Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Nema vise ali neka proba, preprodavci su brzi... Eno ih vec u oglasima sa cenama preko 1200e...
Kod nas kada se pojave karte po ovim manjim radnjama imaju relativno normalnu cenu u odnosu na EU, ali nazalost preprodavci bukvalno spavaju na stranicama prodavaca, zivkaju, ostavljaju kaparu i slicno...
Monitor je postena firma, sa postenom marzom, al izgleda da je bolje da prodaju robu kao sto je po oglasim jer vecina toga ode kod preprodavaca i ako vode racuna o tome, vec ih znaju al ne vredi, tesko im je doskociti.

Poslednja izmena:
^ sad sam gledao piše ima u radnji na stanju ta dva modela koja sam naveo. Neka pozove sutra i proveri.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Ma nisu bas azurni... Malo malo pa "kolega nije stigao da azurira"...

Kad sam ja kupovao pre mesec-dva, u toj radnji na M su imali sve na sajtu a nista kad pozoves...

Sto nema u izlogu ima kod skalpera...

Samo sam hteo pomoći, mora se bukvalno svaki dan zvati pa se može naleteti na neki model.

Poslednja izmena:
@Arki
Odlicna je karta, mrcina za razliku od ovih ventusa i tufova :d Ali sustinski za prosecnog igraca bespotrebna pored 3080, a tek pored 3080ti koja samo sto nije, mozda ima nekog smisla za 4k 60fps... Zadrzacu kartu zato sto mogu da je imam i zato sto ovaj model pored GIGABYTE AORUS Xtreme nudi mogucnost da se iskoristi 450w potencija, imaju najbolje vazdusno hladjenje, ne znam za ASUS Strix 3080 nisam imao prilike da je probam.
Mrzi me da cekam 3080Ti pa ponovo da jurim pomenute modele, sa ovom sam imao srece posto imam dobru komunikaciju sa monitorcima pa su potrazili i sacuvali kartu za mene... Sve je to cimanje, a ova je verovatno jedna od onih iz izgubljenog kontejnera :d

Ljudi najavljuju 3080Ti a ni obicne 3080 nisu u stanju da isporuce... Nevjerovatno

@Arki
Odlicna je karta, mrcina za razliku od ovih ventusa i tufova :d Ali sustinski za prosecnog igraca bespotrebna pored 3080, a tek pored 3080ti koja samo sto nije, mozda ima nekog smisla za 4k 60fps... Zadrzacu kartu zato sto mogu da je imam i zato sto ovaj model pored GIGABYTE AORUS Xtreme nudi mogucnost da se iskoristi 450w potencija, imaju najbolje vazdusno hladjenje, ne znam za ASUS Strix 3080 nisam imao prilike da je probam.
Mrzi me da cekam 3080Ti pa ponovo da jurim pomenute modele, sa ovom sam imao srece posto imam dobru komunikaciju sa monitorcima pa su potrazili i sacuvali kartu za mene... Sve je to cimanje, a ova je verovatno jedna od onih iz izgubljenog kontejnera :d
Kako je krenulo Ti bice preko 2000evr
Ja nisam uspeo da se dogovorim za Strix od jednog preprodavca previse trazi 1500eur

Da za 2500 evra 3090:d 20210106_134924.jpgnije to nista jedan prodaje GameRock 3080 za 1800juvrica:d
Jer zadnjih 7 dana ovde u CH cene skocile svih Grafickih
Strix 3080 White u prodavnicama 1500 evr.

Poslednja izmena:
^
Al ti meni nikako nisi jasan, koji ce ti Strix ???
Sa tom kartom imas rezultate kave retko koja 3080 moze da postigne, ne znam cemu Strix ? Pritom karata ja brutalna, kvalitet, sve...

^
Al ti meni nikako nisi jasan, koji ce ti Strix ???
Sa tom kartom imas rezultate kave retko koja 3080 moze da postigne, ne znam cemu Strix ? Pritom karata ja brutalna, kvalitet, sve...

za drugu konfiguraciju za mladjeg Sina
trenutno ima u njoj Evgu 2080S

@Arki
Aaa znaci ne menjas, sad se razumemo :p Pa kriza je u Svajcarskoj, narocito u Bazelu, malo vas vadi soping kod Nemaca u komsiluku inace kaput hehe :d
Kod nas za divno cudo povremeno se pojave u radnjama po skroz korektnim cenama, evo juce je bila jedna 3080 MSI suprim X i GIGABYTE AORUS Xtreme 3080 na stanju u jednoj radnji za oko 1000e, znaci da je bila jos po neka negde u gradu, i tako naleti svakih desetak dana sigurno po jedna tura od 10~15 komada raznih 3080, i to je nesto kako nigde ne mogu da se nadju narocito ne po normalnoj ceni.

@solomonbg
Rekoh ti ja... Imaju mnog posla sad oko praznika, ne stizu o svemu da povedu racuna... Veliki je problem nabavka robe od uvoznika, svasta nesto fali, cimanje na sve strane...

Poslednja izmena:
@Arki
Aaa znaci ne menjas, sad se razumemo :p Pa kriza je u Svajcarskoj, narocito u Bazelu, malo vas vadi soping kod Nemaca u komsiluku inace kaput hehe :d
Kod nas za divno cudo povremeno se pojave u radnjama po skroz korektnim cenama, evo juce je bila jedna 3080 MSI suprim X i GIGABYTE AORUS Xtreme 3080 na stanju u jednoj radnji za oko 1000e, znaci da je bila jos po neka negde u gradu, i tako naleti svakih desetak dana sigurno po jedna tura od 10~15 komada raznih 3080, i to je nesto kako nigde ne mogu da se nadju narocito ne po normalnoj ceni.

@solomonbg
Rekoh ti ja... Imaju mnog posla sad oko praznika, ne stizu o svemu da povedu racuna... Veliki je problem nabavka robe od uvoznika, svasta nesto fali, cimanje na sve strane...

Koji nemci ovde jeftinje nego kod njih,ovde vec 2 Nedelje skroz slabo da su dostupne.

^
Al zato kad odes u Nemacki lidl cips pola evra a u Bazel 2e :d

Pogazih ja na kraju svoju odluku (limit koliko sam mislio da dam za kartu) i uzeh TUF 3080 (hvala kolega @*******i ;) ). Upakovana bez problema u NR200p, undervolt na slepo (0.875V, 1920MHz), max temperatura 68 stepeni (bez dodatnih ventilatora u kucistu za sada, cekam Noctua 12x15 da stignu). Bice jos rezultata kada uhvatim vremena.

odlicna i karta i kuciste. neka te dugo sluze.

Pogazih ja na kraju svoju odluku (limit koliko sam mislio da dam za kartu) i uzeh TUF 3080 (hvala kolega @*******i ;) )

Tako ti je to kolega kada kupujes od prodavce koji ume da animira musteriju :d A priznaj da euforija koju sada osecas nema cenu :) ne bi bilo isto 3070, ni 30% :p

jel normalno da mi se upale 3 ili 4 crvene led lampice kad palim komp, to brzo trepne i nestane. Evga 3080 XC3 Ultra ??
to je od početka, pitam zato sto na GTX 1080Ti to nisam primecivao, tj ne znam ni da'l je jmala...
takodje iz napajanja mi idu 8 pin, i deli se kabl na 2x6+2 i to je u grafici ?! jel tako treba ili joj iz napajanja treba jos jedna konekcija zasebna?

Sent from my SM-N9860 using Tapatalk

idealno bi bilo da imas dve posebne grane sa 8pin konektorima, ili 6+2. moze i na jednu granu koja se racva, kao sto ti je sada ali bi bilo bolje da idu dve odvojene.

^ bolje svaka grana da ide posebno nego da se deli, barem sam ja uvek tako stavljao. Kod mene sada idu 3 grane za svaki 8pin

meni je to mixer pravio dok je radio. u medjuvremenu sam pazario evga komplet sleeved modularnih kablova na nekoj akciji. ne znam ima li nesto slicno za to cors napajanje.
ili predji na neko vece kuciste posto imas mesta na stolu.
mene je glava zabolela od itx-a ma koliko da ga gotivim :)

Stigla je nova zverka u mojoj igraonici :d Uskoro prikaz kako radi u poredjenju sa 3080...
Lepa kartica. Trenutno mi se čini najbolji 3090 custom model. Javi kako se ponaša u praksi :)

Sent from my OP 7t Pro using Tapatalk

Vrh Dno