@goldi Bas tako. Prava je steta sto MSI nije izbacio gtx97(8)0 Lightning.
Medjutim ono sto je po meni porazavajuce je cinjenica da cak ni dve gtx970 nisu dovoljne da isprate 144hz@1080p u svim igricama sa max detaljima. A svaki dan citam vesti o 144hz monitorima sa WQHD rezolucijom. *******i je to vec lepo objasnio. 970 pa i 980 nisu donele nista spektakularno sto se tice performansi. Pravi entuzijasti morace da sacekaju 16nm proizvodni proces. Prve takve karte ocekuju se krajem ove ili pocetkom sledece godine.
@review JEdan od problema je sto testiraju u prastarim igricama tipa BF3 za koju je i gtx760 dovoljna. Ili World of Warcraft. Tu se ne moze videti realna razlika u snazi grafika. Kao da je bitno da li baca 100fps ili 130fps. Msm mozda i jeste bitno za SLI ili za recimo 4k monitore. Ili cak za 144hz. Ali za prosecnog korisnika kome je taj review namenjen svakako nije.
Da li prikazuje negde temperaturu VRMa ta kartica, baš me zanima koje su temperature. Inače i meni se sviđa ta blower varijanta sve više pošto sam sa sličnim kućištem/problemima, tj. kad se angažuje grafika i to ovaj mlitavi 7790, podigne temp u kućištu ~10 stepeni.
Još ako se uzme u obzir da nije toliko bučan, a ne dogreva ambijentalnu u tolikoj meri, postaje sve interesantnija opcija. Šteta što ne stave konektore na kraću stranu kartice da se kablovi kače 'u produžetku', em je lakše za cable management, em ne pravi problem sa kućištima koja nisu široka/visoka 20+cm.
Inače, taman sam našao neki Galax dual fan kao i Zotac u mini varijantama (Gigabyte ITX neću iz principa), sad si me zaintrigirao sa ovim temperaturama i bukom i po pitanju referentne. Performanse nisu toliko kritične s obzirom na uslove u kojima će raditi, a i za FHD TV je sasvim dovoljno i 1200-1300MHz, još samo da vidimo 22. šta će 960 da ponudi.![]()
Ali ako u jednacinu uvedes i potrosnju onda jeste spektakularno jer je moguce u istom procesu da predstave debelog Maxwell-a koji ce recimo trositi kao GTX 780Ti, GPU biti slicne povrsine a performanse vece za ~40%. I to bas sada kada 20/16nm kasni.
Super je to, memoriju mozes da ides i do plus 400-500mhz.
uzeo i ja ovo cudo, 970 G1 (rev 1.1) memorija hyinx asic 67% (100 zivota kad bi' imao ne bi ubo' samsung mem. isto vazi i za asic:/ )
malo oc-a na brzinu... karta mi se cini bolje od GTX780DC2OC i to je to.... u idle je 33-34C a u lodu 64-67c
MSI nisam hteo ovde kod nas da uzimam zato sto mi je dizajn los, ova ima lepo plavo svetlo.... inache sam hteo da idem na EVGU cisto iz fazona al ona nema bekplejt...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari