Hvala75.8% je ASIC, za sada i dalje sve stabilno na 1492mhz sa +87mV, 110 power i samo +125 na core. Memory je na +100. Ali sve u svemu vise nego dovoljno informacija od uzimanja kartice pa do sada na ovoj temi, hvala
Pogledajte prilog 171815
:d
meni se dojmi da mozda sve i ako nisu cipovi goli,da nije mozda na jednom lepo naleglo i ja bih svakako pokusao reklamaciju.na kraju krajeva,nista te ne kosta da im posaljes taj video i pitas,mada iskreno ne bih se nadao u preteran uspeh te rabote.
ne cackaj nista cak ni nista preterano je ne cisti da ne rizikujes garanciju,ne treba trcati pred rudu,sibaj im video pa kad odgovore da se konsultujemo dalje,najlakse je pljuvati.![]()
Vidjao sam net-u primerke 970 gde je ta kartica, kako da kazem, lose radila sa memorijom, narocito, i pri nekom malom overkloku.
Hmm, definitivno ne sljaka nesto memorija, po meni, svaka memorija mora da istrpi cak i neki srednji overklok(recimo + 200-300), i to je znak da je u redu.
Ako ona i na defaultu stvara neke probleme, a kad se i malo klokuje postaje karta neupotrebljiva, onda je definitivno za reklamaciju.
Obavezno, pokusaj sve da obrazlozis i dokumentujes, pogledaj i na net-u, mozda ima neko sa slicnim problemom, i kako su oni resili tu situaciju.
Ne mozes da trazis reklamaciju ako pod overclockom ima problema, a na default sve radi kako treba. Logicno.
Verovatno postajem dosadan ali ajde probaj sa OCCT. Stvari postavi ovako: GPU - sve na default; u samom programu ukljuci da error checking i stavi neku random kolicinu (meni je zakucano na 2000MB), iskljuci fullscreen i stavi native rezoluciju, fps limit stavi na 0, DX11 i test type - infinite. Pokreni GPU-Z i stavi ga "always on top", prebaci na sensor tab i onda startuj test u OCCT. VAZNO: OCCT prestaje da radi ako njegov prozor nije aktivan. Prati sta ti GPU-Z ocitava i naravno ERRORS u OCCT. ako se pojavi neki error onda znas sta ti je ciniti.
Pa nema sta, po ovome grafika na stock podesavanjima radi savrseno. Sad, ako bi da je menjas zbog toga sto je los overkloker onda treba izmozgati nacin kako to izvezsti, da ne kazem kako *****ati prodavca![]()
Pokusaj da prodas pricu kako kartica pravi artefakte kad se optereti nekim zahtevnim 3D poslovima i da ti puca drajver na sveze instaliranom sistemu. I uzmi Gigabyte ko co'ek![]()
da ja sam zaboravio da ti imas umanjenu reprodukciju perucice u kucistu,plus ko zna kakav i koliko mator lc power.iscekiraj napone na +12v sa pokrenutim aida64 stability testom (sve pokrenuto,i cpu,i gpu,i diskovi...) jos bolje ako imas mogucnost da premeris unimerom.i,majka mu stara,ne budi lenj,par kejbl menadzmet tutova u sake,zasuci rukave i sredi to kuciste pobogu.
http://www.techpowerup.com/gpuz/Drugari, kako pratiti koliko struje - ampera vuce grafika sa napojne grane?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari