Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

Ne vidim bas da vas je puno fanova uzelo 480 ili 470 pa da se "odusevljavate" ili tebe odusevljava i da samo gledas?

Ima nas :) Ja uzeh ASUS GTX 470 pre dva dana, ali nisam se oglasio zato sto ne vidim poentu postovanja pored ovoliko "strucnjaka".
Mogu samo da potvrdim sve sto je zerbah napisao, ja imam malo bolje temp. 51C u leru sa 40% fan i 89C u load sa 63% fan. Nisam je jos overklokovao - ne vidim potrebu trenutno a i presao sam sa 8800GT tako da performanse ne manjkaju :D

@zerbah
Koliko garancije imas na tog Palita? ASUS daje 3 godine.

Najglasniji atijevci po forumima uglavnom voze 5770 :D

Po ovom forumu to i nije tako,tj. uglavnom i dalje u rachunarima posetilaca foruma preovladjuju kartice prethodne generacije i to: Ati 4850 trenutno 42 komada i Nvidia HTX 260 sa 30 komada ------> http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=2152052#post2152052
Ono drugo shto mi je zhestoko zasmetalo,pored smora o buci,je vishe nego "velika" zarada od 2200 dinara bruto na GTX 470 po ceni za gotovinski popust kako je navedeno...tako se ne mozhe i ne sme raditi a nadam se da ce uskoro da se desi i to da ce neko da kontrolishe od strane vendora gde ova krajnja cena i nije toliko diskutabilna jer je i napolju http://www.preissuchmaschine.de/preisvergleich/produkt.cgi?suche=gtx+470&x=0&y=0 cena tu negde,vec je izgleda problem kod uvoznika i distributera tj. njegove marzhe!!!

Pitanje za sve koji su uzeli gtx470/480: Da li je neko probao hdmi?? tj da li se karta greje vise kad se ukljuci jos jedan monitor posto je bilo price da onda idu temp kao i u full loadu...
...i jos jedno malo pitanjce mozda nije za ovu temu: Koja je razlika u CorsairHX620 i CorsairTX650... vidim da TX ima 50+A na +12V grani , a HX 18A ,a skuplji je HX.. u cemu je fora?

i Ferrari se cuje vise od golf dizela:d:D:d

ovo mu onda dodje ko ferrari sa peglicom na krovu:d:D:D:d
Pic_2.jpg
pic_3.jpg

Al cova je dobio 5-6C i spustio fan za 10-15%... kreativno nema sta samo ovi srafici sto drze kuler ne izgledaju kao neko resenje...

Poslednja izmena:
A pazi zbudzio je sve u ANTEC P182 - koliko mi se cini... pravo kuciste za takvu karticu...

...i jos jedno malo pitanjce mozda nije za ovu temu: Koja je razlika u CorsairHX620 i CorsairTX650... vidim da TX ima 50+A na +12V grani , a HX 18A ,a skuplji je HX.. u cemu je fora?
izvinjavam se na offtopicu.
Cini mi se da TX ima 52A na 12V a HX620 ima nema 18A vec 50A (3 grane sa OCP na 18A).
HX serija je modularna, odatle je skuplja.

Ima nas :) Ja uzeh ASUS GTX 470 pre dva dana, ali nisam se oglasio zato sto ne vidim poentu postovanja pored ovoliko "strucnjaka".
Mogu samo da potvrdim sve sto je zerbah napisao, ja imam malo bolje temp. 51C u leru sa 40% fan i 89C u load sa 63% fan. Nisam je jos overklokovao - ne vidim potrebu trenutno a i presao sam sa 8800GT tako da performanse ne manjkaju :D

@zerbah

Palit daje 2 godine, bar to shto sam ja video u garanciji. Do tada cu imati vec neki GTX575 tako da me to ne interesuje preterano... Kakvo ti je hladjenje u kucishtu? mislim da je kod mene problem shto mi je bochna stranica zatvorena skroz i nemam ventilator koji bi duvao direktno na karticu...

Palit daje 2 godine, bar to shto sam ja video u garanciji. Do tada cu imati vec neki GTX575 tako da me to ne interesuje preterano... Kakvo ti je hladjenje u kucishtu? mislim da je kod mene problem shto mi je bochna stranica zatvorena skroz i nemam ventilator koji bi duvao direktno na karticu...

Imam CM 690 II Advanced - 14ica je napred a 12ica pozadi. Kuciste zapravo ima 3 fan-a, ali ovaj treci koji je iznad procesora (14ica) nisam ustekao posto su temperature i ovako odlicne. Ostalo nista spec. jedino sto imam 4 harda.

@beelzebub
Koju si 8800GT imao i sa kojim kulerom i jel mozes neke tvoje utiske o buci obe kartice da izneses, na primer u nekoj zahtevnijoj igri?

Ako je gigatronom cenoviku verovati cene su daleko od onoga sto ljudi ovde pricaju.Uzmimo u obzir samo asusove prozivode,5850-29.500din,5870-40,500din , a 5970 je 64,500,dok je gtx470 35,000din a gtx480 50,500din,sto umnogome menja stvari.Znaci da je gtx470 trenutno bolja kupovina od 5850 sto je dosad bio BB.A kad bi uzimao high end gpu card ,pre bi dao 50k za gtx nego jos 150E za 5970 ,koja trenutno po meni ne opravdava svoju cenu.

@zerbah

Cestitam na kupovini i tebi i zerbah-u :). Pa temp su sasvim ok mogu ti reci, pogotovu sto je kuler na 63%.... 89C u igrama kad se ovako vidi jeste visoko, ali i meni gtx 285 izadje na 80C. Da bih odrzao temp na ispod 80C moram kuler da drzim na bar 80%, u nekim igrama i na 90%. tada temp ide oko 75 do 80C max. GTX 470 ima jos prostora da se pojaca kuler. Kolika je buka kad je kuler recimo na 75% i kakve su tada temp? I ja planiram da uzmem gtx 470, ne vjerujem da cu sada odmah, ali imam je u planu, pa me zanimaju informacije od vas ponosnih vlasnika :)

Poslednja izmena:
Ako je gigatronom cenoviku verovati cene su daleko od onoga sto ljudi ovde pricaju.Uzmimo u obzir samo asusove prozivode,5850-29.500din,5870-40,500din , a 5970 je 64,500,dok je gtx470 35,000din a gtx480 50,500din,sto umnogome menja stvari.Znaci da je gtx470 trenutno bolja kupovina od 5850 sto je dosad bio BB.A kad bi uzimao high end gpu card ,pre bi dao 50k za gtx nego jos 150E za 5970 ,koja trenutno po meni ne opravdava svoju cenu.

..ako se pogleda po tim cenama , testovima i komentarima 470 je stvarno best buy .. Mene brine jos par stvari kao sto su npr. to divljanje cena ati karti od 5850 pa na vise (bas me zanima pravi razlog), i ta temperatura kad se ukljuci TV preko hdmi jer ga koristim i za igranje sa drustvom i za gledanje filmova ... stalno mi je ukljucena clone ili dual opcija pa mi je neprihvatljivo da onda karta ide na kao 70C+ samo ako je to ukljuceno..

Poslednja izmena:

evo covek je lepo sracunao da je nvidia best buy tako ljudi navalite na GTX470 pre nego sto se razgrabe! sa druge strane, ATI je ocajna kupovina :eyebrows:

overkind je napisao(la):

Odakle tebi te cene rodjace? Pre dve nedelje sam tamo uzeo 5850 za 23.660. U nekim radnjama ga ima i za 22.000, 5870 oko 32.000, kazu da ima i za 30.000 a trenutno najniza i jednina cena za 470-ku je 35.000. Izmedju 22K i 35K je veeeelika razlika. Batali te fore, gledamo samo Asus i sl. Nisam pristalica nijedne strane samo pokusavam da budem realan a tvoje gledanje stvari i takvo tumacenje cenovnika nije ni blizu realnog stanja.
Preskup je GTX za svoje performanse, zato ga i ima koliko ga ima. Ovoliki forum i samo 2 primerka. Cestitam ponosnim vlasnicima svakako i nek okace neke testove i podele utiske sa nama.

@zeljko
Pa imao sam referentnu 8800GT sa ref. kulerom koji je jedva uspevao da je ohladi kada je u full loadu tako da se buke ne mogu porediti, razlika je jednostavno suvise velika... ali evo, recimo u Riddick-u mi je na 8800GT fan bio zakucan na 100% (sto je jedino podnosljivo uz slusalice), dok sada u istoj situaciji na novoj grafi ide do nekih 58% (sto se jedva primeti bez slusalica).

@Maverick78
Fala :) Sa fanom setovanim na 75% je isla do 78-79C u igrama. Sto se buke tice, do 60% je zbilja neprimetno, preko toga se primeti a u kojoj meri ce nekome da smeta zavisi od puno faktora - meni je bez slusalica prihvatljivo do max 70%.

http://gigatronshop.com/ i pogledaj cene.Asus sam uzeo u obzir jer je realno da poredimo karte istoga brenda bar u cenovnom rangu ,a to sto vecina ovde lupa gluposti i prica o 200e razlike izmedju 5870 i 480 to je druga stvar.Razlog zasto je samo dvojica na forumu imaju je taj sto kartica trenutno nema ,zerbah je lepo rekao u toj prodavnici gde je on uzimao da su ljudi bukvalno pograbili sve primerke koji su se nalazili tamo.

Poslednja izmena:
http://gigatronshop.com/ i pogledaj cene.Asus sam uzeo u obzir jer je realno da poredimo karte istoga brenda bar u cenovnom rangu ,a to sto vecina ovde lupa gluposti i prica o 200e razlike izmedju 5870 i 480 to je druga stvar.Razlog zasto je samo dvojica na forumu imaju je taj sto kartica trenutno nema ,zerbah je lepo rekao u toj prodavnici gde je on uzimao da su ljudi bukvalno pograbili sve primerke koji su se nalazili tamo.

Nije to lupanje gluposti nego u nasoj zemlji realnost ! Imas 5870 za malo preko 300 evra !!!
Dok na primer 480 nemas za manje od 500...
480 kod nas kosta kao 5970, a sve 5970 su iste referentne, tako da nebitno dal je Asus, znaci nema potrebe za poredjenjem istog brenda, nego najjeftinije sto mnoze da se nadje....

Odakle tebi te cene rodjace? Pre dve nedelje sam tamo uzeo 5850 za 23.660. U nekim radnjama ga ima i za 22.000, 5870 oko 32.000, kazu da ima i za 30.000 a trenutno najniza i jednina cena za 470-ku je 35.000. Izmedju 22K i 35K je veeeelika razlika. Batali te fore, gledamo samo Asus i sl. Nisam pristalica nijedne strane samo pokusavam da budem realan a tvoje gledanje stvari i takvo tumacenje cenovnika nije ni blizu realnog stanja.
Pa dobro, covek je rekao da je kao primer uzeo ASUS, i samo gledao po cenovniku jedne firme... posteno, nista nije pogresio. Cene su takve kakve su - bar sto se tice ASUS-ovih proizvoda.

E sad, to sto recimo ne treba gledati ASUS-a, jer su im cene uvek vise od ostalih (sto zbog Voltage Tweak-a, sto zbog raznih TOP edicija... sto zbog toga sto je to ASUS, i moze im se :)), sto se ne treba vezivati samo za jednu marku... sto, u krajnjem slucaju, razlika izmedju GTX 480 i HD 5870 stvarno *JESTE* tih ~200 evra (tj. 300 prema 500, grubo receno) - to je vec druga stvar.

Meni jos nisu jasni sa tom 460, to je previse blizu 470 ako se takmici sa 5850... Ako bude povoljnija cena onda ce malo njih uzimati 470.

Nepise nigde jel to native 384 SP chip ili se radi o ostacima od Fermi 100 skarta?

Pa evo sad sam pogledao cene i u microsistemu i manje vise isto je kao i u gigatronu(varira max do 1000din) a znam da su sve referetne kartice i da je razlika samo u nalepnici ali nije realno porediti atijevu safirku (koji je mislim najjeftiniji brend) i nvidinu asusovu(koji je najskuplji)i onda tu dolazimo do cifre od nekih 200eura razlike,zato sam uzeo sam asus u obzir jer oni prave karte za obe kompanije.

Meni jos nisu jasni sa tom 460, to je previse blizu 470 ako se takmici sa 5850... Ako bude povoljnija cena onda ce malo njih uzimati 470.

Mislim da ce 460 da prestize 5850(default) kad se dobro naklokuje isto kao i 470 prestize 5870(default) kad se dobro naklokuje. Tako da ocekujem da ce cena 460 da bude ista ako ne i malo veca od 5850( ako je asus u pitanju onda je to blizu 300e, safir i powercolor i ovako nece imati Nv karte pa njima ati moze da isporucuje po nizim cenama, oko 200-220 evra).. Mislim da ce 470 da bude bolja kupovina od 460 ,ali treba sacekati prvo da izadje pa videti... Ne verujem da ce biti razlika veca od 50-70 evra izmedju 460 i 470.

^^^ :d a sam zapetljo jedva ja kontam... sry, valjda ce neko da provali sta sam teo :D

Poslednja izmena:

Vec sam napisao negde, mislim da im to i cilj, da cipove sa 448CC preusmere u profi serije kartica gde mogu da zaradjuju na njima.

Nepise nigde jel to native 384 SP chip ili se radi o ostacima od Fermi 100 skarta?

Sumnjam da su imali toliko cipova u paralelnom razvoju, tako da je verovatno ipak GF100. Uzgred, sav Fermi je trenutno skart ;)

Sumnjam da su imali toliko cipova u paralelnom razvoju, tako da je verovatno ipak GF100. Uzgred, sav Fermi je trenutno skart ;)

Ja sam 100% sigurno da su paralelno radili na derivatu ali je pitanje dal imaju upotrebljivog "skarta" fermi-a za 384 radnij jezgra pa moguce da u prvom naletu izbace osakacene GF100 a odma nakon toga derivat

Nazad
Vrh Dno