Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Poslednja izmena:
^ naravno da nije, zato treba biti uporan. Ako sam ja kupio dve i ostavio strixa sebi zato što je bolji model mislim da može svako da nađe sebi jednu.

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Potvrđujem :D

new_gpu2.jpg

Mada je meni jedna bila dosta, i dovoljno dobra da zameni vernog Strixa. :)

Naravoucenije:
Ne igra se lep nego uporan... I onaj ko zeli da (pre)plati... :d

@Lemaja
Tnx. :)
Jedno samo pitanje. Mene je ova moja malo namučila dok nisam skapirao šta je problem.
Da li tvoj Asus hoće da se bootuje kada je CMS Enabled u BIOSu?

Ova moja Gigabyte kada je to setovano uradi 4 brza beep-a, drži neko vreme crn ekran i na kraju ipak bootuje.
U suštini isto što i neki drugi prijavljuju: https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/j4yrqc/4_beeps_with_new_rtx3080/
Rešenje je da se isključi CMS i koristi UEFI boot. Čisto da uštedim nekome vreme i živce, ako naleti na isti problem. :)

^ kod mene je enabled CMS, nisam imao nikakvih problema. Bukvalno ubacio karticu i uradio novi windows.

Hmm, interesantno. Znači nije do 3080 per se, nego je do BIOSa grafičke i proizvođača.

Uzgred, moja greška iznad CSM je naziv, ne CMS. :)

^ tako je i kod Asusa bilo. Prvo je pisalo 650w da bi prepravili na 850w. Ako pogledaš testove ima gde su prikazivali kompletnu potrošnju celog PC koja nije prešla 600w.

Nisu prelazili ni 500W, a ne 600.

CSM na nekim plocama moze da remeti boot kod ovih novih grafickih kartica koje su namenjene za UEFI BIOS. Verovatno je do BIOS-a mada samo iskljuci i to je to.

Poslednja izmena:
Da se i ja pohvalim
20201114_122250.jpg
20201115_115347.jpg

Prilozi

• 20201114_124554.jpg
    20201114_124554.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 177
Poslednja izmena:
Koje su dimenzije kartice i tvog kućišta?

Dimenzija kucista je visina 55, dubona 23, sirina 54
Kartica je 31.6x11.4x6cm

Poslednja izmena:
@Lemaja
Tnx. :)
Jedno samo pitanje. Mene je ova moja malo namučila dok nisam skapirao šta je problem.
Da li tvoj Asus hoće da se bootuje kada je CMS Enabled u BIOSu?

Ova moja Gigabyte kada je to setovano uradi 4 brza beep-a, drži neko vreme crn ekran i na kraju ipak bootuje.
U suštini isto što i neki drugi prijavljuju: https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/j4yrqc/4_beeps_with_new_rtx3080/
Rešenje je da se isključi CMS i koristi UEFI boot. Čisto da uštedim nekome vreme i živce, ako naleti na isti problem. :)
Kod mene se desavalo da nakon sleep mode poduze bude crn ekran
Sa Vision OC

Meni se na 3080 desilo to par puta na 3090 se ne desava,mada je u medjuvremenu bios updejtovan mozda je i do ploca ko zna

izguglah dimenzije. a isajlovic ju je nabavio (pretpostavljam u Francuskoj).

Bice blokova i za strix a verovatno i gigu

Imamo vec blokove i za Strix, XC3, TUF, FE itd. Fora je sto su presiroke da mi upadnu u kuciste, osim FE. A FE naci u Evropi je ono.. :D
Pasovao bi mi Zotac, ali mi se bas ne svidja kako su stedeli na PCB-u. Ako dajem soma evra na kartu, hocu da bude makar pristojna.

^ jedino kod nas da je nađeš. Znam da kod Mađara nema garancije na evga.

@Erik011 da da, na nju sam mislio... to je po dimenzijama isto kao ovo sto sam ja uzeo.
Pa kod madjara moze da je nabavi verovatno, ali meni je fa*ta rekao da madjari sa evgom ne ostvaruju garanciju. Ovo gde sam uzeo u Slovackoj regulare je 24 meseca... a onda dole mozes da biras dodatnu garanciju, za godinu dana iznosi oko 54eur a za 3 godine je malo preko 107eur
sada sam gledao u toj firmi u SK, nemaju EVGU 3090, od te serije najjeftiniji je
PNY GeForce RTX 3090 24GB XLR8 Gaming REVEL EPIC-X RGB Triple Fan Edition / 24GB GDDR6X / PCI-E / HDMI / 3x DP / active VCG309024TFXPPB --------------- 1.501,85 € -------------- 1.251,54 € bez DPH
sledeca je MSI Ventus 1.568,72 € s' porezom....

Izvinjavam se bio sam zauzet, da u Francuskoj sam je kupio kostala me je 1729€

Stigao i moj primerak, napokon. :D
2020-11-16 18.21.23.jpg
2020-11-16 18.08.19.jpg

Vrh Dno