Šta je novo?

GeForce GTX 970 Thread

aj provrti FurMark 1.15 na 1080p pa pogledaj dal i tebi uzima 3500mb ili mozda vishe....

meni tu uzima 400 mb :D koji test tacno u furmarku ? dole kad kliknem gpu shark total memory mi pokaze 4096, a ovaj benchmark uzima samo 400mb ne znam na koji test mislis...

Untitled.jpg

Poslednja izmena:
Ako iko oce da proda MSI 970 jer se oseca uvredjenim zbog ovog limita, nek cima mene. :D Odavno trazim jeftin GPU sa dugackom garancijom u lokalnim radnjama. :eyebrows: :wave: :d

Ako iko oce da proda MSI 970 jer se oseca uvredjenim zbog ovog limita, nek cima mene. :D Odavno trazim jeftin GPU sa dugackom garancijom u lokalnim radnjama. :eyebrows: :wave: :d

hahaha ma sredice oni ovo, kroz drajver kontam :D a cene otisle gore strasno... :D

Ne moj te da menjate podesavanja za paging file u winu, neka ostane na default podesavanje, i problem resen ako ga neko ima....

Ne moj te da menjate podesavanja za paging file u winu, neka ostane na default podesavanje, i problem resen ako ga neko ima....

morao sam zbog cod, sta ja znam kako je bilo, ja sam stavio sve hardove na none paging file i opet onaj test pokazuje sporiji rad memorije, dal je tako default :D

Poslednja izmena:
Ima li smisla sad prelaziti sa GTX770 na GTX970?
Vidim da polovna vredi oko 220 evra, a nove 970 kod madjara su oko 320 evra.
Gledao sam malo testove, ne vidim neki poseban napredak.
Mada generalno skoro sve igre mi rade oko 60 FPS na full HD.

Mada skoro sam uzeo 4K TV pa mi djavo vrslja po novcaniku. :D

@Marko ns
Ako je za 4K, jedna gtx970 je malo za to, minimalno ti trebaju dve ovakve u SLI.
Gtx970 je jaca od gtx770 za minimalno 30%, a moze da ide i do 40% u igrama, tako, ako mozes da je nabavis za ovu lovu koju si naveo, uzimaj, obavezno.

Ima li smisla sad prelaziti sa GTX770 na GTX970?
Vidim da polovna vredi oko 220 evra, a nove 970 kod madjara su oko 320 evra.
Gledao sam malo testove, ne vidim neki poseban napredak.
Mada generalno skoro sve igre mi rade oko 60 FPS na full HD.

Mada skoro sam uzeo 4K TV pa mi djavo vrslja po novcaniku. :D

Vredi, pogotovo ako tvoja GTX770 ima samo 2GB vrama.

^Marko_ns
sta da ti kazem ja sam sa GTX780 presao na 970 dodao sam nekih npr.25eur i u nekim igrama imam veci fps i manje varijacije izmedju fps-a, karta mi je stabilnija od prethodne. Mislim da i manje struje trosi.... doduse u nekim testovima je 780 bila mozda malo jaca, ali to su gluposti.... ja sam u 1080p rezoluciji dobio malo bolje nego sto sam imao.... 4k i ostalo me uopste ne interesuje. Moje laichko misljenje je da je ok preci sa 770 na 970 cak mnogo bolje nego sto sam ja uradio sa 770 na 780, bolje da sam uzeo 780ti.

po meni je bolje igrati na ovim gSync 144hz monitorima i slicnim glupostima u 1080p nego da imams 2 kartice i da pokusavas 4K da guras a on i dalje stuca....sta sve nama nece prodavati ...

Poslednja izmena:
Koliko ce biti uopste bitno 4GB za igre za narednih godinu dana?
Prvi put sam video da Shadow of Mordor za Ultra trazi kao 6GB. Mada sam igrao na Ultra i sa ovom mojom od 2GB i sve je radilo extra.

Kontam da je i5 760 - na 4Ghz, Asus Asus P7P55D evo ploca i 16 GB RAM-a ne mogu praviti neko usko grlo sa tim novim karticama?
Ova mi radi kao zmaj naspram stare GTX580, koja se grejala i trosila ko nenormalna.

NIje mi bitan 4K za sad, cak i full HD izgleda bolesno dobro na ovom mom 55 4k TV-u.
2K vec je nesto realnije.

Nisam pratio tu temu uopste, sta se dobija sa gSync 144hz kod gaminga?

Poslednja izmena:
Koliko ce biti uopste bitno 4GB za igre za narednih godinu dana?
Prvi put sam video da Shadow of Mordor za Ultra trazi kao 6GB. Mada sam igrao na Ultra i sa ovom mojom od 2GB i sve je radilo extra.

Kontam da je i5 760 - na 4Ghz, Asus Asus P7P55D evo ploca i 16 GB RAM-a ne mogu praviti neko usko grlo sa tim novim karticama?
Ova mi radi kao zmaj naspram stare GTX580, koja se grejala i trosila ko nenormalna.

NIje mi bitan 4K za sad, cak i full HD izgleda bolesno dobro na ovom mom 55 4k TV-u.
2K vec je nesto realnije.

Nisam pratio tu temu uopste, sta se dobija sa gSync 144hz kod gaminga?

Vecina novih igara u 1080p trazi i vise od 2GB, tako da je 3-4GB vrama i vise nego pozeljno u narednom periodu.
Nece ti biti usko grlo, dobar je taj procesor kada radi na 3.5GHz ili vise...

Iskreno govoreci, taj I5 760 ce u sustini u odredjenim situacijama biti usko grlo za ovu kartu. U principu treba da razmisljas o nekom boljem procu koji moze u potpunosti da isprati ove nove i jace grafe.
A i steta je ne pokrenuti neku dobru igru na tom 4K TV-u.:p

To je zanemarljivo zato sto overclockovan na 4Ghz bude slican i5 Haswell procesorima na ~3.2Ghz. A oni teraju sve bez problema.
Plus kada igra na 1080p ili visim rezolucijama gde je graficka bitnija od procesora...

Poslednja izmena:
Au , sad ste me preplasili, karta mi je na reklamaciji a hteo sam uzeti gtx970 uz doplatu...

Da li je problem sa zauzecem vram-a kod svih proizvodjaca gtx970 ???

Poslednja izmena:
Vidi, u principu, moze da prodje, ce da se naigra i na tom procu.
Glavni problem, po meni je, gde ce mu i zafaliti snaga, je u minimalnom fps-u. Mislim, i da ce to na ovom 55-inch. TV-u da dodje do izrazaja.
Imao sam, I5 750 na 4.0mhz, pa I7 870 na 4.2mhz, sad ovaj I5 3570K na 4.6mhz. Govorim na osnovu sopstvenog iskustva i citajuca po net-u razne review o procesorima, mislim da ovaj I5 760 ne moze u potpunosti iskoristiti ovakvu grafu kao gtx970, pogotovo jos ako se grafa overklokuje.

Poslednja izmena:
boze dokle ovo ide, i kad se forsira ta 4k rezolucija ili 2,5k kartica i da koristi svih 4 opet bi bio nizak fps. ja mislim da je sve ovo njesra..... sad od jednom svi zele da guraju te 970 karte na x8aa smaa bla bla,
ja sam ovako podesio i igrao danas 2 sata milina, veci fps od gtx 780 https://www.youtube.com/watch?v=ExyqcJBbYQU

FC4 sa sve na max ima preko 70fps-a u vecini slucajeva, bar sa solidnim klokom za 24/7. Ja ne koristim vise od 2xAA/AF i MSAA 2x ovako u igrama. Pa i to mi nije bitno dokle god su teksture i detalji na maksu. Jedina klimava igra do sada je Unity koji ima dropove do 45 i to sa FXAA na 1492/7600 kloku. Osim nje sve je perfekcija.

@solajam, kakvo zauzece vrama ? Ja imam MSI model, osim coil whine-a koji se javlja relativno i uglavnom nestaje ako iskljucim iz struje napajanje i ukljucim a ne deluje na performanse grafika radi vise nego odlicno. Kolko doplacujes i sta dajes uz doplatu ?

Poslednja izmena:
na reklamaciji je gtx770, a merkam MSI970, a doplata 7-8 crvenih.

Vidi, u principu, moze da prodje, ce da se naigra i na tom procu.
Glavni problem, po meni je, gde ce mu i zafaliti snaga, je u minimalnom fps-u. Mislim, i da ce to na ovom 55-inch. TV-u da dodje do izrazaja.
Imao sam, I5 750 na 4.0mhz, pa I7 870 na 4.2mhz, sad ovaj I5 3570K na 4.6mhz. Govorim na osnovu sopstvenog iskustva i citajuca po net-u razne review o procesorima, mislim da ovaj I5 760 ne moze u potpunosti iskoristiti ovakvu grafu kao gtx970, pogotovo jos ako se grafa overklokuje.

Svakako ce videti skok sa GTX770 na GTX970. Sve to stoji, ali hocu da kazem da su prezadovoljni ljudi koji na obicnom i5-4440 (3.1Ghz) teraju takve prejake graficke. Tako da ce biti i on na i5-760 (4Ghz).
Naravno, kada bude kinte i potrebe, zameni procesor i plocu.

Poslednja izmena:
na reklamaciji je gtx770, a merkam MSI970, a doplata 7-8 crvenih.

Ako ti je 770 2gb verzija ja kazem uradi to bez kajanja. Iz mog iskustva. Ja sam to uradio isto pre ne znam, mesec i po dana, dva mozda. Doplatio sam malo vise jer sam je prodao prijatelju a nije imao dovoljno kesa. Videces drasticnu razliku u novim igrama a i olaksanje u starijim. Budi spreman na moguci coilwhine, javlja se pri vecem fps-u preko 200/300 nesto kao zujanje zavojnica, desi se na nekoj karti, nekad ne. Ne racuna se kao problem jer ne utice na performanse. A i nije bucno, ako koristis sluske ili zvucnike taman da cujes igru sve je normalno.

Nazad
Vrh Dno