Šta je novo?

GeForce RTX 3000 Thread

Kolegi stigla 3070 gigabyte sa 3 kulera. Kartica 37 stepeni, 3 vent ne može da se isključi, radi na 100%. Ova dva ne vrte. Izmerena buka sa appom od 50 decibela. Vraća karticu u četvrtak. Verovatno prvi mačići

Grdosija od kartice. Max dolazi do 70c u stres testovima, u igrama ne prelazi 66c. Kad dođe na nekih 60+ c radi na 2040mhz. Ima mali coil whine ali nije strašno. Iskreno jako zadovoljan.
b89833c80df1bd386df2774995368a0c.jpg
4f124503e5246850863ef70b989b3a46.jpg
9159fc2bff04c9d93e5699470880300a.jpg
35d72f0e4facedf9e5e8722a3c306b57.jpg

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Grdosija od kartice. Max dolazi do 70c u stres testovima, u igrama ne prelazi 66c. Kad dođe na nekih 60+ c radi na 2040mhz. Ima mali coil whine ali nije strašno. Iskreno jako zadovoljan.

U kojim situacijama se čuje, odnosno kako primećuješ da zuji?

Kad se optereti maksimalno kroz test ili igrica. Pošto imam 165hz monitor kartica stalno radi punom snagom. Kad surfam, YT... Ne čuje se.

Kad se optereti maksimalno kroz test ili igrica. Pošto imam 165hz monitor kartica stalno radi punom snagom. Kad surfam, YT... Ne čuje se.

To je pomenuto na dve recenzije, da Strix pri optrećenju ima coil. Verovatno zbog jačeg power limita, mada bi trebalo uporediti sa ostalim 3x8pin karticama.

^ uglavnom niko ne priznaje garanciju na to pa nemam izbora. Čuje se malo ali kartica radi perfektno. Ako ću gledati sve jedina mana je coil whine. Radi preko 2ghz i ne pada ispod toga a OC nije diran. Temperature maksimalno 70c. Nije bučna. Estetika po meni odlična. Narednih dana ću probali malo više igrica da vidim kako se ponaša zavisno od naslova.

Cestitke sretnim vlasnicima..

Sto se mene tice ja jos uvek posmatram scenu. Ima vise razloga za to.
Pre svega, cene su previse jake, 1000 evra, prosto mi zao da dam toliko za grafiku a pored toga ne zelim.
Druga stvar, 3080 Ti kada izadje moci ce da se nadje za taj novac, i nesto nize. Tipujem za 850-900 evra odredjeni modeli..

Treca stvar, ulozis toliko novca a onda izadje refresh uskoro i izadju grafike tipa 20% jace kao sa varijantom Super.

Cak razmisljam da uzmem 3070 pa da sledece godine menjam za taj refresh flagship.

Mislim da nisam nikad bio u gorem polozaju nego sad jer je trziste prosto uzasno.

Iskreno ne znam sta da radim, stisnucu se jos malo mada pocinjem da gubim strpljenje jer vise ne mogu bez kartice da funkcionisem.

^ da su cene visoke jesu, što si rekao da ne možeš bez kartice je i meni bio razlog pa sam prelomio i uzeo strixa. Da li će cene ići dole mislim da niko ne zna. Ako budu išle dole biće možda zbog AMD ako i kod njih ne bude nestašica zbog mininga. Gledajući cene prvi put su u Srbiji jeftinije kartice nego kod komšija Mađara. Što se tiče 3070 takođe je preskupa, od 830-900€.

Lemaja, Erice, obzirom da su kartice bas masivne, da li postoji GPU sagging? Backplate i cvrsta konstrukcija minimizuju ovo, ali jos nisam video masivnu kartu koja se bar malo ne "oklembesi :d".

Lemaja, Erice, obzirom da su kartice bas masivne, da li postoji GPU sagging? Backplate i cvrsta konstrukcija minimizuju ovo, ali jos nisam video masivnu kartu koja se bar malo ne "oklembesi :d".

Meni je bila na streacom BC1 benchtable-u pa ne mogu da ti kazem. Koliko sam video 2-3 strixa ovako, krive se malo ako nemaju potporu. Ipak je to kilo i po metala... ovolike karte jos nisu nikad vidjene :)

@Lemaja

Bile su u jednom trenutku za oko 600 i kusur evra ali su cene i kod nasih promenjene.
Sto se tice Madjara, cene su takve da se budale zalete. To ce se uskoro sve promeniti.
Cim izadje AMD sa grafikama ima da legne sve ali naravno, opet to nece biti povoljno.

Nece ni AMD dati nista specijalno povoljnije, zato i ne mozemo da se nadamo nekim realnijim cenama.
Svake godine su cene vise, to je sad jasno kao dan.

Nije mi jasno šta je problem sa RTX 3070 - karti ima koliko hoćeš u Nemačkoj ali cene i dalje luduju. Pre nedelju dana je većina karti bila oko 800 €. Vidim da je sada bolje i ima raznih modela od 620-650 €. To je i dalje daleko više od MSRP-a (500$) tako da ne preporučujem nikome da uzima karte po ovim cenama. Ne sme preko 550 € za većinu modela 3070.

Ja znam sigurno da neću dati više od 550 € za 3080 tj. 750 € za 3080 za neki srednji model.

Ukoliko se situacija ne popravi uzimam Radeon pod uslovom da bude normalna cena.

@pcbeast ja sam uzeo 3080 sa 10gb pošto imam 1440p i mislim da će zadovoljiti naredne 2god.

@erik011 kod mene se nije obesila a nemam podupirač. Jeste dugačka skoro 32cm i teška 1.8kg, kad dođem kući mogu baš da je slikam idealno sa strane pa ću okačiti sliku.

Iskreno ne znam sta da radim, stisnucu se jos malo mada pocinjem da gubim strpljenje jer vise ne mogu bez kartice da funkcionisem.

A šta to ne može da potera tvoja sadašnja GeForce RTX 2080 kartica na tvom 1440p monitoru? :p:smash:

Watch Dogs Legion, mozda i Valhallu, uskoro Cyberpunk...ko hoce sve da odvrne, 2080 je nedovoljna na native 1440p.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Cestitke sretnim vlasnicima..

Sto se mene tice ja jos uvek posmatram scenu. Ima vise razloga za to.
Pre svega, cene su previse jake, 1000 evra, prosto mi zao da dam toliko za grafiku a pored toga ne zelim.
Druga stvar, 3080 Ti kada izadje moci ce da se nadje za taj novac, i nesto nize. Tipujem za 850-900 evra odredjeni modeli..

Treca stvar, ulozis toliko novca a onda izadje refresh uskoro i izadju grafike tipa 20% jace kao sa varijantom Super.

Cak razmisljam da uzmem 3070 pa da sledece godine menjam za taj refresh flagship.

Mislim da nisam nikad bio u gorem polozaju nego sad jer je trziste prosto uzasno.

Nije mi jasno šta je problem sa RTX 3070 - karti ima koliko hoćeš u Nemačkoj ali cene i dalje luduju. Pre nedelju dana je većina karti bila oko 800 €. Vidim da je sada bolje i ima raznih modela od 620-650 €. To je i dalje daleko više od MSRP-a (500$) tako da ne preporučujem nikome da uzima karte po ovim cenama. Ne sme preko 550 € za većinu modela 3070.

Ja znam sigurno da neću dati više od 550 € za 3080 tj. 750 € za 3080 za neki srednji model.

Ukoliko se situacija ne popravi uzimam Radeon pod uslovom da bude normalna cena.

Dokle cete tako? Ja fakticki nemam karticu u kompu, nemam konzolu, cekam vec 6 meseci od kako sam uzeo novi komp, pare su tu i vise nego sto sam ikada mislio da cu platiti ali ne mogu da se pomirim sa ovim cenama. Pogotovo sto su polako krenule da izlaze igre koje samaraju ove nV top kartice u 4K rezoluciji koja meni najvise odgovara. Radeon 6800XT je opcija ako bude oko 630 evra neki pristojan model ali nesto mi govori da ce nase derikoze da nalepe 900 i vise evra za prvu turu. nVidija ne posustaje sa cenama, izmisljaju neke nestasice, Tajvanci skacu sa zgrada i pale postrojenja sve samo da ne bi spustali cene tehnike. Ne znam koliko cu jos izdrzati ovo ludilo pre nego sto presecem i uzmem neki Zotac 3070 za 750 evra.

inno3D 3070 izgleda pristojno za 640 evra u Nemackoj. Nije 550 koliko bi trebalo da kosta ali nisu ni ove cene u Srbiji.

Poslednja izmena:
Watch Dogs Legion, mozda i Valhallu, uskoro Cyberpunk...ko hoce sve da odvrne, 2080 je nedovoljna na native 1440p.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Obe te igre su očajno optimizovane, puno kukanja po netu...

Stvarno žalim ljude koji igraju AAA igre, industrija je potpuno zamočala koncept optimizovanja pre puštanja u prodaju, bitno da se maximalno nahajpuje i proda što više u preorderu i prve nedelje a posle ko te fucka...

Haha a ja se nadao da će 5700xt biti ok za 1440p na ultra u 60fps...

Sent from my GM1900 using Tapatalk

Igrajte igre od pre 6-7 godina na hardveru od pre 3-4 godine na 1440p@144hz i sve to platite 50-70% manje. Ne znam samo ko je to od vas odgirao sve od 2000. pa na ovamo i ne može da dočeka da igra nešto novo, sad i odmah, na 60-144 fps-a.

Mislim, bio sam i ja ovca pa plaćao po 1500e na svakih par godina i još kupovao igre od 30-50e day 1 i preorder, al braćo osvestio sam se.

@erik011 evo slike sa strane, zumiraj sliku i isprati na ploči neku plastiku paralelno sa karticom. Možda ima mali pad koji se ne primeti kad je gledaš u kućištu.
b7f8b71d84e20f48b0ad3c108b2eb660.jpg

Igrajte igre od pre 6-7 godina na hardveru od pre 3-4 godine na 1440p@144hz i sve to platite 50-70% manje. Ne znam samo ko je to od vas odgirao sve od 2000. pa na ovamo i ne može da dočeka da igra nešto novo, sad i odmah, na 60-144 fps-a.

Mislim, bio sam i ja ovca pa plaćao po 1500e na svakih par godina i još kupovao igre od 30-50e day 1 i preorder, al braćo osvestio sam se.

Lepo rečeno. I ja sam nekada davno patio da imam što jaču mašinu, a danas pretežno igram indie igre koje rade i na pegli. :) Koji će mi đavo sad da jurim najnoviji Call of Assassin's Battlefield, kad je večeras najzad stigao na red Prey i ništa mu ne fali, dobra igra. Na kraju, gameplay je ono što ćemo pamtiti od igre, ne grafiku.

Ne želim da vam pričam kako da trošite svoj novac, deleko bilo, razumem ja odlično šta je entuzijazam za hobi. Samo kažem da je jurenje maksimalnih performansi u igrama nešto što većina u nekom momentu izgustira, a sa ovolikim cenama hardvera, možda ćete jednog dana poželeti da današnjem sebi opalite šamar.

U pravu si, ima jos mnogo dobrih igara koje mogu da se odigraju, recimo bas igram stari Halo Reach i stvarno je dobro napucavanje i muzika je vrh i grafika je okey, kada se igraju starije igre na 4K60fps i max. grafika iako nisu graficki napredne opet ima neku svoju draz. :,,:

Mislim da cu cekati AMD i 3080Ti i da onda vidim situaciju, ne daje mi se vise od 1000E za grafiku, ali kako su krenuli ko zna koliko ce onda biti 3080Ti, valjda ce cene posle nove godine malo da se unormale.

Lepo rečeno. I ja sam nekada davno patio da imam što jaču mašinu, a danas pretežno igram indie igre koje rade i na pegli. :) Koji će mi đavo sad da jurim najnoviji Call of Assassin's Battlefield, kad je večeras najzad stigao na red Prey i ništa mu ne fali, dobra igra. Na kraju, gameplay je ono što ćemo pamtiti od igre, ne grafiku.

Ne želim da vam pričam kako da trošite svoj novac, deleko bilo, razumem ja odlično šta je entuzijazam za hobi. Samo kažem da je jurenje maksimalnih performansi u igrama nešto što većina u nekom momentu izgustira, a sa ovolikim cenama hardvera, možda ćete jednog dana poželeti da današnjem sebi opalite šamar.
Off: Ja baš odigrao oba Prey-a u proteklih par meseci :) sviđaju mi se oba...i fps i rpg izvedba

RTX 3070 iChill X4 za 668e, dolazi polako sve na svoje.

Sto ovca?
Uzivao si u tome, merak/hobi nema cenu. Dosadilo ti i sada si kao bio ovca... Ajte molim vas...
Htedoh i ja da se obnovim malo sa hw iako realno nemam potrebe, i vidim da za te pare mogu da kupim super ocuvani bmw 520 sa malo km...
Mislim se, konfa solidno skuplja od 6 cilindara... Ma neka se.... Kupujem bmw :D

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Macak, ovo je IT forum, ne filozofski fakultet.

Eto ja ne zelim da cekam 3-4 godine da igram Bannerlord sa max ljudi u bici, modovima itd. Pa sta?
Zelim i da igram Call of Duty u 144fps jer mi to daje prednost.

I za kraj, ti si ovca, poyy.

@erik011 evo slike sa strane, zumiraj sliku i isprati na ploči neku plastiku paralelno sa karticom. Možda ima mali pad koji se ne primeti kad je gledaš u kućištu.
b7f8b71d84e20f48b0ad3c108b2eb660.jpg

[emoji106] , svaka čast odlično izgleda.

Послато са Самсунга помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Ja tako radim već godinama doduše ne čekam baš 3-4 godine da odigram igrie. Ne znam ko ima dovoljno vremena da odigra sve dobre igrice koje izađu pa mora sa nestrpljenjem da iščekuje najnovije.
A kupovao sam godinama drugu najbržu grafu dok je to značilo 85% performansi od top modela za 300-350e (GTX 970 i sl) i slično za CPU. Sada kad su cene otišlče dođavola korigovao sam pristup.

Sto ovca?
Uzivao si u tome, merak/hobi nema cenu. Dosadilo ti i sada si kao bio ovca... Ajte molim vas...
Htedoh i ja da se obnovim malo sa hw iako realno nemam potrebe, i vidim da za te pare mogu da kupim super ocuvani bmw 520 sa malo km...
Mislim se, konfa solidno skuplja od 6 cilindara... Ma neka se.... Kupujem bmw :D

Sent from my CPH1951 using Tapatalk

Gde ima bembara za 2400e da kupim?
Za te pare da li i ocuvan golf mozes da kupis... Doduse mozes alfu, ali nekima skupo gorivo... :p

Mani se te mantre, znamo da uzimas nov hw cim ste stabilizuju cene i zalihe. :)

@pera
A sta ce oni koji ne refreshuju masinu tako cesto, odnosno imaju finansija i zele da sklope sada high-end masinu kako bi izbegli cesci upgrade ciklus? (pritom ne mislim na hedt kao Djuk)
Znaci sada pa za jedno 4-5 godine opet?

To sto si ti radio daleko validnija opcija je bila da si sklapao mid tier sistem i radio refresh na ~2/3godine...

Poslednja izmena:
Vrh Dno