Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

GTX 470 je oko 340e pa navise a GTX 480 oko 480e (Gainward) a MSI N465GTX-M2D1G, GeForce GTX 465 oko 300e . Pozdrav !

300e je sasvim realna cena za gtx470 sobzirom da je brza od 5850 kojoj je cena negde oko ~300e i da je ima u srbiji po toj ceni odmah bi je kupio

Opet ne vidim smisao sa ovom GTX465, razlika u ceni nije neka izmedju nje i 470 pa ko vec daje tolike pare za karticu ispruziti se jos malo i uzeti pravu stvar, a ne skart 465

Sve Fermi kartice trenutno su skartovi, ne postoji "punokrvna" karta.
Ali razume se sta si hteo da kazes. I tacno je.

Tehnicki jesi skartovi, covek ima pravo za to sto prica.

mozda jesu skartovi,a kao i takve,karte su dobre(osim gtx465,koja je dresina)...

gtx470 je trenutno najisplativija i najbolja Nv karta za kupce koji imaju mozga...

gtx480 je precenjen...

mislim na situaciju kod nas,ne pricam i inostranstvu...

niko pametan ne bi kupio gtx465 za 290,kada ima gtx470 za 340e...

GTX 470 je po ceni tačno gde i treba da bude. Malo je brža od HD 5850, tačno toliko je i skuplja, a i ima PhysX. Kao karta je sasvim ok, ne greje se mnogo, ne čuje, a daje vrhunske perfomanse.

Po poslednjim informacijama prvi "punokrvni" Fermi bi trebao da bude GTX485.
Kako se priča, imaće svih 512 šejdera akivnih, 20MHz veću frekvenciju jezgra odnosno 40MHz veću za šejdere, 64 teksturnih jdinica i svih 16 aktivnih PolyMorph Engine-a.

Sve to za oko 20$ veću cenu od GTX480 uz zadržavanje iste potrošnje i temperature.

Da da, cistokrvni Fermi kakav je zamisljen i u startu trebao da bude. :smoke:

Za 20$ veci cenu?! Nesto mi tu smrdi, malo je to. Ali ako su toliko popravili proizvodnju cipova pa da mogu i proizvesti odredjenu kolicinu onda svaka cast. Mada opet kazem da mi prica malo smrdi, makar cena.

kod nas ce biti jedno 40-50e skuplja od gtx480...

I sta opet ce je 5970 u 90% igara pokidati a kostace isto znaci, mislim kod nas ce biti i skuplja od 5970, jer 480 kosta isto...

I sta opet ce je 5970 u 90% igara pokidati a kostace isto znaci, mislim kod nas ce biti i skuplja od 5970, jer 480 kosta isto...

tesko da sada nadjes 5970 po ceni gtx480...

5970 nema ispod 600e,dok ce gtx485 kostati oko 550e...

kada gtx485 bude kostao oko 450-470e,bice dobra kupovina...

kako su 'nervozne' sve te price o buducim proizvodima ..buduca 6xxx serija ce da razbije gtx485, a buduca 5xx serija ce da razbije 6xxx seriju ..no, dobro bi bilo, kad bi tako bilo, e bi cijene bile nize

Pa i nVidija moze napraviti dual GTX485 koja bi radila samo na severnom polu ali se boje da bi ih tuzili zbog globalnog otopljavanja :D

Sto se 460-ke tice, ako ce biti primetno jeftiniji onda ima solidne sanse da se omasovi i to me raduje jer bi predstavljalo neko pristojnu konkurenciju u srednjem segmentu.

^^ U to sumnjam, taj gpu - 460 - je u slicnoj situaciji kao i 5830; skup za proizvodnju, ali iako je skart, imace oba svoju publiku: neobavesteni koji jure neku jacu kartu, uzece samo za 10 manje u odnosu na 470 i 20 u odnosu na 5850 :) za malo manje para, jos ako ovih jacih ne bude na lageru....verujte da je tako, vecina ljudi koja kupuje nesto misli da je recimo 5750 sa 1gb rama duplo brza od varijante sa 512mb. Bar 80%. Za high end je taj procenat manji, ali opet prilicno visok

Pa to cemo da vidimo koliko ce biti jeftiniji od 465. Ako bude primetno jeftiniji onda ima realne sanse da zazivi u srednjoj klasi sa recimo 5770. Ako bude 20e razlike onda su dzaba krecili.

^^ Izvinjavam se, mislio sam na 465, koji je oko 290e. Promasaj decenije za te pare, kao i 5830. A cisto sumnjam da ce sa 460 biti nesto drugacije.
Inace bi mozda trebala zasebna sticky tema za derivate fermija "manjih" od 470, uskoro ce biti nepregledna jedna tema i za jedno i drugo

Pa realno da 460gtx kosta ispod 200e bila bi hit kao i 8800GT, mada tesko je sada nesto tako ocekivat, dok ATI i NV zbog "krize" stite cenovno jedne druge (po ko zna koji put vec) :)

Tesko da ce se ponoviti uspeh kao sa 8800GT, jer je ta karta davala malo slabije performanse od GTX-a i Ultre za mnogo manje para. Ova 460 ce biti mozda kao 5770 ili izmedju 5770 i 5830...

Pa, verovatno je briga one koji kad skinu novi drajver, vide da im je opet sheban multigpu u nekoj igri, pa moraju da cekaju hotfixe...ili nove drajvere...Ili kad im trepere senke u nekim igrama, ili kad neki od gpu-ova ne obaraju klokove kako treba...ili one koji zele da izbegnu mikrostuttter, itd, itd...

Nazad
Vrh Dno