Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

A jel ces ti vrteti furmark 24h/365d pa ce kartica biti 90C non stop, u igrama karta bude 80-85C sto je sasvim prihvatljivo

Po nekima ovde ce ispasti 5870 da je silent i pasivni hladjena...

evo malko poredjenja radi. 5850 na przenju. 950/[email protected], max temp 78c, max vent 41%, u igrama max 75c i max 37%.

voleo bih, ako zerbaha ne mrzi, da izvrti neki ventidz ili 06 mark, kao i neki gaming test, mozda warhead benchmark, default i oc, pa da uporedimo ova dva takmaca.
pogotovo race driver grid ako te ne mrzi da pustish da lupuje neki riplej dok pratish temperaturu i fan.

@car
jeste, ali iskreno, ne bih se previshe opushtao sa tom chinjenicom jer mi se ne dopada da budem bez kompa par dana, a kamoli potencijalnih 41dan, tako da ta pricha o garanciji me ne ohrabruje ni malo.
a shto kaze zeljko ajde i neka bude tako, ali ja sam zagovornik oc-a pogotovo grafulja, tako da ja moj primerak siguro ne bih drzao na defoltu (a verujem i vecina njih koji kupuju ovakve karte), i u tom sluchaju u igrama bi temp se vratila na furmarkovskih 90+c na defoltu.

Prilozi

• kombustor5850oc.jpg
    kombustor5850oc.jpg
    319.4 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
iako se salzem sa carom da je ipk previshe buchna. mene ipak zanima najvishe jedna praktichna stvar, a to je koliko ce ta karta da izdrzi vremenski da radi na tih sumanutih 90+c, kao i koliko ce vremena trebati tom ventu da prodrnda radeci na 80%+ rpm. naravno o oc-u da i ne prichamo.

90+ C i 85% fana je bilo samo u furmarku! U Heaven demou nije prelazila 80 stepeni i 70% fana. Tako da ne vidim problem. Jedno je muchiti karticu - setite se kako je furmark przio 48xx karte i koliko je bilo takvih sluchaja bilo u realnom korishcenju? Chak i Just Cause 2 benchmark ne moze da namuchi ovu karticu - sa svim podeshavanjima na max u 1920x1080 bez AA u Tower benchu ide 40 fps, a vent se vrti na oko 65%.

evo malko poredjenja radi. 5850 na przenju. 950/[email protected], max temp 78c, max vent 41%, u igrama max 75c i max 37%.
~2300 obrtaja i ~40%... eeeeej, o cemu mi ovde diskutujemo...

Mir i tisina... u poredjenju.
Evo ti, zeljko - silent i pasivno hladjena. U odnosu na GTX-a.

voleo bih, ako zerbaha ne mrzi, da izvrti neki ventidz ili 06 mark, kao i neki gaming test, mozda warhead benchmark, default i oc, pa da uporedimo ova dva takmaca.

ima tona review-a koji su u 100% identicnim uslovima radili poredjenja... sad porediti ovako nema smisla zbog vise razloga
1. ambijent
2. kuciste/konfiguracija
3. iskrenost onog sto testira
4. procenti obrtaja kulera nisu direktno merljivi izmedju ATI-a i NV-a

Jedino neko ko ima obe karte moze dati svoj sud ako je objektivan...

Shto se tiche buke - meni kucishte ne stoji pored ushiju, tj. ne stoji na stolu, vec pod njim. S druge strane znam kako se chuje GTX260 sa dva ventilatora (Palit) i GTS250 - GTX260 je buchnija od GTX470 definitivno kada se pushtaju zahtevnije igre.

Cuo sam 5870 u igrama i furmarku i ako je tebi to tisina, ja nemam reci :p
Pa u odnosu na GTX-a, to sam rekao :)

Iako je i meni to daleko od tisine, opet je sigurno tise od Fermija.
I to samo u igrama, mene to interesuje... FurMark je crap, ne zanima me uopste*. To se ne igra.

* - eto jednog plusa za Fermi, uopste ne obracam paznju na temperature dobijene u ovom testu :p

90+ C i 85% fana je bilo samo u furmarku! U Heaven demou nije prelazila 80 stepeni i 70% fana. Tako da ne vidim problem. Jedno je muchiti karticu - setite se kako je furmark przio 48xx karte i koliko je bilo takvih sluchaja bilo u realnom korishcenju? Chak i Just Cause 2 benchmark ne moze da namuchi ovu karticu - sa svim podeshavanjima na max u 1920x1080 bez AA u Tower benchu ide 40 fps, a vent se vrti na oko 65%.

Plus ako bi zeleli da poredimo stvari kako treba, ti bi trebalo da oboris klokove i voltaze na kartici kad radis takva testiranja (Furmark i slicno), pa onda da se porede kartice. Opet da skrenem paznju:
ATI Cypress (Radeon HD 5870) Cards Have Hardware Protection Against Power Virus Like FurMark and OCCT

Posto konacni skor u tim testovima vise niko ni ne gleda, vec temperature, voltaze, decibele...

Nateracete me da odem i kupim 5870 i proverim ko se vishe dere - GTX470 ili 5870 :d

LM, zaboravih da vam kazem kako sam kupovao kartu: pojavila se u mojoj omiljenoj prodavnici juche u 18:00, odmah sam je rezervisao i tek negde oko 22:00 uspeo da odem da je uzmem. Slika je bila sledeca - stoji 20-25 ljudi pred prozorom gde daju robu, daju papire sa rachunima i svi do jednog uzimaju GTX470 :d Znachi planule su u momentu!!

@zeljko
kucishte je zatvoreno antec 900, svi ventovi na low (~900rpm), na podu (ako to neshto znachi)
ambijentalna je mozda oko 23c, a odmah ispod 5850 je nasviran 8800gts za fiziku :), iznad je uzaren 790x chipset, pa mozda i to utiche na koji stepen celzijusa.

testirao sam ranije i 5870 i bio sam odushevljen temperaturama i tishinom. vecheras, ako bog da, stize josh jedan pa da potvrdimo i to, kao i jedan kraci CFX testic sa 5850.

a shto se tiche venta na gtx 2xx seriji, rekao bih da se oni na 60% chuju kao ati na 40-45% (onako u proseku)

Stvarno neznam zasto ste se uhvatili za buku, pa evo meni 5850 na 30% ventilatora se necuje puno, vise mi se cuje ova devetka na gornjoj strani thermaltake armor+ kucista... a temperatura 50 stepeni u Battlefield-u bc2, temperatura sobe je oko 24 stepena, a imam i neki digitalni merac za kuciste tu pokazuje sada 24, a zna da skoci do 27.5 stepeni.

Pa kako zasto su se neki uhvatili buke? O cemu bi inace imali da tupe u prazno? :)

a shto se tiche venta na gtx 2xx seriji, rekao bih da se oni na 60% chuju kao ati na 40-45% (onako u proseku)

..mozda sto su manji max. obrtaji na gtx 2xx.. na gtx 4xx su isti max obrtaji kao na ati 5xxx...
Ljudi po forumima pricaju da im nije mnogo porasla temp.(3C-5C) kad su naklokovali 470 do 750 core....

Poslednja izmena:
I koji vole da bace pare, razumem ljude kao zerbah kojem treba i za posao karta kao sto je GTX470, ali posto 90% ljudi kupuje karte da bi se igrala, ne vidim jedan razloga zasto neko od njih da uzme Fermija koji je bezobrazno skup za ono sto daje, al bice fanboy-eva uvek koji ce dati i 200 evra vise da bi imali 10% jacu nVidia-u.....

I koji vole da bace pare, razumem ljude kao zerbah kojem treba i za posao karta kao sto je GTX470, ali posto 90% ljudi kupuje karte da bi se igrala, ne vidim jedan razloga zasto neko od njih da uzme Fermija koji je bezobrazno skup za ono sto daje, al bice fanboy-eva uvek koji ce dati i 200 evra vise da bi imali 10% jacu nVidia-u.....

Neznam kako si izracunao 200e.... neki jednostavno ne zele probleme, oce 3d vision, physix nisu oni nikakvi fanbojevi pogotovo ako kupe GTX470 koji vec ima "realniju" cenu iako je meni licno za sad veoma skup....

Mislim na 5870 300 evra, GTX480 500 evra. Al nije to prvi put, generalno je Ati imao bolji odnos cena performanse odavno, samo je sad bas u prednosti.....
Za nekoga kome karta sluzi za igranje igara trenutno ne vidim bolji izbor od Atija, Ati je ionako bestbuy u svim segmentima.
Sad ako neko misli da mu se isplati PhysX (3-4 igre koje valjaju) i malo bolje performanse a da da dosta vise para to je vec drugo.....

Poslednja izmena:
Pa opet moze da uzme 5870,neku 'vidiu za 100 evritja za fiziku,i da mu ostane dobar kusur.:)

@TheBear
super, uzmi je za 300evra i dobro da te sluzi:D
slazem se da je ATI best buy za igrice u svim segmentima, ali osim best buy postoje u testovima i druge nalepnice: editor`s choice, best performance. To su nalepnice koje interesuju one koji kupuju highend, nazalost za one sa jeftinijim ulaznicama delimo nalepnice best buy:)

Pa opet moze da uzme 5870,neku 'vidiu za 100 evritja za fiziku,i da mu ostane dobar kusur.:)

Tebi jos nije jasno da takvu skalameriju treba nabudjiti da radi fiziku za neke igre dok neke uopste nerade sa tom kombinacijom (jer i NV zna da igra prljavo pa to sankcionise putem drivera)

NVIDIA has introduced a timebomb in their ForceWare / PhysX drivers to prevent the use of GeForce with a Radeon
A timebomb is introduced in 196.75 and 197.xx drivers (gravity reverse + overall slowdown after a few seconds of PhysX processing)

Super efekat :)

Prilozi

• physx_gravity_reverse_neurion.jpg
    physx_gravity_reverse_neurion.jpg
    42.2 KB · Pregleda: 131
Tebi jos nije jasno da takvu skalameriju treba nabudjiti da radi fiziku za neke igre dok neke uopste nerade sa tom kombinacijom (jer i NV zna da igra prljavo pa to sankcionise putem drivera)

OK,neka bude tako....:)

NVIDIA has introduced a timebomb in their ForceWare / PhysX drivers to prevent the use of GeForce with a Radeon
A timebomb is introduced in 196.75 and 197.xx drivers (gravity reverse + overall slowdown after a few seconds of PhysX processing)

Super efekat :)

lol

Toliko o onoj priči kako nVidija daje ATI-ju Physx na tacni a ovi se uzjogunili pa neće i neće!

ati+nvidia radi samo do 196.34 forceware, za novije nece da moze. tj nurien gacice na videlo :D

E zasto lepo ovi trolovi sto tupe o buci i drugim glupostima na ATI 5870 (a nisu je verovatno ni
videli) ne kupe te ATI kartice i predju u thread o ATI karticama i puste nas Nvidia fan-boys da
se malo odusevljavamo.

Sto se tice price o ferariju i odgovoru da ljudi bacaju pare na nvidiu mogu samo da kazem:

JA SAM IH ZARADIO, JA CU I DA IH BACIM NA ONO STO VOLIM.

Jos kad bi mogao na ferari da ih bacim ...

E zasto lepo ovi trolovi sto tupe o buci i drugim glupostima na ATI 5870 (a nisu je verovatno ni
videli) ne kupe te ATI kartice i predju u thread o ATI karticama i puste nas Nvidia fan-boys da
se malo odusevljavamo.

Ne vidim bas da vas je puno fanova uzelo 480 ili 470 pa da se "odusevljavate" ili tebe odusevljava i da samo gledas?

.... neki jednostavno ne zele probleme, oce 3d vision, physix nisu oni nikakvi fanbojevi pogotovo ako kupe GTX470 koji vec ima "realniju" cenu iako je meni licno za sad veoma skup....

...morao sam posebno instalirati physix da bi mi proradio metro 2033 :party:proradila je na kraju...isto i risen nije hteo tako..na suvo

Poslednja izmena:
Vrh Dno