Šta je novo?

GeForce GTX 980 Thread

Pa ne moze bas tako, izbacis test sa jednog sajta i to samo za jednu igru i onda izvodis zakjlucak o jacini nekih kartica.
Evo, pogledaj na ovom sajtu http://pclab.pl/art62452-13.html, ista igrica Daying Light, ista rezolucija i maximalna podesavanja i gtx980 na kloku 1504|7600mhz je skoro sustigla TitanX na default.
Po nekom mom iskustvu koje sam stekao testirajuci razne grafike ( 7970, 780 i 980) rezultati koji se dobiju u 3D 11 i 3D Mark testovima otprilike prikazuju i neki odnos koji ce se dobiti u real gamingu.

Taj poljski sajt bas nesto ne voli AMD :D U BF4 na istoj rezoluciji i istim podesavanjima 290X ima 50% manji FPS nego na tomshardware, bit-tech, guru... Mozda je u poljskoj struja zelenija xD

Na osnovu tvoje generalizacije ja sam ti dao jasan primer da to ne pije vodu.
Pre svega apsolutno nema logike da koliko god da naklokujes GTX980 sustignes Titan X koji je po defaultu
brz i cak i nesto brzi od GTX 970 SLI overall. A tek poredjenje overklokovan Titan X sa overklokovanim GTX 980 nikako ne ide.
Evo klip koji je DAS okacio u Maksvel temi. Ovde sustize GTX 980 SLI, cak ga u odredjenim segmentima igre za koji frejm dobija.

A sto se tice 3D Markova, nikad nisu bili merilo realnog stanja, pre svega zato sto su to sinteticki testovi dok je situacija
sa igrama skroz drugacija. Takodje drajver dosta utice na promenu rezultata u nekom 3D marku jer ze nekad zasebno drajver optimizuje samo za 3D mark dok u igrama
stanje ostane nepromenjeno.

Ajd da ja ne ispadnem nesto najpametniji:eyebrows:, ali pogledaj rezultat za 780Ti na poljskom sajtu. Ona je po skoro svim testovima na net-u nesto jaca od 290X.
Tako je i ovde 780Ti nesto jaca od 290X za nekoliko frejmova i to otprilike odgovara rezultatima na drugim sajtovima.
Tako da ako 290X ima na tomshardware za 50% jaci fps, onda takodje i 780Ti mora da ima za 50% jaci fps, pa onda odnos u jacini izmedju dve karte ostaje isti.:rtfm:

Idemo jos jednom ali u duhu teme.

Evo poslednji test karte PNY OC edicije, od nje sam kacio prethodni test sa Dying Light.
Cak i u igrama gde je slabije skaliranje Titan X opet nategnuta GTX 980 tesko sustize te rezultate.

PNY-980-55.jpg

I evo link ka testu za tu kartu :

http://www.hardwarecanucks.com/foru...ews/69104-pny-gtx-980-xlr8-pro-oc-review.html

Ovo je najsvezije stanje u koje imamo uvid. Kad izadje neki sledeci test videcemo sta se tu desava.
Asus je izbacio neku Gold verziju GTX 980 pa ocekujem da ce neki sajt uskoro izbaciti test.
To bi trebalo da bude ujedno najbrza GTX980 na trzistu.

Evo na brzinu sam pogledao na Guru3d, 970SLI vs TitanX i definitivno je nesto jaci 970SLi. I to je uradjen SLI review sa tek sveze izaslom 970, pa su i drajveri sigurno bili manje optimizovani za novu Maxvell arhikteturu.
Ono, po tebi ispade da je TitanX skoro jednak sa 980SLI, sto je daleko od realnog stanja stvari.
U 3D markovima sa svakim novim drajverom ostaje svaki rezultat na skoro istom nivou. Pa ne bi valjda na ovim stranim overklokerskim sajtovima uvazavali rezultate istih kartica sa razlicitim drajverima. Dok u igricama moze doci do boosta u performansama sa novim drajverima. Sve suprotno od onog sto si ti rekao.;)

U 4k rezoluciji Titan svakako malo bolje skalira sto je i normalno. Sa druge strane ja nisam nigde tvrdio da je brzi od GTX980 SLI ili ti isti.
Dao sam samo primer sa onog videa gde se karta zaista dobro drzi sa GTX 980 SLI.
Svakako da je i GTX 970 SLI nesto brzi sistem nije u tome poenta. Ti tvrdis da naklokovan GTX980 sustize tj zapravo da se izjednacava sa Titan X a ja to nisam nigde video.
Kad se uverim u rezultate nije problem da usvojim takvo cinjenicno stanje. Ja taj Titan X sigurno necu kupiti tako da od njega nemam apsolutno nikakve koristi.

Okey je, razumem sta hoces da kazes.
Ja imam ovu MSI 980 koja radi u igricama i za bench na oko 1590|7950Mhz, pa sam sa tim klokom malo uporedio 980 sa default TitanX. I dobio sam rezultate koji pokazuju da je na ovom kloku 980 skoro jednaka po jacini sa TitanX na deafult klokovima.
Imao sam i gtx780 i uradio sam desetine testova na Benchu i zato pricam iz nekog iskustva, jer sam uporedjivao ove moje dve 780 i 980 sa svim mogucim karticama i sa 780Ti i sa 970 i 290X i sada sa TitanX i na osnovu toga pricam.
Zato sam i postavio onaj poljski sajt, jer rezultati na tom sajtu su priblizno jednaki rezultatima koje ja dobijam sa mojim karticama u odnosu na druge kartice. To je to.

Poslednja izmena:
Da se upisem i ja od danas u vlasnike GTX 980 kartica, ASIC je 72,5%. Nisam probao nista, videcemo kako radi, inace 2x8pin napajanje, kartica izgleda so EVIL :-devil-:

Prilozi

• 20150402_151334.jpg
    20150402_151334.jpg
    973.7 KB · Pregleda: 73
  • 20150402_151314.jpg
    20150402_151314.jpg
    1 MB · Pregleda: 79
Super izgleda, te kartice sa tri venta su mi nekako bile uvek najlepse.
Mislim da ce sa tim asicom ce dobro da se klokuje. Da te lepo posluzi.

@reviewsrb

Hvala, hvala, igram trenutno CoD Advanced Warfare. Sve maxovano, supersampling na 4x i vsync On :) 60 fps-a, ok nije nesto zahtevna igra. Nemam neki kuler trenutno, 4690k lokovan na 1,1V i "all cores" na 4GHz@deafult cooler(max temp u igri 71-2 stepena koliko sam video). Probao GPU na 1530 i to kao radi u ovoj igri(bustuje na 1516), bez dizanja voltaze, samo power limit(mozda moze i bez power limita). Ne mogu da vidim u ovoj igri razliku neku sa i bez OC-a jer nije zahtevna igra.

Koje igre su "slaba tacka" za OC GTX 980 karte? Mislim u kojim igrama konkretno je OC najnestabilniji? Necu da silujem kartu, ispitam OC domete, nadjem sweet spot i taj profil ucitavam po potrebi. Verujem da ce uglavnom raditi na default-u. Temperatura sa fan profilom na auto ide do 70-1 stepena koliko sam video nebitno da li je na def ili ovaj OC sto sam probao.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    456.2 KB · Pregleda: 45
Ja vec jedno 7-8 meseci cepam igrice sa V-Sync i zakljucanih 60 frejmova. Samo nastelujem grafiku u igrici da ima neki minimalni framerate oko 60fps i postavim overklok na kartici koji to moze da isprati i uzivam u fluidnom gamingu i savrsenoj slici bez microsttuteringa.
Recimo, za Crysis 3 na maximalnoj grafici plus 4XMSAA da bi bilo zakljucano na 60fps mora grafika da radi na kloku oko 1590|7900Mhz. To isto vazi i za Tomb 2013.
Sada cepam Dirt 2 na 4K preko DSR-a i tu treba nesto manji klok od oko 1550Mhz da bi radilo u 60fps-a.
Svaka igrica se drugacije ponasa u odnosu na overklok, ali na osnovu ovih tvojih informacija, ti mozes da je klokujes samo preko Power Limita sigurno na oko 1.500mhz za svaki dan. Sa povecanjem voltaze, sigurno ce ici na nekih, otprilike oko 1.550mhz. Samo napravis custom profil za ventove i nece da predje 70C.
I slobodno povecaj malo memoriju, na recimo oko 7.800-7.900Mhz.
Ta kartica ima odradjeno najbolje hladjenje VRM-a i sigurno ce da sljaka sa ovim overklokovima koje sam ti rekao, nece to ni da oseti,,) tako da, probaj da nadjes neki overklok.

Stvarno je zivotinja od karte, nema coil whine-a za sada ali ima nekog blagog zvuka "struje" tj cujem da je napregnuta kada izdjem iz igre u 2D da refresujem control panel na benchmark forumu :) . Iskreno, nista sto smeta ili kvari utisak. Cim zavrsim ovu igru, instaliram Dying Light sa SweetFx-om na Windows-u 10. To ce sledece da se oplete... ,)

Da, recimo i ova moja nema coil whine, ali ima taj neki blagi "strujni" zvuk u trajanju oko jednog minuta kada ukljucim komp.
I kartice su stvarno zmaj, ja pricam, da na ovim mojim klokovima stize TitanX, ali mi niko ne veruje,:alo:, kao da ima neki dodatni boost kada predje klok od 1550mhz.:whip:

EDIT: I da ako igras sa V-Sync, ne treba ti bas neka zver od proca i visoki overklok, zbog nesto nizeg GPU Usage.

Poslednja izmena:
Da, recimo i ova moja nema coil whine, ali ima taj neki blagi "strujni" zvuk u trajanju oko jednog minuta kada ukljucim komp.
I kartice su stvarno zmaj, ja pricam, da na ovim mojim klokovima stize TitanX, ali mi niko ne veruje,:alo:, kao da ima neki dodatni boost kada predje klok od 1550mhz.:whip:

Pazi, ne bih isao dotle. GTX 980Ti ili TitanX je stvarno THE graphics card, superiorna u svakom pogledu u odnosu na bilo koju drugu kartu. Ovo je super, TitanX/980Ti jos bolji, ne sumnjam uopste :) Iskreno za 1080p nadam se da ce da posluzi sledece 2 godine :)

Onako, trebalo bi bar za ovu 2015.g, naravno bez nekog kompromisa u smanjivanju detalja u grafici za HD.
Za 2016. vec tesko, ali ce i tada biti nekih polovnih 980 za neku prihvatljivu cenu, pa moze da padne i neki SLI.:test:

Miran si bar dve godine, ne brini. Naravno, bez (bespotrebnih) naprednih anti-aliasinga.

Pa ovo je zaista smesno koliko malo ova karta trosi, za sta ce joj onda 2x8pin napajanje :d ? Kazes i da na MSI Gaming cujes tu "struju"? Mene bas zanimala potrosnja zbog tog zvuka koji cujem kada je napregnuta tj izadjem iz igre u desktop. Svejedno 2x8pin izgleda BADASS(kao i na 280X Vejporicama) :-devil-:

@reviewsrb

Hvala, hvala, igram trenutno CoD Advanced Warfare. Sve maxovano, supersampling na 4x i vsync On :) 60 fps-a, ok nije nesto zahtevna igra. Nemam neki kuler trenutno, 4690k lokovan na 1,1V i "all cores" na 4GHz@deafult cooler(max temp u igri 71-2 stepena koliko sam video). Probao GPU na 1530 i to kao radi u ovoj igri(bustuje na 1516), bez dizanja voltaze, samo power limit(mozda moze i bez power limita). Ne mogu da vidim u ovoj igri razliku neku sa i bez OC-a jer nije zahtevna igra.

Koje igre su "slaba tacka" za OC GTX 980 karte? Mislim u kojim igrama konkretno je OC najnestabilniji? Necu da silujem kartu, ispitam OC domete, nadjem sweet spot i taj profil ucitavam po potrebi. Verujem da ce uglavnom raditi na default-u. Temperatura sa fan profilom na auto ide do 70-1 stepena koliko sam video nebitno da li je na def ili ovaj OC sto sam probao.

Dragon Age Inquisition...na skoro svaki OC igra puca na desktop (DX error), nekad pre, nekad kasnije u zavisnosti koliko se klokovi podese. Sve druge igre koje sam probao nemaju problema koliko ova.

Poslednja izmena:
Dragon Age Inquisition...na skoro svaki OC igra puca na desktop (DX error), nekad pre, nekad kasnije u zavisnosti koliko se klokovi podese. Sve druge igre koje sam probao nemaju problema koliko ova.

Probaj ovo http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=398147

This is a GeForce Hot Fix driver, version 350.05 that addresses the following issues:
Battlefield Hardline - crash with Direct X error message on some systems
Dragon Age: Inquisition - TDR crash with some 600 and 700 series cards

edit: https://forums.geforce.com/default/topic/822904/geforce-drivers/announcing-hotfix-driver-350-05/

Poslednja izmena:
@Ljanmi, cuje se nesto kao blagi coil whine, ali moras da pridjes blizu kartici da bi se culo i to samo kada se pali komp nekih minut. Nista strasno.
I ja imam 2X8pin, to je namesteno sigurno za neki veci overklok kada povuce struju i neki veci TDP.

Poslednja izmena:

Moras da nadjes stabilan klok. DAI je osetljivija na nestabilnost od drugih igara. Moja je stabilna u DAI na 1430 MHz bez dodavanja napona ili na 1480 MHz sa +25 mV u Afterburneru. To je dosta manji klok nego u drugim igrama. Tvoja 980 G1 bi trebalo da moze vise od toga.

Poslednja izmena:
Ma jasno...pratim vec neko vreme, stvar je slicna sa BF4 koji je isto osetljiv samo sto ga ja ne igram. Videcu sta kazu ovi drajveri sto je Rayko okacio.

^

Ignorisi DA:I na svim karticama pravi uzasne probleme ako clockujes. Isti sam problem imao sa 280x i crashovalo je kao nenormalno. Apsolutno je morao stock clock ili neigrivo.

Nije bas tako, kod mene radi bez problema na navedenim klokovima.

Cestitam kolega. Nek sluzi najbolje moguce! :)

Hvala kolega, prezadovoljan sam kartom u svakom pogledu!!! :happy:

Dying light - bez dizanja voltaze(samo power limit) - karta busta na 1520/4000, igrao nekoliko sati, trebalo bi da je stabilno . Uopste nisam probao vise :Klanjanje ali dobro bice prilika 100% :-devil-:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    492.5 KB · Pregleda: 77
Vrh Dno