Šta je novo?

GeForce GTX 980 Ti Thread

Ma brikovanje nije problem posto imam prekidac za 2 biosa + Safe Bios dugme ako se nesto zezne, ali koliko vidim ovde su samo biosi za Gigabyte, ne vidim da je iko postavio nesto za Matrix Platinum ?

Ma vec sam mu slao zahtev i "smuckao" mi je nesto ali izgleda da kartica ima hardversku blokadu na 1.212v i to je to. Izgleda da je jedini nacin lemljenje LN2 tacki na samoj ploci pa onda da probam sta moze ali iako je premium karta u pitanju odlazi garancija nakon toga...

@Dox ja da sam na tvom mestu ne bih nista dirao to jest rizikovao da izgubim garanciju na graficku te vrednosti. Sto se tice tvog OC koji si prikazao lagano ce da istera FPS za tvoj monitor.

Izgleda da je zakljucana voltaza na toj Matrix kartici,
ovde su probali i ASUS-GPU-Tweak-Tool i opet imaju istu voltazu kao i ti 1,212 V,http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/37388-oc-monster-im-test-asus-rog-matrix-geforce-gtx-980-ti.html?start=21
Ma, to je super klok sa tim naponom,(kartica ima vrhunsko odradjenu regulaciju napona) i temperatura ti je odlicna na tom kloku. Uglavnom za te klokove ( oko 1.540mhz) treba 1.23 - 1.24V, ali su onda i temperature dosta vise, otprilike, za svakih dodatnih 0.1V, temperatura je visa za oko 3-4C. Ja za ovu moju G1 na voltazi od 1.224V i kloku oko 1.545mh - 8.200mhz, imam temperature oko 65-70C.
http://www.techpowerup.com/reviewdb/Graphics-Cards/NVIDIA/GTX-980-Ti/
http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/37424-vom-start-weg-schnell-inno3d-ichill-geforce-gtx-980-ti-6gb-x3-dhs-im-test.html
Ne znam da li postoji jaca kartica od ove na default boost kloku....

Poslednja izmena:
dal' je moguce da EVGA GTX 980 Ti HYBRID ima max temp. oko 50, a idle ispod 30..... nesto mi to malo, razmisljam je za ncase m1 kuciste, verovatno je ima kod madjara.....

isplati li se prelaziti sa 970 na 980 Ti, s obzirom da idem sa full hd monitora na 2.5k ili 4k razmislicu... koji skok performasni se ocekuje sa novim kartama i kad dolaze....

Poslednja izmena:
Ne isplati se sad, čekaj jesen i Pascal. I ja ga isto čekam.

Takođe, ne nadaj se nekom skorom padu cena - u EU su iste cene skoro u evro još od septembra.

980Ti je prava mera za malo veće rezolucije (1200+) i za nas pacijente.

dal' je moguce da EVGA GTX 980 Ti HYBRID ima max temp. oko 50, a idle ispod 30..... nesto mi to malo, razmisljam je za ncase m1 kuciste, verovatno je ima kod madjara.....

isplati li se prelaziti sa 970 na 980 Ti, s obzirom da idem sa full hd monitora na 2.5k ili 4k razmislicu... koji skok performasni se ocekuje sa novim kartama i kad dolaze....

Ja sam preso sa 980 na 980Ti, pa mi se isplati.....
Ali, pitanje je samo koliko si spremam da dodas love za 980Ti..... u odnosu na 970, ( 980Ti), je jaca za oko 55-60%. Dolazi i Pascal, mozda i ne pre avgusta ili septembra, ( Polaris je najavljen do septembra), pa vidi kako ti odgovara....da li da cekas.....Inace, koliko ce biti jaci od recimo 980Ti, neki 1080Ti, ja mislim, na pocetku negde do 50%, a kasnije kada se usavrsi proizvodni proces i vise ce biti jaci, mozda i duplo( kao sto obecavaju)....
I, nije bas 980Ti ( i to overklokovana) toliko idealna za 2K rezu, a kamoli za 4K, mnoge igre ne mogu da se poteraju u 60fps., na 2K....tako da, u sustini, teraj sa tom 970, stedi pare, kupis monitor i cekas Pascal, ali ako ti nije problem da potrosis oko 250 - 300E da bi uzeo 980Ti G1, onda okey, zasto da ne.....

Poslednja izmena:
Baś zbog toga, što 980ti nije dovoljna ni za smooth 1440p igranje na 60fps sa svim odvrnutim detaljima, treba sačekati septembar mesec i nove generacije kartica.

Ne isplati se sad, čekaj jesen i Pascal. I ja ga isto čekam.

Takođe, ne nadaj se nekom skorom padu cena - u EU su iste cene skoro u evro još od septembra.

Polaris koji ti cekas bi mogao cak i ranije da izadje, mislim logicno bi bilo da izbace prije Pascala. AMD-a ako ne izvuku Zen i Polaris moze komotno da stavi katanac na bravu.

A taj katanac se stavlja odavno pa AMD jos postoji kanite se suplji prica.

evo i ja sam se malo ponovio.... videcemo sutra sta je u kutiji i kako radi, sada me mrzi da otvaram.... :D
ovu donju drzim jos dok se ne uverim da je bolja gornja :D xxaaxaxaxa

es5x5Vz.jpg

Ova donja moze za Physx, :smoke:
brzo si reagovao, da te dobro sluzi kartica...
Ako imas neke dileme u vezi kartice, samo pitaj, ali na onoj G1 temi, da nas ne izbace sa forum.:whip:

Poslednja izmena:
Zasto je G1 jeftinija bar za 70-ak eura u odnosu na Asus/Giga/MSI ? Vrede li tih 70-ak eura preko ?

G1 Gaming je bezobrazno "jeftin", naravno da ne vrede!

Ja mislim da ima, 99.9% sam siguran. Potrazi na google, verovatno imaju slike :)
A da li uopste ima neka 980 Ti koja nema backplate? :D

Okej onda sam odredio sta kupujem. Sad samo da uklopim napajanje i da se nadam da coilwhine nije glasniji od trenutnog na 970-ici :d

P.S G1 ima backplate ?

Imaš temu posvećenu toj kartici i video u prvom postu pa iskoristi da se informišeš.

Poslednja izmena:
ja samo zbog temperature, ne znam ni dal je brza ni dal' je bolja za overclock....
ova mi dolazi i do 72c sto je u mom kucistu bas mnogo.... da su dalje ostale komponente pa i ajd.... a garantujem da je Hybrid tisha 100% od ove G1
a kada stavim hdd isod G1 to nije to, temp su jos mnooogo vece... za sada sa ova dva venta 12cm slim ispod temp su ok ali ja bi' voleo da je jos nize, a ispod hibrida mogu taman hdd i gore gde je sad hdd njen radijator....

z9VpaLK.jpg

9exTtBz.jpg

QMJREyz.jpg

rrFjJJ4.jpg

Poslednja izmena:
Postoje MiniITX kućišta u koje bi mogao da smestiš svoje komponente ali sa ovim kućištem si preterao.

Nije svako miniITX kućište adekvatno za high end PC.

ovo radi dobro, nije lose za sada....
kada dodje hybrid veruj mi da tu nece biti greske, nista nece biti vrelo i sve bi trebalo biti ok!
ovde mi je grafika u idle 29-31c, modovan bios 1400rpm u default, u loadu je max 67-72c zaivsi kako koji test (sramota me sa 31 godinu da vrtim te testove, al ajd...)
procesor idle 28-34c max 66-78c
hdd jedan 33 drugi 35-36

Čovek, ta karta treba da radi pasivno hlađena u svim režimima osim 3D, a ne da joj moduješ BIOS i dereš ventove u 2D režimu.

Temperature će naravno da budu u tom intervalu jer će ventilatori ići na maksimum ako je potrebno da bi je spustili (jer to je suština PWM regulacije) ali to nije poenta.

Ako sve prebaciš na AIO hlađenje onda još i pomozi bože ali ne vidim razloge za taj mazohizam.

Uzmi adekvatnije kućište ili smanji doživljaj i smesti neke mid-range komponente u to kućište koje će raditi tiho i bezbedno u takvom kompaktu.

Nazad
Vrh Dno