Šta je novo?

GeForce GTX480, GTX470 & GTX465 thread

@URUK: siguran sam da niko nije imao nameru da provocira. Mi ovde komentarisemo komentare sa stranih sajtova.
Nadam se da cu uskoro imati Fermi, potrudicu se da fotografijama i audio zapisom priblizim svima kako to sve izgleda i zvuci :) Ne u cilju ubedjivanja vec jednostavno kao informacija drugima koji su u slicnoj dilemi kao i ja.

E necu vise garant ni rec o temp. buci...:cigar:

To je sala nista licno nisam mislio ;):D Fermi je dobra kartica i bice puno bolja kako izlaze nove igre jer prosto tako radi videcemo crysis 2 pa uporediti onda fermi i 5870;):D:banana::banana::banana:

Poslednja izmena:
To je sala nista licno nisam mislio ;):D Fermi je dobra kartica i bice puno bolja kako izlaze nove igre jer prosto tako radi videcemo crysis 2 pa uporediti onda fermi i 5870;):D:banana::banana::banana:

Dok izadje Crysis 2 taj 5870 ce biti srednja klasa ATI-jevih kartica ;)

citat:Im extremely pleased with my purchase. I just got my baby today and look what its doing right now ROCK SOLID stable. I dont even know her maximum yet !
825jf.jpg

Stari... sa takvim stavom, ne bi trebalo da diskutujes. Ozbiljno. Jerbo ti je stav sasvim pogresan i kriv.

Sve high end karte su bucne - nije istina, HD 5870 nije bucna karta. A itekako je hi-end, slazes se.
E sad, ako ti pod tim "bucna" podrazumevas da se dernja k'o magarac kada odvrnes fan na 100%... ili pak se dernja dok je maltretiras u FurMark-u... onda da, jeste bucna. Ali to nije realna i svakodnevna upotreba. Vec lepo, pustis neku zahtevnu igru, ne diras fan profil - pa slusas. Te ocenis jel' bucna ili nije.

I moj GTX 280 je bucan kada predje tih 80%, no koristim slusalice i uopce nemam problem s tim - lako je tebi ako je tako, ti ces nabiti sluske u usi u svakom slucaju, kojeg god drekavca da imas u kucistu, i tako ces se resiti buke. Pa ces jos i da pricas po forumima kako tvoja karta nije bucna. A ja pak necu, nikada se nisam igrao sa sluskama, pa cu da se cudim sta se dogadja sa mojom kartom, zasto se toliko dernja i da li je mozda pak neispravna.

Poenta price: uzmu se lepo obe karte, i HD 5870 i GTX 480 (oko kojih se, izgleda, ubedljivo najvise sporimo; nema problema i da to budu GTX 470 ili pak HD 5850, ali eto, da se drzimo trenutno ove dve koje smo najvise spominjali i navodno direktno uporedjivali), u manje-vise identicnim uslovima (kada je vec nemoguce u potpuno istim, mada nije ni to bas nemoguce), mozda i na otvorenom, onako na stolu... pokrenemo neku GPU-intensive igru, neki Metro, Crysis, AvP... ne diramo fan profile, ostavimo sve kako drajveri/bios nalazu, ma ne diramo apsolutno nista vise... pa lepo naculjimo usi i slusamo. Pratimo i temperature pritom, vidimo koja ce vise da se greje... ali pretezno slusamo, da vidimo koja ce vise da nam smeta.
A ja kazem da ce to da bude GTX 480, stavise, apsolutno sam uveren u to. I da ce razlika bas da bude cujna, i primetna.

Jok, trebao bih tebe pitati sta cu postovati ;)

Evo da pojasnim jos malo stvar. U prijasnjem postu nisam naveo to da se rijetko desava da fan predje tih 80%. Ljeti predje, no opet mi ne smeta. Fan profil nikad nisam podesavao, niti vidim potrebu.

Prvi test koji vidim da GTX480 dobija 5870 u Crysis-u.

.. postoji razlika izmedju kontra argumenata i provokacije i to za redom 2 puta .. pa dokle :mad: .. ja nisam primetio da se ovaj thread zove u fazonu GTX470/480 Owners Club pa da bi bilo glupo da kometarisem nesto na njemu... Mada i tamo kad se da koment ljudi te ne provociraju nego lepo objasne ako grasim...

cemu ovo?.. ne kontam... sta treba da imam obe karte da znam koja je razlika ? Na koju foru da se odlucim sta da uzmem ako se prvo ne raspitam ? na slepo? Da pusti baju koji prodaje da mi objasni sta valja , a sta ne za mene?

Uruk,ja u tvom profilu neshto ne vidim TOP mashinu trenutno i nije mi jasno zashto toliko par vas tupi o buci koju proizvodi trenutno TOP karta na trzhisthu.Ti prichash o raspitivanju na sve strane,Hohoya ti je lepo objasnio koliko je karta buchna uostalom kada se pojave "vece" kolichine u Srbiji - tipa 3 komada u roku od 6 meseci onda izvadish 500e iz dzepa i reshish sve nedoumice a ne smarash sve nas u 1xxx postova!

Rezultatski egal u Unigine 2.0 DX11 bench highest tesselation testu izmedju 480 i 5970 je za mene iznenadjenje. Mislio sam da ce GTX da oduva 5970 sa ubogim tessellation unit-ima.

@ATI': Zaboravljas da 5970 koristi DVE tesselation jedinice, za razliku od JEDNE u 5870 ;) zatp i uspeva da se drzi protiv 480 :)

Uruk,ja u tvom profilu neshto ne vidim TOP mashinu trenutno i nije mi jasno zashto toliko par vas tupi o buci koju proizvodi trenutno TOP karta na trzhisthu.Ti prichash o raspitivanju na sve strane,Hohoya ti je lepo objasnio koliko je karta buchna uostalom kada se pojave "vece" kolichine u Srbiji - tipa 3 komada u roku od 6 meseci onda izvadish 500e iz dzepa i reshish sve nedoumice a ne smarash sve nas u 1xxx postova!

Kakve veze ima moja top masina sa ovim raspravama ... Moja masina je top topova za mene... Po tvome dva i po coveka bi trebalo diskutovat ovde( ne ukljucujuci i tebe sa tvojom top masinom)... izvini sto sam te smorio i sve ostale .. ako oces da se prepucavas imas PM pa slobodno.. da ne bi i ti poceo da smaras ovde...
I necu da vadim 500evra , mozda izvadim 350 kad izadju neki modeli sa drugacijim hladjenjima na 470 :), a dotle cu da promenim napajanje...;)

Poslednja izmena:
@ATI': Zaboravljas da 5970 koristi DVE tesselation jedinice, za razliku od JEDNE u 5870 ;) zatp i uspeva da se drzi protiv 480 :)

Znam da ima dva tessellation unita ali bez obzira na to ocekivao sam da ce fermijeva arhitektura da je oduva bas Unigine testu gde je maltene sve podredjeno teselaciji.

Ovo za mene ovo nije iznenađenje jer sam i pretpostavljao da će 16 Fermi teselacionih endžina da bude brže od jednog Cypress unita ali ne i od dva.
Znači, u sintetičkim testovima gde se testira samo teselacija GTX480 je rame uz rame sa HD5970 ali kada se uz teselaciju ubace i ostali efekti tu je, rame uz rame sa HD5870 u recimo S.T.A.L.K.E.R.: Call OF Pripyat.

Uostalom, nisu džabe jedini rezultati koji su "procureli" pre izlaska kartica bili iz Heaven-a i FarCry 2 ;)

Poslednja izmena:
Ili je pak sledeci razlog - da ako se u igri pojavi iole ozbiljnija teselacija, a da nije na besmislenim objektima, koji se maltene ni ne vide u toku igre, onda se moze videti prava razlika izmedju 480 i 5870. Ono sto fali u tom testu je min FPS.

I ti "ostali efekti" se mogu videti i u Heaven demo-u. Ima i HDR, DoF, obilato koristi shadere...jedino fali Ai i fizika, koje ionako ne radi graficka.

Ili je pak sledeci razlog - da ako se u igri pojavi iole ozbiljnija teselacija, a da nije na besmislenim objektima, koji se maltene ni ne vide u toku igre, onda se moze videti prava razlika izmedju 480 i 5870. Ono sto fali u tom testu je min FPS.

I ti "ostali efekti" se mogu videti i u Heaven demo-u. Ima i HDR, DoF, obilato koristi shadere...jedino fali Ai i fizika, koje ionako ne radi graficka.

A gde se izgubi ta prednost od preko 50% iz Unigina u CoP-u i Dirt-u?

Prednosti u CoP i Dirt-u nema jer se teselacija u ovim igrama koristi u minimalnim količinama, pa glavnu ulogu u rezultatu imaju ostali efekti

Poslednja izmena:
^^Ne izgubi se nigde...jednostavno ne koriste mogucnosti karte na pravi nacin, i to je to...uostalom ne stoji tu AMD/Ati logo dzaba:D

A gde se izgubi ta prednost od preko 50% iz Unigina u CoP-u i Dirt-u?

U Dirt 2 teselacija se SAMO koristi na zastavama i banerima, u COP samo na "ljudima", a u Unigine-u praktično na svim objektima u sceni....

U Dirt 2 se koristi na zastavama, publici i vodi. Takodje kad se upali DX11 bolji su particle efekti, trebali bi da budu !

Ja na zhalost josh uvek ne vidim razlog da menjam 260gtx ... i taj metro je radio korektno u max rezoluciji na vecj zastareloj platformi q6600. Sastavio sam jedno desetak rachunara sa novim Ati-jima i svi su redom ili doshli kod mene na zamenu za nv ili su ih povaljali po forumima sto je zaista obesrabrujucje pritom niko od njih nije fanboj vecj samo normalni korisnici....

To me dovelo do stava kojeg se drzhim.... NV for games ATI for htpc... mozhda nije dobar stav ali je moj lichno i iskovan iskustvom u poslu....

da ne bude kompletan off ovu 470 sam nanishanio i moja je onog trenutka kada padne sub 200.... mislim da je NV pozhurila ali mislim da drugachije nije ni mogla jer je ATI bash dobrano zajahao sa novom dx11 platformom, pitanje je da li cje NV imati vishe stete no koristi od pozhurivanja nesazrelog proizvoda ili cje ko uvozne banane da sazri dok mi obichni smrtnici skupimo kintu za kupovinu....

^i onda je mrmot zavio cokoladu :)
znaci neverovatan post...sastavio je desetak racunara sa ati grafickim i svi su imali problem i presli na nvidia graficke ili su "uvalili"drugom na forumu te kartice preko oglasa...ovo je "odlicno"
onda ocigledno svi mi koji imamo ati graficke imamo neverovatne srece...

U Dirt 2 teselacija se SAMO koristi na zastavama i banerima, u COP samo na "ljudima", a u Unigine-u praktično na svim objektima u sceni....

E kad bi se teselacija koristila na svim objektima u jednoj kompletnoj igri svaka graficka bi bila neupotrebljiva. Osim mozda neki TripleSLI GTX480. :)

Nazad
Vrh Dno