Vidi, ja koristim onaj MSI Fun Control program, ima da se regulise svaki venilator odvojeno od 0-100%.
Kada postavis u MSI Aftreburneru da ti se recimo okrecu ventovi na 70%, samo se onaj crveni okrece na 70%, a ovaj drugi se i dalje okrece i dalje automatski do negde oko 60%.
Zato ja koristim ovaj program i regulisem svaki vent kako hocu u zavisnosti od situacije.
Ja mislio ti to odradio odavno.😀
Nvidia je zakljucala napon na Maxvell seriji kartica, tako dodas napon u MS AF na maximum i recimom kod mene ide sa default voltaze od oko 1.25v na 1.262V za overklok, samo vodi racuna o temperaturama i to je to.
Mislim da kod tebe ne bi trebalo ici preko 1.25V sa overklokom, samo prebaci da ti se vidi voltaza sa OSD na monitor i prati parametre i klokuj grafu.
EDIT: sad sam pogledo i kod tebe moze otici voltaza isto kao i kod mene na 1.262V.

Evo ovako,
jeste, mozes ocekivati vece temperature za recimo 5-8C zbog povecanja voltaze, sto je i logicno. Zbog toga je bolje da manualno podesis ventove. Ja skinem onaj program MSI Fan Control gde ima da se podesava rucno posebno svaki vent i kada radi u leru podesim jedan da radi i imam super temperature, a kada igram igre podesim oba na oko 65-70% u zavisnosti od temperatura.
Pogledajte prilog 170498
Meni tako naj-lakse, a mozes i u MS AF u onoj krivulji postavis u zavisnosi kako se ponasa kartica. Moje misljenje je da pokusas da drziz temperaturu ako je moguce do 70C, jer ove 970|980 imaju veliko trotlovanje iznad 70C.
Da, to je to, super je ispalo, i ja sam imao dobitak sa povecanom voltazom za oko 40-50Mhz.
Evo proveri http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18487976, ja sam imao sa mojom klokovanom kartom 80.5fps😛
Bre, @Mazi7, jel si probo da resis problem.
Ja pito Googla🙂 i nesto na bzinu sto sam vido, jednostavno dolazi do nekog zaglupljivanja kompa, kao da se preoptereti ceo sistem, kao kad covek nema vazduha pa za trenutak prestane da radi i sedne, uzme vazduh par sekundi i ponovo nastavi da radi kao da nista nije bilo.( al sam objasnio ):sceptic:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/2665946
Da, probaj samo, da teras par dana grafu na jednom monitoru, ali prvo dobro ocisti drajvere i registar, da ti ne ostane neki registar key sa tim problemom i instaliraj novi drajver,
Po meni, najbolje je i da instaliras svez Windows kako bi bio 100% siguran kada postavis jedan monitor, da vidis da li nije slucajno problem sa dva monitora, jer deluje kao da je to.
Koliko se secam ti i nesto radis profesionalno na kompu, pa mozda to sve skupa, uzrokuje taj pad i povracaj sistema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari