Takodje misljenja sam da je ovo oko performansi cista sarena laza, da je taj performance bump realan mozda u 4k rezoluciji i to je to
https://youtu.be/xKEwtY8udlw?t=355
Pauziraj i videćeš i7-7900X, 16Gb RAM, 1440p, High detalji.
Sad, uvek je moguće da NV laže ali ovo je zvanična prezentacija na kojoj lepo piše pod kojim uslovima porede 2060 i druge karte. Valjda nisu baš toliko glupi da baš toliko slažu, još pri zvaničnom otkrivanju proizvoda...
1070Ti se pojavila sa 450$ MSRP, ovo izlazi za 350$ za iste performanse. I cena će da pada, naravno (to dosta zavisi i od AMD-a). Kad uzmeš u obzir da je GDDR6 50-70% skuplja od GDDR5 samo za čipove (plus kontroler, prateća elektronika, hlađenje, prostor na PCB-u) i kao početna cena u proizvodnji - krajnja za korisnika je viša, da je Turing čip generalno veći od Pascala i koliko sada košta novi 1070Ti, ovo nije loše. Pod uslovom da će imati najavljene performanse, ofkorz.
Zato me i nervira kukanje po comment sekcijama...pljuje se po inerciji jerbo NVidia, bez ikakve perspektive.
Ne znam kakva čuda svi očekuju od AMD-a. Da izbaci nešto konkurentno u high endu neće sigurno. Da izbaci nešto sa GDDR6 ili HBM, neće biti jeftino kao u onim glasinama na koje se svi lože. Jedino što vidim da će možda sa 12nm konačno da konkurišu NV po efikasnosti i da imaju bolji odgovor za 1070Ti/1080 nego što su Vege, u smislu da će biti dostupnije i efikasnije od Vega. A po kojim cenama, samo Bog zna...
Ne znam kako ljudi ne kontaju da je RTG već godinama u rasulu i da je čudo što AMD uopšte ima grafičke karte da proda...