Šta je novo?

GeForce GTX 980 Ti Thread

Sta znam, ovde bas i ne stoji tako dobro sa temperaturtama, sto je po meni najbitnije, kod 980Ti kartica, jer su dosta 'vruce' i greju se i iznad 70C kod gaminga. Cini mi se, da je Asus i malo lose odradio hladjenje VRM -a i da tu mogu biti dosta viskoke temperature. Mozda neko na forumu ima ovu karticu, pa moze i iz prve ruke da prenese utiske.
https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_980_Ti_XtremeGaming/27.html

Ako mozes da testiras karticu, bilo bi dobro, da vidis kako se ponasa. Overklok na oko 75% asic-a, bi trebalo da bude minimalno na oko 1.500mhz itd....
Nazalost ne mogu da je testiram a na ovom linku sto si mi poslao nema ove strix, gledao sam par reviewova po y2bu izgleda mi brutalno. Bilo bi idealno ako neko ima istu ili je imao da kaze nesto vise o njoj.

Sve 980Ti su ozbiljni teškaši i imaju solidno rešeno hlađenje.

Kakvo god daje, efikasnije je od referentnog i temperature su niže.

Asus konkretno ima hladnjak kojim je obuhvaćena i naponska sekcija pa nema razloga za brigu.

Ma uzimaj i uzivaj kolega,naravno ako nije neka cena velika...
Pa iskreno i jeste malo visa, 380 evropskih sa 2 godine garancije kod fante ali nameravao sam da uzmem 1060 izletela mi ova za 80e vise a dobicu solidno vise perfomanse pa sto da ne.
@paradigma
temperatura kao temperatura mi nije toliko bitna, neka se ona greje, msm i normalno je onakva zver da se greje koliko mi je bitno da je stabilna tj da mi ne obara klokove kada dodje ~70c. Ova dolazi sa hynix memorijom, jel to ok?

Po meni je to jaka cena.Mala je to razlika do 1070.Ipak je novo, novo a i kasnije za prodaju lakše.

Po meni je to jaka cena.Mala je to razlika do 1070.
Razmisljao sam i o tome da za 50-60e vise imam gtx 1070, ali ove 2 karte su manje vise identicne po perfomansama, za godinu dana garancije vise i 2gb vrama mislim da ne vredi te doplate, barem meni. Da dobijam nesto na perfomansama pa ajde. U naredne 2,3 godine koliko planiram da koristim ovu mislim da ce me posluziti u svakoj igrici.

Pazi ako planiraš naredne 2-3 god u svakom slučaju ti je bolja nova, em si pokriven za svo vreme garancijom a imaćeš je i ako rešiš da prodaš, plus ta 2 gb rama , ipak ti ne uzimaš grafiku za 1080p.Kako god, tvoj novac ja sam pre za 1070cu.

Pazi ako planiraš naredne 2-3 god u svakom slučaju ti je bolja nova, em si pokriven za svo vreme garancijom a imaćeš je i ako rešiš da prodaš, plus ta 2 gb rama , ipak ti ne uzimaš grafiku za 1080p.Kako god, tvoj novac ja sam pre za 1070cu.
Bicu pokriven i ovako ko zna mozda vec sledece godine je zamenim za nesto bolje, sve zavisi sta ce da izadje. Ta 2gb rama je po meni sviranje ..... nema igrice koja ce to da iskoristi barem ne za 1080p. Monitor necu da menjam u skorije vreme jer ovaj za sad ispunjava ono sto trazim. Da imam koristi od te doplate mozda bih se i pruzio ovako msm da ne, kazem jeste cena malo veca ali sam vec mesec dana na integrusi ispadaju mi oci od flickringa na 60hz. :)

Ako te sad dobro razumem ti planiraš 980ti samo za fullhd?Onda gledaš totalno pogrešnu grafiku, uzmi nešto jeftinije opet novo zbog kasnije prodaje a ostatak parica stavi sa strane i dodatno štekaj za cpu+mb.

Ako te sad dobro razumem ti planiraš 980ti samo za fullhd?Onda gledaš totalno pogrešnu grafiku, uzmi nešto jeftinije opet novo zbog kasnije prodaje a ostatak parica stavi sa strane i dodatno štekaj za cpu+mb.
Upravo tako FHD 144hz. Zato kazem razmatrao sam i 1060 ali za doplatu od 80e msm da mi je ovo bolja kupovina. Prakticno sam dobio perfomanse 1070 za tu doplatu. Ja to tako gledam. :)

Za 80E, dobijes za oko 35 - 40% bolju grafu i sa te strane vredi.

Verovatno je 1070 jos bolja kupovina, ( vise memorije, duza garancija, nesto hladnija...), ali, ce ti i ova 980Ti Strix vrsiti posao na full HD i Ultra grafiku, sledecih godinu - dve.

Za obaranje klokova, pa i ova moja Hybrid obara klokove na oko 45 - 50C, ali, sa nekim custom biosom , se sredi trottlovanje itd...

Poslednja izmena:
Za 80E, dobijes za oko 35 - 40% bolju grafu i sa te strane vredi.

Verovatno je 1070 jos bolja kupovina, ( vise memorije, duza garancija, nesto hladnija...), ali, ce ti i ova 980Ti Strix vrsiti posao na full HD i Ultra grafiku, sledecih godinu - dve.

Za obaranje klokova, pa i ova moja Hybrid obara klokove na oko 45 - 50C, ali, sa nekim custom biosom , se sredi trottlovanje itd...
To mi je dovoljno. :D Jasno mi je da je 1070 bolja kupovina, ali to kosta.

U pravu si što se tiče vrednosti, 1070 je bolja jedino za mining dok je u gaming segmentu na nivou 980Ti ili čak i nešto slabija. Taj Asus mi deluje solidno i 380€ je dobra cena u ovom trenutku. Nećeš pogrešiti kako god da postupiš.

U pravu si što se tiče vrednosti, 1070 je bolja jedino za mining dok je u gaming segmentu na nivou 980Ti ili čak i nešto slabija. Taj Asus mi deluje solidno i 380€ je dobra cena u ovom trenutku. Nećeš pogrešiti kako god da postupiš.
Slazem se sa tobom :) porucena je. :wave:

Kolega " Lemaja" i ja smo poredili malo karte. On ima 1070 strix oc koja bustuje na 2012mhz a ja imam 980ti g1 gaming koja bustuje na 1380mhz, njegova ide oc 2080/+500 moja 1500/+400 za memoriju. Konfiguracije su nam skoro identicne 4790k i 4770k oba rade na 4.4ghz, kod njega jos noviji chipset na ploci i brza memorija... 980ti je brza u svemu sto smo testirali, od sintetike do igara od minimum 5% do 10% pri overkliku jos vise.

Sent from my SM-G928F using Tapatalk

Trebalo je da probas ovu moju na 1.550 - 8.100mhz....:eyebrows: ;) :smoke:

Mani "tebe" kolega, ti se ne racunas, radis za Nvidia uvek imas binovan silikon :) ... haha sad videh da sam napisao "overklik" u prethodnom postu. Moze ova moja i malo vise ali mora napon da se doda, ovo je na def, samo power limit na max.

Poslednja izmena:
Mani "tebe" kolega, ti se ne racunas, radis za Nvidia uvek imas binovan silikon :) ... haha sad videh da sam napisao "overklik" u prethodnom postu. Moze ova moja i malo vise ali mora napon da se doda, ovo je na def, samo power limit na max.

Da, jos kada bi flesnuo neki custom bios, kartica bi 'prodisala' i jos bolje 'overklikovala' :d.
Inace, tih 5 - 10% je razlika koju sam i ja dobijao uporedjujuci klokovane 980Ti vs 1070. Ima primeraka 980Ti koje idu i na 1.600 - 8.300mhz, onda bi razlika bila i nesto veca.

EDiT: Bre kolega @lemaja, valjda mi verujes.....:trust:

Trebalo je da probas ovu moju na 1.550 - 8.100mhz....:eyebrows: ;) :smoke:
Aj postavi heaven cisto da vidimo razliku kad je na 1550mhz ... ovo je moja na max 2717 score

dc55c227bebc09d6f400df0ba362fb15.jpg

Da, jos kada bi flesnuo neki custom bios, kartica bi 'prodisala' i jos bolje 'overklikovala' :d.
Inace, tih 5 - 10% je razlika koju sam i ja dobijao uporedjujuci klokovane 980Ti vs 1070. Ima primeraka 980Ti koje idu i na 1.600 - 8.300mhz, onda bi razlika bila i nesto veca.

EDiT: Bre kolega @lemaja, valjda mi verujes.....:trust:
Velika je razlika 5-10%. Gledajuci test od kolege bubca kojeg licno poznajem i vrsimo uporedne testove izmedju 980ti i 1070. Evo moj skor sa 1070 a razlika je od bubca 1.9%
7eee59f2aa434dcf915aa7019079152f.jpg

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Aj postavi heaven cisto da vidimo razliku kad je na 1550mhz ... ovo je moja na max 2717 score

dc55c227bebc09d6f400df0ba362fb15.jpg

Sad imam drugi custom bios ( manje voltaze ), ne treba mi trenutno, pa me mrzi da fleshujem custom bios sa visom voltazom, ali, imaju ovde neki testovi. http://forum.benchmark.rs/showthread.php?382100-1080-G1-vs-980ti-G1-)/page5

Kolko se secam, na oko 1.550mhz je bio Heaven 4.0 oko 110.5fps....

EDIT: Heaven 4.0 nesto malo vise prija 1070 karticama, zavistan je dosta od memorije, ( zbog brzine memorije , ipak je memorija brza kod 1070 za oko 1.000mhz ).

Poslednja izmena:
Ae da pitam opet pošto mi niko nije odgovorio na taj deo. Kako se pokazala hynix memorija? Trebalo bi sutra da mi stigne karta jel bi bilo bolje da instaliram odma msi afterburner ili asus tweak pa onda msi? Pitam jer gledam po netu da mora da je stavim na OC mode ako ocu fabrickih 1317mhz pa ne znam da li to mogu preko msi?

Generalno Samsung memorija se bolje klokuje od Hynix, mada je sve lutrija kakav primerak zabodes. Recimo moja g1 sa Samsung memorijom ide +400 za memoriju dok kod nekih ide i +500-600. Imao sam ranije gtx 970 sa Hynih i memorija nije htela vise od +250 al je zato core isao n 1620mhz :) . Najbolje da prvo instaliras drivere i afterburner pa nadjes maksimalne stabilne klokove, prvo za core pa onda za memoriju (da bi lakse ustanovio sta je nestabilno pri overkloku) a kasnije mozes da koristis i asus tweak ako ti treba zbog rgb opcija na karti ( kod mene da bih promenuo boju led osvetljenja mora da se koristi gigabyte guru oc). U sustini taj oc mod u asus tweak je sarena laza, tu brzinu lako podesis i u afterburneru i sacuvas na neki od profila. Samo power limit u afterburneru stavi na maximum a voltazu (ako je uopste i otkljucana na tom modelu) bih ja u tvom slucaju ostavio na default, posto se asus 980ti greje i bez toga prilicno a ne dobija se puno pri overkloku.

Poslednja izmena:
Otprilike ide po kvalitetu , Samsung, Hynix i najlosija ubedljivo Elpida....tako je od gtx780 kartice, pa na dalje

U principu, nema pravila, uglavnom Samsung je ubedljivo najbolji. Za 780, 980 i 980Ti kartice, moze da ide i preko 1.500mhz vise, nego u odnosu na default klokove memorije. Ali, moze i da ima prosecan overklok memorije, recimo, od oko 800 - 1.000mhz ( vise od deafult ), kao i sto kolega gore navodi.

Hynix, takodje nije losa, vidjao sam primerke koji mogu da idu i preko 1.200mhz ( vise od default klokova ), ali, su dosta redji od Samsung memorije. Uglavnom su tu negde, oko proseka od 800 - 1.000mhz vise....

Stize sutra karta pa javljam rezultate kad je istestiram. :) hvala momci.

Stigla karta, prva prepreka je bila kako da je uguram u kuciste, ali je nekako stala, odma mi je zapalo za oko sto su joj cudni ulazi za napajanje. Odmah sam se bacio na OC i shvatio da je nikakva. Asic je 75.2% i memara je stabilna na +600 ali core ni da mrdne. Na +25 mi je nestabilno. Boost baca preko 1400 ali nema sanse da se priblizim 1500mhz. Razmisljao sam da joj ubacim custom bios, pa me zanima koliko to pomaze i da li bi mi pomoglo? I jos jedna mana je da se greje malo vise nego sto sam ocekivao. Nisam dirao napone i ventilatore ali je u jednom trenutku temp dostigla 87c (u zatvorenom kucistu), cim sam otvorio stranicu pala je za 10c. Kad sam namestio ventove po mome temp se zadrzavala na max 73 u otvorenom kucistu.

Screenshot_1.jpg Screenshot_2.jpg

Da isprobas kartu stavi fan 100% i core voltage max,na +30 nece da ide na 1500 sigurno :)

Da isprobas kartu stavi fan 100% i core voltage max,na +30 nece da ide na 1500 sigurno :)
Koliko sam probao core voltage mi ne utice na OC. Jer kad stavim core voltage na max a core povecam za 50mhz dobijam povremeni black screen u heavenu. Igracu se jos malo pa cu da probam drugi bios ima noviji od ovog mog ili neki custom.

Probaj prvo samo core klok, bez kloka memorije, Power Limit i Voltage na maximum, i ako mozes da vidis kolika je maximalna voltaza.
Obavezno sacuvaj orinalni bios, i ako hoces, uploaduj ga ovde, da malo pogledam kako izgleda, nesto se malo razumem u biose, pa da vidimo koliki je TDP na tvojoj kartici itd....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno