSD + PDV . I to je bez ikakve zarade maloprodajnih radnji.

Ne znam kakvo je generalno stanje sa lagerima, ovde kod mene nema 'povoljnih' varijanti 3050, maltene sve što je dostupno su modeli od 450-550 evra (Asus, MSI). Od 6500 sam odustao jer je dodatno besmislen uz PCIe 3, a od ovog jer ga prosto - nema.

Za koliko trenutno moze da se nadje 3060 Ti jer su se smirile barem malo cene ? Kontam da je on neki optimum za 1440p gaming. AMD karte su mi ekstra lose u ovoj generaciji, uzas RT i nedostatak DLSS. Pa jedino Nvidia dolazi u obzir :/

Kod domacih prodavaca (ne KP) cca od 105k pa na gore (ne palit, zotac i sl. *******cije)
Naravno pricamo o LHR verziji

Uh jos uvek je papreno :/ Ako nadjem neki model za 90-95k bicu happy. Inace po cemu je zotac/palit *******cija. Svaki proizvodjac ima dobre i lose modele, te generalizacije nemaju smisla.

Uh jos uvek je papreno :/ Ako nadjem neki model za 90-95k bicu happy. Inace po cemu je zotac/palit *******cija. Svaki proizvodjac ima dobre i lose modele, te generalizacije nemaju smisla.
Razlike su na primer sto Gigabyte i Asus imaju veci OC potencijal i rade odmah na vecim fabrickim frekvencijama, imaju bolja hladjenja.... ali zato ces i platiti vise kartice tipa Asus Strix, Gigabyte Aorus. Mislim da neces pogresiti ni sa palitom, ja ga iskreno nisam nikad koristio, uglavnom ove primerke koje sam naveo.

RTX3050 za 48k, prošle nedelje nije bilo ispod 60k.

48k da, ali ova kartica: MSI GeForce RTX 3050 AERO ITX
Terijski može da se ohladi sa jednim ventilatorom ali je nategnuto.
I dalje su oko 60k,

61640_22232105617.png

Bome skup bolji kuler, 100 evra ni manje ni više

Ta je u pitanju. Zaboravio sam OC oznaku. Vuče fan na 9cm. Malo podataka ima na netu za nju. Skoro je izašla. Cena kod nas je sasvim OK i u skladu sa Nemačkim.

Pojavio se pre neki dan u Norveškoj Zotac 3050, regularan dual fan model za 320 evra, trenutno ih ima na lageru za 355. Pošto sam kupio pre par nedelja Radeon nije mi se dalo da naručujem ovu pa da razmišljam šta ću sa njom, iako je cena definitivno dobra.

Singl fan nisam nikad razmatrao, burazer i šurak imaju 1650/1660 ne znam tačno modele u singl fan izvedbi i obojica su mi rekla da su bučne.

Poslednja izmena:
pa 130w za jedan fan uopste nije malo...

Šuška se da je i BIOS signature leakovan

Hm, da.

Možda bude kao nekad.

Promakla mi solidna ponuda za Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC.

Pa gledam druge ponude i nasao sam Gigabyte RTX 3060 Ti GAMING OC Pro to bi trebalo da je za nijansu bolji model posto ima 8+6 pin i stime veci TDP.

E sad ima i Gigabyte RTX 3060 Ti VISION OC za 2k din manje, sad ne znam da li je taj model isti kao Gaming Pro ili obican Gaming, ima 8+6 pin sto ga valjda onda stavlja u kos Gaming Pro ?

Pored te dve Gigabyte ostale u tom cenovnom rangu do ~90k din su sve dual slot fan modeli koji su dosta losiji sudeci po ovom poredjenju.

@Grunt
Ne bi bilo lose da sacekas jos malo verujem da ce cene jos na dole. Nisam siguran za taj 3060Ti Gaming OC pro model (rev 3.0) moguce da ima novi GA103-200 cip koji ako se dobro secam je malcice slabiji od prethodnog (GA104-200) ne znam koliko je to vazno za gaming u praksi

Cek ta revizija bas samo gigabyte pogadja ili kako ?

Koliko znam nije samo Gigabyte
Znam samo da su ovi cipovi poceli da se koriste u 3060Ti modelima generalmo
E sad da li u svaku ili ne i detalje tog tipa ne znam jos uvek

Predpostavljam da ta promena znaci kada imaju ovo LHR u imenu modela kao da manje kopaju ? Nisam nigde video da to utice na gaming, al ono nisam neki strucnjak :D

Uzas :( Al cekam vise od godinu dana nemogu vise na iGPU da budem imao sam Xbox Series X koji je super stvar, al ja sam PC igrac u krvi moram redovan GPU :D

Manje kopaju a cena i dalje dupla..
Potvrda da je LHR bio potpuni promašaj.
Uzas :( Al cekam vise od godinu dana nemogu vise na iGPU da budem imao sam Xbox Series X koji je super stvar, al ja sam PC igrac u krvi moram redovan GPU :D
Jel planiraš da koristiš Raytracing u igrama? Al iskreno... ne ono možda jednom uključim da vidim kako izgleda. Pošto imaš i 6600XT za 20k+ rsd manje za skoro iste performanse.

Nazad
Vrh Dno