Šta je novo?

GeForce GTX 980 Thread

Ako ces za Sli G1, malo bolje drzi temperaturu vrma, ako ces samo jednu kartu onda Msi zato sto je jeftinija a imas i odlicnu lodlogu uz Msi :)

ufff... podlogu imam, msi nema bekplejt ,ali je manja cena... G1 imam sada odlicna je, ima bekplejt lepshe mi izgleda, sigurno je malo bucnija.... videcu mozda uzmem Msi. Necu Sli nemam poverenje u moje Thermaltake 775 napajanje ipak je slabo i za 970 sli. Kakva je podloga jel to u kutiji upakovano??

Da, podloga se dobija u pakovanju. Ja sam isto dobio sa kartom.

Prilozi

• msi-d.jpg
    msi-d.jpg
    26.6 KB · Pregleda: 99
Ma podloga je vrhunska, 2-3000din kosta takva u radnjama... Spakaovana fino u svojoj foliji, pa u kutiji sa kartom.

Taj bekplejt ne znam cemu uopste sluzi, na koji nacin je karta zbog tog detalja hladnija, cak misli da moze samo da smeta jer ako nema one termalne trake izmedju cipova i bekplejt-a tu moze samo da se akomulira toplota...

Poslednja izmena:
Svetli i MSI logo na gaming kartici.

Meni je lepsa ova msi, imao sam i jednu i drugu. Jos ako je ploca crveno crna :)

Kod mene je samsung, a kate su kupljene u monitoru. Pozovi tamo ako si mislio kod nas da kupujes, mislim da nece biti problem da pogledaju preko gpuz-a koja je memorija, reci da sam te ja uputio sa bench foruma, a trazi Milosa ili Nenada, mada nije bitno ko ti se javi mislim da me svako od njih zna po nick-u, al za ovu dvojicu znam sigurno da zanju kada kazes moj nick sa bencha...

Poslednja izmena:
ako imas tih 650e da ljosnes na 980gtx,ja bi ozbiljno razmislio o 290x cf-u,sem ako planiras kasniji 980 sli.

ja sam razmisljao o 970sli, ali napajanje mi je 775W bice to sve knap.... za 290x sigurno mora jache napajanje pa mi i tu reba lova....takodje imam neku zvucnhu kartu koja bi mi semtala za sli. Tako da samo zbog vece rezolucije idem na drugu grafiku, mada se razmisljam mnogo mi je skupo, mozda odem do Segedina u jednu prodavnicu pa uzmem tamo 980 G1, izasla bi oko 525eur kad odbijem AFU. posto imam maltene 3 pasosa mogu kod nas da predjem bez greshke. Kupovao sam foto opremu koja je 5-6 puta skuplja.
Ovde kod nas deru sa cenama, ubijaju!

za vece rezolucije nema sta da trazi 970gtx sli naspram 290x cf-a. :d

Stigla je GTX980 G1, asic je 82.4%. Odradio sam neka sitna testiranja bez dizanja voltaze zbog nedostatka vremena oko cerkice i posla. Temperatura nije presla 72 stepena u zatvorenom kucistu. Sa tim da je sobna temp. oko 25-26.
Desktop.jpgUnigine Heaven.jpgUnigine Valley.jpgShadowOfMordor.jpg

Poslednja izmena:
ja sam razmisljao o 970sli, ali napajanje mi je 775W bice to sve knap.... za 290x sigurno mora jache napajanje pa mi i tu reba lova....takodje imam neku zvucnhu kartu koja bi mi semtala za sli. Tako da samo zbog vece rezolucije idem na drugu grafiku, mada se razmisljam mnogo mi je skupo, mozda odem do Segedina u jednu prodavnicu pa uzmem tamo 980 G1, izasla bi oko 525eur kad odbijem AFU. posto imam maltene 3 pasosa mogu kod nas da predjem bez greshke. Kupovao sam foto opremu koja je 5-6 puta skuplja.
Ovde kod nas deru sa cenama, ubijaju!

Vidi,ako se kojim slucajem i odlucis za 290x CF povedi racuna kakve ces karte uzeti,zbog hladjenja,nikako referentne! Ili dve sa custom hladjenjem,ili dve referentne pa pod vodu,mada je ova druga opcija vec igrarija....da sam na tvom mestu,ja bih naj radije pazario neku polovnu 290X,kontam da se moze naci po oglasima za nekih 300e,sa garancijom domacom naravno,radije to nego da zveknem 650E za GTX 980 koja opet na toj tvojoj rezoluciji nece raditi toliko bolje (bar ne bolje za 350e doplate ;) )....kako ja razmisljam:
-sve te velike rezolucije iznad 1920x1080 polako postaju standard,ali su i dalje jos uvek overkill za bilo koje danasnje grafike,tako da bih ja tu malo usporio,i nebih po svaku cenu pucao pare na hardver koji i dalje nece moci terati sve igre u " fullu" na tim rezolucijama....treba ipak malo vremena da te rezolucije iznad 1080p sidju u mase,kontam nekih godinu -dve,a dotad ce i izaci grafike koje ce na tim rezolucijama davati ocekivane rezultate,bez da se daje bogatstvo za njih.....

P.s-ovo je samo moje misljenje,da nebude da nagovaram nekoga na nesto,ili da navijam na ovu ili na onu stranu ;)

Ja toliko mrzim toplotu da je to cudo, ja sam zbog toga menjao 290 za 780, to su bile jezive temp. Naravno da je mngo 650e ali pokusacu da najdem nesto jeftinije, naci cu garant... A monitor koji treba da mi stigne je te 2k rezolucije zato sto je tako, sta da mu radim.... ja bi najvise voleo da stavim TV od 32" ispred i da cepam na 1080p.... mene ne privlace te visoke rezolucije, al sta da radim kad mu je to native 2560x1600p. 470-520e sam planirao da izdvojim za 980, al moram da se iscimam da nadjem za tu kintu.

Ma naravno,290/290x sa ref. kulerom je katastrofa,obaranje taktova zbog prevelike temp,itd itd....tu opciju nikako!E sad,opet kazem,ako negde mozes nabaviti GTX 980 za tih 470-520 to bi vec bilo ok....aj bas cu sad da probam moju 290x kako se drzi na 2560x1600 (posto mogu da podesim onu super rezoluciju u drajverima lil kako se vec zove) cisto da imas neku sliku...

Evo kakva je situacija...probah CRYSIS 3, 2560x1440,HIGH+FXAA....nivo Welcome to the jungle,nekih desetak min....neklokovana 290x,fps od 55-70,uglavnom se drzi oko 60,znaci extra radi,a to znaci da bi GTX 980 radio JOS BOLJE!!! Tako da,nemas frke druze,moci ces sa tom kartom da cepas igre u toj rezoluciji sa sasvim dobrim setovanjima,nije to ipak tako strasna rezolucija,bar ne za ovu klasu kartica koje ti gledas....jos samo jedno pitanje....Koliko ti je hitno da sad uzimas grafulju? Da sacekas mozda da AMD izbaci novu seriju,pa da vidis sta ce oni ponuditi? A mozda i Nvidija skreshe malo cene za mesec dva....sve u svemu ne zaleci se sa kupovinom,nisu to male pare....ali kad zasvrbe....uh,znam taj osecaj,sad il nikad! ;)

470-520e sam planirao da izdvojim za 980, al moram da se iscimam da nadjem za tu kintu.

I moj savet bi bio sačekaj novu seriju. 9xx su ionako prelazni modeli. Vidiš sa 970 da ni sama nVidija nije znala kako da izbaci još koji model a da ne bude previše dobra kartica. Znači da arhitektura ima značajan potencijal kad odluče da ga iskoriste, a nadam se da je to ova serija koja će doći do kraja godine.

nisu znali, pa su napravili razlikicu neku izmedju 970 i 980. Amd u sustini nikad nisam voleo sta god da izbace nekako ne privlaci me. Nikada u zivotu nisam imao AMD proc. :D grafiku jesam, i kako jesam onda je to sapphire, ali nekako nVidia i Intel su mi bolja i draza kombinacija.

Pa chek malo,sto ti uopste menjas tu tvoju 970-ku? Brate mili,naklokuj je pa vidi kako ce ti igre raditi kad ti stigne taj monitor,ja kontam da ce sve sljakati ok,sa dosta dobrim podesavanjima,video sam sinoc kako kod mene radi C3 na 2560x1440 na HIGH....

Stigla je GTX980 G1, asic je 82.4%. Odradio sam neka sitna testiranja bez dizanja voltaze zbog nedostatka vremena oko cerkice i posla. Temperatura nije presla 72 stepena u zatvorenom kucistu. Sa tim da je sobna temp. oko 25-26.
Pogledajte prilog 162813Pogledajte prilog 162815Pogledajte prilog 162816Pogledajte prilog 162817

Odlican primerak. Sa tim ASIC-om bi trebalo, mada to naravno nije pravilo, da ide na 1600mhz za gpu. Sa custom biosom naravno. Reci mi kakva je sto se tice buke? Posto sam imao G1 gtx970 samo mi reci na koliko RMP se vrte ventovi posle nekih 30min Heavena ili cega vec?

Valja li cemu Gigabyte GV-N980WF3OC-4GD ? nadjoh ga za 505 evropskih jedinica..

Koliko se secam nekih komentara na net-u, nije nesto losija od G1 980.
G1 980 ima nesto malo bolje reseno hladjenje VRM-a i nesto veci boost klok, ali je i nesto skuplja. Pogledaj malo po net-u iskustva drugih korisnika.

Izvini sto malko kasnim sa odgovorom posto mi je cerkica bolesna 3 nedelje. Ventovi dodju na max 50%. Uspeo sam da je nateram na 1600/8000 ali sam morao da dignem ventilatore na 60% rucno. Na toj brzini ventilatora kartica nije uopste bucna. Ja koristim fabricki bios. Mada mislim da bi ti mogao sa custom biosom jos bolje da namestis podesavanja.
GTX 980 Unigine Heaven 4.0.jpg

Postavljao sam neke svoje procene 980 overclock Vs default TitanX, gde je 980 na kloku oko 1590|8000mhz jednaka sa TitanX.
Evo nekih rezultata klokovanih kartica sa sajta Overclockers UK.
3D Mark 11, TitanX klok je 1475|8000mhz, rezultat je 27550. GTX 980 na kloku 1581|7950mhz daje rezultat 22270. Razlika u procentima je 24%.
3D Mark Firestrike, TitanX klok je 1453 / 8000mhz skor je 21500, GTX 980 klok 1581|7950mhz daje oko 16.700. Razlika je oko 28%.
Znaci da je neka prosecna razlika oko 26%. Sobzirom da ovakve klokove TitanX postize samo sa modovanim biosima i custom ili vodenim hladjenjima, nesto nisam extra impresioniran sobzirom na cenu tako slozene TitanX kartice.
Cekamo 390X i narocito 980Ti kao ozeblo sunce.,)

To ce mozda da pije vodu u 3d markovima ali u igrama malo teze. Prejak je Titan X da bi GTX980 mogao da ga sustigne.
Cak i toliko nategnut tesko ce da sustigne Titan X pogotovu u pojedinim igrama.

Evo primer na kloku od 1542MHz on the core and just over 8Gbps on the GDDR5.

PNY-980-56.jpg

Vrh Dno