Vidi, ja koristim onaj MSI Fun Control program, ima da se regulise svaki venilator odvojeno od 0-100%.
Kada postavis u MSI Aftreburneru da ti se recimo okrecu ventovi na 70%, samo se onaj crveni okrece na 70%, a ovaj drugi se i dalje okrece i dalje automatski do negde oko 60%.
Zato ja koristim ovaj program i regulisem svaki vent kako hocu u zavisnosti od situacije.
Ja mislio ti to odradio odavno.
Nvidia je zakljucala napon na Maxvell seriji kartica, tako dodas napon u MS AF na maximum i recimom kod mene ide sa default voltaze od oko 1.25v na 1.262V za overklok, samo vodi racuna o temperaturama i to je to.
Mislim da kod tebe ne bi trebalo ici preko 1.25V sa overklokom, samo prebaci da ti se vidi voltaza sa OSD na monitor i prati parametre i klokuj grafu.
EDIT: sad sam pogledo i kod tebe moze otici voltaza isto kao i kod mene na 1.262V.
Evo ovako,
jeste, mozes ocekivati vece temperature za recimo 5-8C zbog povecanja voltaze, sto je i logicno. Zbog toga je bolje da manualno podesis ventove. Ja skinem onaj program MSI Fan Control gde ima da se podesava rucno posebno svaki vent i kada radi u leru podesim jedan da radi i imam super temperature, a kada igram igre podesim oba na oko 65-70% u zavisnosti od temperatura.
Pogledajte prilog 170498
Meni tako naj-lakse, a mozes i u MS AF u onoj krivulji postavis u zavisnosi kako se ponasa kartica. Moje misljenje je da pokusas da drziz temperaturu ako je moguce do 70C, jer ove 970|980 imaju veliko trotlovanje iznad 70C.
Da, to je to, super je ispalo, i ja sam imao dobitak sa povecanom voltazom za oko 40-50Mhz.
Evo proveri http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18487976, ja sam imao sa mojom klokovanom kartom 80.5fps![]()
Bre, @Mazi7, jel si probo da resis problem.
Ja pito Googlai nesto na bzinu sto sam vido, jednostavno dolazi do nekog zaglupljivanja kompa, kao da se preoptereti ceo sistem, kao kad covek nema vazduha pa za trenutak prestane da radi i sedne, uzme vazduh par sekundi i ponovo nastavi da radi kao da nista nije bilo.( al sam objasnio ):sceptic:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/2665946
Da, probaj samo, da teras par dana grafu na jednom monitoru, ali prvo dobro ocisti drajvere i registar, da ti ne ostane neki registar key sa tim problemom i instaliraj novi drajver,
Po meni, najbolje je i da instaliras svez Windows kako bi bio 100% siguran kada postavis jedan monitor, da vidis da li nije slucajno problem sa dva monitora, jer deluje kao da je to.
Koliko se secam ti i nesto radis profesionalno na kompu, pa mozda to sve skupa, uzrokuje taj pad i povracaj sistema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari