Šta je novo?

GeForce GTX 980 Thread

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_980_Gaming/25.html
Po ovom grafiku, 980 je u proseku 31,5% brža od 290X. S obzirom da ti podrazumeš da je kartica klokovana (zašto bi je inače kupovao???), onda dobijaš 14,6% bolje rezultate. 1,315 * 1,146 = 1,507. Dakle, klokovana 980 je u proseku 50,7% brža od 290X. Sad možeš dati čoveku kartu

Ja se odsad branim cutanjem,
partija ce reci svoje, spreman sam da prihvatim bilo kakvu presudu,
Zivela Partija !!! :D
Do novih Pobeda......(u novom 16nm procesu :type:)........Ziveli !.....:beat:

Poslednja izmena:
Ajd da postavim par SS iz BF4, Ultra plus 130% scale, jes da je .jpg ali mislim da se moze videti kvalitet slike.
Pogledajte prilog 159326 Pogledajte prilog 159327
Pogledajte prilog 159328 Pogledajte prilog 159329

Neverovatno koliko je jaka ova 980Ti kartica kada se overklokuje.
Na kloku od oko 1.540 - 8.100Mhz, sljaka u BF 4, na DSR 2560x1440, Resolution Scale 120%, Ultra postavke grafike.
Ovde gore gtx 980 radila na HD i Resolution Scale 130%., sa 980Ti moze da se pokrene BF 4 na Resolution Scale od 160% na zakljucanih 60fps.,....
Koliko ce tek biti jaki novi Pascali i Polarisi.....

Poslednja izmena:
Jedino neverovatno je kod te karte koliko je skupa...
Klok nije...pa ja prebacujem 1560 kao od sale...na mojoj zabi krataci.:D
Da je odlicna to niko ne spori...samo ne "krekece" toliko koliko je placena.:d

Gresis,:)
980Ti G1 na KP je 660E, a neke 980 su oko 520-550E, a ova je jaca za oko 30-35%.
Onda Fury X kosta kao 980Ti, a ova je jaca za nekih 25-30%, onda 390X kosta oko 440E, a ova je jaca od nje za preko 50% itd......
Ta 960 je prava mala zvercica kada se overklokuje.....:mad:

Poslednja izmena:
660e su ozbiljne pare za KP, tamo kupujem za onoliko koliko mogu da prezalim...

Ima li jos ko da bi presao sa GTX980 na GTX980Ti ? Ili sam ja jedini ludak koji ce to uraditi? :D

Pa tebi nije tesko, ti samo dodajes "nesto" para...
Izvaliti celu sumu od 800e je vec ludost...bolje cekati te nove karte.

Da, lakse je kada se doda "nesto" love...;)
@K e n z o,
moja racunica je bila, prodo sam onu moju 980 za 370E( bez garancije), dodao sam 290E za 980Ti.
Kada prodajem 980Ti, recimo za 350E, dodam i kupim Pascal. Da sam ceko, kada bi prodavao 980 sigurno ne bih uzeo ni 200E, (nema garanciju i tad ce biti tih 4GB memorije mozda malo i za HD gaming), tako da sam u sustini kad se sve oduzme i sabere, na "gubitku" za oko 140E sa kupovinom ove 980Ti, a dobio sam dosta jacu karticu od gtx 980 sa vise memorije itd......

Poslednja izmena:
Nemoj da brkas HD (720p) i Full HD (1080p). Nauci terminologiju.

Sta mislite ljudi, da li je realno da sledeca x70 karta s Pascal arhitekturom bude blizu 980ti po performansama? Moja neka ideja je da krajem ove ili pocetkom sledece godine predjem na 1440p, al' cena 1440p monitora mi kvari racunicu... Nema teorije, bar za sad, da GPU i monitor uguram u nekih 600e, i to uz pretpostavku da prodam ovo moje cudo za nekih 120-150 (ako i toliko)... A 980ti mi se cini kao idealna karta za 1440p, odprilike kao sto je 970 idealna za 1080p. :)

Ne mislim da ce biti ista jeftinije nego GTX 970 kada je izasao.
A i performanse ako budu u rangu 980 ce biti veliki skok.

bilo kakav futureproof u 1440p verovatno ce iziskivati hbm2,a to djuture sa monitorom sujmam da ce moci za 600e brzih dana...a i sumnjam da ce zeleni probijati hbm2 vec ce sedeti na danasnjim lovorikama i cekati sta ce polaris da uradi pa stelovati nomenklaturu,a i svakako tesko da ce x70 gtx pascal ici sa hbm2,sigurno ce biti gddr5x u pitanju.da sam na tvom mestu skoncentrisao bih se na monitor (a tu ti je kod nas situacija jasna,jedino se onaj 27" 2k TN acer isplati trenutno),a cekao bih polaris/pascal.

Auf, na itsvetu sam pogledao Acer 1440p monitore i najjeftiniji 1440p je 43 hiljade, i to TN panel. Nema sanse da se vise ikad vratim sa IPS-a na TN, a koliko vidim 1440p IPS-i imaju jos ludje cene. Po svemu sudeci nece to skoro na normalnu cenu (300 do 350e). Bar da su kao ovaj Acer od 42k, to je jos i oK.

Sto se tice futureproofa, tu sam negde racunao da ce 1070 biti po performansama izmedju 980 i 980ti, jos ako bude imao OC potencijal bar kao Maxwell, to bi bilo sasvim dovoljno za extra-ugodno igranje na toj rezi (naravno uz pretpostavku da cena bude kao za GTX970). Samo da monitori malo pojeftine... A monitor ne mogu da menjam svakako ako istovremeno na promenim i grafu, jer na 1440p sa 960 mozes da se igras u cinematic iskusstvu od 24fps.

Poslednja izmena:
Kad su ovi pohlepnici iz nvidia korporacije toliko skrti sa informacijama da je to strasno! Cekaju da vide sta ce jadni AMD uraditi pa da onda oni pociste :) Sva sreca pa sam 980ku prodao za finu cijenu i "na vrijeme" pa sad razmisljam da li da idem na Ti ili da cekam gosn. Paskala...

Mislim da ce korporacija HBM2 ostaviti za flagship modele dok ce GDDR5X ici na sve ostale i uvjeren sam da ce ovo biti najveci skok u zadnjih 5-6 godina sto se tice grafickih karti.

A sto se monitora tice... Ovo sto valja je preskupo trenutno. Sebi sam odvojio cetiri pika za sada pa ce do kraja godine mozda i pasti cijene a i jedan o tih.

1. Acer XB271HU 1440p G-Sync IPS 165Hz
2. Acer XB270HU 1440p G-Sync IPS 144Hz
3. Asus ROG PG279Q 1440p G-sync IPS 165Hz
4. Dell S2716DG 1440p G-Sync TN 144Hz

O 4K monitorima necu ni da pisem, mada je sad izasao jedan Asus ROG 4K 100+Hz monitor... Mislim da ce u narednih godinu do dvije ubrzati proces integracije 4K monitora u sve korisnicke nivoe, krajnje je vrijeme vise.

Poslednja izmena:
Nema velike potrebe za 4K monitorima, nece to zaziveti bar jos 1-2 godine.
Dok ne pristignu karte koje mogu to da isprate.

Po meni, djabe je uzimati neki 2K ili 4K monitor ako ne mozes da ganjas, minimum na bar 60fps. lock, jer samo tako se moze doziveti vrhunsko igracko iskustvo sa takvim monitorima i TV.
Za 2K rezu, gtx 980Ti ( klokovana) je skoro idealna... Ipak ima jos uvek dosta igara gde ova kartica ne moze bas da se izbori za lock 60fps. sa solidnim grafickim postavkama. Mislim, da ce tek neka nova high grafika Pascal sa HBM 2 memorijom, moci da pruzi ugodan gaming u 2K rezi na 60 frejmova i sasvim solidan u 4K rezi. .....
Za 4K gaming i 60fps lock., mislim da je apsolutno neophodna SLI konfa, a takodje mislim da ce isto biti potrebna i SLI konfa sa dve high Pascal grafike...
O 2K i 4K G-Sync 144Hz monitorima, mislim da je potrebna extra zverska konfa., kao recimo dva TitanX u SLI, stavljena pod vodu i klokovane obe kartice na 1.600Mh. i neki I7 5960 procesor, takodje pod vodom, klokovan na minimum 4.5- 4.6GH.....tako ce neka dva Pascal Titanceta u SLI i neki Intel procesor sa 6- 8 fizickih jezgara, biti konfa. koja ce se bas dobro izboriti sa 2K 144hz i sa 4K 60fps. rezom...
Ja cu bas dodro, ali dobro razmisliti i izvagati koju karticu uzeti, ako budem uzimao neki 2K ili 4K monitor ili TV.....

Poslednja izmena:
To je naucna fantastika za vecinu igraca, nema svako 7000e dokonih para.
To cemo negde 2022 godine...kad ostali budu sanjali 8K:d

Ma kakav crni 4K, jedva cu se pokrpiti ako Bog da i za 2K + 1070. I to zadovoljstvo ima da me kosta jedno 700e najmanje... Budimo realni, da zivimo na zapadu i radimo za 4-5k evra, ni 4K ne bi bila neizvodljiva... To sto je nasa drzava takva da je letovanje luksuz (a ne potreba), to je druga prica.

Uglavnom, 60fps @ 60Hz, ne mora ni da bude zakljucano. Uz fenomelan izgled igre dosta mi je i 40-60. Naravno, ovo ne vazi jedino za MP igre gde je svaki frejm bitan, tamo se prvo cilja 60+, a od detalja sta bude moglo. :)

EDIT: Al' odosmo u offtopic. Ajd da ne budi cisti off. Realno je da nova arhitektura + nizi proizvodni proces donese konacno ogromna poboljsanja. Secam se kakav je Kepler bio ubica u odnosu na Thermi, a da ne spominjem HD 7000 seriju koja je jedna od najboljih unapredjenja performansi ikad. Koliki je samo skok bio sa 6870 na 7870, da se ljudi cak i dan danas upgradeuju sa prve na drugu kartu... U najmanju ruku mora tako sada da bude i sa 960/970 i 1060/1070; 380/390 i 480/490.

Poslednja izmena:
Ni na strani se ne ganjaju neke azdaje, mada imaju dosta vise sredstava.
Nesto bolja situacija nego kod nas, utoliko da su im masine novije generacije u proseku.
Ne vidim da se razbacuju sa 980ti i 4k monitorima.

Tacno tako Vuk. Kod "njih" se mnogo vise gleda taj "performance per dollar" nego ovde kod nas. Recimo meni bi skoro svako od njih rekao da sam lud sto sam kupio cak i GTX 980 za 1080p a da ne pricam za 980 Ti ! A da ne zaboravimo cinjenicu da se cak i ta 980 Ti muci sa recimo GTA V i sa svim eye candy opcijama koje postoje u toj igri i to na 1080p!

Po meni, djabe je uzimati neki 2K ili 4K monitor ako ne mozes da ganjas, minimum na bar 60fps. lock, jer samo tako se moze doziveti vrhunsko igracko iskustvo sa takvim monitorima i TV.
To zavisi od igre i od ljudi. Ja lično ne primećujem razliku, mada znam da imam lošiji vid od mnogih

Ma samo 60+fps, mogu da potvrdim, ostali komotno mogu se igraju na PS3 :)

To zavisi od igre i od ljudi. Ja lično ne primećujem razliku, mada znam da imam lošiji vid od mnogih

Slazem se sa ovom konstatacijom:rtfm:,
ja recimo mislim da imam ostar vid, vidim svaku promenu u slici,), pa mi je taj neki 60fps lock must have, alergican sam na tearing i sttutering,......i ima igara koje imaju sasvim okey smooth gameplay i na oko 40-50fps......

oko 120tak fps na monitoru koji moze da ih projektuje je neki gornji limit,gore dole zavisno od coveka naravno.144hz je vec overkill,ali kao i uvek od viska glava ne boli.

Dobar ovaj NVIDIA GeForce GTX 980 (notebook), http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/notebooks/37912-200-oder-185-watt-nvidia-geforce-gtx-980-fuer-notebooks-unter-der-lupe.html?start=2
To mu dodje, otrprilike, 10% slabije od referentne 970 kartice.
Ali, ovaj MSI GT80 Titan SLI 980M razbija, ( ali i cena je :hair:), http://www.pcworld.com/article/2915006/origin-eon15-x-review-youll-find-a-desktop-cpu-in-this-laptop-and-thats-a-good-thing.html
To je otprilike jako, kao overklokovana gtx980, sto je vrlo blizu jacine referentne 980Ti kartice,;) stvarno, prava zverka ovaj uredjaj, s obzirom da je sve sto je mobilno, pokretno i malo, takodje i skupo, mozda je cena i realna, s obzirom koje perfomanse moze pruziti u igrama( pa jaci je i od Furise:D ....u HD rezi).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno