Stari... sa takvim stavom, ne bi trebalo da diskutujes. Ozbiljno. Jerbo ti je stav sasvim pogresan i kriv.
Sve high end karte su bucne - nije istina, HD 5870 nije bucna karta. A itekako je hi-end, slazes se.
E sad, ako ti pod tim "bucna" podrazumevas da se dernja k'o magarac kada odvrnes fan na 100%... ili pak se dernja dok je maltretiras u FurMark-u... onda da, jeste bucna. Ali to nije realna i svakodnevna upotreba. Vec lepo, pustis neku zahtevnu igru, ne diras fan profil - pa slusas. Te ocenis jel' bucna ili nije.
I moj GTX 280 je bucan kada predje tih 80%, no koristim slusalice i uopce nemam problem s tim - lako je tebi ako je tako, ti ces nabiti sluske u usi u svakom slucaju, kojeg god drekavca da imas u kucistu, i tako ces se resiti buke. Pa ces jos i da pricas po forumima kako tvoja karta nije bucna. A ja pak necu, nikada se nisam igrao sa sluskama, pa cu da se cudim sta se dogadja sa mojom kartom, zasto se toliko dernja i da li je mozda pak neispravna.
Poenta price: uzmu se lepo obe karte, i HD 5870 i GTX 480 (oko kojih se, izgleda, ubedljivo najvise sporimo; nema problema i da to budu GTX 470 ili pak HD 5850, ali eto, da se drzimo trenutno ove dve koje smo najvise spominjali i navodno direktno uporedjivali), u manje-vise identicnim uslovima (kada je vec nemoguce u potpuno istim, mada nije ni to bas nemoguce), mozda i na otvorenom, onako na stolu... pokrenemo neku GPU-intensive igru, neki Metro, Crysis, AvP... ne diramo fan profile, ostavimo sve kako drajveri/bios nalazu, ma ne diramo apsolutno nista vise... pa lepo naculjimo usi i slusamo. Pratimo i temperature pritom, vidimo koja ce vise da se greje... ali pretezno slusamo, da vidimo koja ce vise da nam smeta.
A ja kazem da ce to da bude GTX 480, stavise, apsolutno sam uveren u to. I da ce razlika bas da bude cujna, i primetna.